Aslında ben isteyerek tessetture girmiş birisiyim fakat o zamanlar 13 yaşında birisinden hoşlanıyordum oda benden hoşlanır diye kapanmıştım Ailem beni o zaman uyardı bak kapanırsa bidaha dönüşü olmaz diye bende bı anlık hevesle kabul ettim ve artık istemiyorum ailem zorluyor baskı yapıyor diye kapaliyim ve istemeyerek kapalı olduğum içinde bı anlam ifade etmiyor benim için ne yapamam lazım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Merhaba canım öncelikle, bu durumun senin için ne kadar zor olduğunu anlıyorum. Hem duygusal hem de aile baskısıyla başa çıkmak gerçekten yıpratıcı olabilir. Kendini ifade etmek ve özgürce kararlar almak her bireyin hakkıdır. İşte bu süreçte dikkate alabileceğin bazı adımlar:
1) Kendini Anlamak ve Netleştirmek
Öncelikle kendi hislerini ve düşüncelerini netleştirmeye çalış. Neden açılmak istediğini, bu kararın senin için ne ifade ettiğini düşün. Kendinle dürüst olmak, ailenle konuşurken daha net ve güçlü olmanı sağlayabilir.
2) Ailenle Açık ve Sakin Bir Diyalog Kurmak
Ailenle konuşurken sakin ve anlayışlı bir tutum sergilemek önemli. Onlara bu kararının bir anda verilmiş bir karar olmadığını, uzun süredir düşündüğün bir konu olduğunu anlat. Duygularını ve düşüncelerini açıkça ifade etmeye çalış.
Örneğin, Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Bu kararı uzun süredir düşünüyorum ve bunun benim için doğru olduğuna inanıyorum. Lütfen beni anlamaya çalışın, gibi bir yaklaşım işe yarayabilir.
3) Ailenin Endişelerini Anlamaya Çalışmak
Ailenin tepkisinin altında yatan endişeleri anlamaya çalış. Onlar muhtemelen senin iyiliğini düşünüyor ve bu yüzden korumacı bir tutum sergiliyor olabilirler. Onların endişelerini dinlemek ve bu endişelere cevap vermek, diyaloğu daha yapıcı hale getirebilir.
4) Destek Almak
Eğer ailenle iletişim kurmakta zorlanıyorsan, güvendiğin bir akraba, öğretmen veya bir danışmandan destek alabilirsin. Bazen üçüncü bir kişinin arabuluculuğu, durumu daha kolay çözüme kavuşturabilir.
5) Kendine Zaman Tanımak
Bu süreçte kendine zaman tanı. Kararlarını aceleye getirme ve kendini hazır hissettiğinde adım at. Ailenle olan ilişkini korumak ve kendi mutluluğunu bulmak arasında bir denge kurmaya çalış.
6) Profesyonel Destek Almak
Eğer bu süreçte kendini çok yalnız veya çaresiz hissediyorsan, bir psikolog veya danışmanla görüşmek faydalı olabilir. Bu tür durumlarda profesyonel destek, hem duygusal olarak hem de iletişim stratejileri konusunda sana yardımcı olabilir.
7) Kendi Kararlarını Sahiplenmek
Sonuç olarak, bu senin hayatın ve senin kararların. Ailenin görüşleri önemli olsa da, kendi mutluluğun ve iç huzurun en önemli öncelik olmalı. Kendi kararlarını sahiplenmek ve bunları uygulamak, uzun vadede seni daha mutlu edecektir.
Unutma, bu süreçte kendine karşı nazik ol. Değişim her zaman kolay değildir, ancak kendi doğrularını bulmak ve bunları savunmak, kişisel gelişiminin önemli bir parçasıdır ❤️
01 Yorumla
Soran1 yılDesteginiz ivin çok teşekkür ederim ailemle daha cesur bı şekilde tekrar konuşmaya calisacam☺️
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)1 yılAllah'ın diğer emirlerine uymuyorsan , aadece ailen istedi diye kapalıysan zaten bunun Allah için önemi yok. İnsan Allah emretti diye kapanmalı bir erkek beni sevecek diye ailen beni önemseyecek diye değil. Açık açık otur konuş ben bunun ruhsal ve manevi gereklerini yerine getirmiyorum de. Bu kararı aldıysan arkasında bul yarın öbür gün sevgili yapıp el ele gezip örtülüler şöyle böyle diye örtülülerin adını lekeleme baksa kadın ve kızlar gibi. Ya göründüğün gibi ol ya olduğun gibi görün. Hem örtünmeyi istemiyorum hem aileme söyleyemem durumu anlamsız her kararın sonuçlarına katlanırız. Aksi takdirde hiç bir şey değişmez. Gönül ister ki kapalı olmanın gereklerini yerine getir ve ona uygun yaşa. Ama zaten namaz yok abdest yok din ile uyuşan tek şey kapalı olmaksa ailene bunu söylemen en uygunu.
01 Yorumla
Soran1 yılKeşke ama zaten tessetture leke getirecek biri olmadım namazında bazı psikolojik sorunlar yaşadım öyle bıraktım orucum ise tam tutuyorum böyle bakmayın konuya sorun şu ki benim ailem onlara defalarca kere anlatmama rağmen asla yanaşmıyorlar
Aile & Toplum konusunda 823 cevap paylaştı. Dönüşü olmayan bir yol değil bu. Nasıl ki kendi isteğinle kapanmışsan eğer gerçekten istiyorsan yine kendi isteğinle açabilirsin. İllaki bi mahalle baskısı oluşr ama takma o kadar, çözülmeyecek bişi değil. Zoraki olmaz bu işler, gönüllü, isteyerek olması gerek. Karar al, arkasında dur, savun ama tabi güzellikle, konuşarak, anlatarak, gerilime gerek yok. Çözülür 👍
012 Yorumla
Soran1 yılDefalarca kere konuşmayi denedim ama hiçbir şey değişmiyor
- 1 yıl
Peki, bikaç ufak taktik vereyim o zaman sana.
En çok karşı çıkan babansa mesela önce anneni ikna edin, o da babanı ikna eder. Anneni de annen üzerinde en etkili olup seni destekleyen kim varsa onunla etkileyeceksin (teyzen, halan, ablan vss.) Kısacası en ılımlı bakan dan en karşı çıkana doğru sıralı bir ikna turu yaparsanız bu iş çözülür diye düşünüyorum.
Soran1 yılEn ılımlı olan bile çok karşı
Soran1 yılBabama söyledim bana dedi açılıyorsan acil ama ne benden nede evdeki herhangi birisinden hićbir şey isteme
Soran1 yılBunu söylemesi neden gözümü doldurdu onu anlamıyorum
Soran1 yılBana sakın yaklaşma dedi ben ailemin bana kümesini istemiyorum
Soran1 yılAnnem kabul etmiyor hâlâ
- 1 yıl
Kabul etmeyecek zaten, kabullenecek.. Tatlı tatlı, ara ara yanaş, açık açık duygularını anlat ona. Senin için de zor olacak, en zoru ilk açıp çıktığın zaman, sonrasında da her ilk karşılaştığın akraban ama dik dur, odak noktanı kaybetme, çok da kim ne dedi aldırış etme. Herkes alışacak, kabullenecek, dert etme bunu, bu bir dert değil. Bir problem gibi gör, önüne bir matematik problemi konulmuş ve çözmen gerekiyor, çalış, uğraş ve çöz. Başarılar...
Soran1 yılBabam anneme karışma onun kararı sadece bizi silsin bu eve geliyorsa gelsin ama bizimle konuşmasin dedi
- 1 yıl
Ya tamam çözmüşsün işte zaten. Öyle derler, takılma sen. İnsan çocuğuna kıyamaz, sadece öncesinde en sert tedbirleri alıp, tehditleri yapıyorlar. Tüm ellerini açmışlar işte, rest çekmişler, sen de gör. İlk günler stresli ve heyecanlı olabilir ama devamında aranız nasıl hızlıca düzelecek hayret edersin. Hadi hayırlı olsun bakalım. 😉
Yani illaki arkandan laf söz olur kime ne belki ama illa duyacaksın çevrende bunlara hazırlıklı ol. bizim iş yerinde bir kız açıldı sonra işi bıraktı nedenini bilmiyorum ama. sonra bi kız daha var bakın bende açılcam benim arkamdan da böyle bişey demeyin diyordu
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, öncelikle seni anladığımı bilmeni isterim 🌸. Henüz genç bir yaşta verdiğin bir karar, şu an seni farklı yönlere sürüklüyor olabilir. 13 yaşındayken bu tür şeyleri tam anlamıyla düşünmeden karar vermek çok doğal. Şimdi ise kendini daha iyi tanıyorsun ve bu durumu değerlendiriyorsun. Ailen zamanında bu konuda seni uyarmış, ancak insan kendi deneyimleriyle büyür ve öğrenir. Şimdi yapman gereken, sakin bir şekilde, ailenle açık ve net bir iletişim kurmak.
Neden böyle hissettiğini, kendi tercihlerini onlara sevgiyle anlat. Belki hemen anlamazlar, belki zamanla anlayacaklardır. Empati kurmaya çalışman da onlara durumu açıklarken işe yarayabilir. Unutma, herkes zamanla değişebilir ve hayatının kontrolü her zaman senin elinde. Ramazan ayı boyunca aile bağlarını güçlendirmek, onları anlamak ve dinlemek için ortam yaratabilirsin sevgi dolu sohbetlerle 🌙❤️. Her şey güzel bir dengeyle çözülür, yeter ki niyetinden vazgeçme! 💕00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
24Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılEğer içinde kapanma hissi yoksa zaten taktiğin başörtüsü kumaştan ibaret olur , bir anlam ifade etmez uygun bir zamanda bunu ailene şöyle kimse kimseyi istemediği kendini ait hissetmediği bir kimliğe sokmaya hakkı yok
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
1 yılSen bilirsin açılmakta sana kalmış böyle devam etmekte gadası
10 Yorumla Açıl daha fazla uzatmadan yoksa üstünde kalır şu an yaşın uygun açıl gitsin içimden gelmiyor de. Zaten kapanmak ne ya yok öyle bişey, tanrı seni niye kapatmak istesin
04 Yorumla
Soran1 yılAilem kabul etmiyor annemin dediği tek şey açıldıktan sonra kendine kalacak bir yerde bul
Soran1 yılE napicam bı anda ben açılıyorum desem telefonumu alırlar hayatımı kisitlaralar
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Yazık bu kadar süre kapalı olmak da sana hiç Bi şey katmamış.. İşte sadece kapalı olan sac olunca normal
010 Yorumla
Soran1 yılPardonda bana ne katıp katmadigini tartışmıyorum burada ben kendimi kapalı şekilde sevemedim benim nefesime ağır geldi eleştirmek için yazacaksaniz yazmayın ben kafamda çok kere ölçüp tarttim merak etmeyin ☺️
Soran1 yılBen burada aileme nasıl yaklaşirsam bana destek olur niteliğinde yazdım gelin eleştirin beni ben vazgeçeyim diye değil
Soran1 yılSoru çok gözünüze battıysa cevap yazmadan geçin ben size sizce açilayimmida demiyorum sonuçta
Soran1 yılBenimde açılmak istememin en büyük sebeplerinden biri buydu en ufak şeyde yazık ya basindakine yazık taşıyamıyacsksaniz takmayın diyenlerin bitmemesi
Soran1 yılSussunlar diyorum sıkıldım elestirilmekten elalem ne der o ne der bu ne der diye düşünmekten artık Kendi isteklerim doğrultusunda yaşamak istiyorum
Soran1 yılSizede iyi günler
Gizli Üye(25-29)1 yılBir daha dönüşü olmaz ne demek laskldsald off bu aileleri anlamak zor. Kızın daha çocukmuş o ara bir hata yapmış kendine göre bir anlayışla karşılayın (kimsenin inancına kötü bir şey demek istemiyorum)
023 Yorumla
Soran1 yılBunu aileme anlatmak o kadar zorki
Cevap sahibi1 yılAhh ahhh bu aileler ne diyeyim. Ailen de anlaşılan kapalı dindar falan ama ne bileyim maalesef toplum gözünde kapalı biri açılırsa yoldan çıkmış bu gibi saçma bir algı var
Soran1 yılEvet ben şu an ailemin izniyle yapmasam gelecekte onlardan gizli yaparım diye korkuyorum çünkü dinimi çok seviyorum ama bana ağır geliyor yapamıyorum
Cevap sahibi1 yılYa ben seni anlıyorum haklısın bak benim annem de aşırı dindar öyle böyle değil ama açık kendisi ona göre değil. Ne diyeyim yani insanlar önce kendine bakmalı ama anlamazlar. Ayrıca de ki şu an böyle mutlu değilim ve bu şekilde kapalı olmam daha da günah de
Soran1 yılKorkuyorum abimlerden babamdan annemden ne kadar ileri gideceklerini kestirmiyorum
Cevap sahibi1 yılNe yapabilirler ya tövbe tövbe nerelisin ki sen? Doğulu falansın herhalde de ne bileyim bu devirde bu kadar da olmamalı
Soran1 yılEvet doğuluyum muş
Cevap sahibi1 yılOvvv anladım çok sıkıntı. Yaşın kaç ki okuyor musun falan bari şu an
Soran1 yıl18 yaşındayım evet okuyorum ailem okul konusunda çok baskıcı ya okuyacan ya da okuyacan ikinci bı seçenek yok diyorlar
Soran1 yılAma daha üniversiteye başlamadım mezunum dershanede hazırlanıyorum
Cevap sahibi1 yılE bu güzel aslında üniversite dimi? Lise mi yoksa
Cevap sahibi1 yılhaa anladım dershane okk
Soran1 yılHı hı
Cevap sahibi1 yılKazan bari ne bileyim istersen git kafan rahatlasın
Soran1 yılGideceğim yerdede abimler ablam olacak
Cevap sahibi1 yılohaaa ksakdjsajd bir şey diyemedim cidden anladım sülale kalabalık
Soran1 yılÖyle jdjdjd
Cevap sahibi1 yılAllah kurtarsın kasjdksajd
Soran1 yılAminde lutibana bı fikir verin
Soran1 yılLütfen yazmıştım
Cevap sahibi1 yılBaşka şehire git illa annengilin olduğu şehirde mi olacaksın kaç kurtar kendini bu şekilde yaşanmaz
Soran1 yılİllaki onların olduğu şehirde okuyacam
Cevap sahibi1 yılÜff böyle aile de tam şey neyse. Sen başka şehir yaz kaç kurtar
1 yılAllah için olduğunu biraz araştırmanı öneririm. Tekrar seveceğinden eminim
021 Yorumla
Soran1 yılBen çok araştırdım zaten imam hatip mezunuyum orada okurken daha çok sorguladım okulda vaazda verdim tessettur üzerine ama olmuyor kafamda oturmayan şu an istemediğim şeyler var
- 1 yıl
Paylaşmak ister misin oturmayan şeyleri
Soran1 yılYani ibadetlerimizi ya da dini gorevlerimizi Allah rızası için yapıyoruz ama ben şu an bunu Allah rızasından ziyade ailem için yapıyorum
Soran1 yılBen onlara bana biraz zaman vermelerini daha sonrasinda kendi isteğimle severek tessetture girmek istediğimi söyledim ama nafile
Soran1 yılAyrica asla ölünmüyorum doğruda değil biliyorum ama diğer dini gorevlerimide tam yapmıyorum bı orucum tam
- 1 yıl
"Yani ibadetlerimizi ya da dini gorevlerimizi Allah rızası için yapıyoruz ama ben şu an bunu Allah rızasından ziyade ailem için yapıyorum"
Bunun bilincindeysen doğruyu bulman gerekir. Genel geçer istekler ile bunu çözüme bağlaman bence doğru olan bir şey değil... Bunun savaşını bende annemle verdim. Oğlum namaz kıl dendi yani bana da dedim ben senin için kılmış olucam. Ama farkına vardım ki namaz Allah'ın huzuruna çıkmakmış. Bu hâl ile kendini terbiye edenin farklılığı dışardan görülüyor. Bu da içsel huzurunu tamamlıyor. - 1 yıl
Teşvik edilmek, güzeli gösterilerek anlatılmak aslında olması gereken şey lakin bizim insanlarımızın kalıplaşmış düşünceleri aşırı katı bilirim. Lakin hakkı verilerek yapılan tesettür çok güzel ya çok büyük saygı duyuyorum. Bu güzellikten dönme be :)
Soran1 yılBen size ne kadar anlatmaya çalışsamda siz tesettürün ne kadar nefse ağır geldiğini anlayamazsınız bu namaz gibi değilki hayatının tamamı değişiyor yaptığın en ufak hatada insanlar hiç çekinmeden yüzünüze "başındakinden hiçmi utanmıyorsun taşıyamıyacsksaniz takmayın" vs birsuru şey bu kastettiğim yanlış her hangi bir şey olabilir, bu konuşmalar yaşandıktan hemen sonra kafada dönen şey keşke kapalı olmasaydim
Soran1 yılVe artık insanlar ne der diye yaşamak istemiyorum ailemin beni benim istediğim şekilde kabul etmesini istiyorum
- 1 yıl
www.tiktok.com/@pakmuzik/video/7229620239254752518
Bu kız içinde bir sürü şey söylediler. Her şeyin en mükemmelini de yapsan bu insanlar konuşuyor. Bitmiyorlar yani... Eğer sen, ben veya yaşan bir insan bunlara kulak asarsa yaşamak istemiyoruma kadar gidiyor bu durumlar... Gerek var mı hiç yok, onlar söyleyecek bu kesin... Sende hayatına devam edeceksin bildiğin gibi... Senin kadar yapabileni muhatap alman lazım kendine ki aynı dili konuşabilesin. - 1 yıl
Vallahi kendi annem de dahil bende o yapının değişmesi için çok uğraştım ama bana mısın demedi maksimum kabul etme süreleri 5 saniye
Soran1 yılBen içimde keşke kalmadan kapanmak istiyorum böyle ısınmayı bırak tövbe tövbe dinden soğuyorum
- 1 yıl
Bakış yönünü değiştirmen lazım kraliçe, ailene insanlara bakarak yaşamak ne denli doğru olmadığı gibi onlar içinde din, inanış olgusu adına ters fikir oluşturmak doğru mu mesela... Sonuçta ibadet sen kötüsün demiyor, hatta hoş geldin sefa geldin diyor.
Soran1 yılNasıl yani
- 1 yıl
Annem bunu benden istiyor diye yaptığım için inançtan, dinden soğumam benimle alakalı olguların yanlış olduğunu göstermiyor. Nötr bir halde yani hiç eleştiri almadığını düşünürsen her iki halden daha güzeli hangisi diye baktığında birisi fiziksel halden tercih edilme halin diğeri ise bütün varlığınla kabul edilme hali
Soran1 yılBen ikisini de istiyorum
- 1 yıl
İkisi birbirine saygılı lakin bir arada olmuyor :D
Soran1 yılBen en azından içimdeki hevesimi atmak istiyorum
- 1 yıl
Allah yardımcın olsun o zaman
Soran1 yılAmin Allah razı olsun ☺️
- 1 yıl
Amin cümlemizden inşallah :) Dualar seninle
zor gerçekten o aile baskısını yaşamayan anlamaz. Güzelce konuşsan anlamazlar mı halini?
10 Yorumla
1 yılTesettür içinden gelerek olmalı. O yüzden gerçekten neyi istiyorsan onu yap.
00 YorumlaBisey olmaz. Konusarak halledersin onlar da seni anlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSenin bedenin senin hayatın ailen bile olsa onlarında bir sınırı olmalı karışamazlar. Seni mutlu eden şeyi yapmaktan korkma!
10 Yorumla
1 yılSoyle aılene.. anne ne soyle ılk once sonra gerı kalanınaaa
15 Yorumla
Soran1 yılAnneme konuyu açmaya çalıştığımda bile sinir krizi geçiriyor
- 1 yıl
Gecırır gecırır alısır..
Soran1 yılAbimler babam ablamlar onlar ne olacak
- 1 yıl
Tek tek soyle.. herkesın tepkısını sıra ıle olc. Saten herkes bırbırıne soyleyecek herkesın haberı olmus olacak ve sakınlesmıs olurlar
Soran1 yılOnlar açılan o***pu oluyormus gibi bakıyorlar o yüzden normal karsilamazlar
1 yılAçıl. İçinde yoksa acilman daha iyi
10 Yorumla
1 yılBöyle bir eşim olsa keşke aile yanında kapalı diğer istediği her yerde açık olabilir
00 Yorumla
1 yılNe güzel işte açık giyinip herkessin bakcana günaha bali girme
00 YorumlaKnk icinden nasol geliosa oyle yap açık halin nasil kapali halin nasil merak ettim doğrusu
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılNe demek geri dönüşü yok aw, gel ben elimle tutup çıkartırım aw dmdjdkfjfjdk nasıl gerii dönüşü yokk, açarsın olur biter, çokda buyutmemek lazim
020 Yorumla
Soran1 yılBizim burada kapanıp açilmaya ya da en baştan beri açık olunmaya biraz tuhaf bakıyorlar
Cevap sahibi1 yılYa sektir et, nasıl bakkarlarsa baksınlar. Böyle şeyleri takarak hayat mı yaşanır aqqqqq
Soran1 yılAilemi karşima almam lazım bundan korkuyorum
Cevap sahibi1 yılYa alll nolcakk, ben 2 yıldır deistim alime assiri muhafazakar 4 ay önce açık açık söyledim ne olduğumu, beni evden atarlar falan diye dusunuyordum ama wkfjdkjfkf olmadı öyle bir şey ilk başta baya tepki gosterdiler annem fenalaştı kdfjdkdk ama şu an alıştılar sayilirrrrr. Seninkiler de ilk başta karşında olsalar da zamanla aslışırlarr az cesur oll
Soran1 yılBen bu kadar cesur değilim bu bana çok fazla
Cevap sahibi1 yılHayat cesurlar sever bebekkk, türbanlı gezmeye devam o halde kdjdkddk
Soran1 yıl2 yıl önce deist olmuşsun ailene olduktan 1 yıl 8 ay sonra soylemişsin benden bi anda söylememi bekliyorsun
Cevap sahibi1 yılSen türbanı sevmemeye yeni mi basladin aq skjd
Cevap sahibi1 yılAyrıcaaa 1 yıl faklı bir şehirde kaldim (üni işleri) o sırada ailem beni etkileyemiyordu, ben rahat bi deisttim skdjdkd arkadaşlara falan anlayiyordum. Bu sene ailem evine geldim geldikten 2 ay sonra da soyledim, dedim sever böyle iş mi olur kfjfkfkf soyliyim
Soran1 yılAnlıyorum seni ama senin beni anlamadığın konu şuki ben abimlerin annemlerin ne kadar ileri gidebileceklerini kestirmiyorum bu sebeple korkuyorum
Cevap sahibi1 yılYa öldürecek halleri yok yaa, ayrıca ben sadece sabah namazına kaldirdiklari için soylemistim deist olduğumu dkdjdjdjd tatil günleri bile erkenden uyanmak zoruma gidiyordu dkdjdjsk he bide ramazanda oruç meselesi var onun harici zaten deist ken de aynı yasantim muslumanken dee. Dediğim gibiii kestiremiyorsun ama deneyip görmekten başka şansın yokk bir doverler iki doverler 3. De alisirlar, öldürecek değiller ya!
Soran1 yılTabiki de oldurmezler ama bütün düzenini alt üst ederler hayatımı kisitlaralar
Cevap sahibi1 yılYa ailen aşşırı yobaz, böyle gözlerini yobazlık karartmış bir aile değilse eğer hemen şimdi söylersen ve lafının, icraatının arkadasında durursan, iki de ağlar sızlarsın 3 aya alışır kabullenirler, tabii senin bu 3 ay içinde yapacaklarin hayatı önce taşıyor dkdjdjdkddk ağla sızla falan 3 ayın kısıtlı gecer sonra aşarsınız bea
Soran1 yılBabam kabul etti ama bidaha sakın yüzüme bakma dedi annemse kabul etmiyor estetik ameliyatı istiyorsan yaptıririz dış telide yaparız ama açılma diye
Cevap sahibi1 yılAKSHSKĞWKSHSOSJSĞWKWJSO bana birini hatırlattın, ah lann iyi ki erkeğim aw. İmkanım olsa tasaklarimi opup başıma koycam sldjkdkfkf
Cevap sahibi1 yılBu arada cidden Açıl, yüzüme bakma cart curt bunları biz de duyduk aynı evdeyseniz 2-3 aya unutuluyooooorrr
Soran1 yılBabam dedi istersen tarih al
Cevap sahibi1 yılNe tarihi la
Soran1 yılEstetik
Cevap sahibi1 yılBu arada benim kız kardeşimde senle aynı durumu yaşıyor wksjsjdk ama o en başından beri istemiyordu, inanmiyor bile ama zorla türbanlı yaptilar kızı ksdjdkdkdk. Kız olsam bana da olacağı oyduu, işte biz buna taaasssaakk farkı diyoruz bebekkkkk
1 yılÇok özel bir şey sorsam sana
010 Yorumla
Soran1 yılNe gibi
- 1 yıl
Özel
Soran1 yılSor?
- 1 yıl
Daha sor diyor
Soran1 yılNe dememi bekliyorsun?
Soran1 yılBurdan sor
Soran1 yılya da hiç sorma
- 1 yıl
Soramam özel
Soran1 yılSorma ozmn
- 1 yıl
Sormuyorum
- Aile & Toplum konusunda 985 cevap paylaştı.
1 yılKapanmak istemediğini ailene söyle
01 Yorumla
Soran1 yılSöyledim hiçbir şekilde benim ne hissettiğini ne dusundugumu umursamıyorlar
Gizli Üye(30-35)1 yılAnnenle konuş bu iş zorlama ile olmaz
16 Yorumla
Soran1 yılKonuştum ama nafile Nuh diyor peygamber demiyo
Cevap sahibi1 yılBenim kuzenimde böyleydi zorla İmam Hatipte okuttular kızı, şimdi açıldı bi şekilde başardi. Halam hiç istemedi , bi şekilde ikna etti
Soran1 yılBenim acilamam bütün aileme rest çekmek oluyor annemde çok baskiliyor o yüzden babam bırak onun kararı açıldığı an arkasında duracak kimse kalmayacak diyor
Soran1 yılAnnemde ben vazgeçeyim diye estetik ameliyatı ve diş teli yaptıracak istediğin telefonuda alırız yeterki açılma diyo
Cevap sahibi1 yılSen bilirsin senin kararın :) Bende kapanmak istiyorum eşim istemiyor :/ ikna edemedim uğraşmıyorum artık bende :/
Soran1 yılRabbim hakkında hayırlısını eylesin inşallah gönlünce olur 🥰
1 yılFazla açılma Sabri boğarlar adamı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılIçinden ne geliyorsa onu yap takma kafana
012 Yorumla
Soran1 yılOlmuyor işte içimden gelenle ailemin tepkisi uyuşmuyor onlara karşı gelmekten korkuyorum
Cevap sahibi1 yılNeden evlenmiyorsun
Soran1 yıl18 yaşındayım çünkü evlilik için küçüğüm
Cevap sahibi1 yılÜniversiteye ne zaman başlıyorsun
Soran1 yılİlk mezun senem dershaneye gidiyorum bu sene kazanırsam İstanbul'a godecem
Soran1 yılÜniversite için
Cevap sahibi1 yılİşte o zaman rahatlayacaksın biraz daha sabret derslerde çalış
Soran1 yılGideceğim yerde abim ablam olacak
Cevap sahibi1 yılO zaman Başka şehire git
Soran1 yılGitmeme müsade edeceklerini sanmıyorum
Cevap sahibi1 yılMecbur edecekler sen başka yeri Kazan bak neler olacak Gayet güzel oldu senin için
Soran1 yılYani şu an istemeyerek kapalı kalmak zorundayim
- Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı.
1 yılAçılabilirsin
10 Yorumla en fazla ne olabilir
01 Yorumla
Soran1 yılBildiğim şeyden korkmam sorun ne kadar ileri gideceklerini kestiremem
Gizli Üye(30-35)1 yılAnnenizle konuşun
10 Yorumla
1 yılÖnce gizliden açıl
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 650 cevap paylaştı.
1 yılAçık susam açıl de
00 Yorumla
1 yılGizliden yavaştan açıl
00 YorumlaAç gitsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAh canim benim keske benim olsaydin
03 Yorumla
Soran1 yılNe alaka?
Cevap sahibi1 yılBende muhafazakar im ya
Gizli Üye(18-24)1 yılKaç yaşındasın
01 Yorumla
Soran1 yıl18 yaşındayım
Senin kararin
10 Yorumlatövbeee
00 Yorumlaacilma sende
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDönüşü var açıl
00 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Açılmak istiyorum ama ailemin tepkisinden korkuyorum, ne yapmam gerek?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler