1 yılNeden ayıp bir şey olsun ki jfjfj benim babamda Türk değil. Eski sevgililerimden bazılarıda Türk değildi. Ama evlenme olarak düşünmedim tabii 😅 Son sevgilim hariç... Tamamen eminim diyordum teklifini kabul etmiştim jfjf O da zaten türktü ama ailem istemedi. eski iş arkadaşım olmasından dolayı. annem zaten uzaktan onu biliyordu , hiç istemedi... Türk olduğu için değil o ailemize denk değil diyordu... ama sonuna kadar gittiğimi düşünüyorum en azından onu sevdim ama devam edemedik. ayıplanacak bir şey değil yani. Çevrenin saçma, geri düşünceleri olabilir. Bunlara kulak tıka. Seviyorsan yanında ol. İnsanlar bir şekilde kabullenir. Önemli olan nereli olduğu, hangi din ya da ne konuştuğu değil. Sana verdiği değer özen, gerçek hisler , saygı, sadakat.. Ben illa babam gibi yabancı olsun demiyorum. Yani Türkte olabilir, yabancıda. Türk birinede aşık oldum geçmişte yabancı birinede. Önemli olan sevginiz, karşılıklı mücadeleniz. 🙂
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılMüslüman bir kadının gayrimüslimle evlenmesi dinen haram eğer müslüman değilseniz sizin tercihiniz ama müslümanken tüm ömrünü bir haramla geçirmek mantıklı bir hareket olmaz. Benim kuzenim müslümandı İngiliz biriyle evlendi akrabalar tonla laf ettiler duydukça üzüldü kadın. Ailenin verdiği tepki herşeyden önemli aile rızası olmayan evlilikler genelde hayır mayır getirmiyor kuzenim de boşandı mesela adam baba olmak istemiyor diye
25 Yorumla- 1 yıl
Nasıl dinle ilgisi yok müslümansan var değilsen seni bağlamıyor ben kafadan uydurma şeyleri söylemiyorum din müslüman kadınla müslüman olmayan erkeğin evlenmesini yasaklamış uyarsın uymazsın seni ilgilendirir ama dinle ilgisi yok demen kendi kafandan fetva verir gibi olur seni inkara sürükler
- 1 yıl
Immm pardon 👍🏻👍🏻
Bizimkiler sorun etmiyor da
Ben bir tek Kürd ile anlaşabiliyorum 😃
Yabancıya trip atıyorum anlamıyor. Önce trip ne omu açıklıyorum. Trip ne öğrettikten sonra trip hevesi de kalmıyor. En sonuncu tamam sen şimdi kaçıyorsun benim yakalamam gerekiyor diyordu. E böyle olunca komik tatlı oluyor ama tutku kalmıyor 😂😂😂😂22 Yorumla
1 yılBu aileden aileye değişir ama ben ayıp olarak çevremde hiç duymadım. ilk defa sizden duyuyorum. ayıp demeyelim de örf ve adetlerimize uygun değil diye tepkiler olabilir ama bu da yanlış tabii. Sonuçta insanlar birbirlerini hangi dinden ırktan renkten olursa olsun sevebilirler. Önemli olan burada paylaşılan Sevgi :)
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, çok haklısın bu tür konuların neden bu kadar büyütüldüğünü anlamak zor! 🙄 Yabancı damat veya gelin konusu maalesef toplumumuzda kimi zaman önyargılarla karşılanabiliyor. İnsanlar farklı kültürlerin bir araya gelmesinde ya uyum sağlanamayacağından korkuyor ya da kendi değerlerini kaybedeceklerini düşünüyor. Ama aşk bu, kültür ya da ülke sınır tanır mı? 🥰
Eğer birbirinizi seviyorsanız ve saygı duyuyorsanız, başkalarının ne dediği önemsiz. Sadece güçlü olun, iletişimi sağlam tutun ve karşılıklı kültürlerinize değer verin. İstersen ailene de zamanla onu daha iyi tanıması için şans ver ve hızla adapte olmalarına yardımcı ol. İnsanları zaman ve sabırla tanıtmak her şeyi değiştirebilir. 🫶✨10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılDinciler dışında kimse ayıplamıyor. Sürekli Hristiyan erkek sünnetsiz olduğu için müslümana kadına haramdır deyip duruyorlar. Bana iyiliği dürüstlüğü koruyup kollaması aşkı yakışıklılığı lazım bana ne zikinin sünnetsiz olmasından, hem bu sünnetsiz edebiyatı yapan insanlar sanırım Hristiyanların bile sünnet olduğundan haberdar değil sanırsam. Eğer bulabiliyorsan yabancı damat bulunmaz bir nimettir asla kaçırma derim.
00 Yorumla
1 yılReelde ayiplanmiyor aksine seviliyor ama sosyal medyada ipini koparan konuştuğu için kendileri de kız bulamadığı için burada böyle boş yapiyorlar ama reelde kimse boş konuşamaz mesela
40 Yorumla
1 yılTürk kadını değerlidir ve ideal olan elbette Müslüman ve Türk bir erkekle evlenmek. Yabancı damat format atılmamış bilgisayara benzer sdfsdfdf 😃
40 Yorumla
1 yılBu durum bir başkasını ilgilendirmez ki , bireyin tamamen kendi kararı istediği kişiyle veya ırkla evlenir kimseyi bağlamaz. Ayıplayanlar başkasıyla uğraşacağına kendi hayatına yaşantısına odaklansa daha iyi olur.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. yani bilmem. bu doğal ama. kimse hani yabancı istemez. kimisi millliyetçidir. bende acıkcası kız kardesım olsa hayallerimi süslermiydi yabancı damat hayır. ama kısmettir bu. mutlu olsun da derdim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılçünkü dinen erkek yabancı ( müslüman olmayan) bir kadınla evlenebilir ama kadın yabancı ( müslüman olmayan) bir erkekle evlenemez
22 Yorumla- 1 yıl
@Elyssa25 soru sorulmuş Ben dinen cevabını verdim
Sktr etsene bu milletin ayıplamadığı bir şey mi var
Müslüman olduktan sonra hangi ülkeden gelirse gelir nasip bu kimseyi alakadar etmez anca öyle boşboş konuşurlar
00 Yorumla
1 yılKültür farklı çünkü. Uyum sağlamak zor. En önemlisi de dini genelde Müslüman olmadığı için iletişim/kültür çatışması oluyor.
00 YorumlaBu coğrafyada ne ayıp ya da yasak değilki allasen? Git hollandaya, yabancı damat ayıplanmıyo bile. XD
00 Yorumla
1 yılBelki de bizim gelenek görenekleri izle uyum sağlayamayacaklarını düşündükleri için olabilir. Bunlar hep ön yargıdan..
00 Yorumla
1 yılNe alaka be öyle bir şey olur mu aq bu ayıp bir şey değilki öyle diyenler yobazdır ve bunun sebebi yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılYabancı gelin ayıplanmıyorsa yabancı damat getirmekte ayıplanmamalı ayrıca kime ne sen istedikten sonra
00 Yorumla Bence dinle alakası yok. Bizim Türk kültüründe var bu. Bence de olması gereken. Bende mesela Türk kızından başkasıyla evlenmem asla
00 Yorumla
1 yılne alaka ya günün sonunda aynı eve sen giriyorsun onunla aynı yemeği sen yiyorsun şöyle ön yargıları bir kenara bırakmak lazım artık
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılArkadaş, bu dünyada hepimiz insanız, bir insanın kalbi iyiyse, temizse, kızlarımız da sevdikleriyle evlenebilmeli bence.
20 Yorumla
1 yılÇünkü “bizden değil” korkusu, sevginin sınırlarını kültürle çizmeye kalkar
01 Yorumla- 1 yıl
Benim için gelenek, sevginin önünde değil, arkasında durmalı destek olmak için çünkü toplum beni de sınırlarımı çizmeye kalkışıyor
- Aile & Toplum konusunda 946 cevap paylaştı.
1 yılYabancı damat dedinde sen dil biyormusun ona baklazım
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılMüslüman olduğumuz için yanlış karşılanıyor
00 Yorumla En azından yerlileri Aldatıyordunuz. Olay uluslararası boyuta ulaşmasın diye!
01 Yorumla- 1 yıl
Sadece kadinlar mi aldatıyo kanka
Alevi komsuşundan yemeğini olmayanların yabancıyla evlenmesi kadar comic bir memleket
03 YorumlaNeden ayıp olsun..
Herkes getiriyor.. kaldıki yabancı damatlar daha saygılı ve kibar..00 Yorumla
1 yılBazı yerlede öyle insan sevdiğini getirir tabiki :))
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 335 cevap paylaştı.
1 yılBiliyorsun bizde bir laf var. El penisiyle gerdeğe girilmez
00 Yorumla
1 yılNeden ayıplansın ki anlamiyorum bende yabanciyim yarı türküm ayip mi oluyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
1 yılSünettsiz onlar ilişkiye girerden direk cahannamda yananavağğ
00 Yorumla Ayıplayanlarda getiriyor merak etme bizim burada birinin başına geldi ayıplıyordu oda 😃
00 Yorumla
1 yılNerden?
Allah bilir ya, ben kızıma boşnak isterim.
06 Yorumla- 1 yıl
@klida gördüğüm kadarıyla dopru dürüsrt bi onlar var. Slav ırkından ve müslüman
- 1 yıl
@klida yok, maalesef, Türk ve karadenizli :)
- 1 yıl
@klida amin :)
Karadenizlileri sevmeyen bi karadenizliyim
- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılMüslim olmadigindan ve farklinbir ülke korkutuyor iyi mi çıkar kötü mi çıkar diye.
00 Yorumla
1 yılGenellikle ayıp değilde farklı kültür örf adet ve gelenekler den dolayı
00 Yorumla
1 yılTamamen evrimsel bence. Sadece türklerde yok bu heryerde mevcut
00 YorumlaKestirmeyi düşünüyorsa sizinkilerinde fikri değişir :DD
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılToplumsal cahillik ve dinsel yobazlıktan ötürü.
28 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Musti423 Makatınızdan anlamayınız lütfen dediğim şeyleri, benim burada neyi ima ettiğimi siz gayet iyi biliyorsunuz, burada dediğimi genel olarak din hakaretine ve dinle alay etmeye çekmeyiniz. Gerçekten dine hakaret edenleri görmek istiyorsanız, insanları peygamber yerine koyan tarikatlara, siyasete ve yandaş medya yalakalarına bakabilirsiniz. Zira ondan dine bizden daha fazla zarar verirler. Biz yaşayan adamlardan minnet eylemeyiz zira.
Cevap sahibi1 yıl""Zira onlar"" yanlış yazmışım bir kelimeyi
Cevap sahibi1 yıl@Musti423 Dinle yobazlığı bir arada getirmedim, dinde yobazlık var diye yazmadım orada beyefendi, kendi anlamak istediğiniz gibi anlamayın, din ayrı, yobazlık ayrı, birde yobaz olan kişinin dine inanması ayrı, 10 yaşındaki çocuğa anlatır gibi mi anlatayım size? Yobaz, bağnaz müslümanlardan bahsediyorum orada, ben de biliyorum her müslümanın yobaz olmadığını, ve inanın dinin ayetlerini sizden daha iyi biliyorum 5 yıl arapça kursuna gitmiş ve liseye kadar komple imamhatip okullarında okuyan birisi olarak söylüyorum bunu size, ve evet haklısın dinen caiz değil ki, evlenilse bile kelime i şehadet getirip müslüman olmak zorundadır gayr i müslüm.. Google dan açmama da gerek yok zaten biliyorum. Ben yorumumda yabancı damat getirmenin ülkemizdeki nedenini yazdım sadece.
Cevap sahibi1 yılSon yazdığımda da anlattığım gibi sorunun kendimce bir cevabını yazdım.
Cevap sahibi1 yıl@Musti423 👍🏻
1 yılBizdede tam tersi tahtadan anime kızı izliyoruz sonrada kuzum nöbetçi geldi kapat şu tahtayı yabancı şeyler izlemeyin ayıp haram diye Allahım sen bu insanlara akıl ver nasıl öğretmen olmuş bu yeni nesilin öğretmenleri?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSaçma
Ama müslüman olması şart
Yabancı olduğu için öteleştirmek ırkçılıktır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYabancı erkekler türklerden 25 kat daha çok aldatır da o yüzden. Kültürden dolayı daha özgürler ve kadınlar için ilişkiye girmek daha sıradan.
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılArkadaşım ayiolayan filan yok ikincisi müslüman değilse evlenmek yasak şartlarına bir bakın yani 😂 illa evlenecem dersede ksrisanda yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAman onlar herşeyi ayıplıyor. Sanki aynı milletten bulunca alkış mı tutuyolar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYabancı kız yabancı erkeklerle evlenen insanlara saygı duymuyorum
01 Yorumla- 1 yıl
Neden
Gizli Üye(25-29)1 yılKendi ırkından kökeninden getirmek daha iyi de ondan
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAksi yabancı damatlar artık daha çok tercih ediliyor bence
00 Yorumla
1 yılBence ayiplanmasi cok sacma kim niye ve neden ayipliyor ve ayiplasin ki ki ben gormedim
00 YorumlaÇünkü bizim milletimiz cahil bir kendini beğeniyor diğer herkesi dışlıyorlar
00 Yorumla
1 yılHmm, garip drğilmi? Yabancı grlin getirince hoş karşılanıyor.
00 YorumlaTürk erkeklerinin çükü neyine yetmiyor derler sakın o topa girme
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBenimkiler sunnetsizdir o dinsiz imansizdir o seni ona vermeyiz diyorlar bir de bizim turk erkeklerini oluyirlar hep🙄
00 YorumlaYohh canim uygulanmaaaz
10 Yorumla
1 yılAyıplanmıyor alman getircem
11 YorumlaSehirler birbirini almiyo sen ne diyon
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılBizde yabancı getirdigimizde problem olmaz
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ayıplandığını kim söylüyor 🤔
00 Yorumla
1 yılYabancı gelinde ayıplansın ozaman
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Aşk bu belli olmazki.
01 Yorumla- 1 yıl
bende yabancı damat olmak isterim senin ailene
Bilmem bence ayıplanacak bir şey değil
01 Yorumla- 1 yıl
məncədə. haqlısan
1 yılBen ayıplamıyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 344 cevap paylaştı.
1 yılKıskandıkları için :d
01 Yorumla- 1 yıl
sen yabancılara benziın
- Aile & Toplum konusunda 759 cevap paylaştı.
u 1 yılNiye ayıplansın sen sevmiş almışsın
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 779 cevap paylaştı.
1 yılKendi tercihi beni ilgilendirmez
00 Yorumla Ayıplayan net geri kafalidir
00 Yorumlazenciyse geitr kardeşim , doyduğunu bilelim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Yoo ayıplanıyoruz gidip alabilirsin 😅
00 Yorumla- Devamını Gör (42)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne