Teknoloji milyarderi Bryan Johnson'ın adını şüphesiz aranızda duyanlar olmuştur. Kendisi beyin aktivitelerini izleyip kaydeden teknolojileri geliştiren Kernel firmasının kurucusu. Bütün dünya Johnson'ı yaşlanma karşıtı tedavilere çok büyük paralar harcamasıyla tanıyor. Teknoloji milyaderinin yaşlanmamak için şimdiye kadar 2 milyon dolar harcadığı tahmin ediliyor.
Haliyle yaşlanmamak için yaptığı her hareket de gündemden düşmüyor. Eski çıkan haberlerden hatırlarsınız belki, Johnson gençlerle plazma takası yapılırsa insanların gençleşebileceğini iddia etmişti ve hâlâ ediyor kendisi ömrünü 11 yıl uzatmayı başarmıştır. Ve her 12 ayda sadece 6 ay yaşlanıyor
Haliyle yaşlanmamak için yaptığı her hareket de gündemden düşmüyor. Eski çıkan haberlerden hatırlarsınız belki, Johnson gençlerle plazma takası yapılırsa insanların gençleşebileceğini iddia etmişti ve hâlâ ediyor kendisi ömrünü 11 yıl uzatmayı başarmıştır. Ve her 12 ayda sadece 6 ay yaşlanıyor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Kırışmayı belki durdurabilirler ama organlar yaşlanıyor ruh yaşlanıyor bunun önüne geçilmez ölüm er ya da geç var
Abla sen vefat ettikten sonra senin organlarınla 20 30 yıl yaşayabilir bir insan yapay deri ürettiler insan derisi biliyor musun?
organ nakliyle bir süre daha başkası yaşar ama sonunda her şey gibi oda eskir. Bilim var ama bir yere kadar ölümsüzlük diye bişey bulunamayacak. Yok insanlardan sonra robotlar hamile kalcak fasa fiso hiçbir şeyi sıfırdan ortaya koyamazlar
"İnsanların sınırlı oluşu, bilimin sınırlı olduğu anlamına gelmez."
Evet, organ nakli geçicidir, evet beden eskir — ama biz de tam olarak bunu değiştirmek için uğraşıyoruz. Bugün CRISPR gibi gen düzenleme teknolojileriyle kalıtsal hastalıklar tarihe karışmak üzere. Yapay organlar, biyoyazıcılarla basılıyor. Kök hücreler sayesinde yaşlanan dokular gençleştirilebiliyor. “Organ nakliyle biraz daha yaşar” dediğin insan, birkaç on yıl sonra kendini tamamen yenilenebilir bir biyolojik sistemin içinde bulabilir. Bilim bunu hedefliyor. Ve her adımda ilerliyor.
Ölümsüzlük mümkün değil mi? Şimdilik. Ama "şimdilik" kelimesi burada her şey demek. Zamanında uçamazsın demişlerdi, Ay'a gidilemez denmişti, kalbi dışarıdan takamazsın dediler. Hepsi oldu. Ölümsüzlük bir metafizik iddia değil artık, bir mühendislik problemi.
"Robotlar hamile kalamaz, hiçbir şeyi sıfırdan yaratamazlar" diyorsun — ama zaten insan da her şeyi sıfırdan yaratmadı. Doğayı gözlemledik, taklit ettik, geliştirdik. Yapay zekâ da bunu yapıyor. Yapay rahimler geliştiriliyor. Sentetik DNA yazılabiliyor. Embriyo, canlıdan bağımsız ortamda büyütülebiliyor. Robotlar "hamile kalamaz" ama belki doğurabilir. Belki bizim tanımlarımızı değiştirecekler. Gelecekte "yaratmak" ne demek, bunu bile yeniden düşünmemiz gerekecek.
Ve asıl mesele şu: İmkânsız olduğunu iddia etmek, bilimin önüne çekilmiş perdeyi ölümsüz sanmak demektir. Ama perde yırtılır. Her zaman yırtıldı.
O yüzden: Gelecek hayal değil. Sadece henüz yazılmamış bir mühendislik projesi. Ve biz onu yazıyoruz.
İlginç. Bu adamı ilk defa duydum. Biraz baktım ama yaşını gösteriyor bence.
Hücresel yaştan bahsediyoruz
Hücrelerin ölümü durdurulabilir ya da yenilenmesi olabilir
Crıspr cas9 teknolojisi ile mümkün görünüyor
telomer kısalması durdurulabilirse evet
Crıspr cas9 teknolojisi ile mümkün görünüyor
Dışın yaşanmasa dahi için yaşlanıyor ne anlamı var gençlik gibi olur mu hiç hayır ozmn boş
Yaşamak için motive ol
Yok motüve olursun da. İç yaşlılık önemki
İnsan bedenlerinin dondurulmasıyla olur bu ancak
Kriyonik diye bir yöntem var duydun mu?
Evet duydum böyle bir şey var mı tesis olduğunu duymuştum
Var evet ama öldukten sonra donduruyorlar gelecekte uyandırma amacıyla
bu dogru bende duydum durdulabilir