Fakir olupta mutlu olan var mı karnını doyurmak için ekmek yeterli olan onun bunun kıyafetiyle büyüyen sobalı evde su ısınacak yıkanacam tüp bekle çay kaynasın bulaşık yıkamak için su bekle 6kişi 2odada yaşa kanepede uyu bir ayakkabıyla bir ömür geçir insanlardan utan yoruldum artık;'((((ölürüm yakında bu dertten
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılailem fakir degil ama varlık içinde bunları gördüm
bir 4 yıldır aynı ayakabıyı giydim bazen kardeşimin giysilerini giyiyorum küçükken hep giyerdim ama başkasının giysisiyle insan mutlu olamıyor eski işte rahat degilsin
emin ol dolmuş parası bulamadıgım oldu ama ailem Allaha şükür parası vardı
babam memur emeklisi 2 kardeşim ögretmen 3 işi işsiz 1 i okuyor
bende üni okudum işsizim
ya iş bulamıyorumkaç yere baktım almıyorlar en basit sekreterlige başvurdum referansın yok bilmem diyorlar
sonra aylık 500 liraya çok diyen işyeri var sigorta bile yapmıyorlar
hergün evdeyim annem bile benden bıktı diyebilirim sebebsiz kavga küfür
evlen diyorlar lakin fakirlikten korkuyorum evlen dedikleri adam işsiz maddiyattan babasına baglı bir adam ailesi ile oturucak korkuyorum işte evlenmeye tahsili falan yok böyle işte
hergün evde sudan sebebler kavga oluyor paran olmayınca sosyalda olamıyorsun dışarı çıkma lüksün yok arkadaşla görüşemiyorum öyle
bu arada evimiz hep rutubetli rutubetten hasta oluyorum varlık içinde yokluk
kader işte05 Yorumla- +1 yıl
Allah yardımcın olsun. Gerçekten zormuş hayatın.
Cevap sahibi+1 yılAllah razı olsun
Soran+1 yılBende hastayım astım krizine giriyorum anlıyorum seni o rutubeti iyi biliyorum sigara kullanmam etmem ciğerler iflas bugünlerde geçecek Allah yardımcımız olsun
Soran+1 yılBende üniversite mezunuyum ve işsiz mülakatları kazandım işe başladım astım yüzünden çıkmak zorunda kaldım dr yasakladı
Cevap sahibi+1 yılne işiydi buldugun iş
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimde yaşam tarzım seninki gibi sayılır. Cehennem azabı
17 Yorumla
Soran+1 yılHastayım birde çok zor devam ediyorum
- +1 yıl
Haline şükretmiyen daha beter olur unutma!!!
Cevap sahibi+1 yılYa tabi gecekonduda yaşamak sonra komşuların evin dibinde olması zır zır dır dır yapmadı. Ne kadar güzel oh
Soran+1 yılEvinde yemekleri var konuşuyolar nete nasıl girmişim o zorlarına gitti satmaya getirdin telefonu 20lira vermediler
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler eig için. Seni çok iyi anlıyorum
Soran+1 yılAnladığını bildiğim için eig seçtim Allah yardımıcmız olsun
Aslinda bu sekilde buyumus bir insan hayattaki guzelliklerin tadini zengin olanlardan daha kolay cikartiyor. Fakir olmanin sebeplerini arastirip cozum yolu bulunabilir. 6 kisilik bir ailede 4 kisi calissa aylik 500 Tl almis olsalar dahi 2000 TL gelir yapar. Buda bir ailenin orta standartta bir yasam surmesi icin yeterlidir saniyorum. Is bulamiyoruz lafina pek inanmam. Is begenmiyoruz lafi veya is aramiyoruz lafi daha gercekci geliyor.
00 Yorumla
+1 yılÇoook kişi var sen yeterki hayata hangi pencereden baltığına bağlı, buzlu damda hayata bakmaya çalışırsan; pencerenin hemen ardındaki güzel mutlulugu göremezsin sıkılısın hayattan, ama düz camda izleyince hayatı, pencerenn ardındaki mutluğu görüp ona ulaşmaya çalışırsın sevgi mutluluk dolar içinde.. Yani şu anada senin bir pimamenci çağırıp hayat pencereni buzlu camdan düz cama çevirmek senin elinde bizim değil..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
47Cevap
+1 yılinsanlardan asla utanmaman gerekiyo ve çoğu insanın maddi sıkıntısı var zaten
fakat zengin olunca ne olacak? neyin kıymeti kalacaktı ki şımarık paraya düşkün yetişecektin.
şimdi eline para geçse tutumlu olacaksın biriktireceksin, ayağını yorgana göre uzatacaksın. Derdi veren allah dermanı da verir, fakirlikde bir sınavdır, sabretmek gerekir, of bıktım demek allahın gücüne gider evi barkı olmayan insanlar yiyecek lokma bulamayan insanlarda var, bunlar ne yapsın? of yiyecek yemeğim yok diyip söylendikleri var mı? otururlar bir köşede yardım beklerler, ama yok işte.
keşke bütün insanlar yardımsever olsa, aç insan kalmasa dünyada, zenginin moda uğruna aldığı giysileri son model telefonları son model arabaları var hep açgözlü yetiştiler herşeyin en iyisine layıklar gözlerinde perde var sanki dünya onların, yırtık pantalonu moda yapıp fakir insanlarda görünce iğnerek bakanlardan nefret ediyorum, Allah herkese akıl fikir versin keşke azıcık adalet olsaydı bu dünyada. ama yok.12 Yorumla
Soran+1 yılAdalet olsaydı herkes eşit olurdu artık zengine veriyorlar fakirden alıp ne söylesen ne anlatsan kimse anlamıyo isyan değil benimki adaletin olmamasına bu başkaldırışım Allahıma şükür nefes aldığım için
- +1 yıl
Sabret bu dünya gelip geçici sonuçta
Herkes şanslı doğmuyor bu dünyada bazen bir el uzansın ya da bir mucize gerçekleşsin diye bekleriz ama asıl mucize kendimiziz. Biz istersek ve bunun için çabalarsak herşey olur er ya da geç. Kimimizin daha çok uğraşması gerek sadece. Belki senin kadar sıkıntı çekmedim ama buna yakın şeyler gördüm geçirdim 5 kişi 2 odada büyüdük yeri geldi 1 lira harçlıkla okula gittim yeni kıyafet nedir bilmedim ama asla benim kaderim bu diyip pes etmedim şimdi çok başka yerdeyim çok şükür. Sen sen ol asla kendin olmaktan utanma
10 Yorumla
+1 yılöğlen abim okuldan gelirdi ben kapıda beklerdim onu. ayakkabılarını montonu verirdi ben giderdim okula. şu an olduğum kişiden gayet memnunum. bence bu yaştan sonra benim fakir veya orta gelirli olmam benim elimde. okuyupta kendi paranı kazanıcaksın sonuçta.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsan alışıyor zamanla hiçbir zaman cok zengin olmadıkta orta gelirliydik babam her istediğimizi yapmaya çalışıyordu lisedeyken kimsenin almadığı harçlığı alıyordum gezip tozuyordum ama yaş 21-22 lere gelince hayatı öğrenmeyi başlıyorsun evimize nerdeyse ayda 1 haciz geliyordu eşya kalmamıştı evde işlerde yolunda gitmiyordu inan gün geliyordu elemanların parasını verince bize para kalmıyordu ekmeği bile zor alıyordu babam kirayı faturaları ödeyemiyordu baya bir isyan etmiştim sonra babam kalp krizi geçirdi kalbinin %20 si öldü işlevini kaybetti ve ben o gün anladımki esas zenginlik ailen onlarlaysan her zorluğu atlatırsın şimdi toparladık durumu eskiden her akşam dışarı çıkan ben şimdi ara ara arkadaşlarla çay içmeye gidiyorum babam biyere gideğim zaman arabayı al diyor almıyorum ne gerek varki dolmuş 2.5 tl eskidende en kısa yere bile taksiyle giderdim :) şunu diyim durumunuz ne olursa olsun isyan etmeyin ailenize sıkı sıkı sarılın inanın insanın en büyük zenginliği ailesi
11 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle katılıyorummmmmmm aile en değerli şey
ben öyle büyüdüm.. son 5 senedir düzeldik... eskiler daha iyiydi kesinlikle.
insan herşeyin değerini o zman biliyor.
biz bir odada 4 kişi yatardık duvarlar ışıl ışıl parlardı buz kaplardı kertenkele gezerdi duvarda yazında :))
yerlerde karıncalar böcekler. ve daha anlatamayacığm çok şeyyyy neydi o günler ya..00 YorumlaFakirlik utanılacak şey değil, ama bu düşüncelerin aileni utandırır bilesin..
*Tamda bahsettiğin gibi bir evde ve aynı şartlarda büyüdüm.. Yumurtayı ekmeksiz yeme lüksünün olmadığı sofralarda.. Birilerinden veya hayattan bir şeyler beklemeye gerek yok, ayağa kalk ve çalış sadece, kendin için hayallerin için, içindeki ukdeler ve eziklikler için çalış..
Kim ne yaparsa kendine yapıyor, inan mücadele etmek şikayet edip kendini heba etmekten çok daha kolay..00 Yorumla
+1 yılAnlamadim... Fakir insanlar varliklariyla mutlulardir. Kapatokyaya gitmisdim bir aile caya davet etti beni. Adamlarin maddi durumlari cok zayifdi ama okadar mutlulardiki ve okadar cömertlerdiki inanamazsin.
00 Yorumla
+1 yılOnemli olan maddi olarak degil manevi olarak fakir olmama. yanlis dusunuyorsun, belki bu durumdan hoslanmiyor olabilirsin ozaman egitimini kariyerini dusun ki senin icin emek veren uzulen ailene de ileride bir yardimin dokunsun
00 YorumlaFakirim aynı zamanda mutsuzum ama mutsuzluğumun nedeni fakir olmam değil.
Onu geç de cahil olup mutlu olanlara ne diyeceksin? Boşuna dememişler "ignorance is bliss" diye.00 Yorumlaİnsan hayatında maddi sıkıntıların yaşandığı dönem en zor dönem bu dünyada ki en büyük imtihan umut dünyası işte insan hep düzelicek umudu ile yaşıyor allah kolaylık versin ve size güzel kapılar açsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok iyisin teşekkür ederim anlaman mutlu etti
ben fakirim. ama herseyimi kendim yapiyorum. insanlardan dautanmiyorum. hatta bu vurdumduymazligim ve istedigimi elde etmem her seferinde daha onlari bana imrendiriyor.
00 Yorumla
+1 yılZengin olmak gorecelidir goz toklugu var gozun ac oldukca istdikce istersin herkes dort dortluk yasamak ister ama olmuyosa kimseyi suclu tutamassinda en guzeli mutlulugu maddiyatla deilde birazda kendinde aramalisin sukur etmeyi bilmelisin
00 Yorumla
+1 yılPara mutluluğu getirmez ama parasızlığım mutsuzluğu da beraberinde getirdiği kesin. :)
00 Yorumla
+1 yılSen Resmen şu an İsyan Ediyorsun! İsyan Ettiğin Sürece Hiç Bir Şey İstediğin Gibi Olmaz! Neden Utanıyorsun? Unutanılacak Ne Var?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSANKİ ZENGİNLER ÇOK MU MUTLU HEPSİ AYRI ALEMDE AMA FAKİRLİKTE BİR ŞEY YOK SADECE ZOR GEÇİM OLABİLİR ONUDA BİRİBİRİNİZE DESTEK VEREREK ATLATATBİLİRSİNİZ
30 YorumlaKeşke evim barkım param olmasaydı da sevdiğim yanımda olsaydı kuru ekmek yeseydim gözlerine bakarak doysaydım. :(
00 Yorumla
+1 yıl26 yıl yerde uyumus ve mutlu olmuş adamım. Şimdi bu yataklar da uyumak bana koyuyor bazen yerde yatiyorum
10 Yorumla
+1 yılBurjuva değil proleter sınıfım, senin bu dediklerini güneydoğu halkı sonuna kadar yaşıyor ve eziliyor eğer buralarda olsaydın halkın ne kadar ezilmiş olduğunu görürdün
00 Yorumla
+1 yılher şeyi veren allahtır. senin utandığın insanların senden bir farkı yok. kim bilir onların utanılacak neleri vardır da yüzleri beton kesilmiştir..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAynen öyle büyüdüm bende o zamanlar mutsuzdum ama şimdi arıyorum o dönemi ne güzel zamanlarmış bir beraberdik acıyı da mutluluğu da birlikte yaşıyorduk
00 Yorumla Sizin anlattiginiz koy hayati sanirim bazen o günleri özlüyorum
014 Yorumla
Soran+1 yılŞehirde böyle hayat üzüyı zaten
Soran+1 yılİstanbul
Soran+1 yılNeden
Soran+1 yılTakip ediyorum
Soran+1 yılBende öyle
Soran+1 yıl;)))
+1 yılinsanlığını kaybetme de fakir olmuşsun zengin olmuşsun ne fark eder.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 508 cevap paylaştı.
+1 yılzengin olup karaktersiz olmadığım için mutluyum Allah a şükür aç değilim açıkta değilim
00 Yorumla Ole bir evde büyümedim ama zengin de sayılamam şükür
00 Yorumla
+1 yılHerzaman bununla gurur duyacağm iyiki sobalı evde bir ekmeği zor bularak bir çok zaman aç yatarak büyümüşüm
Bunun bana kattıkları paha biçilmez10 Yorumla
+1 yılSomine ask ve aile bir kap yemek ve bir çatı olsun yeter :)
03 Yorumla
Soran+1 yılŞömine;))
- +1 yıl
Soba de gitsin :)
Soran+1 yıl;)))))
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSağlığım yerinde kadınım @elegant hayatımdaysa gerisine koy gitsin
01 Yorumla
+1 yılÖnemli olan bu dediklerinle mutlu olmaktır herşey para değildir asıl önemli olan zenginken fakir olupta o hayata alışamayacklar utanmalı sen değil
01 Yorumla- +1 yıl
Aynı şartlarda bende büyüdüm hiçte mutsuz ve utanç içinde değilim Hamdolsun iyiki de lüks içinde bolluk içinde büyümemişim
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunca sıkıntıdasın ve internete girme imkanın var harika
04 Yorumla
Soran+1 yılWıfı diye bişey var beyni olab giriyo
Cevap sahibi+1 yılwi fi telefon elinde ne geziyor o fakirlikte :)
Soran+1 yılNe alakası var bağlanıyor telefon kişisel erişim var telefonumun resmini atarım morarırsın modelli değil intternet destekliyo inşallah sende benim gibi olursun
Cevap sahibi+1 yılhiç inandırıcı gelmedi
Knk o yazdıkların eskidendi simdi biraz daha iyiyiz :D :D
00 Yorumla
+1 yılKeşke hep fakir kalsaydık demeyi çok isterdim ama durum zaten aynı
00 Yorumla
+1 yılBilgisayarın veya telefonun olduğuna göre o kadar fakir değilsin
116 Yorumla
Soran+1 yılBilgisayarım yok telefonumda interneti destekliyo sadece;) zorunamı gitti sanane bu kızlar herşeye muhalefet
- +1 yıl
Niye isyan edercesine bu konuyu yazıyorsunuz ve ayrıca çok hırçınsın -_-
Soran+1 yılSanki zenginmişim ama kandırıyomuşum gibi yazdın ondan böyle davranmam doğal;)
- +1 yıl
Hm sanki biz para içinde yüzüyoruzda haline şükretmen için bunu dedim bir telefon alamıyacak kadar fakir olanlar var anladınmı
Soran+1 yılBir telefonu olup onu satacak kadar fakir olanlarda var benim gibi biliyorum hayatı senden daha iyi suriyelilere maaş bağlanır sesiniz çıkmaz biz böyle devam
- +1 yıl
Benmiyim devlet bana kükrütorsun her şeyde derdi veren ALLAH dermanıda verir ne sinirlisin sen?
Soran+1 yıl;)))) oda senin fikrin
- +1 yıl
Evet benim fikrim ;)
Soran+1 yılOzaman kendi fikrin seni ilgilendirir beni diil;)
- +1 yıl
Evet aynen öyle keşke buraya yazarak başkalarının bilgisini almasaydın sonuçta seni ilgilendirmez başkalarının fikri değilim :)
Soran+1 yılAklı olan herkes beni ilgilendirir senin aklın beynin olmadığı için üzgünüm benim hiç umrumde değilsin ;)))
- +1 yıl
Laf sokupda ergenler gibi iyi birşey söylermişcesine gelerek ne kadar usta bir zekada olduğun anlaşıliyor oysaki ben sana kötü bir şey dediğini sanmıyorum
Soran+1 yılİyi veya kötü bir durum yok ortada tekrar ve son kez açıklıyorum benim sana laf sokma sebebim zenginimde fakir olarak tanıtıyorum kendimi gibi bir yorum yaptın bu yüzden telefonu olmayan kim var Allah aşkına keşke Zengin olsaydım hem burada dertleşmek istedim kimseden birşey istemedim
- +1 yıl
Bende sana sadece telefonun var ona sahip olmayacak bile fakir olanlar var zengin olmak her kez ister birikim yap okuyosansa derslerine çalışarak en büyük birikim yapmış olursun haberin olsun derdi veren Allah dermanıda verilir ve Allah hiç kimseyi bu dünyada yaratıpda kendi başımıza terk etmemiştir sabır ediceksin ve artık yeter lütfen yoruldum
Soran+1 yılAllah yardımcımız olsun inşallah
- +1 yıl
Amin :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılFakir bir ailede büyüdüğüm için gurur duyuyorum. Zenginlerin haline acıyorum çocukları her gün bir yerde Sürtüyo.
00 YorumlaFakirim amma keyfim binbeşyüz dıleleyley 😂
21 Yorumla
Soran+1 yıl;))))
- Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılmutlu değiliz avunuyoruz sadece
00 Yorumla
+1 yılInternet var?
Bilgisayar var?12 Yorumla
Soran+1 yılKomşunun interneti telefonda samsung milattan önce;)
- +1 yıl
Kafa calisiyo mantikli
+1 yılfakirlik mutluluğa engel değildir.
10 Yorumlamutluluğun para birimi yoktur.
00 Yorumla
+1 yılElhamdülillah mutluyum
00 YorumlaZugurt tesellisi ozetliyir hayatimizi.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıle ben bunları yaşadım lakin ölmedim derdimden
00 Yorumla zamanla olur hersey sabır
00 YorumlaZengin ama mutsuzum
Hadi bakalım00 YorumlaPara Mutluluk Getirmiyo
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılsenin durumda olan yüzlerce insan var.
00 Yorumla
+1 yılZenginim ama çok mutsuzum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmeyi düşündün mü o zaman işler değişir
02 Yorumla
Soran+1 yılParası olan birisiyle değil sevdiğinle olsun
Cevap sahibi+1 yılBen parasıyla demedim ki normal biriyle evlensen yine değişir hayatın
karı koca çalışırsınız allah yardım eder size
Elhamdülillah bu halime
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 514 cevap paylaştı. halimize sükür edelim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. mutlu olunur
00 Yorumla
+1 yılgönlüm zengin :D
05 Yorumla
Soran+1 yılKarnım aç gönlüm zengin diyosun;)
- +1 yıl
evet yetmez mi :D
Soran+1 yılTabiki yeter
- +1 yıl
gel gidiyoruz
Soran+1 yılTeşekkürler;))
yoktur
00 Yorumlaçoookkkk
00 Yorumlane yapcaz
00 YorumlaBen mutlu olurum
00 Yorumla
Devamını Gör(40)