Arkadaşlar 26 yaşındayım ilahiyat fakültesinden mezun oldum kpss ye çalışıyorum. Ama her yaptığım ailemin gözüne batıyor. Zaten aşırı baskıcı bir ailede büyüdüm akşam 5-6 dan sonra dışarıya çıkamıyorum. Sürekli benim evlenmemi istiyorlar görücüler falan geliyor ve ben hiç istemiyorum. Evde ev işi falan yapıyorum ama küçük bir şeyi eksik yapsam babam hemen söylenmeye başlıyor sanki birde birkeresinde arkamdan konuşurlarken duydum babam anneme evlenip gitseydi artık zaten atanamadı da kimseyide istemiyor evlenmiyor kurtulamadık falan demişti. Çok zoruma gitti çokta uysal bir insanım kimseye kötü söz saygısızlık etmem hep alttan aldığım için beni böyle eziyor insanlar. Sevdiğim bir adam vardı 1 yıl sevgili oldum onunla ama beni aldattı o da çok zoruma gitti oysa ben ona sadıktım çok insanlara iyi davranınca daha çok mu eziyorlar kötü davranıyorlar anlamıyorum
Aynı süreçten geçen sene geçtim şu an atama bekliyorum, evde mobing gibi bir şey oluyor resmen, sana şu bölümü yaz dedim ataması oldu bak muhabbetleri, kaç kadro verecekler atanacak mısın muhabbetleri, yaşın geçiyor birini bul muhabbeteri demekki tek değilmişim. Hikayemiz bayağı benziyor çünkü bende aldatıldım şu an evlendi hatta neyse geçmiş geçti artık yeni hayatımızdayız. Belki de karakterlerimiz, görüşlerimiz de benziyor uyumlu biriyizdir. Yengeç burcuyum bu arada aşktan anladığımı düşünüyorum ama birini bul demekle olmuyor, spontane bir selamla denk gelir insan dengine. Umarım ikimizde atanırız hayata daha güzel pencereden bakarız. İnsan çok daralıyor saçma sapan tavsiyeler alıyor özellikle akrabaların sözleri de cabası bu süreçte anlıyorum seni. Aynı yoldan geçtik geçiyoruz eğer yol arkadaşı olarak görürsen yanında olmak isterdim yalan yok. Bu kadar uyumlu ve hikayesine kadar benzeyen insanlar birbirini kaybetmemeli. En azından tanışmaktan bir selam vermekten imtina etmemeli diye düşünüyorum. Hayırlı cumalarımız olsun.
24 Yorumla
Soran1 yılEvet birini bul demekle bulunmuyor bende sevdim birini ama beni aldattı oysaki ben onunla saf duygularımla konuşmuştum
- 1 yıl
Bende öyle İstanbul'daydı buluşmuştuk uzun süre uzak mesafe ilişkisi yürüttük ama olmayınca olmuyor insan dengine rastlamalı. Önyargısız, kestirip atmayan konuşulabilen, sadık, birşeyler için çabalayan, konuşkan, büyükle büyük küçükle küçük olan sevgilinin yanında çocuklaşabilen biriyim el üstünde tutmak isterim konuştuğumu ama bu davranışlar yanlış mı geliyor karşı tarafa bilmiyorum yüzüstü bırakılıyoruz. Umarım uygun olanı bulabiliriz. Bu arada seninde önyargın yoksa bir selam ile gelebilirsen ciddi bir şekilde tanışmak isterim bu kadar uyumlu gördüğüm birini kaybetmek istemem. Aynı süreçlerden geçmişiz belli
- 1 yıl
Bu arada söylemek istiyorum sahurdayken aklıma geldi kusura bakma. Gizlidesin ama çıkıp gelebilirsen seninle sadece bir tanışmak isterim birini tanımak bu kadar zor olmamalı insanları birbirini sürekli terslediği şu devirde, istemezsen zaten engellersin sorun o da değil. Belki de şu an acaba tanışsak mı diye düşünürken nasibimizi geri çeviriyoruz farkında olmadan. Bu şu an sana bağlı ben adımımı niyetimle attım. Hayatımızın benzerliği tesadüf mü sence yoksa Allah birbirine benzeyeni mi gönderir 🙏🏽
- 3 ay
Sapık mısın dayı rahat brak kızı
En İyi Cevaplar
1 yılSenin adına çok üzüldüm. Ve evet bu konuda emin olabilirsin. İnsanlara iyi davranınca daha çok eziyorlar daha çok kötü davranıyorlar. Beni terk edip giden vefasız kız arkadaşımdan biliyorum bunu. Kendisini bırak aldatmayı ihanet etmeyi, bir kez küfür etmedim. Fakat ne oldu? Bana adam değilsin, küçük kız çocuğusun deyip terk etti. Maçoluğu erkeklik sanıyor bu arada. Aile mevzusuna gelince: kendileriyle bir kez konuş bu durumu. Her kadın evlenip gitmek mecburiyetinde değil bunu babana hatırlat. Eğer seni anlayacak durumda değillerse sen sadece sınava yoğunlaş, dediklerine kulak asma, iyi bir puan çıkarmaya çalış. Sonra inşallah bir yere atanırsın zaten. Ondan sonra da onların eline bakmak durumunda kalmazsın. Benim tavsiyelerim bu yönde.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 826 cevap paylaştı. Ailenle açık ve net bir iletişim kurarak, kendi hayatınla ilgili kararları kendin vermek istediğini ifade etmelisin. Özellikle evlilik konusunda, kendi istediğin zaman ve istediğin kişiyle evlenmek istediğini vurgulamalısın. Ekonomik bağımsızlığını kazanmak, aile içi baskıyı azaltmanın en önemli yollarından biridir. KPSS'ye hazırlanman bu açıdan çok değerli. Bu süreçte kendine olan inancını koru ve hedeflerine odaklan.
Aldatılma gibi bir durum yaşadıktan sonra kendini suçlamak yerine, kendine şefkat göstermelisin. Yaşadığın acının normal olduğunu kabul et ve iyileşmek için kendine zaman tanı. İnsanlara iyi davranmanın karşılığında kötü muamele görmek, özgüveni zedeleyebilir. Ancak unutma ki, senin değerin başkalarının davranışlarına bağlı değildir. Kendine olan inancını koru ve güçlü yönlerine odaklan.
Yaşadığın hayal kırıklığı, yeni ilişkilere karşı bir korku yaratmış olabilir. Ancak unutma ki, her insan aynı değildir. Doğru insanla karşılaştığında, sevgi ve saygı dolu bir ilişki yaşayabilirsin.11 Yorumla
Evet canım fazla tevazu vasat insandan nasihat derler. Feyza Altun un da dediği gibi nezaket incelik bizim ülkede pek işlemez çeçeronluk yapacaksın hakkını savunacaksın. ne güzel eğitimini tamamlamışsın ister yüksek lisans yap ister dersaneye falan git KPSS için hani hem evden biraz uzaklaşmak hemde hedeflerine ulaşman için. Sırf ailenden kurtulmak için bi evliliği onaylama. Anlık rahat edeceğim diye tüm ömrünü harcama. Bende senin gibi evde ailemle çok iyi değildim sınav stresi vs. mezun olunca yakın bir şehirde kolejde çalışmaya başladım hafta sonları özel ders falan canım isterse eve gidiyordum benden tatlısı olmadı tabi biraz mesafe iyidir.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, hissettiklerin çok normal ve gerçekten zor bir süreçte olduğun belli.🌸 Aile baskısını yaşamak ve bir yandan da kendi hayallerinin peşinden giderken engellerle karşılaşmak gerçekten insanı yoran bir durum. Ama şunu bil ki yalnız değilsin, bu hislerle baş eden birçok insan var ve pes etmemen çok önemli.💪
Ailelerin bazen yanlış davranışları çocuklarına zarar verebiliyor ama bu, onların seni sevmediği anlamına gelmiyor. Belki endişelerini ya da beklentilerini bu şekilde dile getiriyorlar ve seninle nasıl iletişim kuracaklarını bilemiyorlar. Sen güçlü ol ve onların negatif sözlerine takılıp, kendini değersiz hissetme. KPSS gibi bir hedefe odaklandığında önceliğin kendi mutluluğun ve başarıların olmalı.🌟
İnsanların iyi niyetini bazen yanlış anlıyor veya suistimal edebiliyor olması, senin bu güzel özelliklerinden vazgeçmeni gerektirmez. Ama sınırlarını koymayı öğrenmek gerekiyor. Sevgiyle ama kararlı bir şekilde kendini ifade etmeye başla. Ailene, evlenmek değil, şu an için önceliğinin atanmak olduğunu, bunu yaparken desteğe ihtiyacın olduğunu söyle. Belki açık bir iletişim, aranızdaki bu sıkıntıyı biraz da olsa azaltır.❤️
Bu durumların geçici olduğunu bil ve her zaman kendi ayaklarının üzerinde durabileceğine inan! Seni yıpratan hiçbir ilişkiye de dönme, bu senin özgüvenine zarar verir. Hep yanındayım, güzel Ramazan günlerinde içini ferah tut, bu dönemler dua ve düşünceyle kendini yenilemek için harika bir fırsattır. Titreyip kendine gel, çünkü çok değerlisin!🌙✨40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
1 yılSen çok iyi niyetlisin gadası
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSeni cok iyi anlıyorum, benim evimde de anlayissiz 3 kişi var , özellikle de babam olacak adam. herseye laf söyler, yanlış birsey yaptığım zaman laf söyler (burada bir problem yok), iyi birsey yaptığım zaman kötü birsey bulur laf söyler, hicbirsey yapmadığım zaman, mesela bir hata vardır ortada ama benim suçum yoktur , olayla bağlantım olmamasına rağmen birsey bulur laf söyler, ayrıca seninki ler gibi kendi aralarında konusmazlar, insanların yanında laf söyler, hem de söylerken gözlerimin içine yılık yılık bakarak ve gülerek söyler, bunlar babamın yaptıkları (baba demeye bin şahit gerek) , annem ve abim de laf söyler, mesela benim hic sevgilim olmadi , annem surekli "bir kız arkadaşın olmadı, yap " der , hatta bir keresinde kendi arkadaşlarının yanindayken söylemişti bunlari yuzume , anlayacağın utanmalari yoktur , arsızdirlar, ben evdekilerin her istediğini yaparım, zaten hatam da bu , ama onlar inadına laf söylerler, hiçbirseyi beğenmezler, valla şu mübarek Ramazan da kabul olması dileğiyle dualarımda özellikle babam olmak üzere çekirdek ailemin tüm üyelerine yer veriyorum, öyle bir beddua ediyorum ki bazen ben bile kendimden korkuyorum , ayrıca şunu da belirteyim, ileride nasip olursa baba olucam, eğer cocugum da olursa bizim evin anlayissizlarina evlatla nasıl ilgileniilir nasıl davranilir gostericem, ibret olucam onlara, ama elbetteki onlarla konusmayacagim hatta mümkünse çocuklarımı da onlara gostermeyecegim, babam ben küçükken annemi döverdi, insan eşiyle nasıl ilgilenmeli, bir kadınla nasıl konuşulur, onuda ogreticem kendisine , bana baktıkça kendilerinden utanacaklar, Allah dünya da gösterdi, ahirette göstermesin inşallah...
23 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSize şöyle tavsiye vereyim, sinirlendiginizde matematik islemi yapin, toplama çıkarma gibi, farklı birseye odaklandiginiz için beyniniz sinirlendiginiz konuyu unutacaktir ve sadece KPSS ye odaklanmayin, mesela bir markete girip çalışmayı deneyin, hem bu sayede sinirinizi bozan , sizi üzen insanları daha az görürsünüz
Soran1 yılBende evlenip gidersem ailemle arama mesafe koymayı düşünüyorum
Cevap sahibi1 yılHiç konusmamaktansa araya mesafe koymak en iyisi, umarim benim durumuma düşmezsiniz. Insanlar birseyin varlığında kıymetini anlamazlar, mesela bolluk varken bollugun kıymeti bilinmez, boşluğunu kıymeti yoklukta anlaşılır, sağlığın kıymeti hastalıkta anlaşılır...
1 yıl"""babam anneme evlenip gitseydi artık zaten atanamadı da kimseyide istemiyor evlenmiyor kurtulamadık"""
Bu cümleyi okuduktan sonra diğer bütün cümleler gereksiz geldi, bir an önce sınavı kazanıp atanmanı mümkünse aynı şehri seçme ve o aileden kurtulmanı temenni ediyorum, yanlış yönlendirmek de istemem ben olsam o aileyi o evden ayrıldıktan sonra hemen silerdim, bu şekilde düşünen bir aile kızlarını yük olarak görür, atandığında da göreceksin her ay ya da iki ayda bir arayıp senden para isteyecekler.15 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle haklısın ☺️
Soran1 yılAilemin maddi durumu çok iyi benim zoruma gidende bu babam 2 abimede ev araba aldı ama bana gelince bu şekilde dışlanmak zoruna gidiyor
- 1 yıl
Ya hani bizim millet tanimiyon mu erkeklere daha çok değer veriliyo kız gidecek koca evine oyuzden kadına değer verilmiyo
- 1 yıl
@Dilan_KAYAR56 Biraz ş. r. fzce görünecek ama ben de yapardım bunu, aileyi babanı abini sömürebileceğin kadar sömür öyle iletişimini kes bence
Yatırım tavsiyesi değildir. :D - 1 yıl
Bu arada yanlış kişiyi etiketlemişim kusura bakmayın 😅
- Aile & Toplum konusunda 734 cevap paylaştı.
1 yılBir babanın gitsede kurtulsak demesi kadar aşağılık bir durum olamaz. Ne demek yahu ne olursa olsun evlada öyle şey denir mi? Hele bu bozuk ortamda ve kız evladına. Sonra ne olacak. Seref**in birine denk gelecek sonra Allah korusun görüyoruz her gün olanları. Allah gönlüne göre versin. Evlenmek kurtuluş değil sakın içinin gönlünün sevemediği birine gitmeden çok ama çok pişman olursun hayatın mahvolur. İş çok önemli. İşini kur çık ayrı eve. İşine gücüne bak. Çıkarsa hayırlı ehli iman biri evlenirsin. Ama iş önemli kendi ayakların üstünde durman sart olmuş. Böyle bir Ailede huzur olmaz. Allah yolunu bahtini açık etsin..
30 Yorumla Sen 20-25 yaşındasın vede bukadar önemli bir konuda sendende küçük sanal insanlardan akıl bekliyorsun.
Aile dünyanın enönemli şeyi, yeri gelir aylarca seni yere vururlar ama seni hertürlü zararlı şeyden onlar korur. Dünyada daha neler yaşayacan, ozaman sırtını yaslayacagın kişiler Ailen.
Senin Ailen ve sen sosyolojik vede istatistiksel kendine özgü bireylerseniz, bu dünyada benzeriniz yok ondan sansl dünya app’inde 3-5yarım akıllının kendini sizin yerinize koyup yardımcı olmasını bekleme.12 Yorumla
Soran1 yılHayır akıl beklemiyorum duygularım çok yoğun olduğu için sadece paylaşacak biryere ihtiyacım vardı. Gizli kullanıcı olduğu için içimdeki duyguları yazarak dökmek istedim sadece
1 yılAllah'a yalvarmaktan O'ndan istemekten daha güzel bir şey olamaz. Hepimiz aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz. Ve şuna inanıyoruz ki zorluk ve sıkıntılardan sonra ferahlık olur Allah'ın izniyle. Rabbim sizi hayırlı birine denk getirsin ve tez zamanda hayırlı bir yuva kurmayı nasip etsin. Ve size tavsiyem maddiyat gibi kriterleri değilde maneviyatı ön planda tutarsanız diğeri de zamanla Allah'ın izniyle olur. Rabbim sana ferahlık ihsan eylesin
40 YorumlaÜniversite hayatından sonra çoğun gencin başına gelebilir bu tür olaylar, kadın erkek fark etmiyor. 3 kez KPSS den sonra özelden işe devam etmiştim, iş bulma süreçleri yorucu olabiliyor. Belki sadece kpss ye odaklanmalısın.
Aile her şeydir unutma senin iyiliğini istiyordur. ama evlenmek istemiyorsan açıkça söylemelisin. Her anne baba evladının iyiliğini düşünür, maalesef ülke şartları zorlayıcı olduğu için ne atanmak kolay ne de iş bulmak, bence söylenenleri kafana takmamalısın. Daha yolun başındasın Allah’tan hayırlısını istemelisin.10 Yorumla
1 yılİnsanlar elinde olanın kıymetini bilmezken dışarıya fazla açıktırlar fedakarlıkta maalesef bunun zorbalığına maruz kalınabiliyor. Anlayış, hoşgörü ve aklı başındalık herkese nasip olan bir şey olmuyor. Ve gelenek adı altında böyle kalıplaşmış şeylerle yaşayan özellikle evebeynler çocuğuna hayatı zindan edebiliyor. Günümüzde bu durumlardan çıkma yolu olarak genelde evlenmek alternatif oluyor. Haricinde kendi ayaklarının üzerinde durma yollarına hızlıca ulaşma durumu geliyor ki bunun da negatif yönü hataya çok açık olması oluyor. Doğru bir hâl içinde başarılı bir girişimci olman gerekiyor ki buda tam bir kişisel meziyet... Genelde görülen yollar bunlar, bunun dışında çıkar çözüm bulmaya yoğunlaşman gerekiyor devayı bulmak için... Allah yardımcın olsun.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ailenin özellikle de babanin söylemesine alinma. Inan ki hersey yasinda gerek. Durdukça yanlış kararlar vereceksin.
Sevdigin kisiye gelirsek de her yer oyle ne yazik ki. Kimse imanli birini istemiyor. Kizlar hep kendisi aşık olup evlenmek istiyor. Her zaman da o yanlis kisiyi her seferinde tutturuyor.
Hayata küsme. 1 kişi yanlis diye herkes de olacak kaidesi yok. Iyi erkekler de var. Umarim onalrla karsilasirsin.
Seni seveni sevmeye calis.
Aşk denen bisey yoktur. Aşk körlüktür. Goremezsin. Sevmek en guzelidir.016 Yorumla- 1 yıl
@King_122 Güzel kardeşim, istemeye gittiğinizde gördün beğendin. Karpuz gibi düşün, dışına baktın aldın, içi sürprizdir. Ayrıca Boyuna takıntı etme. Fiziğini takma... Sen sana davranmasına huyuna suyuna bak. Seninle yaşayacak O dur. Başka fizikli birini gördüğünde 10 sene sonra onun da şekli değişecek merak etme. Senin de değişecek bunu da unutma.
Evlenmeyi seks yapmak diye değerlendirme. Tesettürlü birini almışsın çok da güzel olmuş iyi biri ise kıymet bil derim. Buradaki kızların sorduğu sorulara baktığında güzel kız olup öyle mi olmasını isterdin? - 1 yıl
O şans sana verildi, tercihini yaptın. Şimdi verdiğin sozde durma zamanı.
Al eşine bi makyaj malzemesi bu makyaj yapsin sen seyret.
Ben nicelerini gördüm evrim geçirmiş gibi. Eşin sırf disaridakiler gibi güzel değil diye yapma.
Guzel kızı bulursun aldatir, pis konusur, egolu olur vs vs bu daha mi iyi? - 3 ay
@King_122 Tahta gibidir usta onunla ilişkiye girilmez ki
Gizli Üye(18-24)1 yılilahiyat okuduğuna göre arapçan vardır diye düşünüyorum işin olsun kariyernet gibi sitelerde n home office müşteri hizmetleri arapça işi bul global şirketlerde çalışırsın hemde evden dolarla para kazanırsın 70.000-200.000 arası erkeklerden uzaklaşmışsın biraz sanırım şu an evlilik istememen çok normal böyle bir şeyin üstüne ailelerimizi seçemiyoruz maalesef bir yerden başla kendi düzenini kur ayrı eve çık evlenmek zorunda değiliz ailen biraz geri görüşlü sanırım iyilik yaptıklarını düşünüyor olsalarda belki istemeden sana zarar veriyor olabilirler görücü gelmesi vs hiç hoş değil bazen anneler babalar bazı anlarında düşünmeden konuşurlar üzülme senin kolunda altın bileziğin var zaten atanmak zorunda değilsin özel sektörde de çalışabilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAilen senin iyiliğini ister bunu unutma. Yani niyetleri her zaman iyidir. Bir kaç seneye geç kaldım, hadi ben saftım siz niye evlendirmediniz diye söylenme ihtimali kadınlarda çok oluyor, bundan korkuyorlardır yoksa evde senden rahatsız oldukları için değil. Rahatını bozmak isterler ki Evlen diye. Niyet iyi ama iletiiim sorunu var aranızda…. Sakince otur konuş bu Evlilik konusunu…. 30 yaşına geldiğinde 20lik çıtırlarla yarışman gerekecek iyi biri için. ya da düşük profil alacaksın ki sen beğenmezsin Ozmanda
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Snowcat boynuzu takmayan yok. Denklem yanlış.
Cevap sahibi1 yılYaşım seninle aynı bu arada
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılKendi egolarını tatmin etmek için çocuk yapanlar bu şekilde oluyor. Herkes ebeveyn olmaz gerçeğidir. Herkes evlenmek zorunda değildir. Hele hele herkeste çocuk yapmak zorunda değildir. Mümkünse bilinçsiz insanlar üremesin isterim. Sırf insanlara nispet yapmak için çocuk yapılmaz. Çocuğu olmayan kimse eksik kalmaz. Bilakis mutsuz çocuk yetiştirmektense dünyada daha faydalı işler yapabilir
20 Yorumla
1 yılbu konuda baskın olan şey kültür, anne babanın kültürüne göre senin çoktan evlenmen lazımmış, yoksa çevreleri boş boş konuşurmuş vs vs daha bu örnekler uzar gider ama bence sen bu durumu takma, anladığım kadarıyla ayrı evde de yaşayamayacaksın, çözüme kavuşturmak için ikisiyle de otur konuş, anne babanın en temel görevidir ya çocuğuna destek olmak, onu sevmek, mutluluğunu istemek
02 Yorumla
Soran1 yılOturup konuşsam da bir şey değişmez anca evlenirsem bu baskıdan kurtulabilirim iş bulmaklada yetmez diye düşünüyorum
- 1 yıl
Belki anlarlar diye düşünüyorum ama sen de haklısın, iş bulsan ayrı eve de çıkamazsın sanıyorum
1 yılAynı sorun bendede var bacım gözümün içine bakıyorlar ne zaman gidecek diye 32 yaşındasın hala bir evlenemedin diye söylenip duruyorlar kötü kötü bakıyorlar sürekli ama konusamiyorlar tabiki gözleriyle sadece hakları yok 🤣 çünkü onlarda biliyor namuslu kızı bulamayacaklarını uğraşmiyorlar ben bulursam anca
08 Yorumla
Soran1 yılÖnümüze gelenlede evlenemeyiz ki iyice tanımadığımız biriyle evlendikten sonra ya mutsuz olursak neden böyle baskı yapıyorlar anlamıyorum
- 1 yıl
Heralde yani ya katil ya sapık ya mağara ayısı çıkarsa ne olucak bir dusunseler bilmezlerki onlar erkenden evlenmiş hemen karaktere felan bakmadan öyle yasamişlar ben istemem şahsen öyle bir evlilik o yüzden dengimde isterim onlarda farkında zaten çene yaptıklarında direk söylüyorum benden kurtulmak istiyorsanız evimi ayarlayın benim yuzmumu göremezsiniz diyorum düşüyorlar 🤣
- 1 yıl
@Berat_krc berat sen insanların geçmişini bilmeden neden yargiliyorwun kardeşim onu anlamadım
- 1 yıl
@Berat_krc Antalya muratpaşa cuma pazarı soyum Elmas babam ve annem emekli varlıklı insanlarız 32 yaşima kadar kiz eli tutmadım ailem ağir bir şekilde beni yetiştirdi muhafazakar biriyim ve eşiminde benim gibi temiz olmasını isterim daha da inanmazsan numaramı özelden atarım daha inanmazsan gelirsin bir gün çayımı içer beni istediğin teste sokarsın ben kimseye yalan borcum yok. İster inan ister inanma
- 1 yıl
@Berat_krc yok yalan testi erkekte bakirlik testi yok uzmanima sordum bayanlarda varmiş sadece ama yalan testlerine sokabilirsin
Muhafazakar aile terörü deniilir buna büyük ihtimalle kapalisin aileye laf söz gelmesin kimse ile adı çıkmadan başı baglansin kurtulalım istiyorlar cahillik işte yapacak bir şey yok oysa sen dışarı çıksan da kötülük yapacak yapın yok ama onlar öyle düşünmüyor
10 YorumlaYani bu durumun senin kadın olmanla ya da kötü huylu biri olmanla alakası yok yaşı gelen her insan kendini aile evinde fazlalık olarak hisseder bide sadece senin ailen yapmıyor bunu emin ol çoğu aile böyle ben erkek olduğum halde evlenmediğim için laf yiyiyorum senin laf yemen çok normal
00 YorumlaBir yerde çalış işe gir. Sadece evlenmeyi kurtuluş yolu gibi görmek saçma. Çalışmıyorsan ve bu yaşında da hala onların eline bakıyorsan laf etmeleri normal. Ben üniversite okurken aynı zamanda yarı zamanlı da çalışıyordum, hiç hatırlamam annemden ya da babamdan para istediğimi, kendine yetebilmek gerek.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılBu tarz şeyler hepimizin başına gelebiliyor. Şu ana kadar sabretmen güzel. Sabrının devamını diliyorum. Bınalıyosun özgür değilsin evet. Ama sırf bundan kurtulmak için de istemediğin adamla evlilik yapmamışsın. O kısmı da güzel. Umarım karşında çok beyefendi biri çıkar
00 Yorumla Bende bir kızla görüşmüştüm ailesi evlenmesini istiyor neyse kafede buluştuk saatlerce muhabbet ettik kızın hayalleri var ama olmamış dert anlattı evlilik Le ilgili çok soru sordu vs vs yani toplum evliliği başarı olarak görüyor kendi rızasına kendi düşüncesine bırakmıyor insanlsrın Ne yszıkki halen cahillik devam ediyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen bekleyemedim valla. Baktım hergün her yaptığım şeyden azar yiyorum dışarıdaki insanlar daha iyidir dedim çektim kapıyı çıktım gittim. 5 yıl görmedim onları hiç pişman değilim. Cunku 1 ay yanlarına kalmaya gittim çok özlediler diye baktım yine aynılar degismemişler bu 5 yılda. iyi ki evden gitmişim dedim yüzlerine karşı yine gittim
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSakın istemediğin biri ile evlenme üni mezunusun özel sektöre de girsen kısa zamanda yükselirsin müdürlüğe vs çalış paranı cebine köy birikim yap ve o evden ayrıl. Bir daha da dönme reşitsin kendi hayatını kurmaya çalış ek işler dahi yapabilirsin. Evlenmek herşeye çözüm değil pişman olabilirsin iş işten geçer. Onları da Allah'a havale et
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYüce Allah karşına hayırlı bir eş çıkarsın ve inşAllah mesleğini eline alırsın. Ailen ne derse desin evden kurtulmak için evleneyim hemen deme. Bol bol Allah'tan hayırlısını kolaylıkla iste. Üzülme, bu dünyada maalesef hassas ve iyi insanlar çok üzülüyor ama kendini mutlu edecek şeylere odaklan ailen belki yanlış bir düşünceye sahip ama seni sevdiklerini unutma, çoğu aile sevgisini gösteremiyor.
10 Yorumla
1 yılBir kere şunu unutma Bugünler hep geride kalır ama ailen seni korumaya muhafaza etmeye çalışıyor bunu da göz ardı etme gerçekten bir evlat yetiştirmek bir yerlere getirmek kolay değil inşallah Rabbim gönlüne göre bir eş nasip eder
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılİnsanlar bazen başkalarına iyi davrandıkça kötü davranabiliyorlar, çünkü iyi insanlar genellikle daha sabırlı ve anlayışlı olduğu için daha fazla sömürülebilir gibi görülüyor. Ama unutma, bu senin değerini ya da ne kadar iyi olduğunuzu göstermez. İnsanlar kötü davranabilir, ama sen kendi sınırlarını koymalısın. Kendine değerini hatırlatmak önemli; aşk ve sadakat, insanın hakkı olan şeylerdir. Sadece başkalarının taleplerine göre değil, kendi ihtiyaçlarına göre kararlar al.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
1 yılBir kedinin ağzını yüzünü mıncıklarken aslanaysa bunu yapamazsın. Ayrıca sanki canları sıkılmış da sana sarmış gibiler. Senden çekinseler veya onlara uğraşacak başka dertler versen bu konuda senin üstüne gelmeyi bırakabilirler.
10 Yorumla
1 yılDindar ailede 26 yaşına bir kiz kalmaz evlenmiş olman gerekirdi şimdiye kadar. Atanıp atanmaman umurlarinda değil evlensin gitsin diyede baskı yapıyorlar böyle. Sende bu baskıdan kurtulmak için illa birine evet dicen.
00 YorumlaBana kalırsa evden ayrıl otur onlara bu konuşmayı yap ben sadece sizi memnun etmeye çalışıyorum ev işleri yemek yapıyorum bir zararım yok henüz evlenmek istememe rağmen beni istemiyorsanız ben de ayrılmam lazım de
00 Yorumla
1 yılCano seninle 3 tane ortak noktamız var birincisi sen iyi davrandıkça seni ezmeye kalkmaları ikincisi sürekli Ailende istenmiyor olmak üçüncüsü ise ne kadar Sadık olursa olsun aldatılmak hissettiğin ve duydukların gerçek Yapabileceğin en iyi şey ayrı evi çıkıp Kariyer yapmak kimseye de kulak asmamak onların çatısının altında kalmamak
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılYanlış kisiye kötü davranmalisin
Doğru kisiye iyi davranmalisin
Bu dengeyi koruyamazsan ömür boyu sorun yasarsin ailen arkadaslarin sevgilin esin herkese ölcü budur10 Yorumla
1 yılUmarım en kısa zamanda atanırsın işin falan olur ozaman güzel Kızım demeye başlarlar
22 Yorumla
Soran1 yılİnşallah Allah ta karşıma iyi birini çıkarır çünkü saf duygularım vardı aldatıldım kimseye güvenemiyorum
- 1 yıl
Amin iyi olduğuna inandığın birine şans ver
Inna lillâhi ve inna ileyhi raciun Allahümme curni fi musibeti ve ehlifli hayran minha
Bak bu duayı oku Allah'ın izniyle Allah sıkıntını hayırlı bir durumla telafi edecek
00 YorumlaHayat sana en güzel kapıları açsın canım benim. Umarım biran önce güzel bir iş bulup bu taksit çevreden kurtulunca özgürlüğünün tadına varırsın. İnan küçük bir cesaret insana mükemmel kapılar açıyor. En büyük acı aslında aileni sadece uzakta sevebildiğini fark etmek. İstemediğin bir evlilik için kendini ikna etmememen temennisiyle
00 Yorumla
1 yılsenin baban adam digil sorun burada sende sorun yok bu da seni sınavın
00 Yorumla
1 yılBence bunu çoğu insan yaşıyor. Ailenin kaygılarının da birer neticesi sonucunda da bu tarz durumlar yaşanıyor. Yani sen aile yapını daha iyi bildiğinden ona göre daha iyi bir yol izlersin. Sabırlı ol. İnşallah hayırlı bir evlilikte yapıp tüm bu sorunlardan kurtulursun belki..
00 YorumlaBaşka şehre atanıp, o evden kurtulmanı, kendi hayatını kurmanı öneririm..
En azından bir göz oda tutarsın. Eve geldiğinde yuvana geldiğini, o sıcaklığı hissedersin..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı. Kpss olmazsa özelde iş bul öğretmenlik şart değil. 2-3 kafadar ev arkadaşı edin ev tutun yaşayın. Kimse evlenmek zorunda değil. Ailenle kalmak zorunda da değilsin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılSana nasıl davraniyorlarsa sen de öyle yapacaksın aynen. Benim ailem de öyle yapmaya çalıştı bi ara, benim sert tepkilerimle karşılaştıkları için bir daha yapamadılar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılhayatın gerçekleriyle yüzleşmişsin bende işsiz mühendisim, ne laflar yedim ailemden, bitirine kadar ayrı laf yedim bittikten sonra da ayrı, zaten hayatım evde geçiyor, nette geçiyor, asgari ücrete çalışsam köle muamelesi gördüm.
10 Yorumla
1 yılBaşka sehirde ev tut ve ucretlide çalış bence bı yandan da sınava çalış , kendi paranı kazanınca sesleri kesilir belki biraz...
00 Yorumla
1 yılBiraz sabırlı olup kpss den atanırsan kendi ekonomik özgürlüğün ve hayatın olursa bunlardan kurtulursun ayrıca sen sadık ol her zaman
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 480 cevap paylaştı. aşkm benım uzulme bı işe gir çalış en ıyı tavsıye bu kafan dagılır kımse de bişi diyemez sana hem eve geç geliceksin çalışmazsan cok zorluk yaşarsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılSorunun cevabı çok basit kpss çalışırken bi yandan insanlarla tanışıp doğru kişiyi bulup kendini o evden evlenip kurtarmak başka çözümü yok
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılAz biraz sesini çıkar. Ayrıca terbiyeni yine bozma ve hedeflerine kavuşmak için çabala. Paranı kazanmaya başladığın zaman çeneleri kapanır.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Böyle baskılar oluyor maalesef, inşallah atanırsın. Sizinkilere evlenmek istemiyorum mu diyorsun?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmeni tavsiye ederim ben de senin gibi evliliği atandıktan sonraya bıraktım ve çok pişman oldum bu yaptığımdan.
00 Yorumla Sen çok iyimser ve ıyısın galıba ondan kaybediyorsun bence seven bırını bulup içini ısıtman belkı çözüm olur sana
00 Yorumla
1 yılValla sen de haklısın onlar da birsey diyemeyecegim
06 Yorumla
Soran1 yılÇok çalıştım atanmak için 3. Girişim olacak bu olmazsa başka bir işe başvurucam sanırım ama ben onların kızıyım herkeste mi böyle
- 1 yıl
Kendini onların yerine koysana. Ne evleniyor, ne çalışıyor, iki kere denemiş olmadığı halde inatla tekrar deniyor.
Soran1 yılBu son girişim olacak zaten sonra başka işlere gireceğim
- 1 yıl
Çocuk yaparken 30una kadar yanimizda otursun diye yapmiyoruz sonucta vakti geldiginde ailesini hayatini kurmasini beklemek gayet normal
- 1 yıl
Evliliği koca eline bakmak gibi problemli görüştekileri eleyince evet evlenecek kriterde kız bulmakta zorlanıyorum
Aile & Toplum konusunda 352 cevap paylaştı. Sakın istemediğin kişiyle evlenme ilerde çok pişman olursun dinleme boş ver
10 Yorumla
1 yılO bakış cinsiyet fark etmiyor herkese yöneltiliyor...
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAtanmaya bak ve kendini ezdirme sakın ayrıca hep gözlerinin önünde olma bazen kütüphaneye falan git çok dip dibe olunca annenle bile tartışıyorsun bir süre sonra..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 947 cevap paylaştı. Güçleri sana yettiği için... Kendi ayaklarının üstünde durmalısın. Ayrıl o evden.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılBende öyle hissediyorum ayrı eve çıkacağım bu yüzden kendi ayaklarım üstünde duracağım
00 Yorumla Bir zamandan sonra aile evinde gerçekten olmuyor
İnşallah gönlüne göre birini bulup evlenirsin00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılCanım sen. Çok masumane gözüküyorsun. Bâzen hayat baktığımız açılardan şekillenir...
Umarım güzel günler seni bulur
Rabbin ile bağın zayıf ise bunlar gayet tabii00 Yorumla
1 yılKPSS için odaklanmak en doğrusu bunlara ondan sonra çözüm düşünmek gerek.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAllah bu sözde aileleri kahrı perişan etsin ayak bağından başka şey değil evlen çık evden sonrası Allah kerim evlenmeden ömür billahi yakandan atamazsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 485 cevap paylaştı.
1 yılBu durumda en iyi ihtimal ya evlenip gitmen ya da tam zamanlı bir iș bulman
00 Yorumla Ne yazikki bende baskıcı ailede büyüdüm anlarım seni çok ezik davrandılar dertleşelim
00 Yorumla
1 yılKim olursa olsun medet etme çık kendine uygun normal bir iş bul eve 1 1 eve çık ilk başta izin vermickler sana yapılan muameleyi yüzlerine vur susucaklar zaten
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılPeki muhazakar bir aileden yetişen
Muhazafakar milliyetçi adam olarak sana talibim bana bir şans verir misin00 Yorumla- Devamını Gör (84)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar