Scientific Reports dergisinde yayınlanan makale, yeni tanışan iki kadının arkadaş olup olmama kararını verirken kokunun da bir etken olduğunu ortaya koydu
Makalenin yazarı psikologlar kokunun arkadaşlıklardaki rolü üzerine yoğunlaştı.
‘Terli tişört’ çalışmaları, genellikle bir kişinin çevresel faktörlerden kaynaklanan kokulardan arındırılmış ‘doğal’ kokusuna odaklanmaya çalışırken, araştırma ekibi tüm bu faktörleri içeren ‘diplomatik’ kokuya odaklandı.
Ekipten Jessica Gaby, şunları söyledi: “Sadece parfüm değil, neyle beslendiğiniz… Kedi insanı mısınız yoksa köpek mi? Hangi çamaşır deterjanını kullanıyorsunuz? Tüm bu yargılar bir araya gelerek ‘diplomatik koku’ dediğimiz şeyi oluşturuyor. Çünkü bu koku alanında yaşıyorsunuz ve etkileşimde bulunduğunuz insanların koku alanlarıyla uyuşuyor musunuz?”
Sonuç: Arkadaşlık potansiyelinin yüz yüze değerlendirmeleriyle yalnızca tişörtleri koklamaya dayalı değerlendirmeler arasında güçlü bir korelasyon ve dikkate değer bir tutarlılık gözlemlendi. Canlı etkileşimlerin ardından yapılan derecelendirmeler, koku tabanlı testlerin son turunda yapılan değerlendirmelerdeki değişiklerle örtüştü.
Bununla beraber yazarlar, çalışmalarının üniversite çağındaki heteroseksüel kadınlarla sınırlı olduğunu ve kokuların farklı gruplarda farklı şekillerde işleyebileceğini de dikkat çekti.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Atalarımızın lafı bile var Kavun değil ki koklayıp alasın diye. Bunun mümkün olduğunu çok düşünmüyorum.
Huyuna karakterine değil kokusuna bakıcaz yani yok artık
alakası yok ya kokusu berbat olan 2 arkadaşım vardı hem biz köpek miyiz nasıl o kadar koku alcaz baskın bi kokusu yoksa almazsın
Yoo tipine göre seçerim 😃😃
Mesela
Bakımsız , kirli , düzensizse uzak dururum
Ben kafa yapısına göre seçiyorum
alakası yoktur
Doğru.
Daha neler😂
Saçmalık
Alakasiz