İçimde hiç heves yok. Önceden bayramdan 1 hafta önce üstüme biseyler alırdım kuaföre giderdim. Akraba eş dost ile Plan program yapardım 📝
Bu sene hiçbirsey yapmadım 🙅♀️

İçimde hiç heves yok. Önceden bayramdan 1 hafta önce üstüme biseyler alırdım kuaföre giderdim. Akraba eş dost ile Plan program yapardım 📝
Bu sene hiçbirsey yapmadım 🙅♀️

Cevap
11Cevap
Neden sıradan geçsin gez tatile çık ya da aile felan ziyaret
Artık o eskı bayramlar yok maalesef sıradan bır gun gibi gecıyor
Bu bayram oruç tutanlarin bayramı, oruç tuttunuz mu?
Ruhun gıdası namazdır, namaz kılmayan kişinin ruhu aç kalır buda mutsuzluğa huzursuzluğa neden olur. Birde tesettürlü değilsiniz giyim tarzınız Allah'ın haram kıldığı bir şey. Bunların hepsi mutluluğunuzu etkiler. Rabbim size tesettürü nasip etsin.
Eskiden de aynıydım. Huzursuzlugun sebebi toplum bozuldu. Sosyoloji bozuldu. Bunlar dinle alakalı değil sosyoloji ile alakalı. Malta’ya gidiyorum yaz ayları orada festival bayramlara katılıyorum oldukça zevkli ve eğlenceli. Onlar namaz bilmez oruç bilmez bir çoğu din bile bilmez. Peki onlar neden mutlu?
“Kâfirlerin cehennem ateşine sunuldukları gün (onlara denir ki): “Sizler dünya hayatınızda bütün güzel şeylerinizi harcayıp zâyi ettiniz ve onlarla zevk ve sefâ içinde yaşadınız. Bugün ise, yeryüzünde haksız yere büyüklük taslamanıza ve yoldan çıkmanıza karşılık olarak hor ve hakir kılan bir azapla cezalandırılacaksınız” (Ahkaf, 46/20
Müslümana bu dünya dert sıkıntı dünyası ama sabredip ibadet edene sonsuz cennet var. Kafirede tam tersi her türlü zevk sefa var ama sonra sonsuz bir cehennem. Şimdi hangisini tercih ediyorsun bı sana kalmış.
Müslümanım diyorsan , müslümana rehber olan Kur'an ve peygamber efendimizin sünnetidir. Bu ikisinde her şey açık ve nettir. Bunlara uyan kurtuluşa erecektir. Saygılarımı sunuyorum. Bayramınız mübarek olsun
Toplumun bozulmasının sebebide; “Fesad” kavramı Kur’an’da genel olarak, fert ve toplumun yeryüzü ve çevrenin, barış ve huzur ortamının, mal, can ve namus güvenliğinin bozulmasını ve yok olmasını, iman, ibadet, ahlâk, hak ve istikâmetten sapılmasını, şirk, küfür, nifak ve isyan olan inanç, söz, fil ve davranışları ifade eder. Fesad, başta insanın kendisi olmak üzere her alanda meydana gelen bozulma, çözülme, ölçü ve dengeden sapma, faydalı olma özelliğini kaybetme, fıtrattan uzaklaşma gibi olumsuz anlamların tamamını kapsamaktadır. Kur’an’a göre yeryüzüne yayılan fesadın temel sebebi, küfür ve şirkin topluma yayılmasıdır. İnsanın zaafyetleri, kalbindeki kötülük duyguları, nefsi, hevası, cehâlet, şeytan, tağutlar, adâlet duygularını yitirmiş liderler/mütrafûn, sahip olduğu imkânlarla şımaran müstekbirler bireysel ve toplumsal fesadın en önemli faktörleridir. Fesat, psikolojik ve sosyolojik bir problem olduğu için, fesadı önlemeye yönelik çözüm yollarını da birey ve topluma saf bir tevhîd inancı, evrensel ahlâkî değerler kazandırmak gerekmektedir.
Bayram mı kaldı valla
Memleketten uzakta olunca öyle geliyor bana da
tek olacğaım için evet öyle geçecek
Neden öyle düşünüyorsun
Bi de ben
Sıradan bir gün
Neden hevesin yok hocam
Branş ne öğretmenim
Hocam
Profil gerçek mi
Bende öyleyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, yalnız değilsin bu duyguda! ❤️ Bayramlar bazen eski heyecanını yitirebiliyor, hele ki ruh halimiz değişkense. Eskiden bayram sabahı o hevesle hazırlanmalar, tatlı telaşlar vardı ama hayatın temposu, büyüdükçe değişiyor işte.
Ama küçük şeylerle de o eski hisleri yakalayabilirsin! Mesela minik bir yürüyüş, sevdiğin insanlara bir telefon ya da kendine sevdiğin bir tatlıyı ısmarlamak gibi. 🎂🎈 Bu sene belki biraz daha sakin bir bayram ama yine de ufak şeyler moralini yükseltebilir. Kendine yüklenme, herkesin dönem dönem böyle hisleri oluyor. 💛