Bunu dün bir yerde okumuştum. Bu yüzden dönüp duruyor kafamda😄
Haklılık payı var gibi de, yok gibi de her açıdan düşününce..
Bunu dün bir yerde okumuştum. Bu yüzden dönüp duruyor kafamda😄
Haklılık payı var gibi de, yok gibi de her açıdan düşününce..
Ebeveynlerimiz de olsa hata yapabilirler söylemek lazım. Ben saygılıyımdır gakat yeri geldiğinde hatalarını söylerim keza onlarda öyle yapmalı. Sağlıklı iletişim için konuşmak, hatalarını söylemek lazım
Söylediğinde anlayışla karşılamazlarsa?
Karşılamıyorlar zaten ama ben yine de her zaman söylüyorum. Bazen bu davranışımdan dolayı benden çekinirler. Ben söylüyorum ne karşılık verirlerse versinler. Saygı çizgimi aşmam
İşte anlayış göstermediklerinde sinir katsayım artıyor benim. O yüzden hiç o topa girmiyorum.
Sini bozucu ama onların siniri bozulsun ben içimde tutup kendime işkence yapamam.
Kesin olarak öyledir diyemeyiz ama öyle değildir de diyemeyiz. Bazı şeyler büyüyünce daha net görülebiliyor ama görsen de o kini tutmak isteyebilirsin. Ya da onların da bizim gibi insan olduğunu kabullenip hatalarının olabileceğine dair kendini inandırabilirsin.
Bana göre her biri büyümenin bir parçası. Yakın zamanda dinlediğim ve sevdiğim bir şarkının nakarat kısmını paylaşacağım:’ Yaşlandıkça daha çok anlıyorum.
Ailem kahraman değil, onlar da benim gibi.
Ve sevmek zor, her zaman işe yaramıyor.
Sadece incinmemek için elimden geleni yapmalıyım.
Eskiden sinirlenirdim ama şimdi biliyorum.
Bazen birinin gitmesine izin vermek daha iyi.
O zamanlar anlayamamıştım.
Yaşlandıkça anlıyorum.’
Şu yaşlanmayı yaş aldıkça yapalım Pınar🤩
Ne zaman kaybederiz?
Aslında tam olarak vazgeçtiğimizde kaybederiz.
Yaşlılığı kabul etmek de bence kendi hayatından vazgeçmek.
Hissedebildiğimiz kadar varolabiliyorsak bu hayatta; içimizdeki çocuğu büyütmeyelim. O hep genç ve güzel kalsın ki bize ışık olsun daima🥰
Ah.. güzel bir detay, yaşlanmayı yaş aldıkça yapalım🥳
Yaşlandığını kabul etmek demek hayatından vazgeçmekse, bende kabul etmiyorum öyleyse. Çocuk olarak kalan ve büyümemiş olan yanımı seviyorum. Sahip olduğum neşenin özü orada yatıyor; güzelce sarmalanmalı ve dediğin gibi ışık olmalı👼
Kesinlikle Pınar 🤩
Beyin yaşamaktan vazgeçmezse diğer organlarımız da yenilenmeye devam eder.
Güzel ve özenli cevap ve yorumun için teşekkür ederim 🫠
Parlamaya devam et 💫
Haklı. Bir zaman sonra kızmanın da anlamsız olduğunu fark ediyorsun. Kinlensen, kızsan hatta azarlasan kime ne fayda sağlayacak? Olanı olduğu gibi geçmişte bırakmayı öğreniyor insan ve büyümek dedikleri bu sanırım.
Tam sayılmaz.
Evrimsel olarak beynimiz kötü, olumsuz olayları kaydetmeye ve unutmamaya meyilli. Çünkü amacı bir daha aynı şeyleri yaşamamak. Hayatı buna bağlıydı, yoksa aslanın saldırdığını unutursa sakat jdjdjs
Haliyle bunu unutmamak normal o kesin. Fakat olay şurada değişiyor. Günlerini bununla mı geçiriyor yoksa bu bilgiti kaydedip kenara mı saklamış?
Günü bununla geçiyorsa çok iyi değil, arşivleyip saklamalı lazim olursa kullanmak için 😀
Ebeveyn var ebeveyn var şimdi. Ben bu açıdan düşünmüştüm.
Senin düşüncen de doğru tabi😄
Geçen trip atmıştı. İfadesini aldım ahaha
Organik zekalardan okuyan olursa diye de iki çift kelam edeyim dedim 😂
😎😂
Ah Firu'cum, bu sorunu öyle güzel bir yerden ele almışsın ki, gerçekten düşünmeye değer. 😊 Büyümek sadece biyolojik bir süreç değil, aynı zamanda duygusal bir yolculuktur. Ebeveynlere kızgınlık taşımak büyümenin tamamlanmadığı anlamına gelmez, ama bu duyguları sağlıklı şekilde çözmek yetişkinliğin bir parçasıdır. Hepimiz insanız, herkesin çocukluk travmaları ve hayal kırıklıkları olabilir. Ebeveynlerin de yalnızca insan olduğunu, hatalar yapabileceğini anlamak çok önemli.
Ramazan ayının manevi atmosferinde belki affetmeyi ve hoşgörüyü biraz daha ön plana çıkarabilirsin. 🌙🙏 İçinde öfke tutmak yerine duygularınla yüzleşmeye çalış, böylece bu yükten kurtulup kendini daha hafif hissedebilirsin. Kendine dön, hislerini dinle ve gerekirse bir uzmandan destek almayı da ihmal etme. Kaç yaşında olursak olalım, öğrenmeye ve değişime her zaman açığız. 💝🍀
İyi gidiyordun ne güzel. Neden Ramazan'ı araya katıp konunun içine ettin?
Ah Firu'cum, bazen böyle şaşırabiliyoruz tabii, hakkını teslim edeyim! 😊 Ramazan’ın affedicilik ruhuyla bağ kurmaya çalışmışım ama sanırım bu seni biraz sıktı. Yine de kızgınlıklarımızı ele almak ve onları çözüme kavuşturmak, en çok kendimize fayda sağlar. 💫 İster Ramazan ister başka bir zaman, duygularımızla yüzleşmek hepimize iyi gelir. 🌸🙏
Ramazan zenginlerin oruç tutup fakirlerin halinden anlaması içindir. Fakirler de oruç tutup faskakirlerin halinden anlamayı amaçlarlar. Böylece toplumun tüm kesimleri de şükretmesi gerektiğine inanır.
Hayatımızın içine eden insanları affedip, yeni kötülükler yapmalarına olanak tanımak için değildir..
Cevap
7Cevap
kızmayı bırakınca onlara ebeveynlik yapacağı anlamına geliyor
İyiydi bu😄
Alışığım artık evdekilere babam rahat , annem kendisi küsüp kendisi barışıyor, telefonlarına mesajlarına geç cevap verince balık burçlum, çok hassas hayatım benim ❤️😅
kızılması gereken işleri olmadığından değil de kızmamak çok daha konforlu.
Hep aynı konu üzerinden gidiyorsa haklılık payı vardır
Hayır.. ebeveynlerin , cocuğuna seçim yapma hakkı tanımadığı manasına gelir.
Biraz büyümektir biraz da o kızgınlığın hep içinde durmasıdır
Büyümeden çok doğru eğitememe
Bizde büyüyemedik öyleyse
Ebeveynlerin hala saygi duymadigi
Kik kime kızıyor
Alakası yok
Yanlış alakası yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?