Gizli Üye(30-35)1 yıl1 haftalık kısa sürede yılların tecrübesine dayanıyormuş gibi kanaate varmışsın. Ayrılığın doğru mu yanlış mı karar olduğu bir haftalık ayrılıkla, kafa dinlemekle anlaşılmaz. Biraz daha uzun zaman geçsin, bazı yaşanmışlıkların olsun köpek gibi pişman da olabilirsin. Ben, evliliğinin kıymetini bilmeni tavsiye ederim. Bence terk etmeyi düşünme. Bu sefer belki kocan haksızdır. Bir daha terkedersen belki kocan kendini haksız bulmaz, sonra terk ettiğine pişman olursun da dön diyen bir koca bulamayabilirsin.
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@balkız345
Yalvar yakar beni eve getirdi diyen sen değil misin? Şimdi sevmediğini düşündüren ne?
Cevap sahibi1 yıl@balkız345
Mal olan, soruda
"1 hafta ayrılık sonunda eşim yalvar yakar beni eve getirdi." yazdığını görmeyen, unutandır.
En İyi Cevaplar
Öncelikle bekarım ancak boşanan arkadaşlarımda oldu. Buradaki meseleye sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak bakalım. "Kocamla kısa süre önce tartiştik ve ben evimi çocuklarımı bırakıp gittim. 1 hafta ayrılık sonunda eşim yalvar yakar beni eve getirdi" demişsiniz. Tamam eşinizle bir süre ayrı kaldınız eyvallah. Ama sizin çocuklarınız var ve insan çocukları ile uzun bir zaman ayrı kalamaz ve kalmamalı. " Ama fark ettimki birbirimizden sogumuşuz her şey eskisi gibi değil bende çok degişmiştim aslında eski masumiyet kalmadı aramızda önce gözlerimin içi gülüyordu ona bakarken onsuzda olmuyor onunlada mutlu deilm evim, çocuklar, eşim yabancı gibi geliyo belkide rahatlığa alıştım bilmiyorum... " Masumiyet pişmanlık nedir? geçmişten gelen hatalar ve keşkeler bu saatten sonraya faydası olmayacak şeylerdir. Sanki bırakmakta istemiyorsunuz. "Çok hatalarım çok pişmanlıklarım var evliligi yürütemiyorum bırakıpta gidemiyorum ben ondan çoktan geçtim ' de o benden vazgeçmiyor" çok hata ve pişmanlık herkeste var. Bu noktada olaya bakmanız gereken şey, çocuklarınız kendini idare edecek durumda mı? Ayrılsanız götürebilecek misiniz? Aranızda sevgi tam anlamıyla bitti mi? Tabi ki kendinize eziyet etmemelisiniz iki taraftada. Ancak bitirmek bir anlık karar ve çok kolay değil. Açıkçası bunları buradan sormak yerine zorda olsa birbiriniz ile konuşun. Belki soruların cevapları gelecektir
14 Yorumla
Soran1 yılÇok güzel analiz ettiniz onunlada konuşuyoruz ama burdan farklı fikirler düşünceler duymak istedim
- 1 yıl
Bu platform yanlış fikirlere sebep olabilecek bir yer. Zira hiç beklemediğiniz cevaplarda gelebilir. Mesele şu, evlilikte bazen iki tarafında morali bozuk olabilir. ANcak bu seferde ben alttan alayım demektir. Bakın bununla ilgili bir abim şöyle demişti. Ben baklavayı çıtır severim. Eşim serbetli yumuşak. Buna çözümü ise şöyle bulduk. ben üst kısmını yiyorum oda altını. :) Yani zorda olsa sevgi olan yerde bir şeyleri bırakmadan çözüm bulmaya çalışmak lazım.
Soran1 yılEvet ama iki taraflı şeyler bunlar hep altan almaktanda yorulur insan hep yük omuzlamaktan yorulur
Öncelikle sen ne istiyorsun onu oturup muhasebe etmen gerek öyle incir çekirdeği sebepleri büyütmeden eksiler artılar geçmiş tecrübeler gelecek beklentileri değerlendirip öncelikle sendürümü düzeltmen gerek sonra eş ten beklentiler vs konu uzun anlayacağın ben yapamıyorum diyerek çekip gitmek değil mesele
08 Yorumla
Soran1 yılBn çok bunaldım 17 yaşında anne oldum ev işleri baskı uykusuzluk yorgunluk rahat olmak her şey den herkesten kaçmak istiyorum çalışıp hayatımı düzene sokmak istemiştim ama izin vermediler onada kendim olmak istemiştim sadece
Soran1 yılEvet kesinlikle birşeyleri başta yaşamayınca insan sonradan aklında kalıyor her şey birde baskı olunca
Soran1 yılÇok teşekkür ederim🙏
- 1 yıl
Fiziksel şiddet
Ruhsal şiddet
Ekonomik şiddet
Bunlar fiziki görünen şiddet türleri
Eve gelmeme geç gelme yemek beğenmeme yememe ütü beğenmeme gibi basit görünen durumlarda aslında bir şiddet türü saygının bittiği bir yerde artık sevgi ve anlayış aramak neredeyse imkansız hale geliyor temelde saygı olmalı ki saygının üstüne sevgiyi hoşgörüyü inşa edebilsin insan
Yapay Zeka Cevapladı
Veheym, hayat böyle iniş çıkışlar olur hiç merak etme. 🥰 Birlikte zaman geçirip yeniden bağ kurmak lazım. Belki eski samimiyetinize dönmek için küçük jestler yapabilir, onunla içten sohbetlere zaman ayırabilirsin. 💖 Kendini ve duygularını kabul et, pişmanlıklar ve hatalar insanın hayatında olur, önemli olan fark edip düzeltmek isterken samimi olmaktır. 🕊️ Her şey zamanla ve emekle yeniden yeşerir, kendi iç huzurunu bulup yavaş yavaş ilişkinize yeni bir başlangıç yapabilirsin. 🌸 Kendi mutluluğunu bulmak da en önemli adım, unutma!
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
1 yılUmudun var ise hala düzeltmeye çalışıyorsan bitmemiş demektir madem eşinde senden vazgeçmiyor bunun için çaba sarfediyorsa sende biraz çaba sarfetmelisin bu çaba iki taraflı olmalıki evlilik kurtulsun kocan hakkındaki olumsuz özelliklere odaklanmak yerine onun iyi özelliklerine odaklanman gerekiyor kimse kusursuz değil herkesin hataları var önemli olan kötüyü değil iyiyi görebilmek güzel bakabilmek rahatlığa alışmak diye bir şey yok insan kendini her duruma hazırlamalı bu sadece evlilik için geçerli bir şey değil bilinçli ve ahlak sahibi insan doğru kararlar verebilir herkes evli kalmak zorunda diye bir şey yok bu seni gerçekten mutlu edecekmi bu ayrılık peki ya çocuklar ayrı anne baba ile yaşamak isterlermi bununla mutlu olurlarmı? Her şeyin bir çözüm yolu tamiri vardır yeterki insan düzeltmek istesin istemek herşeyin başında gelir önce ne istediğine odaklanman gerekir bir sonraki adım ise ona göre atılır emek vereceksinki karşılık alacaksın toprağa ne ekersen onu biçersin gerisi mevlamın takdiri
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇok genç yaşta evleniyoruz maalesef bende çok erkek evlendim. Buyuzden dikkat etmek gerekir. ben evliliğin bir erkek için kölelik imzası olduğunu farkettigimde 20 yaşındaydım 18 yaşında evledim bir çocuğum oldu ve anladım. Bu hayat yasantisi kadını motive etmez mutsuz eder.. Neyseki ben yıllar içinde calistimda koca evinde kendi hayatımı kurdum. Size ablaniz olarak tavsiyem. İşiniz olsun çalışın. Kocanizi sevmiyorsanız bile başkasını seversiniz çoğu kadın eninde sonunda bu seçeneğe seciyor. mecburen cunki toplumda kadıni yalnız yasatmiyorlar. Sana kötülük yaptıysa umursamaz sevgisiz ise hiç acıma. Benim annem gitti işine girdi babamda izin vermoyordu. Bende aynısını yaptım. Haaa ya calisorim ya da al çocuklarına bak de ve çiknevdem calismasigin müddetçe o senden emin olacak bir b. ok yapamaz diye seni güçsüzleştirecek kadın gücü sever. Kocanın güçlü olması senin için evlenene kadar iyi bir şeydir. Sonrası ise sahip köle moduna gecirir. özgürlüğünü ilan etmek istiyorsan ve bu hayatı yasamak istiyorsan. calismalisin başka kurtulusun yok. Yok izin vermediler yok öyle yağma senin parasız kalmani isteyen bir adam ancak kullanır seni
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 911 cevap paylaştı. Oturup sağlıklı düşünmek lazım... Evlilik insana Allah'ın bir lütfu önce bunu bilmek gerekir. Uzun süreli evlilikler hep sabırla yürümüştür. Bununla olmadı diyelim ki ayrıldın. Başkasıyla olacağını biliyor musun? Ayrılığı biz yaşadık. İnsanın ilk eşinden daha iyisini ben kendi adıma görmedim. Ayrılıktan sonra soğuma normal çünkü bir erkek kendini terk edebilecek birine artık güvenmekte zorlanır. Sevgiside o derece azalır. Ama zamanla düzelir sabredersen. Güven verirsen. Boşandıktan sonrası hiç kolay değil bundan emin ol. Eski eşim boşandıktan bir ay sonra aradı ben ölecem midem yapıştı yemek yemiyorum demişti. Ben bir çok insanla konuştum bu konuyu. hemen hemen hepsinden aynı şeyleri duydum. Bu bakımdan sabretmeni tavsiye ederim.
114 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim 🙏🙏umarım bu süreci atlatabılırım. Ben duygusal bir yapıya sahibim bunu yapıcak en son insan bile degildim nasıl bu noktaya geldim bilmiyorum çok pişmanım çok kırgın ve kızgınım 🥀
- 1 yıl
Evlilikte her şey olur... Ama her şey. Çünkü iki farklı insan bir arada olmaya çalışıyor. Fikir ayrılıkları normal. Bazan dayanamayacağın şeyler de olur. Sabredeceksin. Sana sadece şunu söylemek istiyorum. Dediğim gibi ben boşandım ve uzun zaman oldu. Hiç anlaşamıyorduk. Ama o kadar özledim ki inanamazsın.
Soran1 yılKızgınken insan özlermi?
Soran1 yılEvet öyle ama yataktan çıkınca geri gelmezmi o kırgınlıklar
- 1 yıl
Çok güzel şeyler yazmışsınız. Bende eşimden çok soğudum ve ara ara boşanmak aklıma geliyor ama 3 tane çocuğum olduğu için yapamıyorum. hep kötü huylarını görüyorum iyi huyları da var ama baskın olarak bizi ara ara tek bırakıp arkadaşlarıyla görüştüğü için çok tartışıyoruz. bir haftadır hem ben hem çocuklarım ağır grip geçirdik. ben ayağa kalkacak halım bile olmadı. sadece bir gün yemek yaptı bize. iki günü maçına gitti bugün de arkadaşlarıyla okeye gitti akşam yani düşüncesiz ben bugünde kötüydüm evde olursan çok mutlu olurum dedıgım halde gitti duygularım çok çabuk degısıyor çok yoruldum bende.
- 1 yıl
Teşekkür ederim. cıkıs yolu sadece kabullenmek oluyor. beni duymuyor çünkü.
- 1 yıl
Nasıl bir ders ne yapmalıyım. nasıl bir yol izlemeliyim nasıl davranmam gerek ki kendine gelsin.
Merhaba, günümüzdeki birçok evliliğin kısacık özeti aslında yazdıkların. Birçok kadın senin yaşadıklarını yaşıyor. Birçok evlilikte çiftler birbirinden uzak ama dip dibe uyuyor. Sorunlar, tartışmalar, küskünlükler, hele hele kırılganlıklar evliliği öyle yıpratıyor ki, çok sevdiğin insana yabancı, evim dediğin yere geçici bir kervansaray gibi bakıyorsun. Bu evliliği devam ettirmek, bir tarafın zorlamasıyla ittirerek yürütmek kısacık hayatlarinin geri kalanını mutsuz bir şekilde geçirmeye zorluyor. Ama sana tavsiyem hem kendin, hem çocukların için bunu yapma. İstemediğim bir evlilikte kalma. Bunun kararını vermek zordur. Ama ya herşeye rağmen devam ya da yaşananlardan dolayı tamam demen gerekiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılArkadas öyle şıp sevdi olmayin,
Severek isteyerek evleniyorsunuz sonra çocuklar yapip „anladimki artik birbirimize soğumuşuz“ deyip ucuz bahaneler üretmeyin!
Sogumanızın nedenide sizsinizdir?
Hayır adamı bırakıp hatta çoçuklarınıda bırakıp gidip mutlu olacaagınımı düşünüyorsun?
Başkasına gidip mutlu olacagının garantisi var mı?
Mutlu olursun ama oda sana doyunca o kişide seni bırakır.
Arkadaş ya evliligin ne oldugunu dogru ögrenip evlenin ya da evlenmeyin.
Evlilik artık birbirimizden soguduk diye bırakılacak birşeymi?
Sen git, Annene Babana evliligin ne olduğunu sor.
Gerçi böyle saman alevli gönüllü insanların yetiştigi Ailede sorunlar vardır, Anne Babanın evliligi çarpıkdır.
Evlenmeyin, ortam güzeli olun
Kimseyle birbirinize sogumadan erkekden erkege geçersiniz24 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEmin degilsen vede sevdigin o degildi ise evlenmeyecekdin.
Cevap sahibi1 yıl@gigih4
Otmusun!
Okusana adam gibi vede anlamaya calissana!
Ben evliligin ciddiye alinmasini söylüyorum. Emin olmadan evlenmeyin
Kadinlara hakaret yok
Eminim sen „ortam güzeli“ olayina takildin demekki yarana basdim, uppps
Maddi durumunuz varsa aile terapisi alın. Boşanmak kolay sonrasında yine çocukların akıl ve ruh sağlığı için görüşeceksiniz. Evden giderek büyük hata etmişsiniz. Sonradan geri donulecekse evden gidilmemeli. Evlilikte aynı evin içinde küsmek konuşmamakla evi bırakıp gitmek çok ayrı. Artık evin dışına taşıyor sorun. Burada kilit nokta siz gerçekten bu evliliği sürdürmek istiyor musunuz? İstiyorsanız danışmanlık almanız en iyisi olur
10 Yorumla
1 yılSenden zaten hiç hir şey olmaz.. adamda suç yok... bir kadin çocuklarını yabancı gibi görüyorsa ondan kadın anne vs hiç bir şey olmaz. onlardan uzak ol bari zararın olmasın. akıl verip umudun için çaba sarfet demeyeceğim... senden hiç bir şey olmaz. sorumluluklarını hiçe sayan bir kadın o çocukların yanında olmasın. Allah sizin gibi zihniyetsiz ınsanlar dan korusun..
12 Yorumla- 1 yıl
Orada ayrı bir platform da sana soruda cevap paylaşma hakkı varken, benim düşünceme dalmaniz kadar kotu ahlaksız ve cahilce bir davranış olamaz... bakin okudunuzmu kadının sorusunu ve sorununu? kocası ile sorunu olabilir bunu anlayışla karşılarım. anlasmaz sin adam kötüdür alkoliktir döver söver haklıdır ayrılır ve eşinden soğur bende ona gerekli desteği veririm. fakat eve geliyorum diyor ve üstünden 1 hafta geçmiş ne çocuklarını merak edip aramış ne sormuş.. o çocukları suçu nedir merak ettim? eve geliyor evet adama kızgın ama ifadeye bak? hepsi bana yabancı geliyor diyor çocuklarım eşim diyor.. orada çocuklar cümlesinde geçerli. Bir anne çocuklarından soğur ve yabancı görürse ondan nir halt olmaz. sizinde zihniyet ayni ya sizden de bir halt olmaz. önce soruyu iyi okuyup bur anne gibj baba gibi empati yapacaksın. Sende olsan denekki çocukların sana el gibi gelecek. yani kocanla sorunun ama çocuklarını kurban ediyor ve önemsemiyor olacaksın. Hadi işine ya dengesiz
Önce sorun çözülebilecek bir durumsa çözmeye çalışın, biraz beraber farklı yerlerde zaman geçirin ( atmosfer değişimi iyi gelir), kendiniz çözemiyorsanız terapist ve psikoloğa gidin, aile danışmanlığına uğrayın. Boşanmak tam bir başarısızlıktır. Sevdiğin adamı değiştirmek gibi bir çabaya asla girişme ne sen değişirsin ne de adam değişir. Uyumlu tarafınızı çoğaltırsanız bence mutlu olursunuz. Eğer boşanırsanız bir arkadaşımdan biliyorum 3-4 yıl travması geçmiyor.
10 Yorumla
1 yılen baştan yüzeysel tanımamamnız alzım birbirinizi, bizde mesela o kritik jkavgalar hemen hiç olmadı. benim şahsi hatalarım olduysa da, bazı şeylerin soğumasını bekledim mesela. bi de, bazı şeyleri peşinen kabul edip üzerine çok gitmemek gerekiyor
00 Yorumla
1 yılSen o evi bir kere terk edip gittin ya, 1 hafta gelmedin. Artık aranızın eskisi gibi olması mümkün değil, sıfırdan başlamak istiyorsan boşanıp, yeni bir hayat kurmak daha kolay olur senin için, zira kocan yüzüne her baktığında evi kendisini ve çocuklarını bırakıp 1 hafta eve gelmeyen seni görecek. Üzgünüm bazı şeyleri geri dönüşü olmuyor. 10 yılda güvenirsin 5 dakika da o güven gider bir daha da gelmez...
00 YorumlaSayın gizli hanım anlattıklarına bakılırsa eski sevgi kalmamış maalesef tabiki bu hayat senin zzaman en büyük katil zamanı geri alamayacağımza göre bundan sonraki hayatına odaklan şöyle kendine 5dakika ver düşün ben kimim ve ne istiyorum mutlu olmak mı? Haklı olmak mı mecbur olduğum için mi? katlaniyorum yoksa kabullendiğim için mi? Kısacası bu hayatın tekrarı yok ona göre yaşa değerli hanımefendi mutlu ol hep saygılar
00 Yorumla
1 yılBirseyler bitince eskisi gibi olmaz. Cok nadir duzelebilir. Sogudun mu gitmissindir o adamdan.. evi terk etmek hukukta kabahattir, ayrica cocuklari birakip gitmek de hos degil. Biraraya gelmek icin bakis acinizi degistirin, yapmadiginiz seyleri yapin. Iliskide Olmasi gerekenleri tamamlayin once.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 885 cevap paylaştı. Benim evlilikten beklentim çocuklarımın anne babasına bakıp ben de böyle bir evlilik istiyorum diyeceği bir çift olmak. Kavga eden, birbirini sevmeyen, aynı ev içinde iki yabancı olan bir evlilik değil.
Yeni neslin evlilik konusundaki hayalperestliği beni benden alıyor. Güçlü bir bağ olmadığı müddetçe evlenmeyin arkadaşlar. Sonra yıllar evvel alınan ya da alınmayan bir çeyrek altından 5-10 yıl sonra boşanırsınız.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılHiç çocuklardan bahsetmiyor kadın. Kendin isteyerek evlen üstüne de 2 çocuk yap ama Onlar ne olacak umurunda değil oh mis. Senin şahsi sorunların çocukları ilgilendirmez. Kendin isteyerek evlendiysen ve üstüne de çocuk yaptıysan ister mutlu ol, ister mutsuz o evliliği devam ettireceksin. Senin kendi hatanı çocuklara ödetmeye hakkın yok. Bu ülkede her evlilikten sıkılan boşansaydı ortada evli kalmazdı.
03 Yorumla- 1 yıl
23 yaşında daha ne bekliyorsun evlilik yaşına bile gelmeden 2 çocuk yapmış 25 den önce bir kadın evlenememeli hatta bana kalsa 30 dan önce 30 yaşına kadar beyin gelişmeye hep devam ediyormus
- 1 yıl
@Tükendimçok2 aferin sana be hatun. İlk defa evlilik deyince aklını kaçırmayan, mantıklı düşünen bir hatun gördüm. Helal olsun. Bence de herkes 30 larına kadar hayatını yaşamalı. Evlilik ne hayatın amacı, ne olmazsa olmaz, ne de bunların hayal ettiği gibi muhteşem bir şey.
- 1 yıl
İnsan önce kendine zaman ayırmalı kendini tanımalı geliştirmeli sağlıklı doğum 20 li yaşlarda olsa da o yaşta seçimlerimiz doğru olmuyor ve çoğu kadın kendini yırtıyor evlenmek için evlilik peri masallarındaki gibi değil fazlaca alttan alma tolerans oldurmaya çalışmaktan ibaret ben böyleyim şoyleyim dersen çatışmalar kaçınılmaz olur ve yine kendine zaman ayırmadan evlenirsen hayatını yaşamadan yalnızlığı tatmadan kız sorumluluk almış şimdi de kocası da çocukları da ona yük geliyor çocuklarında da gözü yok çünkü anne olacak olgunlukta henüz değil onun istediği ve yaşının gerektiği bekar ve özgür şekilde gezmek
Gizli Üye(30-35)1 yılYürümeyen bir evliliği sürdürmek hastalık maalesef. o konfor alanını bırakmak istemiyor sadece. Soğukluk girince birdaha geri gelmiyor zaten. ağzıyla kuş tutsun isterse gökyüzünü ayağına indirsin
369 Yorumla
Soran1 yılAynı benim düşüncem artık ağzıyla kuş da tutsa benim için bitti çok hatalar yaptım onun sayesinde ona kırgın ve kızgınım
- 1 yıl
Evleneceğiniz kişi, size ailenizin konforunu sunmak zorunda değil.
Ne eşiniz anneniz gibi,
Ne de eşiniz babanız gibi size davranmak zorunda değil.
Bunu isteyen kişi, kendi çocukluğunu sürdürme fantezisi içindedir.
Evlilik,
Sorumluluk, olgunluk akabinde de mutluluktur..
Ebeveyn bayrak devri değildir.
Cevap sahibi1 yıl@TheMurad sana bir şey diyen oldumu kardeş. düşüncelere saygı duymayı artı görüşlere seviyeli şekilde yorumlamayı öğren bence. senin sorun değil bu gelip burada bana ahkam kesemezsin!
Cevap sahibi1 yıl@TheMurad uslupsuzsun... zaten iki üç satirda anladık seninde neyi savunduğunu. ben babamın dizinde saçlarım sevilerek büyüdüm. sevgisizlik ten taş kesilen aslında senin gibi bu düşünceyi savunanlardir...
Cevap sahibi1 yılHalka açık platformda başkasının yorum özgürlüğünü sende kisitlayamazsin. yorumumum altına gelip sataşan sensin. ayriyeten yapabilirsin. altina gelip yorum yapman benim buna cevap verme hakkımı doğurur beyefendi. gelip istediğini yazıp öyle cevabını kaldıramayacağın şeyler yazma o zman..
Cevap sahibi1 yılEğer tartışmaya açık bir görüş yazmış olsaydın şu an senin uslupsuzluğunu değil görüşünü tartışmış olurduk.. sen uza. kücük şey...
Cevap sahibi1 yıl@TheMurad turşu taze sebzelerden kurulur. senin turşunda kurulmaz zamanın geçmiş. kimse anne baba şefkati beklemiyor da eşinden sevgi saygı görmek istiyor.. öyle olmazsa evliliğin mantığı yoktur. sevgi vermeye İLGİ VERMEYE MECBURDUR ! anladinmi şimdi?
Cevap sahibi1 yılTeyzemi? Aynı yastayiz imalat hatası !
Cevap sahibi1 yıl@TheMurad nerden anladin onu. ezik ruhlu. beni aşağılayarak kendi egonumu tatmin ediyorsun.
Cevap sahibi1 yıl@TheMurad senin bu kafa yapinla bir kadın yanında duruyorsa dua et yat kalk şükür et.. cahille girilen hiçbir tartışma kazanılmaz. o yüzden kaybettim sayıyorum. ben yedirdim zaten sana su iç üzerine afiyet olsun. selamlar 🤚🏾
Cevap sahibi1 yılBen genelde hiç bir şeyi ispatlama gereği duymam. kisi kendinden bilirmiş işi... egon seni ele geçirmiş. her yerin kültür olsa ne olur bir kadınla nasıl konuşulur bilmeyen... Onuda öğretirler sana bir gün. seve seve..
Cevap sahibi1 yılSenden de bir cacık olmaz hıyar olmussun ama..
Cevap sahibi1 yıl@TheMurad insanın kendini bilmeside güzel be. bir cacık olmayacağını biliyorsun oda güzel.
Cevap sahibi1 yıl@TheMurad senin hayat felsefen bu demekki sana s@ike s@ike ogretmisler hayatı. ondan üslubun böyle olmuş. kıyamam yazık. sen gideceksin ! Geldiğin yere
Cevap sahibi1 yıl@TheMurad bak bu doğru. babamın ilk çocuğu her zaman gururuyum. cenemi çekmek zorunda değilsin ki demekki itelenmek hoşuna gidiyor ki yemini atıyorum yiyor yine geliyorsun. suç benim degilki! bana diyorsun ya evde kalmış sende evde kalmışsın kadınlarla anca cene calarsin dumbelek gibi ahahahaha
Cevap sahibi1 yıl@TheMurad sen giderken ben dönüyorum o yollardan. anca gülersin gül tabi deliye her gün bayram 😅
Cevap sahibi1 yıl@TheMurad senin derdin benim bekar ya da evli olmammi. kıvrıla kıvrıla dansoze döndün vesselam. bayilda bahşiş vereyim.
Cevap sahibi1 yıl@TheMurad sen daha çok kudurursun. engeli yiyince şimdi.
Cevap sahibi1 yılGüle güle geldiğin çöplüğe abisi..
Cevap sahibi1 yılUğraşma artık. yeter.
Cevap sahibi1 yıl@TheMurad sevgi dilenciisi gibi konuşman hoş olmadı sadece. birazda takıldım işte.
Cevap sahibi1 yıl@TheMurad ben. benim için öyle dedin gibi. Neyse uzatmanın bir anlamı var mı? Kusura bakma.
- 1 yıl
Kıymet bilmektir
Sıkılmadan dinlemektir
Bıkmadan beklemektir
Anlayış sahibi olmaktır
Paranın satın alamayacağı şeyleri paylaşmaktır
Enzorlu şartlarda bile yolun her aşamasında yanyana olmaktır
SEVGİ;Kopmamak üzere bağlanmaktır
SEVGİ, hiçbir şey istemez
Tamamlanmaktan başka
Benim gibi bir adamı bile sinirlendirmek için elinden geleni yaptın?
Ben işinde gücünde olan bir insanım oysa Ben çok mülayim bir insanım işim gereği
Cevap sahibi1 yıl@TheMurad en hassas olduğum bir konudur sevgi konusu. onun icin kurşun her kurşun atarim. tabiki sevgi tanimi farklı. soz konusu burada hakettigimiz ilgi alakayı bulamamak ve üzerine de sabretmek. anlamak ve anlaşılmak gerek. bilmedigin bir konuda sanki fazla sert cikistin. olsun iyi eğlendin sonuç olarak. var mı başka sorun,?
Cevap sahibi1 yıl@TheMurad Aynen dediklerini dikkate Alicam.🤚🏾
Gizli Üye(25-29)1 yılKadına atfedilen şeyler genelde kötü kelimelerdir... Bağlılık, onur, sadıklık, emek, çaba gibi kutsal ifadeler kadınlar için kullanılmaz... Kısacası kadınlar bu dünyaya sıkılmak ve devamlı bir yerden bir yere geçmeye eğilimli, ikilem de kalmış bir varlık gibidir. Ne istediğini bilmez... Bilse bile yakın zaman da o istekte değişir.
02 Yorumla- 1 yıl
Anaçlık da (sabır, şefkat vb.) erkeklere atfedilmiş yani.
Cevap sahibi1 yıl@rekreasyonistt Erkekler acı çektikleri için saydığım özellikleri koruyorlar ama kadınların acıları ve hayat endişeleri biteli çok oldu. Açmısın ınstadan biriyle date çık ve yemeyin gezmen bedavaya gelsin... canın mı sıkılıyor balkona çıkıp ulaşabiliceğin bir çok insan var... Bunların hiç birini bir erkek yapamaz. O yüzden erkekler bu özelliklerini korurken kadınlar karakter olarak çirkin birer hayvana dönüşüyor çünkü insan yapısı acı şekillendirir. Günümüz de ki kadının tek derdi makyaj aletleri ve ınstagram beğenileri gibi zevk unsurları.
(Sabır ve şefkat kalsaydı bu kadınlar patır patır böyle sorular sorarmıydı? Kadınların bu özellikleri tutabilmesi için aynı biraz da olsa acıyla ve zorluklarla sınanıyor olmalılar ki bu özellikler gelişsin.)
Gizli Üye(25-29)1 yıllütfen boşanmayı aklından bile geçirme çift terapisine başvurun daha fazla başbaşa kalmayı tercih edin bir otele gidin 2 gün gezin eminim ikinizde buhrandasınızdır hemen kestirip atma ortada çocukların var anne babasınız karı kocasınız çok değerli şeyler bunlar. bu şekilde evliliği olup bana yanaşmaya çalışan o kadar erkek oldu ki eşim gitti çocuk için birlikteyiz sevmiyorum diye yalanlar eşinin bir başkasına böyle hikayeler anlatmasına izin verme tut yapış yakasına.
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlendiğini pişman olabilirsin ama cocuklarin için bi şekilde ayaktandurman gerekir madem esin senden vazgeçmiyor senin için çaba harcıyor büyük bi hata yapmadiysa esin sende onunla olmak için çaba göster derim her evlilik çok da mükemmel değil ben de hemen hemen aynı yollardan geçtim ama cociklar olunca kendini biraz geri planda tutman gerekiyor maalesef daha mantıklı düşünmen gerekiyor esin seni aldatmadi başka bisi yapmadiysa çaba göster derim 1
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNeler yasadınız, nasıl bu noktaya geldiniz bilemeyiz. Ama nolursa olsun cocuklsrını bırakıp gitme. İlerde en çok bunun için pişman olursun. Eşinle mümkünse sorunları çözün, değilse kabullen ve en doğru zamanda ayrıl. Ama bi kadın olarak ayrılınca seni nelerin beklediğini hesap et.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 958 cevap paylaştı. Sende bir anormâllik var. Eşinle küsersin, darılır barışırsın vs vs. Ama çocuklarını bırakıp gitmek.. Sen anne olamazsın. Benim etrafta gördüklerim anneyse sen asla anne olamazsın.
20 YorumlaBirlikte oturarak ilk tanıştığınız günleri konuşun sonra da sanki ilk defa tanışıyormuş gibi davranın. Ailece bir yerlere gidin gezin tozun eskisinden daha çok süslen ve eskisinden daha mutluymuş gibi davran eğer sen psikolojini mutluymuş gibi kodlarsan mutlu olursun ama sen şu an kendini mutsuzluğa kodladığın için ve eşini gözünde düşürdüğün için böyle hissediyorsun söylediklerimi deneyebilirsin bence bu ilişkinizi güçlendirebilir. Zihnini sen yönet o seni yönetmesin Mutluluklar dilerim
20 YorumlaHemen boşanma düşünme sakın. Eğer herhangi bir şiddet olayı yoksa sabredip zamana bırak. Her evlilikte zor zamanlar oluyor. Boşanma sonrası çoğu çift çok pişmanlık yaşayabiliyor. Şimdi bunu anlaması zor olabilir
00 YorumlaÇocuklar çok önemli yazık değil mi onlara sen bir anne olarak çocuklarını nasıl bırakmayı seçebilirsin oturun konuşun konuşarak her şeyi çözebilirsiniz yazık etmeyin hem kendinize hem çocuklara onların bir günahı yok yazık çok yazık
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılOlanları unutup tekrar baştan baslamalisiniz ve ayrı yatmayın sakın sık sık temasta bulunun kalbinizdeki soğukluk zamanla geçecektir inanın buna
02 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim geçemzse bu şekilde yürütemiycem zaten evliliği
- 1 yıl
Bu şekilde zaten yürümez evlilik mutsuz olursunuz hep ilişkiniz nasıl onu canlı tutmaya calisin
30'dan önce insanların evlenmesini saçma buluyorum. Çünkü dijital medyanın bizi her şeye özendirici bu hayatta erkenden evlendiğimiz zaman
31 Yorumla- 1 yıl
Hayatımızı yaşayamadığımızı, her şeyin yarım kalmışlığını ve yeterince gezip tozamadığımızı evliliğe bağlıyoruz.
Bu da bilinçaktımızda eşimize karşı "senin yüzünden hep, seninle evlenmeseydim eğlenirdim şuanda, doyasıya gezerdim" Düşüncesi oluşuyor.
Böyle olunca da içte kalmışlık, yarım kalmışlık, eşimize karşı soğumamıza ya da onu sorgulamamıza sebep oluyor.
Akabinde de obje olarak gören bir adam, ya da "evli bu her şeyi yaşarım, kendime bağlarım" Diyen bir kadın gelip kafa karıştırıyor. Sonra da aldatmalar başlıyor.
Bu sebepten bireyler en az 30 yaşına kadar doyasıya gezmeli ve hemen evlenmemeli
1 yılher şey sana bağlı o evlilik devam etsin istiyorsan buna kesin karar ver ve ona göre davran. Buz kestiğini düşünerek hemen karar verme, üç ay süre ver kendine ve eşine.
10 YorumlaBir kere sorun yaşıyor olmanız eşinden soğuman falan olası şeyler ama evlatların sana nasıl yabancı gelıyor? Herseyden önce insan en çok zaten evlatları için yaşıyor bence oturup bir sağlıklı düşüm yürümeyen evliliği de sürdürüp herkese eziyet etme o zaman
11 Yorumla- 1 yıl
Kaç yıllık evlisin?
- Aile & Toplum konusunda 433 cevap paylaştı.
1 yılPsikolojik destek almanı öneririm. Bir kadın, bir anne sebep ne olursa olsun, o evden çıkarken çocuklarını almadan gitmez.
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılHatalarından dön, eşine ve çocuklarına bak 👍 senden vaz geçmiyor fakat bu bir noktaya kadar böyle olur. Bir noktadan sonra vaz geçer ve sen Sudan çıkmış balık gibi olursun.
00 Yorumla Aynı durumdayim ve kesinlikle hiç bir çaresi yok erkek birakmayinca gidemiyorsun sen kendini yırt yinede o git demeyince ya da gitmen için belli bir eylem gerçekleştirmiyorsa gidemiyorsun çünkü gitsen peşinden geliyor gidince de ailen ne vardida geldin diyor
03 Yorumla- 1 yıl
@Káînat_27 niye biyle dusunuyorsunuz ki? Yaslariniz kacti?
- 1 yıl
Size >>> attm bi bakabilirmisiniz
- Aile & Toplum konusunda 970 cevap paylaştı.
1 yılHayatta hiç bir şey dört dörtlük değildir özellikle insan ilişkileri evlilik konusu başka bir alem bazen sağır bazen dilsiz olman gerekebilir huzur konusuna gelince orası biraz şans birazda sabır.
00 Yorumla
1 yılÇocuklarını bırakıp gidebiliyorsan sende pek annelik duygusu yok bence. Kolay kolay hiç bir kadın çocugunu bırakıp gitmez. Onu da götürür yanında. Sen eşini sevmiyorsun. Bu çok açık ve net.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılEger devam edeceksen kendini zorla temas edin basbasa vakit geçirin yoksa bitireceksin uzatma bitir. Sorun ne
028 Yorumla
Soran1 yılÖnceleri çok ilgisizdi yıllarımız geçti bi arada benden bi tatlı sözü sevgiyi esirgedi bn başkasıyla avuttum kendimi şimdide fazlasıyla iyi ama bu defa bu iyiliğin altında eziliyorum
- 1 yıl
Kocana karşı ezilme sende karşılık ver. Cinsel ilişkiye girin birlikte dışarı çıkın çocuklarla aktibive yapın.. gecer bu gunler
Soran1 yılDenıyoruz ama ben hep dalgınım kendimi hep ağlarken buluyorum neyın var bişeymi oldu sana diyor sürekli
- 1 yıl
Gerekirse aile terapisine gidin. Cinsellik karı kocayı birbirine bağlar yoksa kopar zamanla
Soran1 yılOna anlatamıyorum böyle birşeyi duysa deli olur saçının bır teline kıyamıyorum diyor görünmesine bn nasıl koynuna girdim diyeyim bu durumu atlatamıycam gibi
- 1 yıl
Eşinle cinsellik yaşamıyor musunuz anlamadim. Neden deliye dönsün
Soran1 yılBaşkasıyla yaşadım diyorum ya aldattım onu
- 1 yıl
Ha onu söylemedin ki. Ne zaman aldattın nasıl oldu
Soran1 yılAyrıldıgımızda oldu duygusal boşluktaydım
- 1 yıl
1 hafta ayrı kaldığınız dönemde nasil oldu bu
Soran1 yılOldu işte onunlayken sohbet ettiğim dertleştıgım biri vardı onunla buluştuk ama böyle olucağını tahmin etmedim bir anda oldu her şey
- 1 yıl
Yaş kaç sizin bbu arada. Bir kere oldu anladığım. Sizn is sıkıntı. Çok rahat teslim. olmussunuz.
Soran1 yıl23 yaşındayım çok rahat teslim olmak değil pek kendimde deildim
- 1 yıl
Çok geçmişsin kaç yasinda evlendin. Anladım pişman da olmuşsun sizin iş zor.
Soran1 yıl16 yaşında
- 1 yıl
Anladım çok erken. Ne desem bilemedim. baya erken evlenmişsin. Hata yapmışsın aldatarak
Soran1 yılEvet kendimi hiç iyi hissetmiyorum ogünden beri
- 1 yıl
Dua et eşine dokun ama
Soran1 yılYapamıyorum bunu yanıma gelince hep kaçıyorum şüpelenecek diye korkuyorum ama evliliği nasıl sürdürücrm böyle
- 1 yıl
Bunu yaptıkça suphelenir emin ol
Soran1 yılBiliyorum ama içinden gelmeyen bir şeyi yapmak çok zor
- 1 yıl
İçinden pişmanlık nedeniyle mi gelmiyor ona dokunmak mı istemiyorsun
Soran1 yılİkiside var hem ona kızgınım hem pişmanım ama beni bu hale o getirdi
- 1 yıl
Sen destek al.. Bu gidişle bosaniesin ve çok pişman olursun
Soran1 yılBunu düşüncem çok teşekkür ederim 🙏
- 1 yıl
Rica ederim. Eşine dokun devamı gelecek
Soran1 yılUmarım
- 1 yıl
Bugün giyin süslen güzel bir gece geçirin
1 yılÇift terapisi alın artık devam etmek mi ayrılmak mı daha mantıklı ona bakarsınız
30 Yorumla
1 yılÇocuk yaşta evlenirsen olacağı o hayatın bitmiş artık
30 Yorumla
1 yılYapabilirsen güzel bir sabırla sabret, içinde güzellikler yeşertmeye çalış. Boşanmak tek başına bir çözüm değil ve her şey emek ister🤍
10 YorumlaBence bir şeyler bittiyse fazla zorlamanın gereği yok huzursuz bir evde huzursuz bir şey hediye edecek çocuk da kendini kötü hisseder
00 YorumlaEğer bu sürecte sohbet muhabbet ayağına ya da baska şekild e yakinlastigin bir erkek varsa sen hatalisin
00 Yorumla
1 yılBakara suresi aç her sanah
Cok dua et
Evden ne olursa olsn ikinizde gitmeyin yataklari ayirmayin00 YorumlaAile & Toplum konusunda 368 cevap paylaştı. Yürütemezsin senin zihniyetin degismiş bir defa aile kavrami senden çikmis çocuklarin dahi sana yabanci geliyorsa Srn boşa ugraşma
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
1 yılHepimizin evliliğinde inişler çıkışlar oluyor bu sorunları o dört duvar içinde işinizle birlikte konuşarak çözmelisiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılrahatlık başa büyük bela. bende yalnızlığa alıştım ve çok rahatım.
eğer ki alışırsan insana daha kolay gelmiyor o omzundan düşen bazı yükler seni o rahatlığa daha çok bağlıyor
010 Yorumla
Soran1 yılEvet bnde çok yorulmuştum genç yaşta anne olmak ev hanımı olmak çok yormuştu beni rahatlık kolay geldi şimdi eve dönünce bunaldım eşimdende soğudum bu ayrılık sürecinde
Cevap sahibi1 yılçocuğun seni yormadığı zamanlarda akşam yemek telaşı, bilmem ne telaşı olmadan gün içinde şöyle kanepede uzanabilmek bile büyük keyif veriyordur sana
Soran1 yılÖyle zamanlar olmuyor maalesef
Cevap sahibi1 yılyorgunsundur
Soran1 yılFazlasıyla
Cevap sahibi1 yılkeşke yardımcı olabilseydim sana ama alttaki yorumunu gördüm çok gençken başlamışsın sorumluluklar almaya ve enerjin kalmamış
Soran1 yılÇok teşekkür ederim yorumlarınızla yardımcı oluyorsunuz
Cevap sahibi1 yılÇok kibar bir kadınsın. Umarım her şey gönlünce olur. kendine dikkat et
Soran1 yıl🙏🙏
Cevap sahibi1 yılKim kızdırdı seni yine son vedalaştıgımızda modun iyiydi
Aile & Toplum konusunda 993 cevap paylaştı. Evliliği bitirebilir eşinden vazgeçebilirsin ama çocuklarından vazgeçmen normal değil..
10 Yorumla
1 yılortada aldatma varsa hiç düşünmeden herseyi bırak bosan
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Huzur mutluluk karşılıklı sabır, anlayış, tatlı dil ve dürüstlükle olur bunlar yoksa olmaz asla
00 YorumlaSen her kızdığında evi terk edersen seninle bu iş yürümez
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Kolay bir şey değil hele pişmanlık duyduğun yaşadıkların var ise.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hatayı kim yaptı neler yaşandı detaylı anlatır mısın?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılEşin m@l mış. O dan olmaz. Evini çocuğunu bırakıp giden kadın geri getirilirse boynuzlanır 😄
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEtrafınıza sorunlarınızdan bahsetmeyin. Özellijlede sizi tanıyan güvendiğiniz kişilere bahsetmeyin. Oturun konuşun güzel anılarınızı hatırlatın ilk heyecanlarınızı anlatın birbirinize şu an nie böyleyiz diye düşünmeden. Çocuklarınız sizin soğukluğunuzun bedelini bir ömür öder. Onların hakkına girmeyin. Büyütmeyin. Kötü şeyleri sürekli düşünmeyin. İyiye odaklanın. Zorla iyi olanı düşündürün zihninize.
010 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHer evlilikte olur öyle şeyler hatta her ikili ilişkide olur. Boşverin neden böyle hissediyorsunuz önemi yok nedenin. İyiye odaklanın güzele odaklanın yeni güzel anılar oluşturun. Çocuklarınızla eşinizle birlikte eğlenceli etkinlikler bulun. Çok düşünmek iyi değil. Kendinize bu kadar çok düşünerek aşırı sorgulayarak zarar vermenin gereği var mı?
- 1 yıl
Sen evli misin?
Cevap sahibi1 yılHayır ben anne babası ayrı büyümüş 4 kardeşin 2. siyim. Yıllar boyunca sadece kendimle değil annemle babamla kardeşlerimle, diğer evliliklerle (iyi ve kötü) ve bu evliliklere karışan dost görünümlü düşmanlarla yaşadım.
- 1 yıl
Aynı hikayenin azı yok fazlası var bende desem. Ne iş yapıyorsun peki şu an?
- 1 yıl
😞
- 1 yıl
?
Cevap sahibi1 yılArtık ailemin ebeveynliğini yapmaya son verip kendi hayatımı yaşamaya kısaca yaşamaya çalışıyorum
- 1 yıl
Ne iş yapıyorsun?
Cevap sahibi1 yılBuraya yazdıklarınızdan ötesini nasıl bilebiliriz ki psikolojik şiddete maruz kaldığınızı düşünüyorsanız (bu genelde karşıyı suçlama , manipüle ile olur) destek alın. Ailenizden (eğer size destek olacaklarsa aile) ya da bir uzmandan da destek alabilirsiniz. Bazı insanlar hatalıyım evet der ama sende diye devam eder düzeltmek için çabalayacağını söyler ama konu sadece sizin çabanız olur. Oysa evlilik iki kişiliktir siz onun o sizin yerinize ne yapabilir ki?
- 1 yıl
Bunu direk konuşmayı tercih ederdim. Yaşadıkların sana bu anlayışı ve inceliği kazandırmıştır diye düşünmüştüm. Neyse.
1 yılHata. Çocuğu sen yaptın. Sen istedin sen ve eşin. Nasıl çocukları istemiyorum dersin
01 Yorumla
1 yılKüs gitmek yanlış her zamn kacmakla olmaz mücadele et
00 YorumlaSeni seviyor
Psikolojik destek al
Ve ilişki terapistine gidin00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 816 cevap paylaştı.
1 yılBüyük sorumluk sende ne demek çocukları bırakıp gitmek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSen artık heyecan arıyorsun bence sonuç belli bir başkasını bulursun ona gidersin
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEşin tamam da çocukların nasıl yabancı gibi geliyor kendine gel sen bi annesin
21 Yorumla- 1 yıl
Demi
Gizli Üye(25-29)1 yılMerhaba, eger mutlu ve huzurlu hissetmiyorsan bırak ama unutma ki kimle tekrar evlensen aynı şey yine olcak
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBir uzman evlilik danışmanı prof. tanıdığım bahsetmişti. Bu tip kısa süreli ayrılıklar akabinde gerçek ayrılıkla sonuçlanıyormuş.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKocam bana hadi ordan**olgit memleketine git dedi oğlum için kaldım 1 hafta trip attım ama baktım ikimizde bittiyoruz unuttum
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOtur, konuş.
Onu artık istemediğini uygun bir dille anlat.
Bundan sonra sadece çocuklarımız için görüşün.01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÇocuklarınız*
- Devamını Gör (55)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler