Biz 8 aydır beraberiz 100 gr altın istediler benden bide annesi süt hakkı için 20 gr bilezik istedi toplam 120 gr nişanlım süt hakkını ben yapıp sana vericem dedi. ama biz normalde bu yaz evlenecektik ama evdeki hesap çarşıya uymadı 80 gr bilezik yaptım 280 bin tl yapıyor şu an bunu nişanlima verdim. Nişan söz yüzüğü hepsini aldım. Ama dedim ki son bileziği ve altın kolyeni kupeni yapacağım dedim ama yaparsam bu yaz da evlenemicez onların yerine mobilya eşyası kiralık ev tutmak için ve gelinlik için bu parayı kullansak olmaz mı dedim çünkü görüyorsun ailem hiç bir şekilde yardım etmiyor çünkü parayı seviyorlar. abimde tek başına evlendi. Bana dedi ben senden düğün istemedim nişan istemedim ama istemedikçe sen abartmaya başlıyorsun dedi. tamam ama dedim elimde olmadığı için yapamadığımı söylüyorum elimde olsa zaten yapicam. iyi ozaman dedi biriktir sonra evleniriz. iyide dedim nişanı kına gecesini zaten kız tarafı yapıyor senin istemediğin şeyler normal yani diyince. kız tarafı salon tutar gerisi erkeğe aittir. Bende dedim sen Anadolu yakasında oturuyorsun ben Avrupa. Mevcut çalıştığım bir iş yerim var işi gücü bırakıp sizin oraya da yerleşicem yeni iş bulucam bizim orada sıfır daireler 20 25 bin tl iken sizin orada giriş kat 20 30 yıllık daireler 25 30 bin bunada eyvallah diyorum daha ne yapayım diyince paranı biriktir diyor. kendisi çalışmıyor çalıştığın da ise kendine yatırım yapıyor çeyiz için vs bir şey almıyor. Sizce ben mi abartıyorum benim tek niyetim güzel bir yuva kuralım evet altın kolye flan alacağım dedim ama şimdi alırsam ev esyasina param kalmayacak benim olsa zaten alırım 3 4 ay daha sırf takı için beklemek ayıp geliyordu. Oda en son ayrılmak istiyorsan ayrıl dedi
Gizli Üye(36-45)1 yılBenzer hikayeler beklenen sonuçlar.
1 sene önce bende nişanı attım. Hem finansal ekonomik kıskaç hem de psikolojik baskı.
Kadını, karşı taraf yuva kuracak erkeği bu kadar biçimlendirmesi bana da ağır geldi. Beklenen oldu. Bence Türkiye’deki evlilik ve aile geçimsizliğinin en çok nedeni maddiyat.
Ben ekonomik durumum orta olmasına rağmen herşeyi kendim yapacağımı bilmesine rağmen (maddi olarak yıprandım) beni ailemle karşı karşı getirmesi, arkadaşlarımdan uzaklaştırması ( kötülemesi) 2 ay içinde 5-6 kilo vermeme sebep olmuştu.
Karşı taraf seni seviyor istiyorsa şartları kolaylaştırması gerekiyor. Sadece maddi odaklı çıkar ilişkisinin de evlilik sonrası da devam etmesi kaçınılmaz. O yüzden her şey denge ve uyum içinde olmalı. Zaten evlilik denilen kurum 1 adım gelene 10 adım filan gidilmemeli bu hayatı yaptık ama saçmamış. 1 adım gelene 1 adım gideceksin. Kendini asla yıpratmayacaksın. Aileni arkadaşlarını kötüleyen erkeği kısıtlayan biçimlendirmeye çalışan ilişkiden sağlıklı bir yuva kurulması olanaksızdır. Ben ex nişanlılık süresinde şunu gördüm zorlamayacaksın, ne olması için ne olmaması için kendini heba etmeyeceksin.
Benim babam vefat etmiş olmasına rağmen herşeyi benden beklenilmesine rağmen bir de psikolojik baskı ve şiddet evliliğin arifesinde böylesiyse bu ilişkiden mutluluk beklemek olanaksız.
Mutlu bir yuva kurulacaksa bunu iki taraftın da emeğiyle olmalı kız tarafı erkek tarafı diye ayrım olmamalı. Maddi sorunlar nedeniyle evlilik öteleniyorsa gelecek yıllardaki problemleri tahmin etmek zor değil.
Allah doğru insanlarla karşılaştırsın ve mutlu huzurlu yuva kurmayı nasip eylesin inşallah40 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.
1 yılEn son ayrılmak istiyorsan ayrıl derken aslında sinyali vermiş ama yine de ne diyeyim kardeşim Allah yardımcın olsun, iyisine denk gelmezsen böyle sorunlar çıkıyor işte. Bir kere evleniyor insan bu hayatta onda da düzgün bir eş seçmeye çalışmalı, tamam hiçbirimiz dört dörtlük olamayız ama bu kadar da hatalarla karşısındaki kişiyi de azarlayan, keyfini yapan, sıkışınca hemen ayrıl diyen birisinden de nasıl bir anne olur ya da nasıl bir aile saadeti olur bilemedim.
01 Yorumla
Soran11 ayYeni gelişmeler varda yine olumsuz ama fikir almak amacı ile yazsam cevaplar misiniz kendi düşüncenizi
1 yılanlayışsız kadın boş ver gerçekten yolun başında böyle zora sokuyorsa seni yanlış anlama ama o evlenmek istemiyor bence bu kadar kolay bitirebiliyorsa her şeyde inat ediyorsa , ben bunu bir düşünürdüm para için mi benim için mi evleniyor diyorsun ki olunca yapıcam ya da olsaydı yapardım , mesela çalışmıyor kendine yatırım yapıyor ve her şeyi eksiksiz tam olmasını bekliyor ama sen çalışıp o kadar yükün altından tek başına sorumluluk alıp kalkınmaya çalışıyorsun ki karşında ki çocuk mu acaba? sence ne kadar doğru ya , hani evlenicek ya evleniceksiniz ya ! bir şeyler yapsın ya da seni zorlamasın her istediğimiz bir anda olmuyor sabretmeyi öğrenmesi gerekli eğer gerçekten sevip düşünüyorsa seni o da zaten anlayışla karşılayıp destek olur sonuçta kendi ilişkisi için yaparsa yapmazsa da yine kendi için o yüzden senin suçun olmayan şeyler için çok fazla düşünüp kendini yıpratma ayrıca sen çok doğru demişsin fazla altın yapacağınıza şimdi ev kurma aşamasındasınız her şeyin bir zamanı vardır evinizi ihtiyaçlarınızı işinizi gücünüzü bir yola sokun ondan sonra yapıcaksanız yatırım yapın evinizi arabanızı alın herkes hemen diyince bir şeylerin sahibi olamıyor ne yazık ki o kadar kolay değil bu işler dayımlarda yeni evli evlendikten 2 sene sonra kendi evlerini aldılar 3 4 sene sonra da arabasını aldılar bu süre zarfında birbirinizi iyi tanıyın gerçekten niyetiniz bir ömürse böyle ömür insanı yıpratır
66 Yorumla
Soran1 yılBurada mısınız ciddi bir kaç konu yaşadık da yine ayrıldı bahsetmek istiyorum
- 1 yıl
evet buradayım buyrun tabiki yardımcı olabileceğim bir şey ise
Soran11 ayBiz barışmıştık nikah tarihi almıştık ama şimdi yine ayrıldım bu sefer ben. yazsam okur musunuz
- 11 ay
tabi okurum yardımcı olmaya çalışırım 😊
Soran11 ayTam bir hafta önce altın kolye aldık bohcasi için 58 bin tl bu bilezik konularında sürekli kavga ettiğimiz için ona 2 bilezik vermiştim kendimde 3 tane. Ona verdiğim bilezigin değeri 160 bin tl. sonra bu kolyeyi benim ona yaptığım bilezik ile yaptı yani 4 bilezik 1 kolye vermiş olacaktım ona kolyeyi seçti ödemeye gelince bana dedi ki sendeki bileziği versene dedim sen verdiğim 2 bilezikten 1 tanesi ile yapacaktın şimdi benden ne istiyorsun öyle böyle derken o gün benim ile tartışıp yarı yolda bıraktı al senin olsun hepsi vs ailen sana yardım etmez tabi sen cimrisin diyip gitti bende hiç peşinden koşmadım daha önce çok koştuğum için. Sonra bu 2 gün sonra yazdı barışmak için vs ama dedi barışmak istiyorsan barışalım yoksa bitsin gitsin diye bende ben senin ile o gün bile barışırdım sen bir özür dileseydin. Bana dedi kadınlar özür dilemez ama ben yine diledim. sonra barıştık aradan 2 gün geçti onda 1 tane bilezik kaldı ya görüştüğümüz gün benden yine bendeki bütün bilezikleri istedi. Sana güvenmiyorum vs diyip ben ona güvenip 5 ay bileziklerin hepsini vermiştim ama şimdi vermek istemiyorum dedim benim ile 2 saat tartıştı bileziklerin hepsini almak için. dedim zaten 2 ay sonra evleniyoruz vereceğim ne saçmalıyorsun
Soran11 aySonra trip flan attı en azından bohça getirirken kolye ve 1 bilezik daha istiyorum dedi bu arada onda 1 tane daha bilezik var benim verdiğim. İyi tamam dedim konu kapandı. Biz ev tutacağız ya onun yaşadığı yerde yazıda da paylaşmıştım ben evimi yurdumu bırakıp onun oraya yerleşiyorum ben bahcelievlerdeyim o pendikte pendikten ev bakıyorum flan bu beğenmiyor dedim hayrola nesi var bazıları 0 bina bazıları 5 10 yıllık yeni binalar. Ne yani ben anneme otobüs ile mi gideceğim? Dedim pardon da pendikte yaşamayı bile göze aldım şimdi sen pendiginin mahallesini ilçesini mi begenmiyorsun saçmalama dedim. Ne yani sen beni annemden ayırmak mi istiyorsun. Dedim saçmalama annende gelsin ozaman bizde yaşasın niye 2 kira verelim annesini seviyorum bu arada. Yok öylede olmaz dedi ozsman dedim sen seç bul zaten herşeye sen karar veriyorsun flan öylede olmaz flan ya biz anlaşamıyoruz vs dedim bu sefer gerçekten kendim soğuyarak bıraktım sizce doğrusunu yapmadım mı yoruldum çünkü
1 yılŞu yorumlara bak ya bekara eş bırakmak kolay geliyor hemen ayrıl boşan diyorsunuz. Bunun adı ateşe körükle gitmek soran bize içini açmış çıkmazdayım ne yapmalıyım demiş. Yardım edeceğiniz yerde Şu yorumlara bakın 🤦♀️
Sana gelecek olursam sen kızı seviyorsun bırakmak istemiyorsun, ama kızda seni biraz kukla gibi oynatıyor gibime geldi. Çok taviz vermişsin ufak bir şeyde hemen yüzük atmak nedir? Bu devirde zaten zor evleniliyor eğer gönlüne yatıyorsa evlen yok kafam karışık diyorsan biraz daha düşün. Kendinden taviz verme karşındaki kişiye ne kadar çok taviz gösterirsen o kadar çok tepene çıkar ister önüne geçemezsin. Çok sert olmamak şartıyla şiddete karşıyım çünkü tavrını koy
Siz yarın oburgun evleniceksinuz aynı yastığa baş koyacaksınız iyi günde kötü günde yanında olacaksınız. Çok edebiyat yaptım biliyorum 😃
Ama ne bileyim küçük birseu içinde yüzük atılmaz yani
Sevmesen ayrıl dicem herkes gibi de adım gibi biliyorum bu kızı seviyorsun o da bunu bildiği için ayrılalım diye blöf yapıyor. Yapıyor ki istediği olsun..
Ben bundan sonra ne diyebilirim hayat senin hayatın benimki sadece tavsiye
Allah gönlüne göre versin 💙05 Yorumla- 1 yıl
Ben ayrılmasın demedim ona kalmış bir şey. Kızı tanımıyoruz soran ne ayrıntı verdiyse onu biliyoruz tek taraflı düşünmek yanlış. Ayrılır ayrılmaz ona kalmış birsey, ben sadecee tanımadığımız kişiler hakkında yorum yapmayı doğru bulmuyorum ayrılmayı o da biliyor ama soran karar versin. Sonradan pişman olabilir insanların kafasını karıştırmayalım
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, ne kadar zor bir durumdesin 🥹💔 Her iki tarafın da beklentileri anlaşılır, ancak maddi sorunlar bazen ilişkilerde çok büyük bir gerilim yaratabiliyor. Öncelikle şunu söylemeliyim, evlilik bir ortaklık ve karşılıklı anlayış üzerine kurulmalı. Partnerinin maddi durumunu, çabalarını, karşılıklı fedakârlıkları anlaması çok önemli.
Burada önceliklerinizi ve değerlerinizi gözden geçirmelisiniz. Eğer birlikte olmak sizin için daha önemliyse, bu süreçte birbirinize destek olmanız lazım. Anlayış ve iletişim şart! Altın tabii ki önemlidir ama hayatta asıl olan sağlam bir bağ kurabilmek 💕 Eğer bu konuda çözüme varamazsanız, belki de evlilik kararını tekrar düşünmek gerekebilir. Lütfen sakin bir şekilde konuşun, birbirinize hislerinizi anlatın.
Ramazan'dayız, bu mübarek bir ay! Belki bu dönem size sabır ve barış getirebilir. Kalbini açık tut, empatiyle yaklaş, çok güzel bir çözüme kavuşacağına inanıyorum 🕊🌙00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
Aile & Toplum konusunda 940 cevap paylaştı. Birazcık aklın varsa ayrılırsın. Altın için yüzük atan kızdan hiçbir halt olmaz. Üstelik Sen onun için bu kadar fedakârlık yapıyorsun (ki bence kesinlikle iş yerini bırakmamalıydın, gelecekse o senin bulunduğun yere gelmeliydi, çünkü hem çalışmıyor hem de yardım etmiyor, sen ise belirlediğin bölgedeki işini bırakıyorsun riske giriyorsun) fakat değer görmüyorsun. Ben olsam düğün, nişan hiçbir şey yapmazdım. Sana böyle rest çekiyorsa kendine kıymet ver, sen daha değerlisin. Şimdiden ipleri onun eline vermişsin, kıymetin kalmamış. Bunun farkına var.
91 Yorumla- 1 yıl
Bu arada nişan her şeyiyle kıza aittir. Erkek tarafı hiçbir şeyine karışmaz. Bir tek nişanlığını alır.
Kına da kıza aittir. Meselâ bizde kuruyemişleri erkek alır, gerisi yine komple kız tarafına aittir.
Düğünü de erkek yapar.
Yine söylüyorum kız arkadaşın çok bencil, sadece kendisini düşünüyor. Ardına bile bakmadan kaçmanı tavsiye ederim. Bu tarz kızlardan emin ol çok çok var.
Sana bir örnek vereyim, benim kız arkadaşım erkek arkadaşının parası yok diye "tek taşa gerek yok normâl yüzük yeterli" demişti. Hatta evlendiler, kızın babası bir daire verdi. Güzelce geçiniyorlar, arkadaşım öyle şeyleri ağzına bile almaz. Geçinmeye gönlü olan geçinir.
- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılKardeşim onlar bulmuş bir eş. ek sırtına binmiş dehleyemedikleri yerlerde de bırakırlar.
Evlilik yeri gelirse bir nikahla yapılır huzurla oturduğun bir kanepe huzurla yaptığım bir yatak bunlardan ibarettir evi dört döşersin altınlarını takar takıştırırsın ama bir gram huzurun olmazsa ne yapacaksın yani bilmiyorum yaptığı hoş bir şey mi sanmıyorum senin ailenin de yaptığı hoş bir şey değil Bir de süt Hakkı denen bir saçmalık bu Kür. tler var ya iyi ki çocuğu yapıyorlar uçkurlarına çocuk yapıyorlar evlendirirken de damata çocuğu satmak için para alıyorlar resmen.50 Yorumla Güncel ülkesel durumumuzu düşünürsek nişanlının bu tutumu çok yanlış.
Evlenmek hele de gelenekselliğe bağlıysanız bayağı dudak uçuklatan bir fiyata patlıyor. Ki bahsettiğinize göre aileniz de size bu konuda hiç yardımcı değil.
Zaten belirli bir miktar altını yapabilmişsiniz, ayrıca okuduğumdan anladığım kadarıyla ya altını tamamlayacak ya da mobilya ayarlayacak kadar paranız da bulunmakta. Gayet iyi ilerlemişsiniz. Altını zaman geçtikçe de ve durumunuz iyileşince de alabilirsiniz, kaçan bir şey değil.
O yüzden ben nişanlınızı bu ısrarında haksız buldum.11 Yorumla
Soran11 ayBu konu hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum burada mısınız
1 yılYok süt hakkı.. bu kadar altın.. şu kadar altın. Yaw evlilik öncesi bunları isteyen.. bu kadar para göz bir kizla.. aileside böyle iken.. sen neden nişan yaptın ki. Bu kızın ve ailesinin.. bu paragöz olan çirkin yönünü nisanlanmadan önce görmen mumkün olmadı mı? Ver aldığım takıları de. Hadi sana güle güle. Bir dahada seni.. şahsiyetini... sevmeni.. sahiplenmeni.. işin icine bu seviyede çirkin maddi beklentileri karıştırmayan bir kız karışma çıkarsa.. sen kendin.. o temkiz kalbe.. bunu isteyerek ve kendini zorlamadan yap. Bu ne ya.. resmen yasal soygun. İşte aldığın tüm takıları.. at nişanı gitsin. Nisanlinda gitein hangi adamin başını yakarsa yaksin. Bir an önce kurtul. Böyle kadınla.. bu anlayışa sahip bir kadinla ömür geçmez.
20 YorumlaNişanlın diyor ki yani benim fiyatım bu, altı olursa yüzük atarım. Uzun bir yola çıkacaksın iyi düşün taşın. Konuş ve durumu anlat. Tepkisine bak seven insan bunları dile getirmez.
57 Yorumla
Soran11 ayYeni gelişmeler varda yine olumsuz ama fikir almak amacı ile yazsam cevaplar misiniz kendi düşüncenizi
Soran11 ayTam bir hafta önce altın kolye aldık bohcasi için 58 bin tl bu bilezik konularında sürekli kavga ettiğimiz için ona 2 bilezik vermiştim kendimde 3 tane. Ona verdiğim bilezigin değeri 160 bin tl. sonra bu kolyeyi benim ona yaptığım bilezik ile yaptı yani 4 bilezik 1 kolye vermiş olacaktım ona kolyeyi seçti ödemeye gelince bana dedi ki sendeki bileziği versene dedim sen verdiğim 2 bilezikten 1 tanesi ile yapacaktın şimdi benden ne istiyorsun öyle böyle derken o gün benim ile tartışıp yarı yolda bıraktı al senin olsun hepsi vs ailen sana yardım etmez tabi sen cimrisin diyip gitti bende hiç peşinden koşmadım daha önce çok koştuğum için. Sonra bu 2 gün sonra yazdı barışmak için vs ama dedi barışmak istiyorsan barışalım yoksa bitsin gitsin diye bende ben senin ile o gün bile barışırdım sen bir özür dileseydin. Bana dedi kadınlar özür dilemez ama ben yine diledim. sonra barıştık aradan 2 gün geçti onda 1 tane bilezik kaldı ya görüştüğümüz gün benden yine bendeki bütün bilezikleri istedi. Sana güvenmiyorum vs diyip ben ona güvenip 5 ay bileziklerin hepsini vermiştim ama şimdi vermek istemiyorum dedim benim ile 2 saat tartıştı bileziklerin hepsini almak için. dedim zaten 2 ay sonra evleniyoruz vereceğim ne saçmalıyorsun
Soran11 aySonra trip flan attı en azından bohça getirirken kolye ve 1 bilezik daha istiyorum dedi bu arada onda 1 tane daha bilezik var benim verdiğim. İyi tamam dedim konu kapandı. Biz ev tutacağız ya onun yaşadığı yerde yazıda da paylaşmıştım ben evimi yurdumu bırakıp onun oraya yerleşiyorum ben bahcelievlerdeyim o pendikte pendikten ev bakıyorum flan bu beğenmiyor dedim hayrola nesi var bazıları 0 bina bazıları 5 10 yıllık yeni binalar. Ne yani ben anneme otobüs ile mi gideceğim? Dedim pardon da pendikte yaşamayı bile göze aldım şimdi sen pendiginin mahallesini ilçesini mi begenmiyorsun saçmalama dedim. Ne yani sen beni annemden ayırmak mi istiyorsun. Dedim saçmalama annende gelsin ozaman bizde yaşasın niye 2 kira verelim annesini seviyorum bu arada. Yok öylede olmaz dedi ozsman dedim sen seç bul zaten herşeye sen karar veriyorsun flan öylede olmaz flan ya biz anlaşamıyoruz vs dedim bu sefer gerçekten kendim soğuyarak bıraktım sizce doğrusunu yapmadım mı yoruldum çünkü
1 yılAbi yazdıklarını okudum. Abi diyorum çünkü benden büyük oldugunu gördüm
Bence o senden ayrılmak istiyor ve bahane olarak bunu kullandı. hadi ordan git deseydin. Ciddiyim bak hadi ordan git deseydin. Herkes en iyisini ister ama maddi durumunun kötü oldugunu anlamıyorsa hadi ordan gitsin. Birisi sana paran için gelecekse hiç gelmesin abi o senin için düzgün birisi olsaydı. Zaten paran için gelmezdi. senin için yanında olurdu. Seni paran olmadıgı zamanda yanında olacak birisine ihtiyacın var. Bence direk ona hadi ordan git deseydin bir insan bu kadar para göz olmamalı.
10 YorumlaYakın dönemde böyle bir süreçten geçmiş biri olarak yaziim. Kızcağız çalışmıyormuş bide demişsin nişan kına istememen zaten sizin yapacaınız şeylerdi falan. Çalışmıyoken bunları yapmasını beklemedin heralde. Senin ailen yapmazsa onun ki nie yapsın. Hem ailen de tuhaf yarın yaşlansın nasıl bakmazsınız vs söylenecek. Bugün yardım etmezler böyle bencil aileleri hiç sevmiyorum. 100 gr altın makul bir istek ben 160 gr bilezik 75gr set aldırdım pişman değilim. Amaaa süt hakkı diye bir saçmalık olamaz. Ne yani onun süt hakkını verirsen kızın ( sanki bir eşyaymış gibi) tüm hakları sana mı ait olacak? O çok saçma gerisi makul
17 Yorumla- 1 yıl
160 gram altın aldırmak da aynı bence
- 1 yıl
Süt hakkı dedikleri şey adet gibi bir şey çoğu yörede var. Size göre 160 Gr bilezik istemek önceliktir başkasına da o adeti yerine getirmek önceliklidir.
- 1 yıl
@Gldn207208 Kaynananın damada nişan bohçası diye çamaşır alması da adet ama nedense ben kaynanaya çamaşır alırsam " sapık" deyola... Ben bu gelenekleri çözemedim
- 1 yıl
Vallahi Freddy bey ben de çözemiyorum bir😂ilerde evlenirsem yıldırım nikahı kıyacağm sırf şu saçmalıklar ile uğraşmamak için mental sağlığım daha önemli..
- 1 yıl
Ne diyon Abuzer 😂tipitip.
- 1 yıl
@Freddy1616 o altınlar bizim birikimimiz şu an. Kimseye vermedik. Öyle çok zora da girmedi bi yola girince Allah yardım ediyo
Gizli Üye(30-35)1 yılŞaka gibi ne okudum ben... Olmazsa üzülmeyin Rabbim birşeylerden koruyor sizi öyle düşünün. Biz de yetimiz iki erkek kardeşim var nişan olacaktı büyük kardeşime benzer sorundan dolayı kız değil kardeşim görüşmeyi kesti. Çünkü görgüsüzlükleri bitmedi asla. Kaynana adayı kadın eltimler şunları da yaptı siz de yapın görümcem şunları yaptı biz de isteriz gibi... Yani işin özü görgüsüz insanlar ona buna nispet yapacağım diye sömürüyordular. Şimdi kardeşlerim ikisi de kararlı alınacak şeyler belli başlı zaten kabul eden gelir altın delisi de gitsin belasını bulsun.
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu kız seni bildiğin kullanıyor. Acıması yok herhalde ne konuştuğunu farkında değil belli ki. Istihareye yatsana sen bu gevşemiş senin için hayırlı mı değil mi öğren.
Ayrıl demeyi kolay buluyor baksana. Her şeyi senden bekliyor normal değil bu. Allah bilir verdiğin altınları da yedi bu s. a. l. a. k. Acayip uyuz oldum şu kıza. Araştır bunu yoksa harcamaya hazır seni iyi düşün taşın kardeşim.
Hayırlıysa zaten senin tarafındadır değilse inşallah tez vakitte kurtulursun.
Allah hayırlı olanı karşına çıkartsın.15 Yorumla
Cevap sahibi11 ayBuradayım
Cevap sahibi11 ayEn doğrusunu yapmışsın takma artık.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılSüt hakkı nedir? Kadın kendi kızını emzirdi diye senden para mı istiyor yani? Bu ne çeşit sapkınlıktır. Aklımı kaçıracağım şunları gördükçe.
Yuva kurma işi karşılıklıdır, altın vs gibi konuları senden daha çok önemseyen biriyle, kızının emdiği süte kadar hesaplayıp masraflarıyla sana satan bi aileyle yuva kurulmaz.
Aklını başına al, üç gün ağlar unutursun.
61 Yorumla- 1 yıl
Maddiyata kızlarla kadınların sayısı çok arttı. Resmen erkeği sömürmek için bir yol arıyorlar, o yola da yok mehir yok süt hakkı yok nafaka gibi isimler veriyorlar. Erkek evlenirken bir ton para veriyor, boşanırken de yine bir ton para veriyor. Bu durumda erkekler evlenmekten de soğutuluyor
1 yılVallaha kardeşim zamanında bir abla bana şöyle bir şey demişti bir kadın eğer seviyorsa paranın , malın lafını asla yapmaz sevdiği için para harmamaktan asla çekinmez ama bu durum tam tersi ise o kadından da sana hayır gelmez ve gerçekten öyle oluyor.
59 Yorumla- 1 yıl
Aynen. Doğru ama kısmen doğru.
- 1 yıl
Ask karın doyurmuyor boşşş yapma
- 1 yıl
@Hasnikktir Kesinlikle doyurmuyor
- 1 yıl
@Hasnikktir kesinlikle öyle...
Ben de " Aşk karın doyurmuyor" diyen sevgiliden ayrıldım.
Ayrılırken ağlıyordu " Sevmiştim seni" diye - 1 yıl
İyi yapmışsın kurtulmuş
- 1 yıl
@Freddy1616 kadınlar ayrılırken yaş titar bu çok normal sağlıklı geçiş yapacak asıl sorun sizde sizler o geçişi yapamadan yasiyir sonra takiliyorsunuz. Birde ben eşimin çocuklarımın finansötürü olmasindan yanayım . yoksa ne ise yaracak?
- 1 yıl
@Papatyaadası çocuğu tek başına mı yaptı neden tüm finansı kendi yüklensin?
- 1 yıl
@Freddy1616 bir baba çocuğa süt veremeyecegine göre. Bakım yapamayacigina göre oturup bakması icap eder biz ababmizdan öyle gördük. Öyle söylerdi dedelerimiz bir erkek çocuğunun finansötürü değilse erkek demesin kebdisine derdi. Öyle biz öyle gördük öyle buyuduk bizde bosonma olunca çocuk anneye verilmez. Babada kalır. Baba bakar baba büyütür evlendirir cunki bizde çocuk kimin döşeğinde dogmuş ise o çocuk onundur. O çocuğu evlendirir. . budur arkadaş.
- 1 yıl
Genel fiziki doyurmaya anne bakar sadece. Gerisi babanindir bizde.
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sevseydi seni bu kadar zorlamazdı. Her zaman ilişkinin en başında çıkan sorunlar ilişkinin sonuna kadar sürer. Yani şimdi altın derdi bitse yarın başka bir dert çıkarır başına. Fedakarlık yapıyorsun ancak karşılığında hayal kırıklığı yaşayacaksın. Sana üzüldüm. Kendine başka bir eş adayı bulmanı dilerim.
33 Yorumla- 1 yıl
Seven kişi altın istemez zaten değil mi.
- 1 yıl
@Mehmetim80 Altın isteyip de başka şeylerden fedakârlık yapıyorsa ne ala ama her şey dört dörtlük olsun istiyorsa o kişiyle yürümez altın istersin ama eşyadan vazgeçersin mesela evlendikten sonra yavaş yavaş tamamlarsın acelesi yoktur ya da düğünden vazgeçersin nikah yapar geçersin vs. birşeyi çok istiyorsan eğer başka şeyden fedakârlık yapacaksın ben öyle yapardım
- 1 yıl
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılKız seni gerçekten seviyor olsaydı tamam 80 gr da olur, söz verdiysen sözünü sonra da tutarsın diyip seni sıkıntıya sokmadan evlenirdi. Demek ki çok da sevdigi biri değilsin. Üzgünüm gerçekler.. Nisanlin seni seviyor olsa bile parayı daha çok seviyor o kesin
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖyle bir hatunla ömür boyu sıkıntı yaşarsın yol yakınken dön 👍
Evliliğin amacı iyi günde kötü günde beraber olmak değil mi? Paranı biriktir gel diyorsa iyi gün dostu demektir kötü gününde yanında olmaz. Senin şu aşamada yapacağın en akıllıca şey düzenini hiç bozma nişanlına verdiğin altınları geçerli bir bahane ile geri iste ve nişanı atma fakat evlilik içinde hiç acele etme 👍 bırak birazda o emek versin. Sonuçta erkek dura dura koç olur derler oysa kadın dura dura hiç olur. Zaman kadının aleyhine işler, büyük ihtimalle nişanlın nişanı atar ve sana hiç uğraşmak için bir şey bırakmaz.
Son olarak bu ekonomik şartlarda evlenmek isteyen erkek bulmuş suyunu çıkarıyor. Babasının evinde kurusun dursun, sende dırdır derdini ertele.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 352 cevap paylaştı.
1 yılKardeşim açıkçası şimdiden para pul için kavga cikran biriyle bir ömür gecmez seviyorsun ama yok o olmadan olmaz yok bu olandan olmaz bekleyelim demesini de biyerde anlarım ama istoyordan ayrıl demek biraz fazla altın kadar değerin yok yani, aileler de artık olduğu kadar herkes kendi cabasiylla evleniyor maalesef bence bu altın işini düşünen biriyle olmaz. maalesef bir kadın olarak söylüyorum ama. olmaz.
Bende evlendim herşeyi eşimle yaptık
21 Yorumla
1 yılEvlilikte para pul lafı dönüyorsa daha başlamadan oradan kaçacaksın şu kadar bu kadar olsun dünya malı dünyada kalacak önemli olan birlikte kendinize yetecek kadar sizi kimseye muhtaç ettirmeyecek kadar kazanıp yaşayıp ölmeniz evliliğin amacı budur
30 Yorumla
1 yılBen sana nişanlının neden böyle yaptığını söyleyeyim tabiki bu bir varsayım ama boktan cevresi ve insanlar aptal çenelerini tutmuyorsun. Ailesi neden yapmıyor? Bırak yapsın sonra hiç değerin olmaz. Aaa düğün olmayacak mı? Bu neden olmayacak? Şu neden böyle? Şunu işte bunu böyle yap... Bunlar varsa insana kendini o kadar değersiz o kadar kötü hissettiriyor ki isteklerinj minimal tutup birde olmayınca insan patlıyor... Ama emin ol patlama sebebi sen değilsin çevresindekilerin ve ailenin eseri...
12 Yorumla
- 10 ay
Gec kaldım galiba ama hala sorun varsa cevaplar8m
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBiliyorum kolay değil hayatımda ilk kez birine bunu söylüyorum ayrıl vaziyet oki seni mutsuz bir evlilik bekliyor evlenirsiniz ama ayakkabı elbise degilki üzerime olmuyor diye kaldırıp bir kenara koyasın o varsın arkadaşlarıma şu kadar altın eşya alındı düğünü falan yerde yapıldı ile yoluna devam etsin. Allah kadın erkek herkesin karşısına iyi insanlar ve aileler çıkarsın.
12 Yorumla
- 11 ay
Bir altta yazmışsın okudum zor bir süreç seni bekliyor evlenince hayat dahada yıpratıcı olacak
1 yılAynı durumu ben yaşadım maddi durumum bu dedim üstüne düğün istedi düğün sonrası after party yetmez gibi tüm eşyaları ben alacakmışım Trabzon seti takı olmazsa olmaz vs en son nişan attım dedim sen git kuyumcu ile evlen
Eğer bir evlilikte takı cart curt vs lafı yapılıyorsa sana tek tavsiyem yaşamış biri olarak ayrıl kardeşim bir ömür üzüleceğine 1 2 ay üzül20 Yorumla
1 yılSüt hakkı mı :D Hazır yolun başındayken, aldığın altınları da külçe altına çevirme bahanesiyle geri al ve kaç kurtar kendini. Bundan olmaz, madem o kadar şey istiyor kendisi de elini taşın altına koyup çok az da olsa yardım etmesi gerekir. Kendisi hiçbir şey yapmayıp da her şeyi senden istemesi bencilliktir. Yuva falan kurulmaz böyle kadınlarla, ayrılmazsan ileride çok daha pişman olabilirsin. Ki de vaziyete bakılırsa da ileride çok pişman olacaksın...
20 Yorumlabencil biriyle olmaz kendine bu kötülüğü yapma. bende senin gibiydim eski eşimin durumu yok diye annemler evimi aldı eşyalarımı düzdü onlar bir salon takımı gelinliğimi 3 bilezik ve kolye aldılar hep annem ona senin olsun bir tane olsun derdi ama onlar kendini yüksek gösterirdi sonları kötü oldu iki çockla ayrıldım çocuklarıma kendim bakıyorum şimdi ben hayatımı kurdum onlarda kumar borcunu ödüyorlar şimdi.
sende sana bunu yapanı evlenince neler yapa bileceğini düşün ama böyle birinden de eş olmaz20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılAyrıl hemen derim para makinesi değilsin onu bir bilsin mutluluk altınla mı oluyor ne saçma sapan şeylerle uğraşıyorsunuz üzüldüm sana yaa cidden seni degil paranı sevmiş bakmışki istediğim olmuyor ayrılalım demiş sen hala peşinde koşacaksan sende hakrtmişsindir
20 Yorumla
1 yıl3-4 ay çok da uzun bir zaman değil bekleyebilirsiniz. Basta kızın ailesine söz vermişsin bu sözü yerine getirmen aileye ve kıza verilecek güven açısından düşünürsek paradan çok daha önemli. Böyle zamanlarda ne söyleniyorsa yerinde ve zamaninda yapılmalıdır sonradan caymak ya da ertelemek olmaz. Bunun pazarlığını en başta söz vermeden önce dusunecektin.
Nisan ve kınaya gelecek olursak Nisan ve kina kıyafetlerini sen alıyorsun geri kalanı salon tutma yeme icme vs kız yapar
01 Yorumla
20 gram altın için neden böyle yapıyor anlamadım esyalarınız yok ev kira bu devirde iş bulmak zor eve yerleşince de borçla evlenmiş olacaksınız ve eve huzursuzluk girecek ne kadar mantıksız düşüncesiz bir davranıs nişanı at ne demek keske aileleri araya koysanız kendi ailenize anlatsanız karşı tarafı arasanız
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılArkadaşım bence sen bu evlilik işini bir daha düşün derim.
120 gr altın istemek de nedir. İnsan der ki öncelikle evimizi kuralım eşyaları alalım. Kızın da bunun için evinize bir şeyler almaya çalışmalı.
Şu an böylr bencilse evlendikten sonra da üzülebilirsin
311 Yorumla
Cevap sahibi11 ayEvet
Cevap sahibi11 ayOlur evet
Cevap sahibi11 ayAyy okurken ben sinirlendim. Kız paragöz bu çok açık. Bi de kadınlar özür dilemezmiş. Ne saçma bişi nerden uyduruyo. Arkadaşım seb bu kadınla mutsuz olursun
Cevap sahibi11 ayBemce bırak ve barışma böyle biriyle. Hayatını yakma sonra çok pşşman olursun. Bencil paragöz açıkça ortada. Evlensen yine bir sürü soru çıkaracak. Seven insan tüm zorlukları birlikte aşar zorluk çıkarmaz
Cevap sahibi11 aySen kaç yasındasın
Soran11 ay27 yaşındayım
Cevap sahibi11 ayKararının arkasında ol. Seni gerçekten seven biriyle karşılaşırsın bigün mutlaka
1 yılSen evlilik mi yapıyorsun?
Yoksa ticari bir anlaşma mı imzalıyorsun?
Bu ne böyle alışveriş gibi ya.
Daha şimdiden altının gram hesabı yüzünden nişan atılacak evlilikten vazgeçilecekse
Bence sen hiç bir daha deneme bile
Bunlar kızlarını gelin etmiyor
Bildiğin pazarlıyorlar bence. 🙄😡10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı.
1 yılSrkana bile bakmadan bu kızdan ayrılıp kaç. Ayrılmadan önce de bu kıza verdiğin altınları geri al. Yoksa verdiğin altınların üzerine beleşe konmuş olur, sen ayrıldıktan sonra onları sana geri de vermez. Hem maddiyatçı hem de karaktersiz olan kızlardan uzak durmak lazım
00 Yorumla Kaç kardeşim kaaç. O senin iliğini kemiğini sömürür. Ben böyle bencil ve paragöz birini görmedim. Verdiklerinide al ve kurtul ondan. Allah herkesi gözü tok insanla karşılaştırsın.
sevgi karın doyurmuyor. Anlattıklarına göre hayatın kayacak bence onunla evlenirsen. Can ve akıl sağlığın için ayrıl bence.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
1 yılArkana bile bakmadan kaç senin bugün herşeyi tek başına yaptığını bilen nişanlın sana bugün acımıyorsa yatın evlenınce allah sana yardım etsin evlilik müşterek bir birliktelik sevgi saygı ve anlayışa dayalı olmalı. Maalesef sizde O yok hele süt parası nedir kızını sana satıyor mu vicdansız ve acımasız biri ile karşı karşıyasın çok. Geç olmadan altınlarını al yatırım olarak say seni seven biri beraber kazanır ve yapar sevmeyen bencil biri ise oturduğu yerden bekler çok üzüldüm senin adına
00 Yorumla
1 yılIşin içine süt Hakkı mehir bilmem neyi adetler girdi mi o işler karışır aga. Iki insan evleniyo. Herkes bir olacak, bu iki insana destek olacak, yardım edecek. kimse kimseden altın falan istemesin. Bu adetler yüzünden kaç tane aile aile olmadan bitti.. bırakın bu isleri. Ben sırf bu saçmalıklar yüzünden zamanında her şeyi bitiren adamım..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAhh bee, uzun zamandır aşık olduğum biri var ve kendisi ben asgari ücretle çalışıyorum ama sana öyle fazla bir şey alamıyorum derse bile ben okeyim onu o kadar çok özlüyorum ki çalışmasa bile , yürüyemese, göremese bile onunla evlenirim... Keşke her şey daha bambaşka olsaydı en azından onu özlediğimde gerçekten sarılmıs gibi hissetseydim rüyam bile görememenin acısı var üzerimde kendisi şu an askerde ona rağmen konuştum belkii başka bir evrende en güzel haliylee,
Soruna gelecek olursam güzel dostum seni ya hiç sevmiyor ya da sana karşı duyguları zayıf zaten evlensende bu tipler hep sorun çıkarır yol yakınken dönmeni tavsiye ederim.11 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 871 cevap paylaştı. Kral açıklamadan bir kelime bile okumadım, sorunun başlığını okumam yeterli oldu. Düşünme direk bırak. Aynı çatı altında yaşamak için karşı tarafa borçlanmak kadar saçma bir şey yok zaten. Daha şimdiden senin paran benim param yapılmaması lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAnası osu şusu para istiyorsa altın istiyorsa zaten tabana kuvvet kaç o kişiden ve aileden. Hayatını öyle bir yakarsın ki boşanayım dersin nafakayı anası kendine bağlatır. Uzatmadan bitir bu işi. Para ve altın talebinin koşulunun koşulduğu hiçbir evlilikten hayır gelmedi gelmeyecek
20 YorumlaAyyy neler var ya ben 2 bilezik ile gelin olmuştum bide Trabzonluyum 🥲 Şu zamanda her şey o kadar pahalı ki ikiniz de belli yerlerde haklısınız bişey diyemiyorum ama ertelenebilir yani ayrıl ne demek
20 Yorumla
1 yılSüt parası ne be Diyarbakır'da bunu istiyen aileleri rezil ediyoruz iğrenç kızda sanırım sen olsanda olur olmasanda olur diyor ayıp ediyor anlamıyor sanırım sen altınını geri al yüzüğü geri al kendi yoluna bak
30 Yorumla
1 yılAşırı bencil biriyle birliktesin ve daha başindan kendinden başkasını düsünmeyen birisi hep böyle olur. Bu evlilikten pek hayir bekleme bence. Yol yakınken bırakirsan senin kârına devam edersen ömurlük zarardasın
30 Yorumla
1 yılBöyle mende*bur kızlar el üstünde tutuluyor işte. Sen her şeyi göze alırken onun hep bencilce düşünmesi, suyuna gitmemesi arsızca. Nişanı atmanız daha hayırlı olur bence. Yine de hakkınızda hayırlısı olsun.
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılbu fragman abi
benim kuzenim 3 yıllık ilişkisi vardı nişanlılardı düğün davetiyeleri dağıtılmıştı ama en sonunda ayrıldı
ayrılmasaydı mahvolmuştu sen bir de evlenirsen gör
o seni değil çıkarlarını seviyor
uzak dur ondan eğer azıcık kendini seviyorsan ve gururun varsa
aynı zamanda üzülme değmez üstüne yeni kıyılara yelken aç direk
ayrıldığın akşam içki içilcek kadar bile değerli değil
sal gitsin biz adamız adam oyuncak ya da köle değiliz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTereddüt bile direk ayrıl, az yesinde kendi yapsın haspam, ilerde daha büyük sorun olur, dahası seni kaybetme korkusu bile yok ayrılacaksan ayrıl nedemek be bırak aldığın her şey send kalsın yatırım yap buna kendini yoldurma, nasibin çıkar elbet
41 Yorumla
1 yılSüt hakkı nedir ya ne saçma adet kaldı ki tek başına evlenmeye ev kurmaya çalışıyorsun birazcik seni anlaması gerek hersey para mı bu dünya da peygamberimiz bile kolaylaştırın zorlastirmayin demiş..
41 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle katılıyorum 👍🏻
Arkadasini yani beni dinle ve o rezil gormemis ayiyi rezillikleri ile yuzustu birak ve ayril, uzaklas. O tipler sana mutlulyk degil zulum olur. Bir hanimefendi boyle seyler soylemez. Beni dinle ve mumkunse konusalim ozel bu durumu kardesim.
20 Yorumla
1 yılAslanım sen verdiğin altını geri alabilir misin? Alırsan Nişanı boz. Bu sevgi aşk vs değil satın alma olmuş. Gerek yok bunu diyen birine. Kendini üzme kardeşim. Bırak bunu hayatına bak. 40 yaşında bir abin olarak diyeceğim budur
20 YorumlaZor zamanında seni anlamak, destek vermek yerine böyle yapması hiç doğru degil bencil biri şimdi böyleyse ilerde de böyle olur bu yola hiç onunla girme
30 Yorumlaİstekleri yerine gelmedi diye daha şimdiden böyle yapıyorsa kendisi de kazanıyor diyorsun hayatı bolusmek için değilde nispet yaomak için yaşıyor olabilir mi? Belki de ayrılmanız daha hayırlı. Ve bunun kararını kimse senin yerine veremez.
10 YorumlaVerdiklerini geri işte deki kuyumcuda tartrcam. Sonra boz nişanı bu böyle olmaz böyle yuva kurulmaz. ya da çek bu kızı ömür boyu
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBana nikahimda esim iki tane bilezik takti hepsi bukadar 6 yillik evliyiz ve esimi her seyden cok seviyorum aklin var ise o paragöz kisiyi aninda birak ! Yarin bir gün sen hasta olunca sirf paran yok diye o seni birakir demedi deme
21 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 609 cevap paylaştı.
1 yılİşte böyle kızlar el üstü oluyor ya 😀 istemem deseydi böyle bi soru bile sormazdın eminiiim. Paraya düşkün kız erkek farketmez olmaz ya ayrıl girsin
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
1 yılAnası 20 gram yetiştirme parası mı istiyor? Bu kız başka hangi kuluplerde top oynamış. Bir sonra ki satıştan da %25 satış payı istiyormuymuş? Araplardan aldığımız bu orfun adetin taaa m...
20 Yorumla Bunu söylemek istemezdim ama nişanlın senin değil paranın derdinde. Gerçekten seven biri için bunlar sorun olmamalı. Önceliği sen değilsin, önceliği para...
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 806 cevap paylaştı. Bir bahane ile aldıklarını geri işte. 120 gramlık tek ürün alacağım, çok güzel bir set buldum, öncekileri ver, yenisini getireceğim gibi bir bahane bulup aldıklarını iste. Sonra da ayrıl, kurtul
00 Yorumla
1 yılTüm takıları al, kurtul dostum. Bu ne yaa. Maddiyata sana verdiğinden daha fazla önem veren bir aileyle beraber olman inan ki hata olur. İmza atmadan tekrar bir düşün derim. Sonrası çok daha çetrefilli ve zor olacaktır çünkü.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Ailesinde görmediği hiçbir şeyi sende kıza yapma. Tamam şimdi seviyorsun ama sonrası daha kötü. Çaba göstermeyen için hayat mücadelesinde yanında destek olmayacak birisini alma.
Sonrası daha da kötü olur.00 YorumlaBence olay mahallini hemen terk et. ilerde ocağına incir ağacı dikerler sende KS da bir eleman vardı söylediydi dersin. bu devirde her şey para mı?
10 Yorumla
1 yılşaka mi bu ne okudum ben bence sen ayril bi an önce bundan
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılYani sevgiyle yürünen bir yolda araya maddi ve menfai çıkarlar diken oluyor ve o dikenler ezilip biçilmiyor ise balık baştan kokar demektir..
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ne kadar yüzsüz ya insanlar. Böylelerine ağız açılmıyor nedense. Paranin kölesi olmuş ağzında para muhabbeti düşürmeyen birinden olmaz. Boş muhabbet
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılAyrıl... Verdiklerini de geri al. Kurban pazarlığına dönmüş sizin olayınız. Bu evlilikten hayır gelmez, en geç 5 yıl içinde boşanırsınız. Akıllı ol. Eş mi alıyorsun eşya mı?
00 Yorumla
1 yılcalismayan evliligi ortak bir sey olarak gormeyen her seyi erkekten bekleyen birisiyle niye evleniyorsun ki. hem çalışmıyor hem de ona gore lokasyon degistiriyorsun. slk misin diye sorarlar adama
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı. boş ver, ayrıl. Anlayışsız, sana yük olacak biriyle evlenme
30 Yorumla
1 yılBence böyle insanlarsan direk uzaklaşmalısın seni seven zora sokmaz gerçekten seviyorsa hiç hiçbişeyi düşünmez eksik kalan bir bilezik yüzünden evliliği erteliyorsa başka şeyler düşünürüm bence sonuna kadar haklısın 👍
32 Yorumla
- Devamını Gör (127)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat