Arkadaşlar lütfen bana yardım edebilir misiniz? Kardeşim sözümü hiç dinlemiyor, ne yapmalıyım?

kız kardeşim beni hep yok sayıyor. sözümü hiçbir şekilde dinlemiyor. aramızda üç yaş var. hani ben daha büyüğüm ama sanki o ablaymış gibi onun sözü ve dedikleri geçiyor. bir şey yapamıyorum. sadece arkadaşlarını görüyor. onlar için bizi hep yok sayıyor. küçüklükten beri bu böyleydi. oturuyorum düzgünce konuşuyorum yanlışlarını anlatıyorum, haklısın evet öyle yapıyorum diyor ama kaldığı yerden devam ediyor. yine aynısını yapıyor. şu an bir erkek arkadaşı var. sabahtan akşama kadar onunla yazışıyor, konuşuyor. biz bir şey istediğimiz zaman hiç dinlemiyor. ben bu yıl sınav öğrencisiyim ve mezunum. gündüzleri evde anneme yardım etmeye çalışıyorum ama kardeşim okuldan geldikten sonra bile yüzümüze hiç bakmıyor. hep telefon elinde ve biz ona bir şey dediğimiz zaman hep bağırıp kızıyor. mesela sofrayı sen kur falan diyoruz o bile çok ağır geliyor ona. diyor ki okuldan geldim banane siz yapın falan. halbuki bana okulda hep uyuduğunu söylüyor. zaten sürekli bir şey buyurmuyoruz ondan ama ağzımızı açtığımız an bize kızıyor. hani biliyor da evde gündüzleri benim yardım ettiğimi ama akşamları da yardım etmiyor. sadece telefon elinde sevgilisiyle, arkadaşlarıyla konuşuyor video izliyor falan. hiçbir şekilde bizi görmüyor. beni de hiç dinlemiyor. bir ağırlığım yok maalesef beni ablası yerine koymuyor. sürekli küfürlü konuşuyor, bağırıyor, ters cevaplar veriyor. ailecek ona bir şey diyemiyoruz, çekiniyoruz. artık bıktım usandım bu durumdan. omuzlarımda çok yük var ve kardeşimi sürekli idare etmekten bıktım usandım. ona yaptığım şeyleri hiç görmüyor, sen abla mısın falan diyor bana ama işi düşünce abla diye yanıma geliyor. nasıl düzeltebilirim lütfen yardım edin. sadece kardeşim biraz sözümü dinlesin istiyorum.

Arkadaşlar lütfen bana yardım edebilir misiniz? Kardeşim sözümü hiç dinlemiyor, ne yapmalıyım?