-Hatalarını, yanlışlarını... vs görmezden geliyor olmanızdan yüz bulup tepenize çıkan insanlar oldu mu? Peki, bu insanlara karşı tavrınız ne oluyor? #GöktenDüşenAşk
Müsamaha gösterdikçe tepenize çıkan insanlar oldu mu?
Çevremde nerdeyse herkese müsamaha gösterdim yıllarca , baktım ki ben sustukça tepeme çıkıyorlar , yaptıkça fazlasını istiyorlar , hep benden bekliyorlar. Artık baktım ki sabrım kalmadı gücüm tükendi , yıpranıyorum, sözde kalabalığın içinde yapayalnızım , bende kendim için yaşamaya başladım. Zor oldu ama başardım, şimdi herkesin nazarında değiştim , onların gözünde gaddar , bencil , nankör , vurdumduymaz oldum. Onca yıl yapılanlar bir anda silindi melektim mükemmeldim , bir anda şeytana dönüştüm , noldu da böyle oldu diyen hiç yok.. Herkes kendi yaşadığını bilir , kimin ne dediği umrumda bile değil..
Verdiğin değer canını yakıyorsa elden çıkartmasını bileceksin.. çok basit bir örnek vereyim mesela bir araban var baba yadigarı eski püskü değeri diyelim ki 10 bin lira ama kullandıkça her ay sana bin liralık masraf çıkartıyor.. soruyorum sana ne yapardın? 3 seçenek ya baba yadigarı senin için değerli olduğundan bir kenara çeker kullanmazdın (insanda böyle bir şansın yok malesef) ikinci şans daha çok zarara girmemek zedelenmemek adına satıp kurtulursun ( ki bu psikoloji ve felsefecilere göre sosyal açıdan en doğrusu sosyal sağlığına hatta karakterine bile zarar verebilir aksi durum ).. ya da üçüncü seçenek amaaan ben nasıl olsa zenginim başkada derdim yok der her tökezlediğinde tamir edersin ( yani başka derdim yok sende alıştın zaten yap anasını satayım sen kır ben toplarım demek bu, ve dediğim gibi ilerde sosyal ve psikolojik olarak daha ağır sonuçlar doğurabilir ) Dip Not : yalnız araba senin tapulu malın olmadığınıda unutma !!
Alttan aldıklarım, sabır gösterdiklerim, cahilliğine verdiklerim ve susupta insan yerine koyduklarım oldu evet. Sonra miktir çekince en kötü ben oldum.
Evet oldu hiç bir kötü davranışlarını görmediğim insanlar zamanında yanlız kalmasınlar diye acıyıp yanıma aldığım insanlar saçma nedenlerden dolayı beni bıraktılar bide üstüne dalga geçip durdular ona buna rezil ettiler oysa ben onlara hiç bişey yapmamıştım
Çok iyi bir insanımdır insana deger veririm ama şerefsiz insanları aşagılayıcı birsi denk gelirse hayatımdan hadi ordan ederim kim olursa olsun adam olana saygım sonsuzdur
Var öyle insanlar. Müsamahayı geçtim hatam için özür dilediğimde ağzına geleni söyleyen insanlar var mesela. Yani diyorki yap her şeyi özür filan dileme. Şımarıyorlar
Sen kızsın ama pardon savaşa falan girme bende bu tarz insanları etrafımda barındırmam çok acayip sinirliyim çokta sıcak kanlıyım insanına göre muamele
Savaş çıkmasın diye susuyorum ya zaten bu konu çok farklı insan herkesle kötü olur herkese laf söyler hatalarını falan. Ama akrabalar başka ya onlara herşeyi özgürce söyleyemiyorum soğuk durmayı tercih ediyorum.
Aslında çok zor bişede istemiyoruz yani gurur kibir menfaatçilik yalandan gülümseme yüzümüze iyi arkadan kötü bunları yapmasınlar okadar hine sinirlendim ufff yaaa
Senide rahatsız ettim kusura bakma ama tam benim kafadansın son bişe soliyim bir insana degerinden fazla deger vermeyiniz hadisi şeriftir bu deger verilmicek insana fazla deger verirsen poposu kalkar sonra arsız bişe oluyorlar
Evet verdiğim değeri, sevgiyi gösterdiğim sabrı, anlayışı hep kullandılar yüz bulunca astarını istediler o yüzden kimseye güler yüz en ufak bir müsamaha göstermemek lazim o gücü bulamamalılar kendilerinde.
Site üzerinden mesajlaşıyorduk. Üst üste mesaj atmıştın. Bir konu üzerinden konuşuyorduk ama konu neydi onu hatırlamıyorum pek. Mesajlarıma geç dönme şurda ciddi bir şey anlatıyorum diyordun. Öyle tuhaf bir rüyaydı. Hattâ rüyalarımı ben genelde hatırlamam ama soruma gelince aklıma düştü bir an 😄
En İyi Cevaplar