Kayınvalidem in sürekli ortalığı karıştırmasından bıktım?

8 aylık evliyim. Ailesinin 2. Geliniyim. Annesi akşam eşimi aradı normalde hayatta birbirlerini bir şey olmadıkça aramazlar. Anne oğul ilişkisi sıfır. Öylesine aradım nasılsın falan filan diyip birden abinleri iftara çağırdın mı demiş. Sonra eşim de yoo çağırmadık demiş. Niye böyle bir şey mi duydun demiş o da yok duymadım da beklerler ama demiş.

konuşma bu kadar. akşamımın içine etti bu konuşmasıyla.. birincisi çağırmak zorunda değilim oruç bile tutmuyorlar. ben tutuyorum eşimi de 30 yaşında ben alıştırdım oruca çok şükür ki tutuyor. çocukluğundan beri ailede oruç nedir görmemiş. eltim de bütün gün evde ama tutmaz. Eşi de öyle sebepsiz tutmuyorlar. Ben bir de kalkıp onlara iftar mı hazırlayacaktım zaten kendimize o halde zor yemek yapıyorum. Şu algıdanok sıkıldım. Gelinsin herkesi çağırmalısın herkesi ağırlamalısın mantığından. Hayır efendim ben ne ailemi çağırdım ne de kimseye gittim. evliliğimde böyle şeyler istemiyorum. ayrıca eltimleri kahvaltıya davet ettik eşimle ama 2 gün oyalıp aynı apartmanda oturmamıza rağmen bahane bulup gelmediler.

Sebebi ise ben yeni evlendiğim zaman önce kendi ailemi evimde ağırladım sonra eşimin anne babasını almak istedim sırayla alıcaktım neymiş işte ben kayınvalidemleri alırken onların da gelmesi gerekiyormuş. Eşimin abisi böyle düşünmüş zamanında buna kırılmış ve o yüzden de kahvaltı davetine gelmediler. Bende o günden sonra bir daha çağırmadım. Eltime defalarca tabaklar hazırladım. Yılbaşı hediyeleri aldım. Kendime aldıysam ona da aldım ettim ama o çok nankör birisi aynı karşılığı ondan görmedim asla.

Kayınvalidem in sürekli ortalığı karıştırmasından bıktım?