Son senem. Mezun olunca aileler evlilik dayatıyor. Fakat aileler istese bile ben mutsuzum. Yıllarca emek verdim okudum seyyar satıcı bir eşim var demek tuhaf gelecek. Sizce onunla evlenmeli miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Seyyar satıcı olması önemli değil ancak,
Anadolu genel itibariyle ataerkil bunu kabul etsek de etmesek de. Mahkeme kararlarında bile bunun etkisi söz konusu. Maddi olarak konum olarak erkeğin bir tık da olsa kadından daha iyi durumda olması gerektiği görüşü hakim. İster istemez bu durum toplumsal hayatta eşlerin birbirine yaklaşımını etkiler. Erkekler kadının gerisinde, gölgesinde kaldığı durumlarda agresifleşebilir, şiddet meyilli bir davranışa evrilebilir, kıskançlık duyguları debreşebilir, kendi içine kapanabilir vs. Bu genel fotoğraftır. Ancak, Erkek eğitimli, özgüveni yerinde, genel geçer evrensel haklar, evrel hukuk açısından belli bir olgunluğa sahip, kendisi ve yaşamla barışık, yetiştiği ortam itibariyle saygıyı sevgiyi bilen, maddiyat takıntısı olmayan, empati kurabilen birisi ise yukarıda belirttiğim olumsuzluklar yaşanmayabilir aşılabilir. Her halükarda evleneceğin kişi için kendine şunu sormalısın? Ben bununla bir ömür geçirebilir miyim? Yapacağım mesleği ve zorluklarını bilerek yaşantısını ve sana olan yaklaşımını bu bağlamda değerlendirebilir, sana her durumda saygı gösterebilir mi? Daha bir çok şey söylenebilir. Karar senindir. Seni hak edip etmediği bile sorgulanabilir. Kararın her ne olursa olsun ömrün boyunca sağlık, huzur ve esenlik dilerim00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKüçümsemek gibi olmasında atalarımız boşuna dememiş davul bile dengi dengine diye.
2 yıllık Elektrik mezunuyum ve 2 sene önce doktor bi kızla tanıştıracaklardı istemedim. Davul mevzusu işte.
4 yıllık Elektrik mezunu olsam evet tanışırdım ama dediğim gibi.00 Yorumla
+1 yılTicaretle uğraşan insanın ticari zekası sayesinde insanın sırtı yere gelmez 😄. Hem insanlara ne? Sen seviyorsan her şey boş. Ha, bunu garip buluyorsan da seyyar satıcı demek yerine, ticaretle uğraşıyor dersin. Hemde kulağa havalı gelir 😄
00 Yorumla
Seyyar satıcı biriyle evlenmek hayatının kararması anlamına geliyorsa evlenme de zaten. Ki istemiyorsun da. Ailelerin dayatması nedeniyle bu evliliği kafanda değerlendiriyorsun. Sevseydin sorun etmezdin.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
43Cevap
Senin gibi g. otu kalkık tıp okuyup bie halt olduğunu zanneden bir tek sana ait bir meslek gibi ego kasan bir beyinsizden hic bie sey olmaz önce adam insan olacaksın sonra ünvan olur benim kardeşim hakim olacak ama adam insan olamayacak ne olursan ol ona bakmazlar bir tane kafana sıkar çöplüğe atarlar seni iyi mi olur kalkıpta bu doktormuş bu hakimmiş bu cumhurbaskanıymış öyle bie sey yok bizim türk milleti bozuk doktor hakim böyle iyi bir sey olunca bir tek kendisinde var hic bir ülke de yok tek bunlar okumuş g.. ot kaldiriyorlar ama adam insanlik sıfır karskter kisilik yok kan maya zaten bozuk biz niye bu haldeyiz iste bu yüzden bir sey olup aslindan bir halt olamayıp bir halt yaptigini sanan kendi g.. otlerini kaldiran bir türk milleti var bu türk milleti asla ve asla düzelmeyecek
00 Yorumla
+1 yılAdamın yaptığı işlemi yoksa kendisiyle karakteriyle mi evleniyorsun diye kendi kendine düşünmedin mi
Bilmiyorum senin kararın ama ben adama acıdım şahsen bunları bilip duysaydı üzülürdü o da güzel bü meslek isterdi ama sevdiği insanın karakterinide güzel seçmeliydi113 Yorumla- +1 yıl
Kimseye acıma bence üzüleceğini de sanmıyorum : )
- +1 yıl
Hayır nedne acımayım ki öyle saçma bir şey diyorsun ki?
Soran+1 yıl@Misty-Eyes teşekkür ederim
- +1 yıl
Ayy çok güldüm bide gidip ona teşekkür ediyorsun duymak istediklerini söyledi diye gerçekten adama üzüldüm umarım bir an önce senden kurtulur
- +1 yıl
Sizin gibileri küçük görür karşındaki kişileri sonra anlayınca aslında küçücük olan ta kendisi :D
Soran+1 yılSen beni anlayamazsın çünkü tıp okumadın ne kadar zor olduğunu bilemezsin. Türkiyede yaşıyoruz sen doktor olunca eşin de hakim mühendis falan bekliyorlar seyyar satıcı desem alay edecekler anladın?
- +1 yıl
Gerçekten aşık olsaydın eğer her şeye katlanırdın bunlar hikaye tabiki benim için davul bile dengi dengine karşımdaki istese ben kabul etmem. çünkü öyle biriyim.
- +1 yıl
Tamam alay etmesinler sana ayrıl bencede gerçekten çok garipsin sana sevgiden bahsediyorum insanlıktan bahsediyprum bunların bir önemi olmadığını anlatıyorum sen bana benle alay ederler diyosun sen gerçekten sevmiyorsun ki senin amacın sadece kriter evlilik programalrına çıkan insanlar gibi kiösenin hayatını bilemezsin ve sen doktorluk okudun diye kendini o adamdna üstün göremezsin ben ayrılmanı destekliyorum
- +1 yıl
@Haticegörenn bravo sana helal olsun : ) böyle insanlar çok var yine de tabi saygı duymak lazım kendi düşüncesi kararı.
- +1 yıl
Evet kendi düşüncesi kararı brn adama üzülüyorum zaten hani tanımıyorum ama duysaydı çok derinden üzülürdü hissediyorum
- +1 yıl
@Haticegörenn bende diyorum ki adam üzülmez niye üzülsün başka düzgün insan mı yok onu demek istedim sana yanlış anladın. d
- +1 yıl
Evet doğru şimdi farkettim kusura bakma
Soran+1 yılhadi bana teşekkür edin sayemde sevgili oldunuz haha
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeyyar Satıcı dediğiniz kişilerin ayağına kadar geliyorsunuz ama tanışmak için görüşmek için o n'olacak :D bende seyyar satıcı biriyim ekmek parası kazanıyoruz ne ayıp nede utanç verici bir şeydir işinize gelmiyorsa yol alırsınız biz buyuz.
mutsuz isen istemiyorum de olsun bitsin zorla güzellik yok.28 Yorumla- +1 yıl
Ya sen sorudaki adamsan😂
Cevap sahibi+1 yıl@kullanicilihesap hangi sorudaki? :D
- +1 yıl
Bu sorudaki
Soran+1 yıl@kullanicilihesap ahaha evet oyum
Cevap sahibi+1 yıl@kullanicilihesap he bu paylaşımı yapan sen misin?
- +1 yıl
Yok 😂
Cevap sahibi+1 yıl@kullanicilihesap sen misin değil misin karar verin de beni ilgilendirmez gerçi kafa karıştırıyonuz :D
Soran+1 yılsayemde hatçeyle tanıştın hahah
+1 yılOfff baydı bu saçma trolleriniz yaaa. Madem trol yapacaksınız afam gibi bir kurgu yapın. Koskoca doktor basit bir seyyar satıcıyla evlenecekmiş. Pehhh buna çocuklar bile kıçıyla güler. Daha yaratıcı daha zeka kokan daha mantıklı troller yapın artık yaa.
10 Yorumla
+1 yılEskiler Davul bile dengi dengine demişler. Bu yüzden bir ilişki bitirmişliğim var en iyi ben anlarım. Öyle oluyor. Hele ki bir ortamın olunca belirli bir kitledr, çok göze batıyor. Farkı hissediliyor. Üzücü...
12 Yorumla
Soran+1 yılSen ne mezunusun
- +1 yıl
Moleküler Biyoloji ve Genetik
+1 yılNeden tuhaf olsun?
Alın teri ile kazanmıyor mu?
Seni aç veya açıkta bırakacak diye mi çekiniyoersun yoksa?
ya da doktor doktor ile evlenecek diye yazılı olmayan bir kural mı var?
Eğer ki bu soru gerçekse ve sende böyle düşünüyorsan sevgilinin yerinde olsam bir dakka durmam yol veririm sana00 Yorumla
+1 yılE sormazlar mı madem bu kadar egolu a*ptal birisin sevgilini statüne göre seçseydin ya :D Cidden tıp okuyup da beyni olmayan ilk kişisin ya da troll soru
10 YorumlaOnu gerçekten sevmiyorsun? Sadece dışarıdan sorulan bir soruya olanı söylemek 'tuhaf' geleceğinden sorguladığın şeye bak. Ondan utanıyor musun , bence bu dediğin çok gurur kırıcı..
10 YorumlaDuygusal bir cevap vermeyeceğim
Bence sorun. Eskilerin laflarına çok güvenirim, hepsi bir tecrübeden süzülmüştür.
Davul bile dengi dengine...
Acımasız gelebilir ama doğrudur00 YorumlaHaklısın. Herkes dengine. Nöbetli işte çalışan birini anca o şekilde çalışan biri anlar ve evlilikte çeker zaten. Daha ileride çalıştığın yerde de bulursun bırak onu
00 Yorumla
+1 yılsiz onunla evlenmeyin..
çünkü kaldıramazsınız..
tersi olsaydı onunla evlenmekten şüphe duymazdınız değil mi?30 Yorumla
+1 yılSen şimdiden küçük görüyorsun adamı. Hep böyle hissetireceksen evlenme
20 Yorumla
+1 yılSeyyar satıcı diye öyle devam etmek zorunda değil. Eğer hakettigini düşünüyorsan daha iyi konuma gelmesi için yardımcı olursun sen de.
00 YorumlaGerçek mi? Şaka mı?
Vakit kaybetmeden kırmadan , üzmeden vedalaşın ileride Cook fazla sıkıntı çekersiniz00 YorumlaŞimdi bile mutsuzsun evlilik daha ne bilmeden gerçekten bu assagilmak değil ama davul bile dengi dengine lafı boşuna yok sen daha iyi bilirsin
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 440 cevap paylaştı.
+1 yılBisey olmaz mezun olunca beraber çengelköy hiyarı satarsınız belki biraz hayattan ders cıkarirsin hersey tıp okumayla olsaydı ohooooo
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 899 cevap paylaştı.
+1 yılTrollde son nokta, olmamış bu, bir dahakine daha çok çalış...😅
19 Yorumla- +1 yıl
@Nadobaj bizim millet okumaz sorgulamaz çok. Bu nasıl olur diye demeden ezbere yorum yapmaya bayılır 😉
- +1 yıl
@Nadobaj öğrenirsin acele etme. Bu sorulara da hazır ol, çok görürsün ☺
- +1 yıl
@Nadobaj 🤣😅 yaparlar, her şey beklenir. Yorum okuyup çok gülerim burada ben, tavsiye ederim
- +1 yıl
@Nadobaj 😅🤣
+1 yılTıp okuyunca herşeyin bittiğini düşünüyorsan sizinde kafa yanmış demektir.
belkide beraber seyyar bişeyler satcaksınız.00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 717 cevap paylaştı.
+1 yıldaha şimdiden aklında temel problemler var sizin iş zaten olmaz. çok kasma
00 Yorumla Adama de seni salsın. Davul bile dengi dengine. Plastik camiası bu tür iliskileri kaldirmaz.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılYıllardır aklın nerdeydi zaten sevsen böyle düşunmezsin demekki sevmiyorsun
00 Yorumla Yıllar içinde denge sorunu yaşarsınız. Uyumsuzluk baş gösterir, parçalanmalar yaşanır.
00 YorumlaDüzgün iş bulsun derim sonuçta evlilik herkesin hakkı seyyar işi sıkıntılı zor olur bazı durumlar
00 YorumlaBaştan niye bu kadar zaman ilişkiye devam ettin kardeşim o da bi tuhaf.
00 Yorumla
+1 yılElin seyyar satıcısı doktor ayarlıyor biz buralarda sürünüyoruz hala.😄
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAh benim arkadaşımda diş hekimliği okudu kalfa bir oğlanla evlenmek üzere ve çok pişman çok mutsuz hiç bir şekilde uyuşmuyorlar sevgiliyken her şey çok güzeldi ama şu an hiç öyle değil
00 Yorumlaİşte o yüzden davul bile dengi dengine tiptan birini bulun
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 558 cevap paylaştı. Hiçbir işi olmayıp boş boş oturmasından iyidir, olaya bu yönden bakmak lazım.
00 Yorumla
+1 yılSenin bu hayattaki mesleğinin sonuna kadar sürdüreceğinin garantisini kim veriyor ki sana bırakın insanları statülerine göre yargılamayı o dört duvarın içine girdiğinde senin ne hissettiğin onemli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKoskoca devlet memuruyum daha hiç sevgilim olmadı millette bak...
00 YorumlaSen begenmiyorsun belli begensen soru isaretin olmazdi
Daha bu kadar bastayken boleysen ilerde sorunlar yasayinca katlanamazsin sen
En iyisi bul bahane ayril00 Yorumla
+1 yılBence eşit olmalı iki tarafta şimdi olmazsa ileride garanti problem çıkar
00 Yorumla
+1 yılSiz doktorlarin egosu bu kadar işte adamı, sevgılım dedıgın adamı burada ezıyorsan kım bılır neler yaparsın sen
00 Yorumlatuhaf gelecegını dusunuyosun bunu bır an ıcın bıle olsa sorgulamıssan evlenme cunku yarın her kavgada adamın basına kakacaksın bu durumu
00 Yorumla
+1 yılSen bu düşüncelerle sevgini de geleceğinide karartmis oldun zaten
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer ki karakteri düzgünse pekte işin önemi yok aslında herkes kendi dengiyle evlenmeli tabi ama işi bır kenara bırakıp asıl o kişinin insanıyetıne karakterine bakılmalı sen daha iyi bilirsin
00 Yorumla
+1 yılHayatını neden karartsın? İllegal bir iş mi yapıyo sanki?
00 Yorumla
+1 yılyazım kafana boyle mi dusunuyorsun gercekten? cocuga uzuldum bile ne kadar kahrolur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen okulu bitirene kadar seyyar satıcı sevgilin, çalıştığın hastaneyi satın alır. Sonra döner bu soruyu tekrar okursun 🤔
01 Yorumla
Soran+1 yılgüldürdün
+1 yılBu kadar onyargiliysan hiiiç başlama
10 Yorumla
+1 yılEvlenip adama yazık etme
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılAşk meslek farkı dinlemez
00 Yorumla
+1 yılBu kafayla evlenme zaten. :d
00 Yorumla
+1 yılSeni kisitliyormu o onemli
00 Yorumla
+1 yılbebişim sen bu soruyu soruyorsan hiç evlenme zaten
00 YorumlaGünün trolü :)) teşekkürler
00 Yorumla
+1 yılbende tıpçıyım bende evlendim sorun olmadı
00 YorumlaSeyyar olarak ne satıyor
00 YorumlaO değilde nasıl denk geldi de tanıştınız :D
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. yaa bu troll sorulardan bıktık artık
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılGirişimci deniyor artık ç
00 Yorumla
+1 yılNeden karartsın adam namusuyla çalışıyor
00 Yorumla
+1 yılEvet.😀
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 391 cevap paylaştı.
+1 yılGüzel trol...
00 Yorumla Evet 🙄
00 Yorumla
+1 yılkendini dusunmuyorsan eger cocugunu dusun?
00 Yorumlaböyle düşünüyorsan evlenme
00 YorumlaÇok sıkıntılı olur
00 YorumlaOna da bakarsın
00 Yorumlakarartır
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Devamını Gör(54)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Tıp okuyorum, seyyar satıcı sevgilimle evlenmek hayatımı karartır mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler