Bu sabah bende aynı hisle uyandım. Bayram ama bayramla alakası bile yok. Sanırım çocukluğumu özlüyorum. Arkadaşlarımı, mahallemi ve komşularımı. O yüzden böylesine mutsuz hissediyor olabilirim.
12 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 6,5b cevap paylaştı. Eski bayramların verdiği mutluluk farklıydı gerçekten, tekrardan bayramını kutlarım kardeşim 😊
34 Yorumla
Sıradan geçiyor benim de
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBende de durum aynı
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. benim yaşamaya bile hevesimin kalmadigi o evredeyim
41 Yorumla
+1 yılTek değilsin hiç bayram neşesi yok içimde önceden olsa bayram geliyor diye sevinirdik dün öğrendim bugün bayram olduğunu bile😅🙄
11 Yorumla
+1 yılBen de sıradan bir günden farki yok benim için eskiden en azından heyecan olurdu artık yok hiç anlamı benim için bayramların
20 Yorumla
+1 yılhayırlı bayramlar nice bayramlara inşallah eski bayramlar yok maalesef özlüyorum
20 Yorumlaher şey gibi bununda tadı tuzu kalmadı artık. Beni tek heveslendiren annemin ve ailemin bir arada olması sağlıklı olmaları şükür
10 YorumlaMutluyum çünkü
Hem ibadetini yerine getirebildim
Hemde iki bayram arası güzel bir kız arkadaşım oldu 😍🥰10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bayramın tek iyi yanı çocukların yüzündeki gülümseme ve tatil. Ama işlerim var bayramdan dolayı birçok yer kapalı bir an önce bitsin istiyorum😀
10 YorumlaCidden ben daha yataktan kalkmadım bu ne enercii😂
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Olabilir. Ben yine uzun süredir görüşemediğim insanlarla, çocukluk arkadaşlarımla görüşüyorum.
10 Yorumla
+1 yılNormalde de pek yok zaten bayram ekstra bir şey getirmiyor djfj
10 Yorumla
+1 yılBu bayram benim bayramım değil hayvanların katliamı bir bayram olmamalı bu gün kutsal kalp günü bayramı
043 Yorumla- +1 yıl
Doğanın kanunu bu. Güçlü olanı yer. Dinde işkence etmeden, korkutmadan tek seferde kesin diyor. Birçok dinde var benzeri bayramlar. O zaman aslanlar, çitalar, kaplanlar hepsi katil. Doğanın kanunu bu, çok abartmayın.
- +1 yıl
Bu bayram doğanın kanunu falan değil bu bayram da kişiler tanrı için kurban kesiyorlar tanrı kan istiyor bu bayram her dinde yok sadece eski antlaşma Tevrat'ta var Yahudilik de var Yeni Antlaşma İncil de hayvan kesmek yasak son kurban İsa Mesih'tir İslam dini de zaten Eski Antlaşma Tevrat kitabının kanunlarını uyguluyor
- +1 yıl
Her dinde var demedim, birçok dinde var dedim.
“Unutmayın ki, o kurbanların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşır. Sizden Allah’a ulaşacak olan tek şey takvânızdır. Allah böylece o hayvanları hizmetinize verdi ki, sizi doğru yola ilettiği için tekbir getirerek Allah’ın büyüklüğünü ilan edesiniz! Rasûlüm! Artık o iyilik eden ve işini güzel yapanları müjdele!” (Hac / 37. Ayet) - +1 yıl
Kurban kesmek sadece eski antlaşma Tevrat kitabında var bunlar eski antlaşmanın kanunları İbrahim'e koyun gelmeseydi bu gün tanrı adına oğullarını keseceklerdi tanrı böyle bir şey ister mi hayvan katliamı yapar mı yapmaz siz eski antlaşma Tevrat kitabındaki kanunları uyguluyorsunuz Yeni Antlaşma İncil de tanrı sözü şöyle yazar
“İsa görünmez Tanrı’nın görüntüsü, bütün yaradılışın ilk doğanıdır. Gökte ve yeryüzünde, görünen ve görünmeyen şeyler, gerek tahtlar, gerek egemenlikler, gerek yönetimler ve gerekse yetkiler, bütün şeyler Onda yaratıldı. Her şey Onun aracılığıyla ve Onun için yaratılmıştır. Her şeyden önce var olan kendisidir ve tüm varlıklar Onda uyum içindedir” (Koloseliler 1:15-17).
İbrahim oğlunu feda etmek zorunda kalmadı, çünkü Tanrı’nın meleği ona engel oldu. İbrahim’in hayatında gerçekleşen bu olay İbrahim’den yüzlerce yıl sonra yer alacak olan çok daha önemli bir başka olayın gölgesiydi. Tanrı, özünden gelen biricik İsa Mesih’in bizim günahlarımız için kurban edileceğini işaret ediyordu.
İsa'nın Kurban Olarak Anılması:
Yeni Antlaşma, Yuhanna 1:29: "Yahya ertesi gün İsa'nın kendisine doğru geldiğini görünce şöyle dedi: 'İşte, dünyanın günahını ortadan kaldıran Tanrı Kuzusu!'"
Yeni Antlaşma, 1. Petrus 1:18-19: "Biliyorsunuz ki, atalarınızdan kalma boş yaşayışınızdan altın ya da gümüş gibi fanî şeylerle değil, kusursuz ve lekesiz bir kuzunun kanı gibi Mesih'in değerli kanıyla kurtuldunuz."
- +1 yıl
Senin söylediğin yeni anlaşmada kurban kesmeyinde demiyor. Kaldı ki insan için faydalı olan şeyi Allah neden yasaklansın? İslam bütün hayvanların kesilmesine izin vermiyor sadece insana faydası olanların kesilmesini emrediyor. Nahl suresinde hayvanların insanların hizmetine verildiği söyləniliyor.
﴾3﴿ Allah, gökleri ve yeri hikmetle yarattı. O, putperestlerin ortak koştukları her şeyden münezzehtir.
﴾4﴿ İnsanı bir damla sudan yarattı; fakat görürsün ki o, yaratıcısına apaçık bir muhalif olup çıkmıştır!
﴾5﴿ Eti yenen büyük ve küçük baş hayvanları da O yarattı. Onlarda sizin için soğuktan koruyucu şeyler ve başka yararlar vardır, ayrıca onlardan beslenirsiniz.
﴾6﴿ Onlarda akşamları otlaktan getirirken, sabahları otlatmaya salıverirken size sergiledikleri bir güzellik de vardır.
﴾7﴿ Bu hayvanlar ancak kendinizi fazlasıyla yorarak ulaşabileceğiniz bir beldeye yüklerinizi taşır. Kuşkusuz rabbiniz çok şefkatli, çok merhametlidir.
﴾8﴿ Binmeniz ve güzelliğini seyretmeniz için atları, katırları, eşekleri de yarattı. O, sizin bilmediğiniz başka şeyler de yaratır.
Allah kan isteseydi her türlü canlının kanını isterdi, Allah bize faydalı hayvanları yiyebileceğimizi söylüyor. Ve bu, doğada her canlının yaptığı bir şey. - +1 yıl
Yeni antlaşma İncil de İsa Mesih bizim günahlarımız için çarmıha gerildiği için son kurban İsa Mesih'tir Eski Antlaşma Tevrat kitabında Allah için hayvan ve kurban kesiyorlardı Yeni Antlaşma da İsa Mesih çarmıha gerilip bizim günahlarımız bağışlanınca kurban kesmek yasaklandı insan için hiç bir faydası yok ayrıca şu an müslümanlık inancına göre herhangi bir yerde köyde kasabada şehirde toplu alanda kesilen bütün kurbanlar geçersiz çünkü kurbanı kesmeniz için sizin hac da kesmeniz lazım kuranda hac da kesin diyor hac da kesilmeyen kurbanların hepsi geçersiz
"Ama Mesih günahlar için sonsuza dek geçerli tek bir kurban sunduktan sonra Tanrı’nın sağında oturdu. O zamandan beri düşmanlarının, kendisinin ayakları altına serilmesini beklemektedir. Çünkü kutsal kılınanları tek bir sunuyla sonsuza dek yetkinliğe erdirmiştir." - İbraniler 10:1-10:
"Eski mayayı temizleyip arıtın ki yeni bir hamur olasınız. Nitekim mayasızsınız. Çünkü Fısıh kuzumuz Mesih kurban edildi." 1. Korintliler 5:7:
İncil'de kurban, günahların bağışlanması, tanrı ile insan arasında barış sağlanması ve Tanrı'ya ibadet şekli olarak önemli bir yer tutmaktadır. Eski Antlaşma da fiziksel kurbanlar, hayvanların sunulmasıyla gerçekleştirilirken, Yeni Antlaşma da İsa Mesih'in kendisi kurban olarak görülmektedir. Bu, Hristiyan teolojisinde, Eski Antlaşmada ki kurbanların yerini alan nihai ve tam kurban olarak kabul edilir.
- +1 yıl
Yeni Antlaşma İncil den Ayetler
İbraniler 10:1-10:
"Kutsal Yasa, gelecek iyi şeylerin yalnız bir gölgesi olup şeylerin kendisi değildir. Her yıl sürekli sunulan aynı kurbanlarla, Tanrı'ya yaklaşanları asla yetkinliğe erdiremez."
"Yoksa, tapınanlar bir kez arındıktan sonra, artık günahlarının bilincine varmayacaklarından kurban sunma işlemi sona ermez miydi?"
"Ama bu kurbanlar, her yıl günahları anımsatmaktadır."
"Çünkü boğalarla tekelerin kanı, günahları ortadan kaldıramaz."
"Bunun için Mesih dünyaya girerken şöyle diyor: 'Kurban ve sunu istemedin, ama bana bir beden hazırladın.'"
"'Yakmalık sunulardan ve günah sunularından hoşnut olmadın.'"
"Sonra, 'İşte, senin isteğini yerine getirmek üzere geliyorum, ey Tanrı' dedim. Nitekim Kutsal Yazı'da benim için böyle yazılmıştır."
"Önce, 'Kurbanları, sunuları, yakmalık sunuları ve günah sunularını istemedin ve bunlardan hoşnut olmadın' dedi. Bunlar Kutsal Yasa'ya göre sunulan kurbanlardır."
"Sonra da, 'İşte, senin isteğini yerine getirmek üzere geliyorum' dedi. İkinciyi geçerli kılmak için birinciyi ortadan kaldırıyor."
"İsa Mesih'in bedeninin ilk ve son kez sunulmasıyla, Tanrı'nın isteği uyarınca kutsal kılındık.
Bu ayetlerde, İsa Mesih'in kurban edilmesiyle birlikte hayvan kurbanlarına olan gerekliliğin sona erdiği belirtilmektedir. Yeni Antlaşma 'ya göre, İsa'nın kendisi günahların bağışlanması için nihai kurban olarak sunulmuştur ve bu yüzden hayvan kurbanları artık gereksiz hale gelmiştir. Bu bağlamda, Yeni Antlaşma , Eski Antlaşmada ki kurban uygulamalarını aşan yeni bir antlaşmayı vurgular.
- +1 yıl
Senin inancın bu. Benim inancımda Hz. İbrahimin oğlu İsmâil'in kanını istemeb Allah, Hz. İsa'nın da kanını istemez. O bize karşı çok merhametlidir. Bizim gibi insan olan biri ise Allah'ın oğlu olamaz.
- +1 yıl
Sizin inancınız Eski Antlaşma Tevrat kitabının inancı siz Eski Antlaşmayı uyguluyorsunuz inancınız Yahudiliğin kopyası İsa Mesih Eski Antlaşma Tevrat kitabında Mesih (kurtarıcı) olarak müjdelenmiştir ama Yahudiler İsa Mesih'i kabul etmediler çünkü İsa Mesih sadece Yahudilerin kurtarıcısı değil bütün dünyanın kurtarıcısı (Mesih'i) dir bu yüzden Yahudiler İsa Mesih'i kabul etmediler İsa Mesih tanrıyı baba olarak çağırdığı için Yahudiler'in öğretisine göre tanrı doğmamış ve doğurmamıştır ve onun bir benzeri yoktur (sizde bu Yahudilik öğretisini savunuyorsunuz yani inancınız eski antlaşma Tevrat kitabıdır) bu öğretiye ters düştüğü için İsa'nın tanrı olduğunu kabul etmediler İsa Mesih sadece tanrının oğlu değil aynı zamanda tanrının kendisidir tanrı bizi çok sevdiği için İsa'nın bedenine büründü ve bizim günahlarımızı bağışlamak için İsa Mesih'i feda etti böylelikle Tanrı'yla barıştık “Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun. - Yuhanna 3:16
- +1 yıl
Tanrısal Söz
1Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi[a] ve Söz Tanrı'ydı. 2Başlangıçta O, Tanrı'yla birlikteydi. 3Her şey O'nun aracılığıyla var oldu, var olan hiçbir şey O'nsuz olmadı. 4Yaşam O'ndaydı ve yaşam insanların ışığıydı. 5Işık karanlıkta parlar. Karanlık onu alt edemedi[b].
6 Tanrı'nın gönderdiği Yahya adlı bir adam ortaya çıktı. 7Tanıklık amacıyla, ışığa tanıklık etsin ve herkes onun aracılığıyla iman etsin diye geldi. 8Kendisi ışık değildi, ama ışığa tanıklık etmeye geldi. 9Dünyaya gelen, her insanı aydınlatan gerçek ışık vardı. 10O, dünyadaydı, dünya O'nun aracılığıyla var oldu, ama dünya O'nu tanımadı. 11Kendi yurduna geldi, ama kendi halkı O'nu kabul etmedi. 12Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı'nın çocukları olma hakkını verdi. 13Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı'dan doğdular.
14Söz, insan[c] olup aramızda yaşadı. O'nun yüceliğini –Baba'dan gelen, lütuf ve gerçekle dolu biricik Oğul'un yüceliğini– gördük. 15Yahya O'na tanıklık etti. Yüksek sesle şöyle dedi: “ ‘Benden sonra gelen benden üstündür. Çünkü O benden önce vardı’ diye sözünü ettiğim kişi budur.”
16Nitekim hepimiz O'nun doluluğundan lütuf üzerine lütuf aldık. 17Kutsal Yasa Musa aracılığıyla verildi, ama lütuf ve gerçek İsa Mesih aracılığıyla geldi. 18Tanrı'yı hiçbir zaman hiç kimse görmedi. Baba'nın bağrında bulunan ve Tanrı olan biricik Oğul O'nu tanıttı.
- +1 yıl
6 Fakat gerçekte, İsa'nın aracılık ettiği antlaşma eskisinden ne kadar üstünse, İsa'nın aldığı hizmet de onlarınkinden o kadar üstündür; çünkü yeni antlaşma daha iyi vaatler üzerine kurulmuştur.
7 Çünkü o ilk antlaşmada yanlış bir şey olmasaydı, başka bir antlaşma için yer aranmazdı. 8 Ama Tanrı halkın kusurunu buldu ve şöyle dedi :
“ İsrail halkıyla ve Yahuda halkıyla yeni bir antlaşma yapacağım günler geliyor” diyor Rab.
9 Bu, atalarını Mısır'dan çıkarmak için ellerinden tuttuğumda onlarla yaptığım antlaşmaya benzemeyecek ; çünkü antlaşmama sadık kalmadılar, ben de onlardan yüz çevirdim, diyor RAB.
10 O günden sonra İsrail halkıyla yapacağım antlaşma budur , diyor RAB. Yasalarımı akıllarına koyacağım ve yüreklerine yazacağım. Ben onların Tanrısı olacağım, onlar da benim halkım olacak.
11 Artık komşularına öğretmeyecekler, birbirlerine, 'Rab'bi Tanıyın' demeyecekler; çünkü en küçüğünden en büyüğüne kadar hepsi beni tanıyacak.
12 Çünkü onların kötülüklerini bağışlayacağım ve bir daha günahlarını hatırlamayacağım. " [ B ]
- İbraniler 8:6-12
- +1 yıl
Nisa Suresi 171
Ey Ehl-i kitap! Dininizde aşırı gitmeyin ve Allah hakkında, gerçek olandan başkasını söylemeyin. Meryem oğlu Îsâ Mesîh ancak Allah’ın elçisidir, Allah’ın Meryem’e ulaştırdığı kelimesidir ve O’ndan bir ruhtur. Şu halde Allah’a ve peygamberlerine iman edin, “(Tanrı) üçtür” demeyin, bundan vazgeçin; hakkınızda hayırlı olan budur. Allah ancak bir tek ilâhtır. O, çocuğu olmaktan münezzehtir, göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. Güvenmek ve dayanmak için Allah yeter. - +1 yıl
Senin inancın sana bunu söylüyor olabilir ama ben asla Allah'ın bir oğlu olduğuna inanmıyorum, Allah bu tür şeylerden münezzehtir.
- +1 yıl
Muhammed sahte bir elçidir İncil de İsa Mesih bizlere sahte elçilerin sahte Mesihlerin doğacağını ve onları meyvelerinden tanıyacağımızı söylemiştir İsa Mesih bizlere babanın ruhu olan kutsal ruhun geleceğini ve bize kutsal ruhun rehberlik edeceğini söylemiştir Kuran kitabı Eski antlaşma Tevrat kitabının bir kopyasıdır ayrıca sizin Allah dediğiniz tanrı bir puttur adı el-ilah (ay tanrısıdır) Kuranda Necm Suresi 19-20-21 nci ayetlerine bakın orada el- lat el-uzza el-ilah'ın kızlarıdır yani siz putperestsiniz Muhammed sadece putperestliği devam ettirmiştir İncil den 600 yıl sonra Kuran gelmiştir Kuran kitabı Yeni Antlaşma İncil kitabına aykırıdır ve sahte bir elçinin sahte bir kitabıdır ayrıca Müslüman olabilmek için sadece Arap Irkından gelmek gerekir Arap olmayanlar Müslüman olamazlar İbrahim suresi 4 Isra suresi 15 Fussulet suresi 44 bunları açıp okuyun Eski antlaşma Tevrat kitabındaki Yehova ile Kuranın tanrısı olan el-ilah (ay tanrısı) Irkçı tanrılardır ilk evrensel dinin tanrısı olan İsa Mesih evrenseldir ilk evrensel din Hristiyanlıktır
- +1 yıl
İsa tapınaktan çıkıp giderken, öğrencileri, tapınağın binalarını O'na göstermek için yanına geldiler. 2İsa onlara, «Bütün bunları görüyor musunuz?» dedi. «Size doğrusunu söyleyeyim, burada taş üstünde taş kalmayacak, hepsi yıkılacak!»
3İsa, Zeytin dağında otururken öğrencileri yalnız olarak yanına geldiler. «Söyle bize» dediler, «bu dediklerin ne zaman olacak, senin gelişini ve çağın bitimini gösteren belirti ne olacak?»
4İsa onlara şu karşılığı verdi: «Sakın kimse sizi saptırmasın! 5Birçokları, `Mesih benim' diyerek benim adımla gelecek, birçok kişiyi saptıracaklar. 6Savaş gürültüleri, savaş haberleri duyacaksınız. Korkmayın sakın! Bunların olması gerek, ama bu daha son demek değildir. 7Ulus ulusa, devlet devlete savaş açacak; yer yer kıtlıklar, depremler olacak. 8Bütün bunlar, doğum sancılarının başlangıcıdır. - +1 yıl
9«O zaman sizi sıkıntıya sokacaklar ve öldürecekler. Benim adımdan ötürü tüm uluslar sizden nefret edecek. 10O zaman birçok kişi imandan sapacak, birbirlerini ele verecek ve birbirlerinden nefret edecekler. 11Birçok sahte peygamber türeyecek ve bunlar birçok kişiyi saptıracak. 12Kötülüklerin çoğalmasından ötürü birçoklarının sevgisi soğuyacak. 13Ama sonuna kadar dayanan kurtulacaktır. 14Göksel Egemenliğin bu müjdesi tüm uluslara bir tanıklık olmak üzere bütün dünyada duyurulacak, ve son o zaman gelecektir.
15-16«Danyal peygamberin sözünü ettiği yıkıcı iğrenç şeyin kutsal yerde dikildiğini gördüğünüz zaman (okuyan anlasın), Yahudiye'de olanlar dağlara kaçsın. 17Damda olan, evindeki eşyalarını almak için aşağı inmesin. 18Tarlada olan, abasını almak için geri dönmesin. 19O günlerde gebe olan, çocuk emziren kadınların vay haline! 20Dua edin ki, kaçışınız kışa ya da Sept gününe rastlamasın. 21Çünkü o günlerde öyle korkunç bir sıkıntı olacak ki, dünyanın başlangıcından bu yana böylesi olmamış, ondan sonra da olmayacaktır. 22O günler kısaltılmamış olsaydı, hiç kimse kurtulamazdı. Ama seçilmiş olanlar uğruna o günler kısaltılacak. 23Eğer o zaman biri size, `İşte Mesih burada', ya da `İşte şurada' derse, inanmayın. 24Çünkü sahte mesihler, sahte peygamberler türeyecek; bunlar büyük mucizeler ve harikalar yaratacaklar. Öyle ki, ellerinden gelse, seçilmiş olanları bile saptıracaklar. 25İşte size önceden söylemiş bulunuyorum.
26«Bunun için size, `İşte Mesih çölde' derlerse gitmeyin. `Bakın, iç odalarda' derlerse inanmayın. 27Çünkü İnsanoğlu'nun gelişi, doğuda çakıp batıya kadar her taraftan görülen şimşek gibi olacaktır.
sunu söyleyeyim, bütün bunlar olmadan bu kuşak[bb] ortadan kalkmayacak. 35Gök ve yer ortadan kalkacak, ama benim sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır.
- +1 yıl
28«Leş neredeyse, akbabalar oraya üşüşecek.
29«O günlerin sıkıntısından hemen sonra,
`Güneş kararacak,
ay ışığını vermez olacak,
yıldızlar gökten düşecek
ve göksel güçler sarsılacak.'
30«O zaman İnsanoğlu'nun belirtisi gökte görünecek. Yeryüzündeki bütün halklar ağlayıp dövünecek, İnsanoğlu'nun gökteki bulutlar üzerinde büyük güç ve görkemle geldiğini görecekler. 31Kendisi, güçlü bir borazan sesiyle meleklerini gönderecek ve onlar, O'nun seçtiklerini, göklerin bir ucundan öbür ucuna kadar dört yelden alıp bir araya toplayacaklar.
32«İncir ağacından ders alın! Dalları filizlenip yapraklarını sürünce, yaz mevsiminin yakın olduğunu anlarsınız. 33Aynı şekilde, bütün bunların gerçekleştiğini gördüğünüzde bilin ki, İnsanoğlu yakındır, kapıdadır. 34Size doğrusunu söyleyeyim, bütün bunlar olmadan bu kuşak[bb] ortadan kalkmayacak. 35Gök ve yer ortadan kalkacak, ama benim sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır.
Matta 24 bölüm - +1 yıl
İsa sadece Allah'ın oğlu değil İsa Allah'ın kendisi ve Allah'ın ruhen oğludur
- +1 yıl
Sizin inancınızdaki Allah mekkedeki bir put adı el-ilah (Ay Tanrısı) el-lat el-uzza da Allah'ın yani o putun kızları Allah kelimesi el-ilahtan türemiştir
- +1 yıl
Dediğiniz İbrahim 4te her peygamberi kendi kavminin dili ile gönderdik diyor, Isra 15te kimse başkasının günahını üstlenemez diyor, Fussilet 44te ise Kur'an'ın neden Arapça indirildiğini anlatıyor. Arap olmayan Müslüman olamaz diye bir şey asla yazmıyor.
Necm Suresinde ise
(19-20﴿ Gördünüz değil mi (âciz durumdaki) Lât’ı, Uzzâ’yı ve üçüncüsü olan diğerini, Menât’ı?
﴾21﴿ Erkek çocuklar size de kızlar O’na öyle mi?
﴾22﴿ Ama o takdirde bu insafsızca bir taksim!
﴾23﴿ Bunlar sizin ve atalarınızın putlara taktığı boş isimlerden ibarettir. Allah onlara öyle bir yetki ve güç vermemiştir. Onlar (putperestler) sadece kuruntularına ve kişisel arzularına uyuyorlar. Oysa şimdi onlara rablerinden bir yol gösterici gelmiş bulunmaktadır. - +1 yıl
Zannımca Kur'an'ı okumuyor, anlamıyor ya da anlamak istemiyorsunuz. Çünkü söylediğiniz hiçbir şey Kuran'da yok. Aksine söylediğiniz her şeyi Kur'an açıkça çürütüyor.
- +1 yıl
Hepsi Kuranda var siz kuranı okumadan bu dine iman ediyorsunuz kısacası bilmeden iman ediyorsunuz
- +1 yıl
Söylediğiniz ayetlere vediğim cevaplara ne diyorsunuz? Ben Kur'an'ı Arapça okuyorum sonra Türkçe okuyorum ve sonrada tefsir okuyorum. Söylediğiniz hiçbir şey Kur'an'da yok.
- +1 yıl
Isra 15: Kim doğru yolu seçerse kendi iyiliği için seçmiştir, kim de saparsa kendi zararına sapmış olur. Hiç kimse başkasının günah yükünü üstüne almaz. Biz bir resul göndermedikçe azap da etmeyiz -> Biz bir resul göndermedikçe azap etmeyiz diyor burada resul kime gönderilmiş hangi topluma gönderilmiş Arap toplumuna gönderilmiş Muhammed Arapların peygamberi ve kendisi ben Arapım diyor Araplardan başka kimseyle muhttap olmadığını söylüyor diğer sureler de
Fussulet 44 Şayet biz onu yabancı dilde okunan bir kitap olarak indirseydik mutlaka şöyle diyeceklerdi: “Âyetlerinin açık seçik anlaşılır olması gerekmez miydi? Bir Arap’a yabancı dilden bir kitap, öyle mi!” De ki: “O, inananlar için bir rehber ve şifadır; inanmayanlara gelince onların kulaklarında bir sağırlık vardır, Kur’an onlara kapalıdır. (Sanki) onlara çok uzaktan sesleniliyor.”
bu surede Araplara başka bir dile indirseydik örnek veriyorum Türkçe dilinde indirseydik Araplar bu kitap Türkçe ben Arabım Arapça biliyorum ben Türkçe bilmem bana niye sen Türkçe indirdin diye isyan edeceğini söylüyor çünkü adam Arap biz neyiz Türk'üz bu dinin dili Arapça biz Türkçe okuyup Türkçe anlamamız gerekiyor biz niye Arapça öğreniyoruz? Çünkü bu dinin tanrısı sadece Arapları muhattap alıyor
-"Biz her peygamberi, kendi toplumunun diliyle gönderdik. İlle de böyle yaptık ki, o toplumdan olanlara anlatabilsin." (İbrahim suresi, ayet: 4.)
Demek ki, Kur'an'a göre, "Tanrı'nın elçisi"nin bir "toplum"u var. "Elçi", "ırk"ından geldiği bu "toplum"la "Tanrı" arasında yapar aracılığını. Ne iletecekse bu "toplum"a ve "kendi diliyle" iletmekle yükümlü. Kur'an'da anlatılan bu. Yine buna göre; Muhammed de bu yükümlülüğü taşımakta. Onun da bir "toplumu" var ve o da "Tanrı"sıyla bu "toplum" arasında "aracı".
- +1 yıl
Necm suresi 19 20 21 nci ayetlerde Muhammed mekkeli halka bu lat ve uzzayı şifacı tanrı olarak antlaşma yapıyor mekkeli halk Muhammed hani Allah (tanrı) tekti sen niye bu putları şifacı tanrı olarak kabul ettin deyince oradaki bütün putları kırıyor Muhammed ve sadece 1 tane put kalıyor oda el-ilah (Ay Tanrısı) putu Tevbe suresi ilk 5 ayete bak bu ayet putlarla yaptığı antlaşmanın bozduğu ayettir sonra hac suresi 52 ye bak diyor ki Biz senden önce hiçbir elçi veya peygamber göndermedik ki o, bir temennide bulunduğunda, şeytan onun dileğine mutlaka (bir şeyler) katmaya kalkışmasın. 1 Ne var ki Allah, şeytanın katacağı şeyi iptal eder.2 Sonra Allah kendi ayetlerini sağlam olarak yerleştirir. burada diyor ki şeytan tanrının elçisini kandırmış Muhammed de bu putları anmış yani tanrının elçisi bu kadar çok kolayca kandırılabiliyor Muhammed'in putperestliği devam ettirdiğine dair daha kapsamlı bilgi almak istersen Arif Tekin Hz Muhammed'in hocaları adlı kitabını oku orada Taberi Buhari gibi İslam tarihçilerinin vermiş olduğu kaynaklar var onları Arif Tekin hepsini kanıt olarak veriyor
- +1 yıl
Sen eğer ki Kuranı arapça okusaydın bu dinden çıkardın
- +1 yıl
“Resulüm! Biz seni bütün insanlara / insanlığa rahmetimizin müjdecisi, azabımızın uyarıcısı olarak gönderdik; lakin insanların ekserisi bunu bilmezler.”
Başka bir ayette ise şöyle buyurulmuştrur: “Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik.” (Enbiya, 21/107
Arapça ise sadece aracı bir dildir. Kur'an'ı iyi okuyun lütfen. orada anlatılmak istenini anlamıyor ya da anlamak istemiyorsunuz. - +1 yıl
Şunu da söylemeliyim ki ben Kur'an'ı Arapça da okuyorum. Arapça biliyorum, anlamadığım yerler oluyor o zaman Türkçe okuyorum yine anlamazsam tefsir okuyorum.
- +1 yıl
Sizde tüm önyargılarınızı bir kenara bırakın ve anlamaya çalışarak okumaya çalışın bence. İyi günler.
- +1 yıl
Türklerin Müslüman olamaycağına dair biraz daha geniş bilgi vereceğim Hadislerden bilgi vereceğim
"Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır." Muhammed
(Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/ Babu Gazveti't-Türk)
Muhammed'in Türk düşmanlığı
Kendilerini "müslüman" sayan "Türkler"i Muhammed, "müslüman" saymak şöyle dursun; "düşman" diye ilan etmiştir. İslam dünyasında en sağlam kabul edilen hadis kitaplarında da bu var. Başlı başına bir bölüm olarak. Bölümün adı da çok. İlginç: "Kıtalu't-Türk". Anlamı da: "Türklerle öldürüşmek (savaş)". Buhari'de, Ebu Davud'da ve Tirmizi'de bölümün adı bu. İbn Mace'de "Babu't-Türk", yani "Türkler Bölümü". Müslim'deyse, "Kıyamet alametleri" arasında yer alıyor.
Muhammed, "Peygamberliğinin bir kanıtı" olarak, gelecekten haber verirken, Kıyametin bir alameti olarak Türklerle nasıl çarpışılacağını, müslümanların, Türkleri nasıl öldüreceklerini de anlatıyor. Hem Türk diye ad vererek, hem de tarif ederek, yüzlerinin, gözlerinin, burunlarının, derilerinin, renklerinin nasıl olduğunu anlatarak. Anlaşılan o ki, Türkler konusunda kendisine birtakım bilgiler verilmiş. Muhammed'in anlatmasına göre, "Türklerle öldürüşme", taa "Kıyamet"e dek söz konusu. Kıyametin bir alameti olarak da müslümanlar, yeryüzündeki Türkleri öldürüp temizleyecekler. Yoksa kıyamet kopmayacak. İşte hadislerden bir kesim:
- +1 yıl
- Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi, üst üste binmiş (kalın) derili olan bu toplumla... kıl giyerler."( Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/ Babu Gazveti't-Türk...)
-"Siz (müslümanlar), küçük gözlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan toplumla öldürüşmedikçe kıyamet kopmayacaktır." (Buhari, e's-SAhih, Kitabu'l-Cihad/96; Müslim, e's-Sahih, kitabu'l-Fiten/62 hadis no: 2912; Ebu Davud, Sünen, hadis no: 4304; Tirmizi, h. no: 2251; İbn Mace, h. no: 4096-4099)
- +1 yıl
KITALU'T-TURK" HADİSLERİNDEN. "Türklere karşı k'tal, kesinlikle olacak."...
(Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Cihad/96)
"Şu da kıyamet alametlerinden: Kıldan (keçe) ayakkabı giyen bir toplumla vuruşup öldüreşeceksiniz. Geniş yüzlü, yüzleri kalkan gibi, üst üste derili toplulukla vuruşmanız-öldürüşmeniz kıyamet alametlerindendir. Siz (müslümanlar), küçük gözlü, kızıl yüzlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan Türklerle öldürüşmedikçe kıyamet kopmaz."( Bkz. Buhari, e's-Sahih, kitabu'l-Cihad/95; Müslüm, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/66, hadis no: 2912; İbn Mace, h. no: 4097-4098).
- "Sizinle (siz müslümanlarla), küçük (çekik) gözlü toplum, Türkler savaşacaktır. Siz onları, üç kez önünüze katıp süreceksiniz. Sonunda Arap Yarımadası'nda karşılaşacaksınız. Birincide, onlardan kaçan kurtulur. İkincide kimi kurtulur, kimi yok edilir.
Üçüncüdeyse onların tümü kırılacaktır."(Ebu Davud, sünen, hadis no: 4305.) Muhammed'in, bugün kendisine "Peygamberimiz, efendimiz" diyen Türklere bakışı tutumu budur işte.
İnsanlara "insan" olarak bakmak gerekir. Hangi ırktan, hangi renkten ve hangi "din"den olurlarsa olsunlar ya da hiçbir dinden olmasınlar. Ama "dinler", "dinliler", "ırkçılar" böyle bakamamakta. Yahudisi, Hristiyanı, İslam inanırı hep birbirine düşman. Irkçılar da kendi ırklarından olmayanlara karşı böyle. Bugün dünyamızın yaşadığı nice acı olaylarda, bu ilkelliğin payı az değildir. Bunlardan arınmalı artık insanlık. Yoksa acımasızlıklar, acılar, gözyaşları sürüp gidecektir. - +1 yıl
Sen bu kitabı Arapça okusaydın bu dediklerimi doğrulardın ve bu dinin seni Türk olduğun için kabul etmediğini görürdün demek ki sen Arapça okumuyorsun sadece sana verilmiş tefsirleri okuyorsun bu din Arapların dinidir ve Araplar dan başka hiç kimse bu dine mensup değildir cennet ayetlerinde verilmiş vaatler sadece Arap erkeklerine verilmiş vaatlerdir
- +1 yıl
Kısacası evrensel olsaydı eğer ki seni kabul etseydi bu dediğim ayetlerde de Arapça öğrenmeni istemezdi kendi ana dilinle konuşmanı isterdi sen inandığın tanrıya Arapça konuşuyorsun
- +1 yıl
Şu dakikadan itibaren sizinle tartışıyorum. Araştırmadan sadece konuşuyorsunuz. Duyduğunuz şeyi lütfen önce sorgulayın
- +1 yıl
Ben sorguluyorum zaten sen sorgulamıyorsun bence sen bir sorgula neye inanıyorum acaba beni kabul ediyor mu bu din diye bir sorgula çevrendeki yalancı sahtekar din adamlarının sana anlattığı hikayelere inanma daha doğrusu bu dinin tanrısına iman ettiğin için zaten istesende sorgulayamazsın çünkü bu dinin tanrısı sorgulamanı istemiyor sorgularsan sana beddua okuduğunu söylüyor sadece Kuranı okumanı istiyor bu dine mensup değilsin Türk Irkından olduğun için
- +1 yıl
Eğer öyle olsaydı Türkler Hacc vazifesi yapabilir miydi? Kabul etmeselerdi Türkleri niye Kudüs'e, Medine'ye ve Mekke'ye alıyorlar? Kabul etmeselerdi bir Türk ben Müslümanım nasıl diyebilirdi? Mesela Musevilikte bir kişinin Musevi olması için Yahudi doğması ve annesininde Yahudi olması gerektiği yazıyor ve biliniyor. Eğer İslam'da da bu olsaydı bunu bilmez miydik? Ki ben Arapça biliyorum. Arapça okuyorum. Din adamlarından değil Allah'tan dinliyorum gerçeği.
- +1 yıl
Öyle zaten Türkleri Müslüman olarak kabul etmiyorlar attığım ayetler de bunları zaten söylüyorlar en basit tarihi bir bilgi veriyorum Osmanlı İmparatorluğu kendisine Türk demezdi çünkü Şeriat ve İslam ile yönetiliyordu Türkiye kelimesi 12nci yüzyılda İtalya da bulunmuştur ve Osmanlı İmparatorluğunun fethi ettiği topraklara İtalyanlar Türkiye ismini vermiştir ama Osmanlı devleti hiç bir zaman kendisine Türkiye dememiştir veya Türk dememiştir fethi ettiği topraklara Allah'ın toprakları demiştir Osmanlı da Türk kelimesi yasaktı Türküm diyeni öldürüyorlardı Türkler kılıç zoruyla zorla Müslüman olmuşturlar 200 yıl boyunca Muhammed ve Muhammed'in adamları Türkleri kesmiştirler Talas Nehrinde Türklerin kanları akmıştır Atatürk'ün en büyük yaptığı devrim Türklük devrimidir. Yavuz Sultan Selim döneminde halifelik Mısırdan alınacağı zaman Yavuz'a halifelik verilmedi çünkü siz Türk Irkındansınız halifeliği sadece Araplar kullanır dediler bu yüzden Yavuzdan sonra Türklük yasaklandı ve Araplaştık bütün Türk ve Kürtleri kesip çukurlara gömdüler o yüzden tekrar söylüyorum Türk'sen Müslüman olamazsın bizi Türkleri Araplar Müslüman olarak kabul etmiyorlar hiç bir zaman kabul etmediler Atatürk bizlere kendi öz benliğimizi kazandırdı bütün her şeyi Türkçe okuttu Kuranı Türkçeye çevirtti ki Türk çocukları Türkçe okusun Arap oğlanın peşinden gitmesin sonra ezanı Türkçe okutturdu her şeyi çünkü bu dinin tanrısı ve elçisi de Araplara hitap ediyor Araplardan başka Irk'ı kaale almıyor ayrıca Türk düşmanı Türklerle Araplar savaşmadığı sürece kıyametin kopmayacağını söylüyor hadisler de Türkleri aşağılıyor
- +1 yıl
Eğer ki sen komple bu Kuran kitabını Arapça bir şekilde okusan yani hatmetsen sonra eski antlaşma Tevrat kitabını okusan bu kitabın çakma Tevrat olduğunu ve Araplardan başka bir milleti kabul etmediğini de görürdün çünkü bu kitabını ana dili klasik Arapça ve bu kitabı Arapça okuyan herkes bu dinden çıkmıştır Turan Dursun diye bir adam var eski din adamı klasik Arapçayı bilen bir adam bu adamın eserleri var gerçek İslam'ı anlattığı için öldürüldü Arapça hallerini bire bir gösteriyordu ben 100 yılların doğurduğu bir ölümüm derdi
- +1 yıl
Yazık. Daha fazla tartışmayacağım. Olmayan bir şeye tüm aklınızla inanmışsınız. Lütfen bildiklerinizi bir kenara bırakıp gerçekten sorgulayın ve anlamaya çalışarak okuyun. İyi günler dilerim size.
- +1 yıl
Ben sana üzülüyorum asıl bu dini sen ve senin gibi bir çok insanlar var kabul etmek istemiyorsunuz bilmeden iman etmeye devam ediyorsunuz ben okuyacağım kadar zaten okudum buradan senin evine kadar uzanacak kadar kitaplar okudum keşke biraz da sen okusan da görsen bir şeyleri
- +1 yıl
Haklısın
+1 yılSenin de kurban bayramjn kutlu olsun iyi bayramlar
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılKimsede o heyecan yok gördüğüm kadarıyla...
20 Yorumla
+1 yılYok ha herke böyle
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBenimde yok heves falan
10 Yorumla
+1 yılMerak etme yalnız değilsin.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılHer yer et kokacak ya🥺
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 922 cevap paylaştı.
+1 yılBayram olduğunu bile hissetmiyorum.
10 Yorumla Tek değilsin seninde bayramın kutlu olsun
10 YorumlaBenim yaşama hevesim bile kalmadı.
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 464 cevap paylaştı.
+1 yılYanlız değilsin güzel insan
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır bir tek sen değilsin Yine de iyi bayramlar
10 Yorumla
+1 yılyalnız değilsin
10 Yorumla
+1 yılAynısıı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBenim hevesim var.
10 Yorumla Ben mutlu değilim
10 Yorumla
+1 yılBen varım
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. benimde hevesim yok
10 Yorumla
+1 yılBenim de hevesım yok zerre içimden kıpırtı yok
10 Yorumla
+1 yılAynı şekil
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılHevesim kalmamış
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
m +1 yılBende öyle
10 Yorumla Benden de o kadar
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Yok tek değilsin
00 Yorumlabilinmez
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 15,3b cevap paylaştı. Benimde yok
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem