yaş 32
kimse beni aramıyor, ben de kimseyi aramıyorum
insanları ara demeyin, aramam
başka tavsiye lütfen
yaş 32
kimse beni aramıyor, ben de kimseyi aramıyorum
insanları ara demeyin, aramam
başka tavsiye lütfen
Yalnızlık hissi gerçekten zorlayıcı olabilir, ama unutma ki bu sadece bir dönemsel bir durum olabilir ve geçebilir. “Kimseyi aramıyorum” dedin ama aslında bu, bir çeşit mesafe koyma ya da kırgınlık olabilir. Yalnızlık hissettiğinde, önce biraz kendini dinleyip, bu duygunun kaynağını anlamaya çalışmak iyi olabilir.
Birkaç önerim var:
1. Kendine Yatırım Yap: Yalnızlık hissini geçirmek için, kendine yeni hobiler edinebilirsin. Bir sanat dalıyla uğraşmak, yeni bir dil öğrenmek ya da ilgini çeken bir konuda eğitim almak, seni meşgul ederken içsel tatmin de sağlar. Ayrıca, kişisel gelişim kitapları ya da motivasyonel videolar izlemek de seni farklı bir perspektife sokabilir.
2. Gönüllü Çalışmalar: İnsanlarla tanışmak ve yalnızlık hissinden uzaklaşmak için gönüllü çalışmalara katılabilirsin. Hem başkalarına yardım edersin, hem de yeni insanlar tanıyıp, farklı bakış açılarıyla karşılaşırsın.
3. Doğa ile Zaman Geçir: Doğa yürüyüşleri ya da açık hava aktiviteleri, hem zihnini dinlendirir hem de yalnızlık hissini azaltır. Ayrıca, doğada olmak sana huzur verebilir ve içsel dengeyi bulmana yardımcı olabilir.
4. Hayvan Sahiplenmek: Eğer koşullar uygunsa, bir evcil hayvan sahiplenmek, yalnızlığını paylaşacağın bir arkadaş edinmene yardımcı olabilir. Hem yeni bir sorumluluk alırsın, hem de sevgi dolu bir varlıkla zaman geçirirsin.
5. Sosyal Medya ve Forumlar: Gerçek hayatta insanlarla tanışmak zor olabilir, ama internet üzerinde senin gibi hisseden insanlarla kolayca iletişime geçebilirsin. Belirli forumlar, sosyal medya grupları veya online topluluklar, ilgi alanlarına uygun insanlarla bağlantı kurmak için harika bir yer olabilir.
6. Kendi Kendine İyi Bir Arkadaş Olmak: Yalnızlık, bazen insanın kendi iç yolculuğuna odaklanması için bir fırsat olabilir. Kendine zaman ayır, senin için değerli şeylerle meşgul ol, kendi içindeki gücü keşfet. Ne olursa olsun, senin yanındasın ve kendini iyi hissettirmek için önceliksen.
Yalnızlık, bazen bir uyanış, bir keşif fırsatı olabilir. Kendine odaklanmak ve küçük adımlarla hayatına yenilik katmak, dışarıdaki dünyaya açılmadan önce kendi iç huzurunu bulmanı sağlar.
"Yalnızlığa alışmaya çalış" demek isterdim ama bu herkese göre bir şey değildir. Eğer bundan rahatsız oluyorsan, bu durumdan kurtulman gerekir.
Öncelikle, bir uzmandan psikolojik destek almanı tavsiye ediyorum. Bir uzmanla konuşmak seni rahatlatabilir.
İş edinmeye çalışabilir, yeni çevreler edinmeye gayret edebilirsin. "Etkinliklere katıl" biraz klişe bir tavsiye olabilir ama yararlı olabileceğine inanıyorum. Sosyal medyada arkadaşlıklar kurabilirsin ancak gerek sosyal medyada, gerekse gerçek dünyada ilişkiler kurarken dikkatli olman gerekiyor. Bir insanı tanımak, uzun bir süreçtir. Bu süreci kısaltmaya çalışma. Bırak zaman aksın, geçsin. Acele etme.
İnsanları arama elbette ama insanların seni bulabileceği bir şeyler yapabilirsin.
Maalesef, topluma karışma ve çevre edinme konusundaki bilgim şimdilik bu kadarla sınırlı. Daha fazla nasıl yardım edebilirim bilmiyorum.
Yalnızlığa bir şans vermek ister misin? Belki sana daha iyi gelebilir.
Umarım, hakkında en iyisi olur.
Cevap
55Cevap
arkadaş ya da sevgili bulun bence.
Arkadaş edin gadası
Özgüven kaybı bir yere kadar götürür. gereksiz ego okudur ki faydasız olur. adım atmazsan kimse adım atmaz kaldı ki hala konuşan eden yoksa daha farklı insanlara yönel. her kar tanesi aynı değildir. Neye inanıyorsun bilmiyorum ama selam ver basıt bir şekilde aramam etmem o yapmıyor ben niye yapayım. İnsanlar tecrübe edinerek hayatta kalır. Biri seni kırdı diye kalıba giremezsin. İnsanlardan nefret ederim ama insanların içinde bulunduğu bir işte 2,5 yıl çalıştım bazen bazı feragatler yapılmalı
Yani bu bana da oldu. Ben de 30 yaşındayım. Son zamanlar yani son 1 yildir kesinlikle kimseyi aramak istemiyorum. Çünkü karşıdaki insanların buna değmeyeceğini düşünüyorum. Olgunlaşma mi diyorlar buna bilmiyorum. Yoksa yaş ile ilgisi olmadan günümüz dünyası hep mi böyle oldu.
İstersen benimle arkadaş olabilirsin.
Bend ekslabalik için de çok yalnızım… ailem var çok şükür ama Birsenler eksik… çok sessiz sakin biriyim arkadaş ortamına girdiğimde kimse benimle muhatap olmak istemiyor. Deli dolu şımarık olucaksin bunlar için. Bend söyle değilim.. bu yüzden sanıyorum beni de kimse arayıp sormaz … evliyim ama insan arada kahve içebileceği birini arıyor
Bu bir matematik ama sen kimseyi aramazsan kimse de seni aramaz. Ya beklentiye girmeyi birakacaksın ve kendi kendine yaşayacaksın ya da eginu bir kenara bırakacaksın
biraz açıl muhabnet etmeye çalış illa sevgili gibi değil önce bi sosyalleş çevrenden mesleginden dolayı falanmı böylesin
iş yokki
ne yapıyosun bebiş o xaman evde durmamanlazım sürekli bi ara eskiden bende evde kaldım altı ayda çatlıyodum
Kızılay ve yeşilay gibi vakıflara gönüllü olarak katıl. Sayısız iyi insanla arkadaş olursun. Ruhun güzelleşir. Hem de iyilik yapmış olursun.
Bende de aynı sorun var ama ne diyim, yalnızlaştırıldık. birileri kurcaladı birşeyleri. Sonuç ortada.
Şimdi ortamını değiştiriyorsun. Hobi edinip bir kursa vs gidiyorsun mis gibi yeni insanlarla tanışıp araşırsın
Yanlızlıktan kurtulma yolu uğraşın işinin olaması bunu başarabilen insan başkasına ihtiyaç duymaz
Özgüven arttır tatil yap gez dolaş daha gençsin her zaman olumlu düsün
Bilmeden tanımdan başka bişey nasıl denir ki
Yalnızlığının, hayatına kimsenin karışmayışının tadını çıkarın
istedigin zaman burdan yazabilirsin. dertlesmek icin bile insan ihtiyac duyar
Öncelikle mesafeni korumalisin. Ama kendini çok soyutlarsan yalnız kalırsın. Önce sen bı ara, sor. Daha sonra bekle. Gelmedi mi bir daha ara ama üçüncüyü yapma. Çünkü aranızdaki mesafenin bu olması gerekiyormuş demekki
3 hak fazla değil mi
pardon 2 hak da fazla bence
1 kere yeter
Allah'ın hakkı üçtür derler. Ya da kendinden düşün. Yaptığın bir hata için hemen tefe konmak ister misin? Yoksa düşünüp ders alman için ikinci hakkın olmalı mı? Ama tek hak var dersen, sende tek kullanımlık hak olabilirsin. Ama illa bı kere ararım bir daha aramam dersen kusura bakma ama yalnız kalmaya mahkumsun. Bence tek seferde silme.
Bence bu yalnızlığı fırsata çevirip izole yaşayarak kendine yeni başarımlar ekleyebilirsin. Kendini geliştirmek istediğin noktalara odaklanabilirsin emin ol sen geliştikçe çevrende gelişir ve genişler. 😊
Hepimiz yalnızız aslında çok var senin gibi belli bir süre sonra kimseyle konuşmak istemiyor insan
aynen alışıyorsun
Öyle evet maalesef
yeni insanla tanışma hevesim de kalmadı, herkes birbirinin aynısıymış da sadece yüzler farklıymış gibi geliyor
Öyle zaten hepsi aynı neredeyse ve sil baştan yeni tanışmaya halimiz yok
kız erkek de yok hayatımda
olsa arkadaşlığı kafaya takmam
hımm kpnuş burdan biraz açılırsan yoluna girer ama sana iş lazım
@sohpetmuhabbett sanal ortamda erkek no
en fazla instagram o da gerçek hayatta kimse karşıma çıkmazsa
dogru yol o ben konuş sadece diyorum sevgili olma açılırsın en azından
ben de aynı öyleyim, kendi tercihimle yalnız kalıyorum, sıfır arkadaş. huzurlu olsun kafam rahat olsun istedim ama arada bir sohbet edecek dertleşecek biri lazım oluyor işte
Ben arayayim ya yalnızlık kemiklerimize kadar işlemiş
Kitap oku yürüyüşe çık 2 insanla takıl olmadı hareketli müzikler
instagramda günü birlik etkinlikler denk geliyor
onlara mı katılsam
Nabiyorsun işin var mı önceki arkadaşların la neler yaşadın canım bilmek lazım. bunlari
Nerede yaşıyorsunuz ben de aynı yalnızlıkla başa çıkmaya çalışıyorum belki kaynaşırız
Dünya benden mahrum kalıyor onlar düşünsün de
narsist değilim :D
Neden sence, sevili mi yok arkadaş mı
ikisi de
İnsanların seni aramasına olanak tanı
Tanis birileriyle İstanbul ben :)
Çirkinmisin ki acaba ya da asosyal hangisi
boş kal boş ver kafanı yorma:)
Gez toz eğlen keyif almaya bak bu durumdan
vardır eksiğin
Arama kimseyi bence de
Arkadaş oluruz istersen
Cagrı atayım sana bari
Yaş ilerleyünce tek kalmakta kötü oluyor.
Aloooo sesim geliyor mu
halk eğitimdeki kurslara katılın
Yeni birileri ile tanış
Tanimak isterim uygun bulursan yasimiz yakin
Yalnızlığınla barışık ol
yok mu çevrende takılacak es dost arkadaş
Arkadaşın felan da mı yok
bul birini
istersen sohbet edebilirz üzülme
Sosyalleş dışarıya çık yeni insanlar tanış
Yeni insanlarla tanışman iyi olur
Ekonomik özgürlüğün var mi