Sizce bu durumda bayramda ilk önce kime gitmeliyiz?

Eşimin ailesi velimeşe de yaşıyor yani benim olduğum yere arabayla 1.5 -2 saat uzaktalar.
biz her bayram nişanlıyken bile ilk gün onlara gidiyorduk. Onların da bayramlaşma anlayışı mangal yapmak.

misal diyelim saat 09.00- 10.00 gibi yola çıkıyoruz. Eve giriyoruz el öpüp bayramlaşıyoruz. Sonrasında ise hazırlık yapıp direkt mangala gidiyoruz ama tabii mangalı da 15.00 -16.00 arası falan yakıyor kayınpederim. Bir de istisnasız eltimlerle birlikte gidiyoruz iki araba şeklinde ya da onlar arefe gününden gidip orada kalmış oluyorlar zaten.
bu arada 8 aylık evliyim ama nişanlıyken de 2 kere falan bayramda gittim ve nişanlıyken bile ikna edemedim neden ilk gün bütün gün orada olmalıyız diye..

benim gibi birçok insan bayramda aileleri ziyaret ederken birkaç saat oturur kalkar demi ama ben onu yapamıyorum.
dibimde annem oturuyor babam vefat etti.
dibimde 2 ablam oturuyor bir tanesi hadi biraz daha uzakta ( 3 ablam var) yani ben ilk annemle bile bayramlaşamadan oraya gidip günü orada bitirmek durumunda kalıyorum.
annem daha dün bayramın ilk günü kahvaltıya gelin itiraz istemem oğlum dedi eşime.. eşim ise iki tarafa da ilk gün bekliyor ben şimdi ne yapayım diyor ama bende dedim ki sen hiç kendi ailene ilk gün gelemeyiz ya da geç geliriz mangala gelemeyiz demedin ki dedim. Sen hep onlara tamam diyorsun benim ailemi gözetmiyorsun dedim.
benim babam yok bir annem bir ablamlar var dedim ama ben ilk günü onlarla hiç vakit geçirmiş olamıyorum dedim.
işte bana diyor ki senin ablamın eşinin ailesi ( anne- babası ) yok olsaydı görürdüm ilk kime gittikerini diyor. Bende dedim ki iyi de dedim sorun ilk kime gittiğimiz değil sen yakınımdakilerle bile bayramlaştırmadan ilk günü oraya götürüp hiç istemediğim halde mangala kaldırıyorsun.
her gittiğimizde mangal yakıyorlar ve ben nefret ediyorum dedim. Bayram ya bayram günü mangal mı olur diyorum. Bizde böyle ben ne yapayım diyor.
kendi ailesinin anlayışsız olduğunu da dile getirip ilk günü geç gidersek vs. Babasının tavır alacağını söylüyor. Peki ya dedim sen de benim ailemin damadı değil misin?
ya babam olsaydı seni beklemez miydi ilk günü dedim.
ben sana ilk gün gitmeyelim demiyorum gidelim ama birkaç saat durup geri gelelim istiyorum ama sen sabahtan götürüp akşam 22.00-23.00 gibi geri getiriyorsun dedim.
normal zamanda da gidiyoruz yine tabii eltimlerle ve yine mangal yakıyor babası. Mangal kusacağım artık. Eltime de şaşıyorum.. onun ailesine de şaşıyorum üstelik babası da hayatta ama eşinin ailesiyle daha çok vakit geçiriyor. İlk günü hep orada olurlar hatta birkaç gün öncesinden bile gidip kaldıkları oluyor.

Sizce bu durumda bayramda ilk önce kime gitmeliyiz?