Haberlere bakıyorum sürekli kavga cinayet. Burada da öyle. Bazı arkadaşlar hemen hakaret, kavga. Nasıl olduk böyle.

#ZorundamıyımEfsane ✌️ 1903 ✓™
Haberlere bakıyorum sürekli kavga cinayet. Burada da öyle. Bazı arkadaşlar hemen hakaret, kavga. Nasıl olduk böyle.

#ZorundamıyımEfsane ✌️ 1903 ✓™
Bu dediğin şeyi insana göre değişir hiçbir zaman vicdanımı satmadım düşmanımı bile yardım ettim ben hiç unutmuyorum kolejde nefret ettiğim bir kız vardı geçenlerde beni aramıştı benden borç para istedi 80 bin TL civarı haciz borcunu ödedim her zaman herkese iyilikle yaklaştım ama kaybeden ben oldum
Ne yaptın sende ya
Sanirim biz turkler olarak biraz heyecanli ve yasadigimiz cografya dolayisi ile biraz hararetli karakterleriz. Bu yuzden aniden parlayip kavgaya bir anda tutusabiliyoruz...
Ozellikle uzun yillarimi Adana'da gecirmis biri olarak bu insanlarin en alasini gordugumu soyleyebilirim. Gozunun ustunde kasin var diye bile kavga edebilecek potansiyelde insanlar tanidim. Hatta cok yakin arkdsim tam bir kabadayi idi 😅 ama ote yandan da dunya iyisi.
Sanirim bizi bu hale getiren sebeplerin basinda yasadigimiz cografya haricinde icinde bulundugumuz donemin ekonomik, siyasi, dini ve sosyokulturel bozunmasinin etkileri de var. Yani her gun yasadigimiz sacma sapan catismalar, partiymis siyasetmis bilmem neymis, insanlari daha da alevlendirip kizistiriyor. Bir de ustune gecim zorluklari da eklenince pimi cekilmis bomba gibi oluyor herkes...
...
Ay yeter yaa cok yazdim. Alisik degilim ben boyle uzun cvplar vermeye bilirsin 😅😬🤪
Ne güzel yazdın bu sefer 🤣
Eic icin tskler 😊🙏
Ricalar efendim 🌹😘
Haberlere bakamıyorum çünkü fazlaca düşünmeye ve üzülmeye başlıyorum sonrasında. İnsanların git gide bencilleştiği kendi keyifleri için başkalarının acısını üzüntüsünü ve hatta kaybını bile görmezden geldiği acımasız bir dünyada yaşıyoruz. Kimileri öfkelerine engel olamıyor oldukça tahammülsüz bir toplum olduk. Can almayı oyuncak kırmak zannediyorlar. Huzurlu bir haber izlemek hayal olmuş durumda ve elimizden hiçbir şey gelmiyor
Çok güzel yazmışsın eline sağlık ✌️👏
Teşekkürler 🙏😌
Eig için Teşekkürler 🙏😌
Rica ederim 🌹😊
Bazen bakıyorum da insanlar vicdanlarını satmamış belki ama çoktan kiraya vermiş gibiler. Duruma göre, çıkarına göre, işine nasıl geliyorsa öyle davranıyorlar. Birinin canı yanmış mı, haksızlık mı olmuş, umurlarında bile değil. Çünkü vicdan, artık içten gelen bir ses değil, ihtiyaç duyuldukça açılıp kapanan bir kapı olmuş. O yüzden de birinin gözyaşı, diğerinin menfaati kadar değerli sayılmıyor. En acısı da ne biliyor musun? Vicdanı kiraya verenler, kendini en haklı sananlar oluyor. Gerçek iyilik, görünmediğinde bile iyi kalabilmektir… ama ne yazık ki herkes bu kadar cesur değil.
Cevap
11Cevap
İnsanlarda sabır kalmamış İstanbul hele adım başı kavga... AREFE GÜNÜ kabir ziyaretine gittik yol full tıkanmış çektik yürüdük bizimkiler kavganın çıktığı ana yeri görünce dağıtalım herkes işine gücüne baksın dedi :D memleketi bunlar kurtarcak anasını satim 😂 teyze haşladı beni niye gönderiyorsun kızım ülkenin hali belli diye 🤦🏼♀️ onlara bişey olmaz falan dedim sakinleştik nfnfn kavgayı ayırmayı bırak ayırmaya gidene bile izin vermek istemiyorlar o kadar kötü halimiz...
Arada sen de gidiyorsun çünkü ayırayım derken öyle bir durum.
Kira mira yok bea..
İnsanlar da biraz vicdan olsaydı kırıp dökülmezdik..
Güzel bir sözümi bırakmak istiyorum..
"Kalp kırıklığı porselene benzer, lakin kalbi seven böyle kırmazdı."
Braveheart 😎
Büyük üstat öyle mi demiş 🤣
Evet 😅
"Gün gelecek Çirkeflik ve Zorbalık Güç ve Mevki sahibi
Aldatıcılar, Sahtekarlar ve Dolandırıcılar Haklı sayılıp
Ahlaksızlık, Vicdansızlık ve Merhametsizlik Adil sayılacak"
"İnsan Vicdan uzaklaşınca insan Dünyada ki en cani bir yaratık haline dönüşür"
Bugun esra erolda ķizinin nişanlısı ile kaçan anneyi gördüm, birde şu fatih aydin vardı yavrum aylardır ne ölüsü ne dirisi bulunamadı, bugün bir ceset bulunmuş çürük, galiba o, Allah anasini tiftik tiftik ede, tokatlı anasi da üstünden geçmeyen kalmamis yerde curuyesice anasının b. kuna gitti kesin gencecik.. neyse akıllı olun.
😂
Yazık günah değil mi
Günahı kim biliyor mk
Allah Kuran'da boşuna dememiş"biz insanı en güzel kıvamda yarattık. Sonra onları aşağıların en aşağısına çevirdik.(Gerçekten) iman edip salih amel işleyenler hariç"Yani vicdan ile yaratılmışların en şereflisi insan iken, vicdan çıktığı zaman hayvan dahi olamıyor. Şeytanın dahi efendisi hükmüne geçiyor.
Vicdanı olan bir insan kendine zarar verir mi?
Bunlar vicdan satmak değil mi? Keyif uğruna?
Yani kimse vicdandan bahsetmesin kendine merhamet edemeyip saygı duymadıktan sonra...
🧠🔮🧠
Bu kişiden kişiye değişir bana göre kimi vicdanını satmış kimi kiraya vermiş kimi ise direk öldürmüş köreltmiş neyseki hala vicdanına sadık kalan insanlar var
Benim gibi tek tük var 😂
Teşekkür ederim reis 😂
Vicdan yoksunu olmuşlar, çıkar ilişkileri peydahlanmış 😤
Evet aynen öyle.
Sanki artık herkes vicdanı “geçici olarak askıya aldım” moduna almış gibi değil mi? Kimisi günlük kiraya vermiş, kimisi komple satmış hatta bazıları var, taksitle bile vermiş olabilir. “Bu ay empati yapamıyorum, bütçeme uygun değil.”
İnsanlar vicdanını kaybetmiş ortalık 56 reis o yüzden Allah iyilerle karşılaştırsın 🙏
Amin 🤲
beş kuruş etmeyen vicdanlarını satıp yaşamaya devam ediyorlar
Bence bazılarında hiç vicdan yok abi. Hiç olmamış...
Satmışlar seytanaa
Bunlar şeytandan da beterler.
Sattılar , sattılar...
Aynen öyle.
Ne satılık ne kiralık.
Ölmüş mü direk
Evet jdjd
Bunu Sizin hem cinslerinize sormak lazım
Erkeği veya kadın yok bu işin. Kendi çocuğunu öldüren kadınlar ona bakarsan.
Bazıları satmış, bazıları kaybetmiş galiba
Bitmişiz de... anlamıyoruz
Satmışlar. Başka türlü aklim almıyor
Bana kalsa vicdanlarını direkt öldürmüşler
Terk etmişler
Komple silinmiş gibi, hayırlısı..
Nereye gidiyoruz çok ütkütücü.
Vijdanmı kaldı ülkede herkes vijdansız olmuş
Vicdan , merhamet kalmadı.
Maalesef
Satmışlar
Çöpe atmışlar bence