Evlilik hayali kurduğum tıp öğrencisi sevgilim bana bunları söyledi, sizce benim böyle bir durumda nasıl hareket etmem gerekir?

Sevdiğim çocuk 4. sınıf tıp fakültesinde çok zorlanıyor ve sürekli stajlardan kaldı. Biz de 7 aydır sevgiliyiz ve en başından beri evlilik amacıyla birbirimize yaklaştık. Evlilik planları yaptık çoğu zaman geleceğe yönelik. Ve birbirimizi gerçekten çok seviyoruz. Geçen gün bana şöyle dedi "Eğer ki sonuç olarak tıp ı bitiremeyip okuldan atılırsam (3 yıl kalma hakkından sonra tıptan atılıyor öğrenciler) benimle evlenmek istemezsen bunu anlayışla karşılarım dedi. Sen bir öğretmensin ve işsiz güçsüz biriyle evlilik yapmamalısın, eğer olur da tıptan atılırsam senin güzel bir gelecek kurmana engel olmamak için ayrılmaya olumsuz bakmam" dedi. Üzüldüm bu duruma. Böyle bir durumda bana ne önerirsiniz? Sizce ona nasıl cevap vermeliyim? Siz olsanız napardınız?
Sevgilin haklı işi gücü olmayacak duruma gelirse ayrılmalısın
Sevgilin saçmalamış, hayatta illaki bir iş yapılır evliliğe gidilir
Sana kalmış, sen karar ver
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Evlilik hayali kurduğum tıp öğrencisi sevgilim bana bunları söyledi, sizce benim böyle bir durumda nasıl hareket etmem gerekir?