Alevi olupta Atatürk'ü sevmeyen birini tanımadım nerden çıktı diye soracak olursanız Aleviler bir farklı seviyor diğer Kemalistlere göre
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılŞeriatçı Osmanlı tayfa siyasal İslam yaparak İslamcı olmayan kitleyi rahat bırakmadığından ötürü ve yobaz olduklarından ötürü Atatürk'ün laik cumhuriyet kurmasina minnettarlardir Aleviler. Bundan dolayı Mustafa Kemal Atatürk e saygı duyarlar ve severler.
218 Yorumla- 1 yıl
Şayh İsmail iti doldurdu Anadoluya Alevileri, yoksa bu Coğrafya tepeden aşağı Ehlu Sünnetti, Yavuz Sultan Selim yine de azalttı.
Cevap sahibi1 yılAğzını topla lan dingil. Aleviler validenin üstünden mi geçti De havliyorsun
- 1 yıl
Sizin bu ülkeye ne faydasın var mk cenabet gezmekten başka
Cevap sahibi1 yılArap sevicisi sizi. Atam iyi domaltmis sizi anlaşılan. Arabistan var sg oraya
- 1 yıl
Gideriz sıkıntı yok orasıda bizim Osmanlı toprağı 🇹🇷
Cevap sahibi1 yılSuriye'ye de aynısını dediniz kurulan kabine de bı tane Türkmen yok. Hristiyan var durzi var PKK li var ama Türkmen bakan yok. Sizden bı skm olmaz olum. Arap gibi yaşamaya mahkumsunuz. Afganistan da ,5 dk duramayan insan burada siyasal islamk savunuyor
- 1 yıl
Afganistanda bizim Osmanlı toprağı Çin'e kadar bizim sen önce kemalın soyunu araştır nereden gelmiş bu milleti nasıl cahil bırakmış araştır öğren.
Cevap sahibi1 yılO zaman özüne dön Arap seviciligi yapacagina Göktürk beyleri gibi Türklüğünle övün. Devşirme seni
- 1 yıl
Gizli üye müslümansin ya sen hep abdestli gezersin. O zaman şunu da iyi bilmen gerekir ki bilmeden bir insana iftira atmak Allah'a şirk koşmaktır. Aleviler eline beline diline sahip ol derken abdestsiz gezme de demek istemiştir. Aleviler her türlü canlıya inanışa saygılı bir mezheptir. Bu tür ayrımcılığı çok gördük size bunu yaşatmak istemiyoruz çünkü kaldıramazsiniz. Bizler gerçekler için özgürlük için her daim savaşmaya ve ölmeye hazırız. İbadet ederken ya Muhammed ya Ali ile başlarız duaya. Kimseye iftira atmayın büyük günah
- 1 yıl
Yörük oğluyum ben , soyum belli en azından Selanik Yahudisi değilim, çok şükür Allah'a
- 1 yıl
iftira atmıyorum dostum gözümemi inanayim sanamı inanayim
Cevap sahibi1 yılSelanik gocmeniyim Selanik Yahudisi diye bir şey yoktur. Selanik bizim topragimizdi. Atatürk zamanı burdaki yunanlar Yunanistan'a selanikteki Türkler ise İstanbul'a veya Karadeniz'e yerleşmişlerdir. Soyumuz belli sopumuz belli. Soyu sopu belli olmayan Arap devşirmeleri düşünsün. Yörük oğlu isen o şekilde davran. Türklük ve Türkçülük ilkelerini ayaklar altına yaşıyorsan eğer sen bir devşirme oluyorsun.
Cevap sahibi1 yılAleviler çoğu müslümana 1000 basar.
- 1 yıl
Müslüman ne demek onu öğren önce sen? Saz çalıp göbek atmakmı İslam? Neyin kafasını yaşıyorsun sen
Cevap sahibi1 yılKişilik karakter olarak diyorum din olarak herkesin inancı kendine. Ama bı alevi bı muslumandan daha karakterli daha insancıl.
- 1 yıl
Sana göre öyle, bana göre öyle değil, aliye veliye sorsan herkesin düşüncesi farklı.
- 1 yıl
ispanyadan kaçan Yahudiler, Sultan Süleyman'a sığındılar, Sultan Süleyman onları güzel Selanik şehrine deniz kenarı bir yere yerleştirdi Babalık yaptı, ama Yahudiler rahat dururmu? İslam'a olan kinleri kemal aracılığıyla tıkır tıkır işledi ve Anadolu coğrafyasında Müslüman bırakmadı. ŞERIATI kaldırdı Latin alfabesi getirdi şapka kanunu Hocaları asmalar, Osmanlı'nın değerlerine ihanet etmesi daha sayayimmi?
Cevap sahibi1 yılMadımak otelini hatırlamıyor musun? Diri diri yaktınız. Neden. ? Çok memnun gibisin bu durumdan. Tam bı yobaz düşünce kafası var. Aleviler ailesine çocuğuna karısına çevresine daha iyi bakıyor müslümanların temizlik imandan gelir sözünu sizden daha fazla uyguluyor her türlü sizin karakterden çok üstün seviyeledeler. İstanbul'da alevi mahallesine git bı de akp li yobaz mahallesine git farkı gör
En İyi Cevaplar
Soruyu soran arkadaşım kaç yaşındasın tarih bilgin nedir bilmiyorum ama sana bir Alevi olarak doğrusunu anlatayım.
Biz Aleviler Hz. Ali'nin öldürülmesinden bu yana Kerbela da bebeğinin kafası kesilmiş Hz Hüseyin'in ve parça parça edilmiş 12 imamın soyundan gelmiş, Allah'tan başka hiçbir güçten korkusu olmayan özgürlüğü ve sevdikleri için gözünü kırpmadan ölümü göze almış küçük bir azınlık olarak 578 senesinden bugüne her türlü ayrıma, her türlü zorbalığa, şiddete maruz kalmış bir mezhepin savunucularyiz.
Mustafa Kemal Atatürk'ü korkudan değil bize yaşayacak bir parça toprak bıraktığı için seviyoruz.
Mustafa Kemal'in bize olan inancından saygısından dolayı seviyoruz.
Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk yanında olanlar ve ona ölüm uğruna destek olup yardım edenler Alevilerdir.
Dolayısıyla bu ülkeyi bu Cumhuriyeti, laikliği her zaman sevip savunacak ve koruyacağız.04 Yorumla
Soran1 yılBenlik sorun yok çoğu Alevi senin gibi düşünmüyor ben alevi değilim içinizi bilmem kültürünüzü de gördüğüm kadarıyla bilirim bana Aleviler tarafından anlatılan hep böyleydi 🤷
Soran1 yılYa benim tanıdığım tüm Zaza Kürtleri böyleydi aynı zamanda Çorumlu Alevilerde yani böyle yansıtmaları ve çoğu insanın böyle bilmesi benim değil senin inancında ki insanların sorunu onlar topluma böyle aktarıyor
Çünkü laik yapı sayesinde özgürce inanışlarını yaşama hakkı kazandılar, laiklik aynı zamanda din ve vicdan özgürlüğünün teminat altına alınmasıdır.
Atatürkçülük bu ülkenin kuruluş temeli ve ortak paydasıdır. Ayrıca Alevi değilim, seküler bir insanım.10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durumun arkasında tarihsel ve toplumsal bir bağ var. Atatürk, Cumhuriyet’i kurarak eşitlik ve laiklik temelinde bir düzen inşa etmeye çalıştı. Bu anlayış, Aleviler gibi farklı inançlardan gelen toplulukların daha güvende ve özgür hissetmesini sağladı. Laiklik ilkesiyle din ve devlet işlerini ayırması, Alevilerin inançlarını özgürce yaşayabilmelerine olanak tanıyan bir sistem oluşturdu. 💫
Alevilerin Atatürk sevgisi, onun bu konuda adil ve kapsayıcı olduğuna duydukları inançtan geliyor diyebiliriz. Bir anlamda, Cumhuriyet’in sağladığı özgürlüklerden dolayı minnettarlık hissediyorlar. Atatürk’ün mirasını koruma ve sahip çıkma isteği de bundan kaynaklanıyor olabilir. 🌟 Atatürk'ü kalpten benimsemek; onların geçmişine, kültürüne ve inancına duyduğu saygının bir göstergesi 🌺00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
11Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılsevdiklerinden
00 Yorumla Atatürk'e dünya hayran. Japonyada bile ilkokulda Atatürk'ü anlamak diye ders var. Atatürk dünyaya malolmuş bir değer. Demekki aleviler bunu anlamış. Ne mutlu onlara.
21 Yorumla
Soran1 yılYok bunların ki daha çok korku sonucu çıkmış bir olay
1 yılTunceli Dersim Alevileri sevmez Atatürkü, gerçi onlar Kürt, ama iç Anadolu Türkmen Alevileri Seviyor Atatürkü
059 Yorumla- 1 yıl
Dersim isyanının ne olduğunu biliyor musun? Devleti tanımayip isyan çıkaran kendi bağımsızlığını ilan etmeye çalışan Seyit Rıza ve destekçisi aşiretlerinin İngilizlerle iş birliği yaparak silahla şiddetle Türkiye Cumhuriyetine kurşun sıkmış bir grup isyancidir. Alevilik ile hiçbir bağları yoktur. Aleviler ülkesini seven özgürlük mücadelesi veren çağdaş insanlardır. Atatürk ve silah arkadaşlarına bağlıdır. Bilip bilmeden konuşmayın.
Soran1 yılHe sen Alevilerden iyi bileceksin öyle mi Aleviler senin gibi düşünmüyor bir çok Alevi arkadaşım korku sonucu sevgi oluştu diyor tıpkı Ermenilerin korkudan Kürdüm demesi gibi bir olaydır Aleviler korkudan kemalist Ermeniler korkudan Kürt oldular
- 1 yıl
Aleviler korkuyu Kerbelada bıraktı, hiç bir Alevi korkudan ırkını soyunu nereden geldiğini unutmaz değişmez, o yüzden Sivasta Maraşta Çorumda Alevi katliamı oldu, sırf onlardan olmadıkları için.
Soran1 yılZazaların Kürt kolu olduğunu öğrenipte gel ahahhaha
- 1 yıl
Kürt Alevileri sevmez Atatürkü bu doğru, ama Zazaları bilmiyorum seven var sevmeyen var dostum.
Soran1 yılZazaların Kürt olduğunu bilmeden Kürtler hakkında bence yorum yapmayın çünkü dünyaca ünlü dil bilimciler bunu kanıtlamıştır
Soran1 yılŞimdi Türk dersin ahahshaha
Soran1 yılKürtlük Kurmanclardan ibaret değil Zazalar Kürtten ayrılmaz bir bütün halindeler ki zaten Kürtler
- 1 yıl
Zazalar aynı Azeriler gibi , şimdi bir Azeriye sorsan biz Azerbaycanlıyız der bazılarıda biz Azerbaycan Türküyüz der, öyle düşün karışık bir mevzu
Soran1 yılZaza kürdü müsün
Soran1 yılAleviler Kürt demedim Zazalar Kürt dedim
- 1 yıl
Kürtler Şafii mezhebinden oluyor genelde , Ehli Sünnet, sonradan Alevi Kürtler olmuş onlarda tarihi nereden geliyor belirsiz.
Soran1 yılAsimile
Soran1 yılZazaların Kürt olduğunu dünya alem biliyor yazılan tüm makalelerde Kürt olarak geçersiniz ve öylesiniz de yani yılların profesörü bilmez sen bilirsin ahahahhahahaha
- 1 yıl
Bingöl lü mesut Zaza arkadaşım vardı öyle sonradan Zaza değil 7 göbek sülalesi Zazaki dilini konuşuyor soyu irandan geliyor , kulağı çınlasın bu konuyu ona sormuştum bana tek cümlesi şuydu Zazalar Zazadır. Nokta
- 1 yıl
Senin amacın ne bilmiyorum ama yaşıma uygun tartışacağım bir insan değilsin. O yüzden konuşmayı uzatmayacagim. Sen tamamen dil bilimcilerin söyledikleri üzerine konuşuyorsun. Ben ise bir alevi olarak gerçeğin tam ortasından konuşuyorum. Bizler Kürtlere kirmanci diyerek en baştan bu ayrımı yapmış ve kendimizi ayırmış bir toplumuz o yüzden.
Kürtleri de çok seviyorum asla kimseyi ayırmam ama hayata bakış açımız çok farklı. Bunları yukarıda yazdım.
Hadi iyi bayramlar.
Soran1 yılAsimile olmuş biriyle fazla muhatap olunmaz ırkını satan her manevi değerini satar tüm dünya sizi Kürtlerin kolu olarak biliyor öylesiniz öyle kalacaksınız zaten bir farkınız yok siz Kurmanclara göre daha çok üniversite okuyorsunuz o kadar tek farkınız bu geri kalan her şeyiniz aynı bir Türk olarak Kırgız Türkleri ile günümüz Anadolu Türkleri inanılmaz farklıdır adetleri ama ne Kırgızlar ne de Anadolu Türkleri Türklüğü satmaz ama bazı Zazalar en büyük manevî değeri olan ırkını satar asimile olmuşlar çünkü ve bir çoğu Aleviliği ırk gibi savunur başka da bir şey bilmezler
Soran1 yılBen sana bilimsel olarak konuşuyorum dünyada Zazalar hakkında yüz makale varsa 98i Kürt der tarih bilmezsen böyle olur geldiğiniz tarih belli
- 1 yıl
Ozaman neden Kürtler Zazaca dilini anlamıyor konuşamıyor? Al buyur burdan yak😁
Soran1 yılBizde yakut Türklerini anlamıyoruz neden çünkü toplumsal nedenler sonucu oluşan sorunlar sebebiyle toplumsal ve dil yapısı olarak farklı gelişti Zazaca da böyledir araştırma yapın
Soran1 yılSokak ağzı ile savunma yazmayın
- 1 yıl
Hiç alakası yok.
Soran1 yılHer dil ve lehçeleri farklı gelişir baskılar savaşlar toplumsal sorunlar buna sebebiyet verir sen de bende bir çok Türkçe lehçesini anlamayız aynı zamanda Azeri Türklerini anlarız aynı şey Zaza Kürtleri içinde geçerli Zaza Kürtleri ve Soran Kürtleri bunlar lehçe bu arada bu iki Kürt lehçesini konuşan Kürtler çok iyi anlaşır Zaza Kürt değil derler ama soran Kürt derler bu asimile olmuş insanların yapacağı bir savunma
Soran1 yılAhhahahah hiç alakası yok mu? sen bunu sokaktaki Ali Dayıdan mı öğrendin
Soran1 yılTürkçe'nin bir çok lehçesi vardır ama toplumun verdiği şekiller sonucunda sen en çok Azeri Türklerini anlarsın Zaza Kürtleri de Soran Kürtlerini anlar Kurmanc Kürtleri de luri ve goran lehçesini anlar
- 1 yıl
Sen neden Zazaları zorla Kürt yapmaya çalışıyorsun burada onu açıkla önce amacın ney yani?
Soran1 yılAhahhqha asimile olmuşsun
Soran1 yılÇünkü Kürtler
Soran1 yılBunu bilimsel açıklamalar söyler Zaza Kürtleri manevî değerlerini satmış insanlardır selam bile verilmez ben tartışıyorum awk ahhahaha
Soran1 yılÇünkü asimile olduğun için bilmiyorsun galiba Türkçe de bilmiyorsun çünkü soru sorduğunu zannediyorsun ahahah asimile oldum niye Kürtçe bilmiyorum nedir ya ajahjajs
- 1 yıl
Neden Zazaları zorla Kürt yapmaya çalışıyorsun Ajanmısın?
Soran1 yılAhhahahahahah cevap veremiyorsan saçmalama iki makale okumamış adam bana kafa tutacağını sanıyor aç oku ve ne olduğunu öğren sonrada aslını satma çünkü satmak ve satılmak kötü bir şey ☺️😁
Soran1 yılZorla diyip duruyorsun güzel kardeşim ama diğer yorumda Alevilere demedigini bırakmamışsın yanarlı dönerli olma ya güzelim ahahhaha
Soran1 yılZorla sana göre zorla bilim bu adamlara Kürt diyor DNAların da kürtlük taşıyorlar he bilim yalan bı siz doğru ahhahaha
- 1 yıl
boş ver bilimi. Zazalar kendilerini Kürt görmüyor hissetmiyor, onu ne yapacağız?
Soran1 yılBingöllüler öyle geri kalan Zazalar Kürdüz diyorlar bir onlar öyle zaten ülke de eğitim süresi en az olan il Bingöl birazcık normal yaaa
- 1 yıl
Siirt? Muş? Batman? Urfa? Buradaki Zazalar bile biz Zazayız diyolar
Soran1 yılZazaların en yoğun olduğu iller şunlardır:
1. Tunceli
2. Bingöl
3. Elazığ
4. Diyarbakır
5. Adıyaman
6. Erzincan
7. Malatya
8. Sivas
9. Şanlıurfa
Siirt Muş Batman ne alaka saydığın Urfa bile en sonda bu veriyi TÜİKten aldım saydığın illerde bin Zaza kürdü bile yoktur ahahahha ve nerde yaşadığını bilmediğin insanların ne dediğini bildiğini düşünmüyorum açıkçası ☺️
- 1 yıl
Hala zaza kürdü diyor kafayı yiyecam
Soran1 yılDaha adamların nerde yaşadığını bilmiyorsun güzelim
Soran1 yılYiyecam?
Soran1 yılBana adam akıllı açıklama yapamıyorsan Türkçeyi katlederek cevap verme 😁
Soran1 yılBenim tanıdığım tüm Zaza Kürtleri kürtlüğünü kabul ederdi çünkü cahil değiller bilimsel yazıları okuyacak kadar eğitimli insanlar seninkileri bilmem
- 1 yıl
Klavyede sorun var , senin tanıdığın Zazalar asimile olmuş, ben Bingölde misafir kaldım Zaza evinde bizzat kendi öz dillerini konuşuyorlardı Kürtlerle yakından uzaktan alakaları yoktu , şimdi sanamı inanayım gözüme mi inanayım?
Soran1 yılÇoğu Zaza Kürtleri dilini bile bilmez asimilenin tanımıdır bu insanlar selamı bile hak etmiyor ahhahah asimile adama selam mı verilir
- 1 yıl
Bilim yapılabilir Hataya düşebilir sende bunu bil.
- 1 yıl
*Yanılabilir
- 1 yıl
Zaza ailesine nasıl asimile oldu diyebiliyorsun bu insanlar 7 kuşak İrandan göç etmişler sırf asimile olmamak için,
Soran1 yılHahahahahah
Soran1 yılHqhahahahhahaha kendini bilimden daha üstün gören biri misin sen
Soran1 yılAhahhahahahah
Dersim de olduğu gibi bir daha katledilmek istiyorlar belki, herkesin kendi tercihi
02 Yorumla
Soran1 yılKorku sonucu oluşmuş bir sevgi onların ki
- 1 yıl
Dersim isyanının ne olduğunu biliyor musun? Devleti tanımayip isyan çıkaran kendi bağımsızlığını ilan etmeye çalışan Seyit Rıza ve destekçisi aşiretlerinin İngilizlerle iş birliği yaparak silahla şiddetle Türkiye Cumhuriyetine kurşun sıkmış bir grup isyancidir. Alevilik ile hiçbir bağları yoktur. Aleviler ülkesini seven özgürlük mücadelesi veren çağdaş insanlardır. Atatürk ve silah arkadaşlarına bağlıdır. Bilip bilmeden konuşmayın.
- Aile & Toplum konusunda 770 cevap paylaştı.
1 yılAteistler de öyleler dinle diyanetle işi olmayanın tanrısı oluyor bir noktada demek ki
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 654 cevap paylaştı.
1 yılÇünkü kurtuluş mücadelesinde onlara her zaman değer verdi Toplantılar yaptı vs ötekileştirmedi hiç bir zaman
00 Yorumla Mum söndürünce otomatik ekleniyor :d
07 Yorumla
Soran1 yılYorumsuz
Soran1 yılYorumun kaldırıldı kimse silmedi
Soran1 yılSorunun sahibi benim ve kaldırmadım ahahahah kendiliğinden kaldırıldı
Soran1 yılŞikayet falan da etmedim
Aile neyse o da o kimliği benimsiyor
00 Yorumla
1 yılKötümü bu
00 Yorumla
1 yılÇakma atatürkçü
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
1 yılKötü mü
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvet benimde dikkatimi çekti
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri