Zorunlu askerlik kaldırılmalı mıdır?

Giden arkadaşlarımdan hiçbiri eğitim almadı. Tek yaptıkları 6 ay viladayla yerleri süpürmek. Gereksiz nöbetler ve komutanların laubali hareketlerine maruz kalmak. Düşünsenize, tıp bitirmişsiniz veya doktoranız var ve askeriyede medeniyet ve eğitimde sizden çok daha aşağıda olan bir insana çay götürüyorsunuz. Gençlerin 6 ayını çalan ve önüne kazık gibi engel koyan bomboş bir aktiviteden başka bir şey değil. Hem ekonomik yönden devlete de yükü var.
Kaldırılmalıdır, isteyen gitmeli.
Kaldırılmamalıdır, böyle devam.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Bazıları adamlığı askerlikle bağdaştırıyor, çok komik cidden. Kadınlar da askeriyede erkeklerin eğitim aldığını zannediyor. Esasen sevgilileri askere gittiğinde 6 ay ulaşamadığı için yoğun strese de girebiliyor. Çok ilginç
Güncellemeler
+1 yıl
Benim şahsi fikrim; 6 ay boyunca tuvalet nöbeti ve sigara izmariti toplamak yerine 1 ay boyunca eğitim ama gerçekten eğitim verilsin. Bu 1 aylık eğitim ikâmet edilen şehirlerde olsun. Silah ve strateji eğitimleri alacak birey önce psikolojik testlerden geçsin, sabıkası kontrol edilsin. Hem çok daha yararlı olur hem de devletin ekonomisini daha az etkiler. Aksi hâlde 6 ay boyunca hiçbir eğitim almadan keyfi hizmet etmeyi mantıklı ve yararlı bulmuyorum.