Sorum şu Vicdani Ret Hakkı olmalı. Ben insan hakları ve özgürlüklerinin herkesçe olmasını isteyen kimsenin uygun olmadığı bir işte özelikle askerlik gibi ölümcül bir işte zorla çalıştırılmasını istemeyen birisiyim. Kadınlarda erkeklerle birbiraynı haklara hatta daha pozitif ayrımcılığa sahipler ve onlara zorunlu olarak askerlik veya hiçbirsey dikte edilmiyor. Benim zorla saçımı sakalımı kesip küpemi çıkartıp nefret ettiğim asker kıyafetlerini giydirip zorla 12 ay hapis yatiriyorlar ve zorla silah tuturup ast üst iliskisine sokup 5 kuruş vermeyip ailemden evimden işimden uzak tutuyor beni hürriyetimden alıkoyuyorlar ve devlet yetmezmiş gibi toplumda bu insanlık ihlalini normalleştiriyor. Aseksüel bir bireyim okulda , işte , herhangi biryerde bir kız görünce hiçbir cinsel çekilme ya da hoşlanma diygusu hissetmiyorum. Sadece evdeyken yalnız başımayken *orno izleme ve *orno yıldızı'na karşı birşeyler hissediyorum. Sırf erkek doğdum diye özgürlüğümün elimden alınıp militarizm'e mağruz bırakılmak istemiyorum , vatan borcu diye birşeye inanmadım çocukluğumdan beridir 1 tane dandik arabadan bile %450 vergi alıyor devlet omur boyu calisip 1 ev 1 araba bile alamadan öldürüyor bizi üstüne birde vatani görev saçmalığı ataerkil saçmalıklar eklenince hayattan soğuyorum. Neden sadece erkeklere diye sorunca herkes kadınlar regl olur kadın yapamaz senin erkek olarak onları koruman gerek diyor. Ben karşılıksız şekilde hiçbir kadını kızı korumak onlar için kendi hayatımı feda etmek kendimden sacimdan basimdan taviz verip 12 ay gece nöbet tutmak istemiyorum. Herhangi bir sevgi bagı hissetmiyorum karşı cinse ya da kendi cinsime sadece bi *orno yildizina az birsey kendi kendime olmaktan hoşlaniyorum geleneksel birisi değilim ve bu militarist geleneği de devam ettirmek istemiyor özgürce yaşamak istiyorum. Özelikle kızlara soruyorum sırf erkek doğdular diye zorla 6-12 ay herseylerinden alıkonulup siz rahatca gezin diye istemeden zorla askere goturulmeleri hakkında ne dusunuyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılYazının hepsini okumadım fakat başlığa bakarak ben de senin gibi düşünüyordum fakat yapacak bir şey olmadığını anlayınca mecburen gideceğim vaktim de geldi, hayatımdan 6 ay çalınmış olacak sırf bazı küçük insanların egosunu tatmin etmek için, izmarit topla diyecek toplayacağız, gereksiz yere gecenin 3 ünde kaldırıp nöbet tutturacak tutacağız. Elimden maalesef bir şey gelmiyor, umarım kendim gibi güzel kalpli insanlarla karşılaşırım da bu iş kolay bir şekilde biter.
23 Yorumla- 1 yıl
Kilodan muaf olabilirsin veya psikiyatra gidip majör depresyon veya anksiyete tanısı koyudurtucak kadar hikaye uydurup muaf olabilirsin değmez bu kadinlar icinden bu cennem ülke içinde. Senin hayatin hanımefendilerinkidem daha az değerli değil emin olabilirsin. 5 para etmez yorumlardaki diger insanlar icin nöbet tutmak zorunda degilsin
Cevap sahibi1 yılHaklısın fakat dediğim gibi yalanla iş yapamam kalbi temiz bir insanım yalanı ancak onla söylerler onlar gibi değilim. Kilo meselesine gelirsek kilom ideal kilo sırf böyle bir iş için sağlığımı tehlikeye atamam.
Herkes yapıyor biz de bir şekilde yaparız herhalde. 🤷🏻♂️- 1 yıl
Yalan yanlis seyler uydur zaten kimse psikiyatra gercekleri anlatmaz herkes ilac yazdirmak askerden falan muaf olmak icin uydurur birseyler cocukken tacize ugradim falan iste
Yapay Zeka Cevapladı
Koshiro, senin düşüncelerin oldukça net ve cesur bir şekilde dile getirilmiş. Empati kurduğumda, özgürlüklerinin kısıtlanması ve kendi isteklerin dışında bir hayat sürmeye zorlanma hissi gerçekten insanı yıpratabilir 😔. Vicdani ret hakkı konusu hassas ve kişiden kişiye değişen bir durum. Senin gibi özel hislere ve farklı bir yaşam bakış açısına sahip birisi için bu sistemin adil görünmediğini anlayabiliyorum. Askerlik, birçok insan için zorlu bir süreç, elbette toplumun bakış açılarında, ataerkil normlarda ve bu tarz zorunluluklarda tartışılması gereken çok şey var.
Ancak, diğer yandan toplum düzeni ve güvenliği açısından böyle kuralların olması gerektiğine inananlar da olduğunu unutmamak lazım. Herkesin hak ve özgürlüklerinin savunulması gerektiği konusunda sana katılıyorum 🌍. Umarım zamanla hepimizi tatmin edecek çözümler bulunabilir ve sen de istediğin yaşamı özgürce sürdürebilirsin. Kendine iyi bak ve içsel huzurunu korumaya çalış ❤.10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
5Cevap
Bu kadar yazmana gerek yok askerlik yapmadan o duygular oturamaz bedelliye karşı biri değilim sen kestir kurtul
110 Yorumla- 1 yıl
Benim penisimle ne derdiniz var? Ben zorla silah almam asla elime silah çirkin birsey zorla askerlik iğrenç bir duygu 12 ay hapis iğrenç yemekler sürekli it gibi bagıran komutanlar falan ben askerlige uygun biri degilim. Ama penisim bana ait yani istedigim gibi kullanirim bu kadar ataerki sacmaliklarina inanmayin.
- Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
1 yılSonra Ukrayna gibi doğru düzgün saldırı dahi olmadan ülkeyi teslim edersin kral...
07 Yorumla- 1 yıl
700bin asker 500 bin yedeğe ne diye her ay maaş veriyoruz isinizi yapın saldırı olunca derim kral. Profesyonellerin isi bu hani tonla vergi verdigimiz asker ve kolluk kuvvetleri varya. Ukrayna savasinda da prfoseyonel ordu savasiyor, kadınlarda aynı ikiyüzlü yorumlardaki kızlar gibi kocaları erkek arkadaşları savaşırken ukraynadan kacıp türkiyeye gelip başkalarinin altına yatiyor haberlerde görmüssündür.
- 1 yıl
Atladığın şey şu, memurların yaptığı işi 3 te 2 sini işten çıkarsan ve hakkıyla çalısan o ^te 1 lik kısım kalsa yine kamu kuruluşları işlev görür. Devlet vatandaşlarına istihdam sağlamak zorundadır. Eğer bunu askeri personel olarak sağlıyorsa bu nufus dairesinde çalısmaktan daha iyidir. Diyanette günde 30 dakika ezcell çalısarak maaş almaktan daha faydalıdır. Bir dönemler senin gibi düşündüğüm oldu elbette. Fakat gerçekten hakkıyla ordu bulunduran 10-12 ülkeden biriyiz. Şu orduyla avrupaya girsen amerika neyin karısmasa orta avrupayı rahat işgal edersin. Zaten Türkiyenin bölgesel güç olmasının sebebi ordusudur. maalesef doğal kaynaklarımız vs yok. Gerçi ırak savaşını detaylı şekilde ele alırsan amerika gelmeden önce binlerce insan meydanda toplanır saddam lehine slogan atar amerika askeri mudahele yaparsa anasını ağlatırız derlerdi. Amerika ülkeye girince 100 kişi kurşun sıkmadı. Ve koalylıkla ırak bölündü doğal kaynakları çalındı vs vs... Bu durumun önemini anlayabilmek için Diğer ülkelerin tarihlerini askeri yapılarını vs bilmek lazım... Bak amerikaya Askerlerinin %85 i meksikalı kosta rikalı brezilyalı venezuelalı vs vs... Adamlarınparası var bu dısarıdan gelen askerlere akıtıyorlar çeşmeyi.
- 1 yıl
Memurlarin 3 te 2 sini cikarip 1 i kalsa tum kamu hizmetleri çöker atladiğin sey su , devlet istihdam saglamak zorundadir bunu askeri personel ile sagliyorsa nufus dairesinde calismak ogretmen olmaktan daha iyi degildir isin iyi ya da kotu olmasi özneldir, ırak halkını bölen saddamdı , kaynaklari somurup kendi lehine kullanan veya sağa sola savas açıp iran ile kendi ulkesini mahvetmek de saddamın kendi tercihiydi, halk bıkmıştı yoksulluktan savaştan , o yuzden abd gelince kurtulduk dediler ve saddamdan kurtuldular, Saddam demokrasi ile degil darbe yaparak kendisine muhalifleri oldurerek diktator olarak başa geçti. Profseyonel ordunun buyuk olmasi kendi istekleriyle asker olmalarina karsi degilim benim istedigim zorla olmasin, ayrıca bu orduyla avrupaya girsen işgal falan edemezsin degil amerika tüm nato avrupa birligi ambargo koyar , ecevitin doneminde kıbrısı işgal edince yediğimiz ambargo bizi mahvetti o yuzden sokaktaki dayilars ulke kotu ekonomi bitik iş yok dedigin zaman " bizim zamanimizda tüp kuyruğu vardi gaz yağ ekmek peynir alamadim yiğenim" derler. Aynı ambargo sen bu orduyla orta avrupa veya baska yeri isgal etsen yine konar, türkiye üreten değil tükten yabanci yasamsal mallara ve yabanci yatirima muhtac bir ülke , ordu girdigi gibi 3 aylığına ambargo koysunlar boykot edilsin turkiye bak nasıl halk açlıktan kırılıp sarayı kışlayi basip bitirin şu savaşı diye bağırıyo.
- 1 yıl
Kanka olayları o kadar eksikve yalnıs biliyorsun ki... Hangi birisini ele alıp anlatıyım. Anlatsam da kendi bildiğini okuyorsun o yüzden yormayacam kendimi...
- 1 yıl
Aynısını ben de senin için dusunuyorum bu konu icin tarihe gitmeye gerek yok demokrasi ile yonetilen ve cinsiyet esitliginin oldugu bir ulkede erkek vatandaslara zorunlu askerlik diye birsey olamaz. Profesyonel ordu olur vatandas sivil olarak yasar vatan borcu gibi propagandalar veya sivil hizmette olmaz.
- 1 yıl
Boş yapıyorsun ırak savaşını tamamiyle sallamandan beli. ZAten bir konuda fikrimi sorup sonra fikirlerimi kendi direttiğin konuya destek olsun diye zorlamandan zihniyet belli. Yorma beni tamam sensin askerlik olmasın.
Aile & Toplum konusunda 936 cevap paylaştı. Israilliler geliyormus git de bizi koru
012 Yorumla- 1 yıl
Neden seni sizi koruyayım karşılığında ne vermek zorunda bırakılacaksınız devlet tarafından? hiçbir şey , yüzlerce zorunlu er şehit gazi oldu , birinin bile ismini hatirliyor anıyor bir şey yapıyormusun onlar için? Hayır umrunda bile olmuyor kızların, bende karşılıksız olarak savaşı geçtim yolda dahi görsem dayakçı tacizci ye karsi sizi korumak istemiyorum sizin bedeniniz sizin sorununuz bence, bu kadar eşit haklara sahil olacaksak kendi basinizin caresine bakıp saçma sapan 10bin yıl öncesinden kalma gelenekleri bi kenara bırakmanız lazım.
- 1 yıl
İntiharı sen et vatan dusmanindegilim olsam hic elestirmez iltica eder giderdim sen terk et bence, intihar etmek istiyorsan et bende batis icinde olmak isterim kürtlere zorla türküm dedirtmeseydiler, dersim de katliam yapmasaydilar teror de olmazdi hepsi ozamankinler suçu. Dünyaya erkek olarak geldim diye seni veya baskasini korumak icin asker olmak zorunda degilim. Sen kendi bedeninden sorumlusun madem ozgrusun senin bedenin senin kararinsa senin bedenin senin sorumluluğun
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılKonuşma lan git yap ben 12 ay yaptım komando olarak hayatım s.. ama erkek leştir beni çook
04 Yorumla- 1 yıl
Kilodan muaf olabilirim 5 sene sonra tecil ve okul bitince. Asla yapmam kimse kimseye zorla birsey dayatamaz ben militarist degilim. Askerlik erkeklestirmez seni yıpratır sadece isine yaramayacak seyleri zorla dikteeder. Kimin nasil yasayacavi davranacagi devleti ilgilendirmek 700bin aktif 500 bin yedek askere ne güne vergimizle tonla maas oduyoruz o zaman benim gorevim degil askerlik
- 1 yıl
Şaka yapıyom yaa askerligin a... ne eziyet cektik
- 1 yıl
Aynen öyle yaa bas parayı beddlli
Gizli Üye(18-24)1 yılÜlkeyi senin gibiler koruyacaksa korumasın zaten yazıklar olsun
21 Yorumla- 1 yıl
Herkes ülkeyi korumak zorunda mı? Ben ne ulkeyi nede kadin cocuklar kacsin diye bedavadan karsiliksiz zorla askere alinipda kendimi feda etmek istemiyorum. Bana gore benim canım kadın ve çocuklardan daha değersiz değil.
Gizli Üye(18-24)1 yılSana acıyorum psikolojisi bozuk oluyor zaten böylelerinin erkek adam askerlikten korkar mı
11 Yorumla- 1 yıl
Oturduğu yerden oturup konusan senin gibi kizlara aciyorum. Zorla erkek arkadasin okul arkadasin cevrendeki erkekler veya tanimadigin biri zorla askere alinip kullanilinca , şehit gazi olunca 10 saniye bile hatirlamayıp makyaj , ilişki videosu izleyip takılır hayatına devam edersin zerre minnet etmezsin umrunda dahi olmaz ucu sana dokunmadigi icin. Sonra biri hak savununca esitlik isteyince erkek adam askerlikten korkar mı dersin. S. kmeyeceği kadına yardım etmek zorunda mı erkekler?
Gizli Üye(25-29)1 yılKardeşim her fikrini burada belirtmek zorunda degilsin şu an mevcut kurallar bunlar yapacak bisey yok kadın dogsaymissin o zaman:)
17 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSeni anlıyorum kanka, rahat ol kimse senden özel bisey istemiyor herkes aynı durumda. Yani herkes yapiyor çok büyütme istemiyorsan oyle yaparsin o zaman rahat ol onu çok kafaya takma 6 ay gibi kısa bi sure zaten hayat askerlikten ibaret değil
Cevap sahibi1 yılKanka yanlış anlama psikolojin normal mi ki bu fikirlere sahip birisi normal bi psikolojide de olmuyor zaten ilac mı kullaniyosun
- 1 yıl
Psikolojim normal ama bu igrenc askerlik uygulamasi kisilik hallarima zorla aldiklari yetmiyormus gibi karisilmasi psikolojimi bozan birsey cunku neden sadece erkekleri zorla aldiklarini biliyorum. Heterosexuel birisi icin kabul edilebilir ama benim icin kabul edilemez bi cikarimin olmadigi insanlar icin kullanilmak yalnizca..
Cevap sahibi1 yılHeteroseksuel erkekler yapsın ben yapmam banane mi diyon? Hayatinda bi kadın yok belli senin derdin kadın
Gizli Üye(25-29)1 yılSen yapma erkek sayilmazsin sen valla üzüldüm erkeklik duyguların ölmüş senin
01 Yorumla- 1 yıl
Erkeklik duygusunun askerlikle bir alakası yok bilimsel olarak. Çocukluğumdan beri aseksuelim aynı hissediyorum kendimi bildim bileli. Kinseyede erkeklik ya da bir şey kanıtlamak zorunda değilim kanitlama arzusu hissetmiyorum. Yapmak da istemiyorum zorla bir sevgim yok bu rezalet 3. dünya ülkesine
Gizli Üye(18-24)1 yılpeki prenses
12 Yorumla- 1 yıl
Şimdide prensesmi oldum? XdXd hicbir erkek erkek doğdu diye bedavadan karsılıksız şekilde tanımadığı etmediği kadınları korumak zorunda değildir , kadınlar ve çocuklar önden demek zorunda değildir. Kadınlara karsi gercek hayatta bir sevgi bagi cinsel cekim hissetmiyorum , aseksüelim sadece evde tek basimayken az birseyler hissediyorum 'orno yıldızlarına 'ornhub modellerine karsi, sıradan kadınlar bana ne vermek zorundaki ben onlar icin nöbet tutmak zorunda olayım?
Cevap sahibi1 yılpeki prenses
Gizli Üye(25-29)1 yılBedelli yap o zaman
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yılDünyanın her yerinde askerlik var bu sadece bizim ülkemize özel bir şey değil. Sen sadece ayrıcalık istiyorsun. Bazen disiplin şarttır. Senin askerde aldığın bir eğitim, disiplin bile hayatını şekillendirmende etkili olabilir. Bu kadar zorlanıyorsan bedelli yaparsın. Para vermek istemiyorum diye bir şey yok. Bu vatanın evlatları gecenin soğuğunda nöbet tutuyorsa, arazilere çıkıp eğitim alıyorsa sen de en azından maddi destek göstereceksin. Yaratılış gereği erkek kadından daha güçlü daha soğuk kanlıdır. Bizi kendinle yarıştırman çok acınası
- 1 yıl
Dünyanın cogu yerinde zorunlu askerlik yok ben ayricalik degil herkese esitlik istiyorum. Disiplin ihtiyaci olana sarttir. Bu vatanin evaldi profesyonel olarak nobet tutuyor maasini biz veriyoz bedava degil. Erkek kadindan cok da guclu degil gunumuzdede kadin askerler var yapabiliyor kadin askerlerde. İsrailde kadinlara zorunlu ve gayet rahat yapiyorlar. Bunlari bilmeden konusup , kadin oldugun icin oturdugun yerden zorla askere goturulmeden bilmedigin seyler hakkinda konusman cok acinası. Umarim senin icin askerlik yapan vatan evlatları etek boyuna nerden ne giydigine laf ettiklerine vatan evlatlarina vatan kızı olarak saygıyla muamele yaparsın.
Gizli Üye(25-29)1 yılBen değilim
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAskerlik 1 yıl olsun 🙏🏻
09 Yorumla
Cevap sahibi1 yılTürkiye böyle böyle kazanıldı 15 yaşındaki çocuklar şehit oldu. Ne için? Onlarda senin gibi düşünse vatan diye bir şey olur mu?
- 1 yıl
O zamanlar gecmiste kaldi 15 yasinda sehit oldular ozaman donem farkliydi. Ayrica onlari ben zorlamadim. Onlarinda yarisi benim gibi dusunuyordu zaten maddi yardim yapanlar olduvs.. sakarya meydan muharebesinde askerden kacanlarin orani %52 atatürk kendi hatıralarında soyluyor zorla askerlik olmaz olcaksa kadinlarinda kafasi 0 a vurulcak ayrim olmiycak onlarinda haklari ihlal edilecek
Cevap sahibi1 yılHahahahaha ben zorlamadım diyor bide ya. Sen Türk olduğuna emin misin. Türk erkekleri için vatan sevgisi her şeyden önce gelir
- 1 yıl
Vatan sevgisi kişiseldir. Ömrüm boyunca 1 ev 1 arabaya bile beni layık görmeyen devlete ustune yetmezmis gibi erkegim diye zorla alip goturen devlete sevgi beslemem. Kadınlara da zorla askerlik olsun istermisin? Vatanasever insanlara saygim sonsuz sende vatansever isen benim yerime yapabilirsin askerlik. Türk değil Türkiyeli ayrıca 😆
Cevap sahibi1 yılAskerlik yapan kadınlar var zaten😊 Ki böyle bir şey olsa biz sizden daha iyi yaparız. Kadınların başaramayacağı şey yok emin olabilirsin
Cevap sahibi1 yılAynen prenses 💗
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam