8 aylık evliyim. Ailesinin 2. Geliniyim. Annesi akşam eşimi aradı normalde hayatta birbirlerini bir şey olmadıkça aramazlar. Anne oğul ilişkisi sıfır. Öylesine aradım nasılsın falan filan diyip birden abinleri iftara çağırdın mı demiş. Sonra eşim de yoo çağırmadık demiş. Niye böyle bir şey mi duydun demiş o da yok duymadım da beklerler ama demiş.
konuşma bu kadar. akşamımın içine etti bu konuşmasıyla.. birincisi çağırmak zorunda değilim oruç bile tutmuyorlar. ben tutuyorum eşimi de 30 yaşında ben alıştırdım oruca çok şükür ki tutuyor. çocukluğundan beri ailede oruç nedir görmemiş. eltim de bütün gün evde ama tutmaz. Eşi de öyle sebepsiz tutmuyorlar. Ben bir de kalkıp onlara iftar mı hazırlayacaktım zaten kendimize o halde zor yemek yapıyorum. Şu algıdanok sıkıldım. Gelinsin herkesi çağırmalısın herkesi ağırlamalısın mantığından. Hayır efendim ben ne ailemi çağırdım ne de kimseye gittim. evliliğimde böyle şeyler istemiyorum. ayrıca eltimleri kahvaltıya davet ettik eşimle ama 2 gün oyalıp aynı apartmanda oturmamıza rağmen bahane bulup gelmediler.
Sebebi ise ben yeni evlendiğim zaman önce kendi ailemi evimde ağırladım sonra eşimin anne babasını almak istedim sırayla alıcaktım neymiş işte ben kayınvalidemleri alırken onların da gelmesi gerekiyormuş. Eşimin abisi böyle düşünmüş zamanında buna kırılmış ve o yüzden de kahvaltı davetine gelmediler. Bende o günden sonra bir daha çağırmadım. Eltime defalarca tabaklar hazırladım. Yılbaşı hediyeleri aldım. Kendime aldıysam ona da aldım ettim ama o çok nankör birisi aynı karşılığı ondan görmedim asla.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Sizin en büyük ve tek sorununuz ne biliyormusun aynı apartmanda oturmanız evi taşıtır bidaha sorun kalmaz
İstanbul şartlarında yaşıyoruz bizde çıkmak isterdim ama evimizi satarsak tekrar bir ev alamıyoruz maalesef ev fiyatları almış başını gitmiş. Yoksa bende asla oturmak istemiyorum aynı apartmanda özellikle de kayınvalidemler bu tarafa geldiklerinde hu nefretim ikiye katlanıyor çünkü direkt ilk gelinlerine gidiyorlar orada kalıyorlar ama bu sefer benden de çağırmamı bekliyorlar kaldı ki bazen çağırmasam bile sağ olsun kayınvalidem tek başına aşağı inmek yerine eltimi ve çocuklarını da toplayıp öğle vakti bana bir mesaj atıp “ işte akşam üstü sana uğrayacağız kızım “ yazıp emrivaki yapabiliyor. Tabii benim sinir seviyem kat be kat yükseliyor ama elden ne gelir ki hiçbir şey. O gün yapacağım şeyleri bırakıp onlara hazırlık yapıyorum
Senin yok demeyi öğrenmen lazım tamam büyüğün saygın sonsuz ama öyle çat kapı kalabalık gelmesi de normal değil hiç düşünmüyorlar seni ama hepsinden önemli şartlar neladar zor olsada ev sorununu çözebilsen bu sorunlar azalır uzakta oldumu gelmezler kolay kolay
Kusura bakmayın yeni girebildim siteye.. şimdi okudum yazdıklarınızı. İstanbul gibi bir yerde evimi satayım başka ev alayım kısmı biraz zor biliyorsunuz. Daha biraz önce ilanlara bakarken satılık bir daire buldum eşime gösterdim. 3 yıllık bir daire dedim 2. Kat dedim ama yanaşmadı pek.
Şimdi evini satılığa çıkaracak bu süre içinde yapılacaklar edilecekler var bir yandan başka planlarımız vardı. Yani ben eşimin kolay kolay cesaret edip de bu evden çıkacağını düşünmüyorum. Erkek milleti bir de rahatına düşkün oluyor hazır ev var
diyor , arabada var diyor evin de tadilatını yaptırdık bir de üstüne evleneli 8 ay oldu. Ailesinden de tepki almaktan çekiniyor diye düşünüyorum çünkü eşim böyle birisi aman laf etmesinler ona ister.
Evimiz amerikan mutfak bende girmeden mutfak dolaplarını yaptırdım şimdi babası bunun da lafını eder. Boşuna yaptırdın ettin falan diye zaten o dönem çok laf söylemişti. Eşim de kendi başına yaptırıp ödemişti ben de tezgahla seramiklerini yaptırıp ödemiştim. Yani bu eve de çok emek verdik. Ha diye çıkmak istemez.
Ama inanın ki aynı apartmanda olmak hiç ama hiç istemiyorum her gün lanet okuyorum. En azından kayınvalidemler geldiğinde kime geldikleri belli olurdu renklerini öğrenirdim diyorum hep ama bu şekilde o da mümkün değil. Daha bundan birkaç hafta önce kayınvalidem abisini kaybetti buraya kaldı cenaze için bir iki gün kaldı tabii yukarda kaldı bende değil. Ertesi gün öğlen bir baktım mesaj atmış işte akşam üstü sana uğrayacağız kızın diye.. delirdim tabii ben.
Müsait misin demek yok uğrayacağız demiş.
Tamam buyrun anne kimle gelecektiniz dedim. Demez mi eltinle çocuklarla geleceğiz diye..
yani neden onu da sürüklüyorsun yanında. Sensin benim kayınvalidem o değil. Çok sinir oldum tabii ama yapacak bir şey yok. Yine hizmetimi ettim tabii. Bundan öncesinde de kayınvalidem kızına doğum günü için pasta alalım diyor eşim de tamam ben pastayı alırım diyor ama biz kayınvalidemleri ağırladık diye eltimle eşi buna sinir oluyor ve akşam üstü eltime diyorum ki doğum günü kutlanacakmış hani yapılacak bir şey varsa bende yapayım sonra bana demez mi sen ne istersen yap aşağı inerler kutlarsınız.. sinsirella koydum onun adını. Evet genel olarak kötü birisi değil ama eltilik damarı diye bir şey de var. Beklentileri olan birisi. İlk gelin olduğu için hep o iyi olsun istiyor ikili oynuyor.
Tamam anlıyorum emek verdiniz eşinde onların sözünden çıkamıyorsa hiç birzmaan o evden de çıkamaz çünkü müsade etmezler böylede seni mutsuz ediyorlar zamanla mesafeni koymalısın aslında başta yapılsaydı daha iyidi sanırım iyi düşündün ama maalesef değiller bidaha yazınca bahane bul marketdeyim randevum var hastayım gibi sonra oda düşünür belki yapmamaya çalışır eltide konuşarak zamanla alışırsınız daha 8 ay sa çok zaman gerekir
böyle zaman geçmez ki ya nasıl dayanıyorsun
Elimden ne gelir ki yani susuyorum her şey yolundaymış gibi davranıyorum ama bu sefer eşimle aram bozuluyor. Mesela bu akşam bana zehir oldu bana zehir olduğu için eşime de zehir etmiş oldum gittim erkenden yattım.
Eşim bana not bırakmış uyanınca gördüm. Yani ona göre tepkim fazlaymış. Saçma sapan bir konu yüzünden neden susmuşum neden moralimi bozmuşum falan demiş.
Tabii ki bozarım çünkü beynimde düşünceler silsilesi oluşuyor. Bir anda oğlunu arayıp beni hiçe sayıp abinleri iftrara çağırdın mı demesini kırıcı buldum ayrıca ona ne..
evime istediğimi çağırırım veya çağırmam.
Kaldı ki dediğim gibi oruç tutmuyorlar.
Eşim bile 30 una gelmiş bir gün oruç tutmamış evlendik adam heveslendi tutuyor. Çocukken bile tutmamış. Ne annesi ne babası da tutmuyor.
Eltim de bütün gün evde ama o da tutmuyor.
Yani ben oruçlu halimle neden o insanlar için uğraşayım ayrıca diyorum ya eskide kaldı öyle gelini robot gibi kullanma devri. Benim evim benim kurallarım der geçerim. Ayrıca zaten eltim beni kaç kere çağırmış da ben onu ağırlayayım.
Eşimin düşüncesi annesine bunu kim çıtlattı durup dururken neden iftara çağırdın mı dedi kafamızı kurcalayan bu oldu.
Hadi diyelim ki böyle bir düşünceleri var ne hakla gidip bunu ona söylüyorlar yeri geldiğinde eltim onları kötülemeyi biliyor ama yanlarına gidince anam da anam babam da babam der. 2. Gelin olmak berbat bir şey işte.
Küfür edebilir miyim ona
Kime tam olarak
Kaynanana
Eşimin ailesinin hangi biri düzgünki kaynanam iyi olsun..
evlenene kadar ağzıma ettiler. Kimsenin ailesi dört dörtlük değildir farkındayım benim ailem de mükemmel değil ama böyle de değiller. Misal bayramın ilk günü ilk kaynanamlara gitmek zorundayız bu hep böyle olmak zorunda.
Eşime bunu anlatmak istesem de yok yani olmuyor anlatamıyorum. Benim annem , ablalarım dibimde oturuyor ama ben ilk gün direkt silivri ye gitmek ve akşama kadar orada olmak zorundayım. Ve öyle klasik bayramlaşma falan da yapmıyorlar. Eve giriyoruz el öpme faslı oluyor sonra bir kahve içtik içmedik derken direkt hazırlık yapıp yola çıkıyoruz nereye mangala gidiyoruz.
Dönüşümüz oradan akşam 22.00 dan önce olmuyor.
Ve ben yakınımdaki insanlarla ilk gün bayramlaşamıyorum bile.
Ve her bayram böyleler.
Ayrıca eltimlerle birlikte gidiyoruz ve zaten kaynamam tam bir eltimin yalakası. Neşe aşağ Neşe yukarı der. Tamam 8 senelik gelini anlıyorum ama bende geldim bende varım. En son ziyaret amaçlı gitmiştik yine hep beraber.. yine mangal yapmışlardı sabah 08.00 de gittik akşam 21.00 -22.00 gibi eve geldik. Kahvaltıda kelle paça yapıyor babası onu içiyorlar ben babasının pişirdiğini içemiyorum sağ olsun eşim annesine yolda mesaj atıyor. Kayınvalidem de o pis mutfağında bana zoraki bif tabak kahvaltılık hazırlıyor da öyle karnımı doyuyorum. Yoksa kimsenin umrunda değilim.
Oradan çıkıp mangal alanına gidiyoruz eltimlerin bağ evine yani. Tabii yine sohbet sıfır. Ne kaynamam , ne eltim doğru düzgün benimle sohbet etmezler. Eşimin iki tane de kız kardeşi var onlar da aynı.
İyi kötü tabii yine eltim konuşur hakkını yemeyeyim.
Eşimle markete gittiğimizde ağlayacaktım resmen. Aşkım ben çok sıkıldım yemin ederim bana yapılan muameleyi gör dedim o da görüyorum merak etme dedi. O bile hak vermişti bana ama eşimin ailesine öyle dik durma laf etme gibi bir olanağı yok.