Çok eskiden bir dizi izlemiştim adam çok vicdanlı ydi para yavaş yavaş o vicdanı susturdu ardından adam her şey yapmaya başladı içki evlilik dışı olan ilişkiler vs...
Az önce bile bir adam çok imanliydi filan imam hocasıydı para ile her şey değişti

Çok eskiden bir dizi izlemiştim adam çok vicdanlı ydi para yavaş yavaş o vicdanı susturdu ardından adam her şey yapmaya başladı içki evlilik dışı olan ilişkiler vs...
Az önce bile bir adam çok imanliydi filan imam hocasıydı para ile her şey değişti

Bence para sadece vicdanı susturmuyor, aynı zamanda beyni de susturuyor. Zenginler harama bulaşmakla kalmıyorlar, s*l*k saçma ıvır zıvırlara milyonlar harcıyorlar. Halbuki o paraları kötü durumda olan insanlara yardım etmek için kullanabilirler.
Susturur elbette canım. Hem de nasıl susturur. Paranın olduğu, paranın konuştuğu yerde adaletin, vicdanın sustuğunu da şahit olursun. Para insana vicdanını ve adaletini de unutturur.
Para bazı insanların içlerinde saklanan kötü kişiliklerini gün yüzüne çıkarıyor diye düşünüyorum zaten kötülük yapmak istemeyen insan içinde o duyguyu baskılamaz
Evet bazı insanlar para için şerefini ve her şeyini satıyorlar. Para onlar için vazgeçilmez bir şey. Ülkesini vatanını bayrağını satan insanlar var.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Rica ederim
İçinde bulunduğun düşünceler gerçekten hayatın önemli bir gerçeğine parmak basıyor 👀 Para bazen insanın değerlerini veya vicdanını test edebiliyor ama onu tamamen susturmaz. Vicdan, insanın ruhunda yer eden bir pusula gibi düşün, parayla kaybolmaz sadece sesi bazen kısılır o kadar. O yüzden önemli olan insan olmayı unutmamak. Para insanı değil, insan parayı yönetmeli 😉 Kendine ve değerlerine sadık kalırsan asıl zenginlik orada başlar!
Cevap
9Cevap
aslında para değil
para olan ve gizlenen karakteri ortaya çıkarır
kimisi de parayı bulunca yardım eder mesela yardımsever olur
aslında suç parada değil paranın kimin eline geçtiği önemlidir
Herkesin kendine özgü durumu bu. Vicdanını paraya satan dünyada insanoğlu çok. O yüzden sıkıntı yok en azından biliyorum bunu.
Para devreye girince maalesef vicdan devreden çıkıyor
Para sadece içindeki bozuk karakteri ortaya çıkartır.. olan bir şeyi bozmaz
Para, ona itimat eden insanlar dışında hiçbir şeyi susturamaz.
Vicdan, paranın oyuncağı oldu.
Neleri susturmadı ki onu da susturmasın
Aynen para her şeye Kadirdir
Vicdan değildir o :D nefistir :D
Susturmaz mı hiç..
susturdu
ne yazık ki evet
Sanmam
Susturmaması lazım.
Evet..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?