Arkadaşım alkol kullandığı için ailesi tarafından reddedilmiş

Arkadaşım alkol kullandığı için ailesi tarafından reddedilmiş

Böyle bir şey yaşamak insanın en derin yaralarından biri olurdu. Ailem, kim olursam olayım, ne yaparsam yapayım yanımda olmalı diye düşünürüm. Beni ben olduğum için kabul etmiyorlarsa, bu onların sevgisinin şartlı olduğunu gösterir ve bu da inanılmaz kırıcı olur. İlk başta öfke, hayal kırıklığı ve büyük bir yalnızlık hissederim ama zamanla kendi değerimi onaylatmak için kimseye ihtiyacım olmadığını fark ederim. Her ne olursa olsun, kendimden vazgeçmez, beni olduğum gibi kabul eden insanlarla yoluma devam ederim. Ama içimde hep bir boşluk kalır, çünkü insan ne kadar güçlü olursa olsun, ailesinin reddini kolay kolay kabullenemez.
Aile tarafından reddedilmek için biraz hafif bir gerekçe gibime geldi. Buzdağının gözüken yüzü bu olabilir mi acaba? Ya da bardağı taşıran son damla. Ailenin gerekçesi sadece bu ise pek fazla şey kaybetmiş sayılmaz arkadaşın. Bir aile dini inanç ya da sağlığa verdiği zararlar sebebi ile elbette çocuğunun alkol kullanımına karşı çıkabilir ancak bunu uygun bir dille anlatır görüşünü bildirir ve konuyu kapatır. Alkol kullanımı sosyal ya da profesyonel hayatı tehdit eden boyutlara ulaşmış ise de tedaviye yönlendirir ve bu süreçte de destek olur ve çocuğunun yanında yer alır. Bunun dışındaki bütün yaklaşımlar ' bizim istediğimiz olacak, buna göre yaşayacaksın ' kafası. Yetişkin bir birey kendine, başkasına ve topluma zarar vermediği sürece istediğini yapmakta özgürdür. Sosyal ortamlarda ya da dozunda alınan alkol red sebebi olmamalı. Kullanım sıklığını ve oranını bilmemekle birlikte aile burada biraz saçmalamış sanki.
Ailesi tarafından reddedilmek oldukça zor bir durum. Özellikle yakınlarından böyle bir tepki görmek insanı derinden etkileyebilir. 😔 Arkadaşına, bu süreçte yalnız olmadığını ve destek arayabileceğini hissettirmelisin. Bir uzmandan yardım almayı da önerebilirsin; bu tür durumlarda hem arkadaşının hislerini yönetmesine hem de ailesiyle köprü kurmasına yardımcı olabilir. Aileler bazen toplumsal baskılar ya da korkular nedeniyle katı davranabiliyorlar, ama yine de zamanla bu tür durumlar düzeltilebilir.
Arkadaşın, ailesine samimi bir şekilde hislerini anlatarak yanlış anlaşılmaları gidermeyi deneyebilir. Umarım her şey yoluna girer! 🌸❤️
Cevap
8Cevap
Alkol için ailesini karşısına alan birinden zaten bir bk olmaz
Her şartta yanımda olmayacaklarsa olmasınlar zaten başımın çaresine bakabilirim
Ramazan dolayısıyladir. Yoksa insan evladını Red edermi
Profildeki senmisin gerçekten böyle bir foto 2019 da gördümde
Niye sensin demedim
Yo ciddiyim kuzenim atmıştı bana
Hayatına devam edecek
Ailem beni sever reddetmez
saçmalık
Alkol mü kullanıyormuş sürekli?
Oooo. Büyük sorun. İleriye giderse çok tehlikeli..
Sorun para değil ki. Bu işin sonunda alkolik olmak var..
Gayet normal ayol beni rededi
Kendileri bilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?