Hellü! Evlenince çalışmayı bırakmak sizce doğru bir karar mı? Kimileri eşinin maddi durumu iyi olduğu için çalışmaya gerek duymuyor, kimileri ise ekonomik özgürlüğün her zaman korunması gerektiğini düşünüyor. Siz nasıl düşünüyorsunuz? Evlenince çalışmamak bir kadın için avantaj mı, dezavantaj mı? Kendi deneyimlerinizi veya çevrenizde gördüğünüz örnekleri paylaşır mısınız? Kadınım/eşim çalışmasın diyen var mı?
Eşler arasında karar verilebilecek bir durum şahsen çalışmama durumumda bana bakabilecek bir maddiyata sahip biriyle yolumu birleştirmek isterim. Kadın anne olan bir canlı sonuçta. Benim maaşım olmadan geçinemeyeceksek gerek yok. Meslek sahibi olmayan kadının çalışmasına da mantıklı bakmıyorum zira işler çok ağır ve saatleri de çok fazla karşılığıysa sadece asgari ücret. Eve gelindiği zaman kadın bünyesi zaten çabuk yoruluyor eşler birbirlerine vakit ayıramaz ayırsa bile nadirdir. Ev işleri konusunda da paylaşım sıkıntıları yaşarlar. Meslek sahibiyse kadın ebe hemşire öğretmen gibi hem sosyalleşeceği hem de yorulmadan kazanç sağlayıcı bir iş olursa doğum dışında çalışmalı bence. Kişilere göre değişiklik gösterebileceği bir durum bu.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Gerçek bir bayanın doğada yeri evidir. Yavrusunu eğitir, o da toplumu eğitir. Çalışan bir bayan ise kimseyi eğitemez. Kendi, kendini tamamlar. Bazılarına göre kariyer çok önemlidir. Doğa işleyişinde yapı böyle değil. İnsan doğa üstü varlıktır, doğru olabilir ama insanın bu doğa üstü bazı özellikleri ahlaki olarak değersizdir. Kariyer gün sonu sadece o kişinin egosunu doyurur. Erkeği ve bayanı yok bunun. Sorunun cevabı ortada. Evde topluma katacak evlat yetiştiren anne ve çalışan bir anne. İşten yavrusuna ne kadar vakit ayırsa da evlat yalnız büyür. Kavramları ve kahramanları başkaları olur. Her yol açıktır.
buna kadın kendi karar vermeli bence, ama kişisel olarak fikrim kadının çalışması sosyal ekonomik olarak toplumda yeri olması bence önemlidir ona özgüvende katacaktır Türkiye şartlarında iki bireyin çalışması bence biraz daha mantıklı ama ben eşime çalış ya da çalışma diye zorlamam kendi kararına saygı duyarım
Tamamen eşimin isteğine bağlı. Diğer açıdan eğer ben istediğim üniversiteyi okuyup bunun üzerine ise girmeyi istemem ve ise girmek hakkımsa aynısı eşim için de geçerli. Ancak maddi durumumuz iyi ise ve benim kazancım ikimizede yetiyorsa eşimin çalışmasını istemem
Koydugun resim cok a. talca bir siyasi soylem. Evlilik ise engel degil. Cocuk ve is arasnda bir tercihte bulunmak zorunda falanda degilsiniz. Ben esimin calisma konusundaki durumuna tamamen mantik cercevesinde bakiyorum. Yani evlendik ve esimle birbirimize vakit ayirabilicekmiyiz o onemli. Esim isten gelicek 9 10 da yorgun yorgun. Ve biz birbirimize vakit ayiramadan uyuyacaksa oyke isi asla istemem. Bu dunyada paradan daha onemli seyler de var. Yok mesela ogretmen diyelim. Erkenden gelicek eve. Birbirimize vakit ayirabilicegiz iste bunu desteklerim.
Evlilik Herşeyin Ortak Olması Değilmi Ortada Bi Çocuk Yoksa Bence İki Tarafta Çalışmalı Eğer Çocuk Varsa Sadece Erkek Çalışmalı Gidipte Erkeğin Annesine Kadının Annesine Bebek Verilmemeli Sonra Çocuk Büyüyünce Aile Ortamı Olarak Onları Kabul Ediyo
Emeklilik için avantaj. Evde duran kadının sosyallik olarak çöktüğü asosyalleştiği de görülen bir durum. Çalışmak iyidir. Eşim olacak kişinin çalışması kendi psikolojik sağlığı açısından iyi olacağını düşünürüm. Ama karışmam.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Ekonomik olarak rahat etmemiz için ben eşimin çalışmasından yanayım eğer ki durumum çok iyi olsaydı çalısmasını istemezdim
Öyle bir hata yapmamalıyız kadınlar olarak ekonomik güçümüz herzaman elimizde olmalı hayatta nolucağı belli olmuyor ve bir anda ayrılık kararı alıp napıcam diye afallamamak için ve ayrıca bence güçlü olup parasını kazanan kadınlara erkekler daha saygı gösteriyor bence
Benim durumum iyide olsa eşimin çalışmasını isterdim. Hem iş hayatında hem o tempodan sosyal hayattan kopmamasini tercih ederim. Evde oturup ne yapıcak.