Açılmak istiyorum arkadaşlar tavsiyeye yönteme ihtiyacım var, bu süreci nasıl yönetebilirim ve ailemle nasıl konuşabilirim?

Ailem muhafazakar, babam imam ayrıca kolayca sinirlenebilen bir yapıya sahip, Rizeliyiz, evin en büyüğüm, 29 yaşındayım, içerde hassas ve çok duygusal ama görünürde umursamaz, alaycı biriyim. Bu kararı alalı 2 yıl olacak ama söylemeyedim. Bu isteğimi sadece kardeşim ve yakın arkadaşlarım biliyor ve onlarda mahafazo oldukları için tepkileri aşırı sert ve kırıcı oldu. Özellikle babası imam olup başını açan hemcinslerimin fikirlerine ve tavsiyelerine çok ihtiyacım var. Buraya cevap ya da mesajla yazabilirsiniz hiç farketmez

Güncellemeler
8 ay
Arkadaşlar başardım söyledim aileme korktuğum gibi evden atılma evlatlıktan reddedilme vs olmadı ama aşırı mobing var cephe alınmış gibi hissediyorum ve göndermeler var laf sokma duygusal manipülasyon şimdilik durum bu 😄bense yeniden doğmuş gibi mutluyum çok özgür hissediyorum henüz dışarı açık çıkmadım ama olsun onu da bir kaç güne hallederim enerji yollayın hfhhgg
Açılmak istiyorum arkadaşlar tavsiyeye yönteme ihtiyacım var, bu süreci nasıl yönetebilirim ve ailemle nasıl konuşabilirim?