-görüşürüzz
+görüşürüzz
-iyi günler kendine iyi baak
+bye byee sonra görüşürüüzz
.
.
.
falan diye kapatırken on saat zorlanıyorlarmış aynen böyle anlatıyordu
NOT: sanal ortamlardan bahsediyorum (chat gibi)
Türkler aşırı samimi kimse birbirini tanımasa bile rahatça konuşabiliyor şakadan anlıyorlar ama yabancı ortamlara girdiğimde herkes yapmacık olma eğiliminde ve her şeyi ciddiye alma şakadan anlamama aşırı kibar olma baskısı var
Kibar olma kısmı çok doğru ama olması gereken de bu değil midir?
Şakadan anlamamak bizimkilerde de var ironi falan zaten bihaberler. Samimiyet kısmına katılıyorum ama bizimkiler daha samimi geliyor.
Knk kibar olma BASKISI diyorum samimi olduğun bir ortamda da kibar olabilirsin bahsettiğim bu değil. Şaka konusunda ise iki ortamda da bulunuyorum kesinlikle bizimkilerle kıyaslanmaz bile.
bana sorarsan ki sordun, hayır olması gereken bu değil böyle olursa herkes yapmacık olur ve kişiliğe bürünür ki bu da yabancı ortamlarda olan şey
bu arada profil fotoğrafın çok hoş 😄😄
Elbette ki yapmacıklık samimiyeti gölgeler. Ama kibar olmanın yapmacıklık olduğunu düşünmüyorum ki zaten kibar oldukları için kibar olma baskısı duymaları da oldukça normal karşılanabilir. Diğer görüşlerine katılıyorum.
Ayrıca teşekkür ederim ama fotoğraf bana ait değil netten buldum.
of hayır anlamıyorsun... ortamlarda bulunuyor musun önce bunu sorayım
ne gibi mesela ben kendimi söyleyeyim twitch veya diğer canlı yayın platform chatleri, oyun içi, discord, twitter gibi sosyal medyalar
knk anlamıyorsunnn offff anlasan bahsettiğim şeye katılmasan ve onu kabul edecem de ne dediğimi anlamaman delirtiyor :D
reddit zaten kendisi samimi/düşüncelerin açık yansıtıldığı bir ortam orası sayılmaz ve orada canlı bir grup community falan yok chat olan bir yerde bulunsan anlardın. İnsanlar ortamda kibar olma baskısı içerisindeler ve kendilerini yansıtmıyorlar aşırı iyi aşırı kibar olmaya çalışıyorlar ama öyle oldukları için DEĞİL anladın mı kimse gerçek düşüncesini yansıtmıyor hep bi yapmacıklık senin dediğinle alakası yok ben tamamen başka bir şey diyorum
Neden beni bu kadar reddetme eğilimindesin? Sana yıllardır çeşitli yabancı topluluklarda bulunduğum ve hep öyle olduklarından bahsediyorum. Az bi güvenin yok mu yoksa yabancı fanatiği falan mısın? Türk ortamlarda insanlar rahat samimi kibar olanda rahat duygusal olan da öyle. Baskı yok herkes kendisi gibi sohbet edip takılıyor gidiyor.
Neden böyle yaptıklarını bende anlamıyorum toplumlarıyla ilgili. Ama neden depresyona bu kadar yatkınlar anlıyorum ve okul ortamlarının bu kadar cehennem olduğunu.
Örneğin twitchte ben daha çok yabancı kanallarda aktifimdir giriyorum 1 saat sonra falan bunalıyorum üstümde baskıyla doluyorum ve başka türk bir yayıncı bulup o ortama katılıyorum nefes alıyorum
Gerçekten Türk toplumu başka hiçbir topluma benzemeyen bir samimiyete sahip ve yabancıların da türkiyeye geldiklerinde en çok dikkatlerini çeken durum bu
Farklı fikrini, bakış açını anladım ama olan durum öyle değil. Samimi olmadığın veya gergin hissettiğin, baskı olan bir ortamda vsvs kibar olma eğiliminde olursun bu da yapmacıklığı getirir. İnsan doğası. Ortama yeni katılmış/uzun süredir bulunan herkes dahil, çünkü kibar olma baskısı kibar olandan çıkmıyor yani. Toplumdan çıkıyor. Zaten kibar olma baskısı hissederek kibar oluyorlar ki zaten açıkladım. Of kafamda canlandı anlatırken hepsi, daraldım. Neyse bu kadar yeter.
Bizimkiler höd höd ya da fazla samimi oluyorlar.
Yazışmada bile o samimiyeti ya da höd höd lüklerini göremezsin.
Canlı oldu mu iş değişiyor.
Yabancılar ise Daha ciddiye alıyor.
Oyun dahi olsa en iyisini yapmaya çalışıyor.
?
knk ne diyon
Cevap
3Cevap
Sanırım güvenmedikleri içindir
Evet misal nude istediklerinde oyalanmiyorlar direk istiyorlar ciddi bir sekilde ajjcnxnc
benim bahsettiğim konudan oldukça uzak bir örnek
Yabancilarla takildigin platformun ismini soyler misin?
knk her yer sosyal medyada oyunda vsvsvs
Lavuklar ya Türk ün yeri başka, selam bu arada sevimli bağyan
Selam ve gerçekten Türk chati >
Milliyetçi kadınlara bayılıyorum selam sana ulu bilge
milliyetçi olmaya gerek yok bunun için olanı söylüyorum türklerdeki samimiyet kimsede yok
Seni en baştan beri anladım ama konsept gereği anlamamış gibi yapıyorum
anlıyorum..
İlginç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?