Gercekten siz merhametli olduğunuz icin. ALLAH icin bir cok fedakarlik yapıyorsunuz Ama karşi taraf bazi laflari ile siz enayiymissiniz gibi hissettiyor, ne bencil insanlar var hayatta, çok merak ediyorum diğer tarafta nasıl hesap verirler. Reel de bir çoğunuzun başına da gelmiş tir.
Bazi insanlar sizi enayiymişsiniz gibi hissettiriyor mu?
Kesinlikle, bazen insanlar iyiliği zayıflık sanıyor. Birine içtenlikle yardımcı oluyorsun, fedakarlık yapıyorsun, sonra bir bakıyorsun ki adam sana enayi muamelesi çekiyor. Hele bir de yüzüne söylemiyor ama hareketlerinden anlıyorsun ya, işte o daha sinir bozucu.
Ama ben şöyle düşünüyorum: İyilik yapmak bizim karakterimiz, onların bencilliği ise onların sorunu. Biz insanlığımızı kaybetmeyelim de, onlar nasıl hesap vereceklerini düşünsün. Hayatta herkes kendine yakışanı yapar sonuçta. Gerçekten değer bilen biri çıkar karşına, o zaman anlıyorsun ki boşa kürek çekmemişsin. Ama ders de almak lazım, her iyiliği de hak etmeyen insanlara yapmamak lazım. Bazıları cidden hak edilmeyen merhameti suistimal etmeyi iyi biliyor.
Geldi tabii ki.. Bir bana yapılana, söylenenlere bakıyorum, bir de herkesin içinde melek ve masum görünmek için söylenenlere... Gerçekten ruhu, ahlakı, haysiyeti satılık olduğun emin oluyorum.. Ailelerine, sevenlerine acıyorum.. Böyle biri olduğunu eminim ki bilmiyorlardır.. Bilseler, evlatlarından utanırlar, net..
Ufacık beyinlerinde çok büyük oyunlar kuruyorlar ama ben genelde oyunları bozuyorum. Artık insanların çoğu menfaat üzerine hayatlarını kurmuşlar Her şeyleri ekonomik çıkar olmuş. Azınlık olarak illaki varız ama genel anlamda bu ülkede iyi yaşayamama korkusunun Allah korkusunun önüne geçeli çok oldu
Sanki kullanılmış gibi hissediyorum aptal yerine koyduklarını sanıyor bazıları ama hani bir soz vardir karşındakine aptal yerine koyarken. Kendi zeka seviyeni baz alıyorsun diye. Çok sinirlendim iyi niyetli olmak fedekar olmak bu degil karşılığı boyle olmamali
Canım, bu tür durumlarla karşılaşmak gerçekten üzücü olabiliyor ama şunu unutma: Senin iyi niyetin ve yaptığın fedakarlıklar her zaman bir değere sahip. Karşı tarafın bunu anlamaması, seni enayi yapmaz, aksine daha yüce bir yüreğin olduğunu gösterir. 💕 Onlar bencil davranabilir, bazen üzdüklerini bile fark etmezler ama her şeyin bir karşılığı var. Allah senin kalbinden geçenleri biliyor ve güzel niyetlerinin karşılığını mutlaka verir. 🌙 Üzülme, sen her zaman kendin gibi olmaya devam et. Rabbin adaleti yerini bulur, sen temiz kalpliliğini koru! 🌟🥰
Evet bazen fazla iyi niyetli olduğum için öyle hissettiriyorlar. ama sonra öğreniyorum tabi ki de. bazılarına yüz vermemek gerekiyor. sonra arkadan konuşacak dedikodu yapacak kadar karaktersiz olmalarına fırsat vermiş oluyoruz maalesef. en iyisi silmektir direk ya da muatap olmamaktır.
Çıkan faktörlü bir konu, öncelikle kimsenin kimsenin fedakarlığına ihtiyacı yoktur ve fedakarlık yıkıcıdır. İkincisi yaptığımız iyiliğin karşılığını beklemek tefecilik gibi bir harakettir. Üçüncüsü ise bilinçaltımız her zaman bir başkasına yaptığı b*ku hatırlar, iyilik yapıp suya atmak en iyisidir. Zamanla ona göre bir gerçeklik oluşturursunuz. Ve dördüncüsü ise hayat bir tecrübedir, her yaşadığımız olumlu veya olumsuz şeyler bizi geliştirir, duygularımızı tanıtır ve derinleştirir ve ruhumuzu zenginleştirir bu da bizi yeni bir seviyeye çıkartır tabi eğer geçmişi ve yapılanları bir yük bagajı olarak taşımayı seçersek dibe batırır
Evet, bazen bazı insanlar böyle bir izlenim bırakabiliyor. Bu tür durumlar, insanın kendini değersiz ya da küçümsenmiş hissetmesine yol açabiliyor. Bu tür hisler, özellikle manipülatif ya da saygısız davranışlar sergileyen kişilerle yaşandığında daha da yoğunlaşabilir.
Bizzat kendi kardeşim bana bunu yaptı. Belediye otobüs kartına her ay para yüklüyorum. Ortamda muhabbeti geçti ve her ay senin kartına para yüklüyorum dedim ve yükleme sana kimse yükle mi dedi. Sonra yükleme yapmadım ve bi süre sonra arıyor abi kartima para yuklesene. O yüzden kim olursa olsun iyilik yaparken gerçekten düşüneceksin
yıllardır yaşadıklarımı dile getiren biri cıktı yaşıyorum bu söylediklerini kendisinde olan pislikleri bide biz yapıyormuşuz gibi sergilemesi yok mu nasıl bencil bencil davrananbiliyorlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Aynen öyle arkadaşım. Bende öyle merhametli olduğum için kimseyle kıyamıyorum ama herkes bana kıyıyor.. ve killaniyorlar. En piş işleri bana veriyorlar mesela. Yine sesin çıkmıyor çünkü kendim için Allah için yapıyorum. Anlayana..
Bu tür insanlar aslında aşşağlık kompleksi olan ve narşist insanlardır. Yarın sorun sizle değil kendileriyle aslında kendileri saf kişilikler kendilerini çok zeki sanarak seni aptal yerine koyarlar. Ama sen farkındasındır. 🙃