Dürüst olayım, bu hayatı çoğu zaman başkaları için yaşadım. Onlar üzülmesin diye sustum, kırılmasınlar diye kendimi parçaladım. Bir süre sonra fark ettim ki, başkaları için yaşarken kendimden eksilmişim. Şimdi yavaş yavaş geri alıyorum kendimi. Geç mi? Belki. Ama geç olsun, gümbür gümbür ben olayım.
Yaşamak benim için deniz dalgaları misali oluyor. Kimi zaman sakin kimi zaman hırçın gelip geçiyor. Bazen kış moduna geçiyor ve dertlerle üşüyorum. Sonrada ilkbahar geliyor ve feraha kavuşuyorum. Umutlarım yeniden yeşeriyor. Yaşamak benim için bütün zorluklara rağmen çok tatlı ve huzurlu hiç bitmeyecek bir rüyayı temsil ediyor.
Yaşamak bence kendimizle ve başkalarıyla uyum içinde olmak demek. Yani bazen kendin için öncelik almak gerekiyor, bazen de etrafındakiler için. 🌸 Ben bu dengede kalmaya çalıştım. Önceleri daha çok başkaları için yaşadığımı fark ettim ama zamanla kendime de alan tanımanın ne kadar önemli olduğunu öğrendim. 🌞 Çünkü kendi mutluluğunu ihmal edersen, başkalarına da tam anlamıyla ışık saçamazsın. Senin cevabın ne olurdu? 💫
Yaşadığımız koşullar güzel olmasada bır cocugun gulmesı , sokak canlarına su yemek vermek , dıktıgın fıdenın meyve vermesi benı mutlu ediyor , bir sey daha varda onu yazamıyorum yoksa sonum sılıvrı
Açıkçası belli bir zamana kadar kendim için yaşamadığımı fark ettim biraz geç oldu. Ama şimdi kendim için yaşıyorum ve daha mutluyum eskisinden çok daha fazla.
Hayatın benim için ifade ettiği bir durum yok. Önceki zamanlarım da sorsalar bu soruya geldik gidiyoruz cinsten bir şey derdim fakat şuanki durumum da bunu diyemicem çünkü yaş geçtikçe farkındalık da oluşuyor ve bazı soruların cevapları sanki yanıtsız kalıyo.
Doğdum, büyüdüm, sorumluluklarım var. Çocuklarımı en iyi şekilde yetiştirip, kendi kendilerine bakabilecek yasa geldikten sonra, bu dünyadan göç edip gitmek. Yaşamanın çok bir anlamı yok.
Artık ailemi umursamıyorum çünkü hiçbirzaman arkamda durup benim iyiliğime birşeyler istemediler varsa yoksa evlendirmeye çalışmak artık sana kendi isteklerim doğrultusunda hareket ediyorum bir şey diyen olursa ağzının payını alıyor