Siyasi sebeplerle insan öldürmek/öldürmeyi öğrenmek bana doğru gelmiyor. Erkek olsaydım gitmemek elimden geleni yapardım

Siyasi sebeplerle insan öldürmek/öldürmeyi öğrenmek bana doğru gelmiyor. Erkek olsaydım gitmemek elimden geleni yapardım

Kesinlikle ama bedelli askerlikten para kazanmak varken neden kaldırılsın ki? Askerlikten soğutma suçu diye bir kanun olduğu için fazla konuşmak istemiyorum ama sırf çevrenizden askere giden birine askerde gördüğü en garip şeyi sorun o bile her şeyi anlatır
öldürmek mesele değil, zaman çalınıyor bu mesele. ben kesinlikle askerliğe karşıyım, zorunlu askerlik saçmalıktır, yobazlıktır.
ordu dediğin profesyonel olur, İzmir 'de, çanakkale'de yatarak, haftasonu gezerek, tüm 6 ay boyunca sabah erken kalkıp tek yaptığı kantinde tavaf etmek olan vasıfsız insanlar hem ordunun kalitesini düşürmekte hem de devlete masraf olmaktadır. ayrıca bireylerin çok kıymetli 6 aylarını çalıyor bu sistem.
Yine haklısınız şovalye, yine.
Gelişmiş ülkelerin çoğunda zorunlu askerlik yok, bir de erkekler gençliğinin tam baharında iş kurması girişimci olması düzenini oturtması gerekirken askerlik araya engel oluyor. Bencede kalkmalı
Peki kurtuluş savaşında halk ve ordu silah kullanmayı bilmeseydi ne olucaktı?
İnsan öldürmek değil ki ordaki amaç vatan tehlikeye girerse her zaman asker hazır olsun diyedir.
Kurtuluş Savaşı'ndan önce halk silah kullanmayı bilmiyordu ki. Osmanlı'da hiçbir zaman zorunlu askerlik sistemi olmadı bu yüzden halkın savaşla ilgisi olmadı.
Askere zorunlu olarak gitmesede halk nasıl savaşmadı. Adanada urfa maraşta halk kendisi savundu.
Cevap
12Cevap
Evet bence kalkmalıdır.
Zorunludan öte gönüllü olmalı. Misal sen gitmek istemezsin ama ben gitmek isterim. Bir insanı öldürmek fikri bana da çok uzak geliyor fakat yaşadığın toprağa savunmak ve onun için mücadele etmek bütün bireylerin asli görevidir. Eğer bugün bu topraklarda rahat yaşayabiliyorsak. Bunun bedelini birileri ödediği için yaşayabiliyoruz.
Bence de kaldırılmalı üstelik zaten sadece erkekler askerlik yapıyor eğer zorunlu askerlik olacaksa eşitlik olacaktı kadınlarla askerlik yapsın mesela askerliğini 6 aya düşürülmesini sevindim 18 ay 24 ay 12 ay askerlik nedir ya yani bence diyorlar yok asker olmayan adam olamıyor falan gitsinler o işi ben bedensel engelliyim askerlikte yapmadım, yani benlik kimse kendini kaldıramazsın askerlik kavramının mantıksız bir şey tamam vatan borcama öyle mantıksızlıklarını dolu ki
Bunun eleştirilecek çok tarafı var aslında. Kimisine görey direkt vatan haini oluyorsun mesela. -.- "Errkek adam askerliğini yapar" diyor kimisi de... Yorgun hissediyorum, bunu ölümüne destekleyenlere karşı bir eleştiride bulunup kendimi ekstra yormayı istemedim şu an.
Anti-militaristim. Bu yüzden, bana göre kalkmalı. Türkiye iyi bir orduya sahip olsa ne olur ki ayrıca. Bize bir yararı yok. Ülkenin durumu ortada.
Max kadin zekasi
Min erkek toksitesi
Hayat sizin makyaj mazemeleriniz gibi pempe degil
Ok. Biz de hayatın pembe olduğunu savunmuyoruz zaten. Tr’nin ordu, asker gibi şeylerle öne çıkması bana saçma geliyor. Baştaki gitsin önce ekonomiyle uğraşsın. Her sıkışmada yok şehit yok asker edebiyatı. Sıktı.
Hayat arabalar ve futbol maçları kadar dar da değil
Osmanlı'da zorunlu askerlik yoktu asırlarca hüküm sürdü, şimdi neden olmasın
Profesyonel askerlik
Şehit asker edebiyati mi? Yuh yani
Ekonomiyi savunacak degilim dogudan işid girseydi militan cariyesi olacaktin suriye sinirimizda birsuru orgut ermenistan savunmasiz gorse aninda isgal eder yananlar desen atarurk kovdu ahm*k
Osmanlida zorunlu askerlik yokmuydu yeniçeriler neydi?
Zorunlu askerlik ne bilmiyorsun, pempe diyorsun. Saldırgansın. Daha fazla senle uğraşmayacağım.
Işid girseydi derken? Direkt baştaki göz yumuyor zaten Işidlilerin ülkede cirit atmasına? Ayrıca Ermenistan niye saldırsın? Arkasında AB ülkeleri ve ABD var. Hatta alttan alta Rusya bile var. Şimdiye kadar zaten saldırırdı istese hahahah.
Bak şekerim şehit edebiyati derseniz tepki gosteririm osmanliyi örnek verdin mesela ordada yeniçeri vardi feth ettigi topraklardan hiristiyan cocuklarini ailesinden koparip kucuk yaşindan itibaren askeri sisteme alistirilirdi yani çağına gore etik gunumuze gore etik degil sen turk askerini katil olarak gorursen yanlış olur askerin gorevi korumak kollamaktir sana yanlis ogretmisler
Birincisi baştakini destekledigimi sotlemedin ikincisi arkasinda kim olursa olsun giremez zamaninda girdiler kurtuluş savasinda gonderdik
Yorumu şimdi okuma fırsatım oldu, son bir cevap veriyorum, daha da yazmayacağım. Öncelikle benim “katil” ifadesini kullandığımı tam olarak nerede okudun? Bunu söylersen gelip bizzat gözlerinden öpeceğim çünkü belli ki boyut ötesi hatta direkt olmayan şeyleri de okuyabiliyorsun demektir bu. Ayrıca, şehit edebiyatı lafımın sonuna kadar arkasındayım. Bir kişi çıkıyor ölmüş insanların üstünden siyaset, edebiyat yapıyor, belli bir güruh da bunu alkışlıyor. Ayrıca senin savunduğun insanlar tek bir kişinin talimatıyla deprem olduğunda günler sonra bölgeye gittiler ama yine bugün Hatay’da depremzede yurttaşların üstüne yürüdüler neymiş efendim çadır olmamasını, etrafın asbest dolu olmasını protesto ediyorlarmış. Halk bu, tabii ki protesto edecek. Ayrıca haklılar da. Sen üstlerine adam salamazsın onların. Ha bir de, o koruma görevini ben hiç göremedim. Halka karşı bu kadar savunma alınıyor ama sınır yol geçen hanı olmuş kimsenin umursadığı yok. Sebebi ne? Bir kişinin o ipsiz sapsız insanları din kardeşi olarak tanımlaması. Ve bu bir kişinin emri olduğu için gerekli müdahale de yazılmıyor. Kısacası ortada bir kişinin kölesi olmuş bir güruh var herhangi bir savunma mekanizması değil. Bu yüzden benim savunacak, onları aklayacak bir şeyim de olamaz. Her neyse, söyleyeceklerim bu kadar. İmkansız da olsa tek isteğim, dileğim herkes için barış. Haydi iyi akşamlar. Tschüss. ✌🏻✌🏻
Gerçekten sana cvp vermeye gerek yok kafasinin içi toz pembe git makyaj yap tiktok ta dans et
Kemal diyor ki yurtta sulh cihanda sulh bu sulh bozulur diye elbette düzenli orduya ihtiyaç vardır, sadece savaşmaz asker, doğal afetlerde ilk koşan emniyet çemberi yardım destek lojistik
Devletler olmasa milletler daha iyi anlaşır ama devletler var ve yarın bunların savaş çıkarma olasılığı yüksek mecbur gidiyoruz askere
Ekonominin kötü olduğu bu dönemde askere boşa masraf yapılacağına profesyonel askerliğe geçilse çok iyi olur
Bence de. İki tarafın da canı var ama iki taraf için de karşı taraf kötü oluyor.
Şimdi askerlik mi kaldı zorunlu bile değil ver parayı gitme
Sana doğru gelmeye bilir ama savaşmayı bilmek lazım. Sen ne olduğunu unutsan bile düşmanların senin ne olduğunu ve potansiyelini hiç unutmaz
Dövüş sporunu ogrenenler dövüşmek icin değil savunmak icin ogrenirler
asla kalkmamalı. bunu teklif eden siyasal parti kesinlikle emperyalizmin maşasıdır.
Evet kalkmalı
Kaldırılmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?