- Aile & Toplum konusunda 737 cevap paylaştı.
1 yılBenim hayatım böyle. Hafta sonu artık illallah ettim çıktım dışarıya dağa çıktım yürüyüş yaptım. Gittim orada bir güzel et pişirdim çay yaptım güzel bir kahvaltı oldu. Tekrar başladım yürüyüş yapmaya, bir tavşan gördüm kocamandı benden kaçtı, sonra ölmüş bir kartal gördüm daha yeni ölmüştü ve saçma izleri vardı muhtemelen avcılar vurdu ve orada bıraktı. Sonra o kadar yoruldum ki artık gidemeyecek haldeydim ve yola indiğimde bir köpek sürüsü vardı başladılar beni kovalamaya. Sonra kaçtığım yerde de bir köpek sürüsü gördüm onlar da üstüme doğru koşmaya başladı. Yerden taş altım bir arkama fırlatıyorum bir önüme sonra kovalamaya bıraktılar beni izlemeye başladılar bazen birisi önden koşuyor diğeri arkadan geliyor hemen taşlayınca duruyorlar derken orada sıkıştım ve mecburen otostop çektim. En sonunda bir adam durdu adam da çok iyi birisi çıktı beni bayağı götürdü. O gün hayatımın en güzel günlerinden biriydi ve artık hep yapıyorum bunu özellikle otostop çok eğlenceli
01 Yorumla
Soran1 yılÇok iyi güzel ve hareketli bir gün olmuş
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBu ben. Tek fark benim işim meslegim yok Şu an . Yani sen işe gidiyorum diye bir sosyallik ve toplum icine giriyorsun. Mecbur susleniyorsun falan. Bende bunlarda yok. Mezun olduktan sonra eve tıkıldım. Arkadas yok, kurs vs gideyim diyorum yasadigim sehir kucuk oyle cok kurs imkanim yok. Bir halk egitim var orada da her kurs yok, bir de muzik resim kursu var. Onlarda daha cok yetenek öğrencisi hazirliyor.
Gecen sene resim kursuna gittim oylesine. O da bireyselmis birebir dersmis, sistemleri oyleymis. Şansıma yine sosyallige giremedim😅
Baska da gidebileceğim, ilgi alanima giren kurs yok. Bu sene tasarruftan dolayi bircok halk egitim kursu açılmadı zaten. Mesela seramik kursuna gitmek istiyorum yok burada. Çanak çomlek yapiyorlar ya camur dönüyor sekil vermeye calisiyorsun o ilgimi cekiyor yine yok. Yasadigim yerde sanat adina resim muzik kurslari var bu kadar. Birine gittim zaten. Muzikte ilgimi cekmiyor.
Kaldik boyle. Arkadasta yok kafa dagitip gezebilecegim, sinemaya gidebilecegim. Eve tıkıldım kaldim. Meslegim olsa yine gider iki insan yuzu gorurdum. Evde anne baba kardes, hep ayni yuzlere maruz kaliyorum ve beynim bundan ibaret.
Ic anadolunun kucuk bir sehri. Dag tas, bozkir. Ne sahil var, ne bogaz. Icim sıkılsa dolasip gezebilecegim, yuruyus yapabilecegim yer zaten yok. Anca park, millet bahcesi gibi yine betona gomulmus yerler. Ne yesiilik gorebiliyorum ne mavilik. Bu konuda da canım sıkkınden kendimi yollara vurup rahatlayabilecegim bir alanim zaten yok. Dogdugun ev kaderindir misali. Atamalarda da bu durumdan biktigim icin israrla daha buyuk, sahili, denizi olan yerleri yaziyorum ama gelmedi bugune kadar.
Ot gibi yasiyorum işte. Arkadas yok, iş yok, kazanilan para yok (olsa belki tatile giderdim deniz gormeye o da yok, ailemin oyle. bir kulturu de yok. Tatilde bile ayni yerdeyiz) yasadigim yer cazip degil. Kensimi gelistirebilecegim alanlar da sehir de kısıtlı. Ailem deseniz o da sorunlu. Mutlu huzurlu bir yuvamiz zaten yok. Herkes kendi halinde. Bir sohbetimiz muhabbetimiz bile yok diyebilirim. Annemde babamda boyle istiyor gibiler zaten.
Yani gelin soyle ailecek oturalim gibi bir durumumuz dahi yok. Ayni sofraya dahi oturmuyoruz. Herkes tepsisine yemegini alip odasina gecip yiyor. Bu da biraz annemden kaynakli oldu zamanla. Disarda arkadas vs olmadigindan ne kadar yalnizsam evde de o kadar yalnizim. Duzeltmek istiyorum bazi seyleri ne yapacagimi bilmiyorum.
43 Yorumla- 1 yıl
kisisel fikrim atama beklemek yerine tabii hala bekle o ayrı ama kendini başka bir alanda daha geliştir, illa ki başka yeteneklerin de vardır, kendini bu alanda geliştirirsen belki cok farklı bir işin mesleğin olur ve istediğin hayatı yaşayabilirsin. Ya da uğraşamam bununla diyorsan bi işe gir yaşadığın yerde. En azından kafanı dağıtırsın işte iş arkadaşların olur belki iyi anlaşırsın. Hiç olmaz diyorsan en son sosyal medya var sosyal medyadan tanışabilirsin en kolay arkadas edinme yeri zaten en azından yüz yüze olmasa da psikolojini biraz toparlar kendini iyi hissettirir sen hayatını toparlayana kadar
- 1 yıl
O kadar aynı durumdayız ki sanki ben yazmışım gibi okudum... :( Allah yardımcımız olsun
- 1 yıl
Okudum ve üzüldüm , umarım daha nezih bir hayat başlangıcınız kısa zamanda başlar sizin için.
Sanırım anne babanızdan kaynaklı fazla gözetim altındasiniz ama lütfen evden kurtulacağım diye aşık olduğunuzu zannedip yanlış evlilikler yapıp körü körüne hayatını mahvetme hayatım♥️ sen çok güçlüsün bir iki sene daha sabret inanki özellikle sabah namazindan sonraki dualar kabul oluyor dua et ,🙂 beni ailem çok sıktı markete bile gidemiyordum tek basima tekstilde 14 yaşından 21 e kadar çalıştım babam mesaimize kadara alıyordu kendimi bildim bileli de hep birilerine aşıktım hep birilerinden sevgi dileniyordum fark etmeden o kişilere bağımlı oluyordum. Sonra ne mi oldu birine çok aşık oldum sandım evlendim eşimi çok seviyorum ama çok aşık mı oldum yoksa aile baskısına mi dayanamadım bilemiyorum hâlâ. Kaçarak evlendim babam vermedi Şimdi kaynanayla da bir yaşıyorum inanki çok şükür ama çok zor. Bir çekirdek bile çeyiz alamadım. Sabret en güzel şeyler senin olsun ♥️🙂
01 Yorumla- 1 yıl
Şu an ki hayatın da serbestmisin bari biraz, yoksa kocanın ailesi de mi baskı yapıyor? Mutluluklar dilerim
1 yıl1. Sosyalleşme: Küçük adımlarla başla, iş yerinde biriyle daha uzun sohbet et, ilgi alanlarına uygun gruplara katıl.
2. Rutin Değişikliği: İş çıkışı eve hemen gitme, yeni yerler keşfet, farklı aktiviteler dene.
3. Kendine Zaman Ayır: Yeni bir hobi edin (spor, sanat, müzik), kitap oku, günlük tut.
4. Dışarı Çıkma Alışkanlığı: Kahve içmeye, yürüyüşe, etkinliklere git.
5. Online Topluluklar: Discord, forumlar veya sosyal medya gruplarında benzer insanlarla tanış.
Ufak değişikliklerle bile hayatın daha ilginç hale gelebilir. Denemeye değer!
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, hiç yalnızlık hissi çok zorlayıcı olabilir ama bu durumu değiştirmek için harekete geçmek senin elinde ❤️ Öncelikle kendine küçük bir şans ver ve nelerden keyif aldığını düşün. Yeni hobiler edinmek, bir kursa yazılmak ya da benzer ilgi alanlarına sahip insanlarla bir araya gelmek sana nefes aldırabilir. 🌿 Burada önemli olan ilk adımı atabilmek. Kendini hemen sosyal çevrelere sokmaya çalışmak yerine, senin için küçük ama mutlu edici adımlar atabilirsin. Belki bir yürüyüş grubu ya da gönüllü bir etkinlik? 🧡 Eminim çevrende hoş sohbet insanlar olduğunu göreceksin. Kendine inan ve biraz cesaret göster! 🥰
Unutma, hepimiz bazen böyle hissedebiliyoruz, yalnız değilsin. 💌10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
82Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılbence kurslara gidebilir
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Böyle bir durumda olan birine ilk olarak küçük adımlarla hayatına renk katmasını öneririm. Hayat sadece ev ve işten ibaret olmamalı, insanın kendine iyi gelecek şeyler yapması şart. Öncelikle ilgi duyduğu bir hobi edinmek, bir kursa yazılmak ya da sosyal medyada bile olsa kendine uygun bir çevre oluşturmak iyi bir başlangıç olabilir. Yalnızlık bazen iyi gelse de, sürekli hale gelince insanı daha çok içine çeker ve hayattan koparır. O yüzden dışarı çıkıp yeni yerler keşfetmek, belki tek başına bile olsa bir kafede oturup insanları izlemek bile bir değişiklik yaratır. Küçük ama sürekli adımlarla rutini kırmaya çalışmak en iyi çözüm olur.
31 Yorumla- 1 yıl
Ben tam anlattığın durumdayım ama dediğin şeyleri yapıncada bişey olmuyor yani sadece o anda kafa biraz dağılıyor
Gizli Üye(25-29)1 yılMüzik dinliyorum ben. Müzik beynimi rahatlatıyor. Hareketli de olsa slow da olsa. Zaman geçiyor. Onun haricinde kitap okuyabilirsin. Ben kitap pek okumam. Onun yerine internetten makaleler filan okur Wikipedia'da takılırım. Biraz meraklı ve entelektüel bir tip olmamdan dolayı. Ama tabi bunu herkes yapmaz. Sen kitap okuyabilirsin. İlgini çeken kitapları okumaya başla. Kitaplar en iyi dostlardir. Onun haricinde sana bir seyler katacağını düşündügun film ve dizileri izleyebilirsin. Ama sadece izlemek için izlersen dizi izlemek bu dünyadaki en boş şey
03 Yorumla- 1 yıl
Bende Wikipedia seviyorum🫶
Cevap sahibi1 yıl@Geologicalengineer Aynen. Ben de. Wikipedia'dan hep merak ettiğim şeylere bakıyorum
- 1 yıl
Bende öyle ve güvenilir bir kaynak gerçekten
Hayatinizi degistirmeye ufak değişiklikler yaparak başlayabilirsiniz, mesela kitap okumuyorsaniz hergun 10 dk kitap okuyun, dışarı çıkmayan biriyseniz 15 dk hergun düzenli olarak dışarı çıkın, yürüyüş yapın, mesela her hafta sonu farklı bir ilçeye seyahate gidin , yani değişik şeyler yapın, mesela bir sivil toplum kuruluşuna uye olun ve yeni insanlarla tanisin , adım adım ilerlerseniz hayatınız değişmeye başlar,
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılÖncelikle , bir arkadaşının olmasına şimdilik ihtiyacın yok. Öyle ki çoğunlukla , arkadaşı olanlar bile , sık görüşmüyor diyebilirim. Bunun eksikliğini hiç yaşamana gerek yok, zaman içerisinde istesende istemesende arkadaşlıkların olacaktır. Kendini rahat hissetmeye çalışmanın tavsiye ederim. Sanırım arkadaş kitlenin iş yeri dışından olmasını istiyorsun doğru mu?
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 641 cevap paylaştı.
1 yılAcilen bir hobi edinmesini.
Akşamlara bir enstrüman ya da pilates kursuna gitmelisin ya da ilgin olan herhangi bir şeye.
Haftada 2 gun muhakkak dışarı çıkılmalı. Bahsettiğin gibi 3 yıl calistim ve sonra tükendim istifa ettim tazminati yakıp. Sonra doktor doktor gezdim midemi mahvetmisim
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılZihnnen kısıtlamış o kişi kendini. Bence zihnini serbest bıraksın, hayattan keyif alacaktır.
16 Yorumla
Soran1 yılNasıl
- 1 yıl
Kafasını bir şeye kurmuş o olay bu. Serbest bırakacak, rahat olacak, umut dolu olacak. Daha çok insan ile iletişime girecek.
Soran1 yılSayamıyacağım kadar insanla iletişimdeyim işim gereği ama mesai bitimi yine aynı dediğiniz gibi sorun zihnen teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim. Dikkat et kendine.
- 1 yıl
Bende bu durumdayım hiç arkadaşım yok çevrem yok çabalıyorum ama şans işte bana ne önerebilirsiniz
- 1 yıl
Benim sizin dediğiniz gibi zihnen kısıtlanmış hissediyorum kendimi ama bu şartlar altında olduğum için
Gizli Üye(36-45)1 yılYani ben. Üstelik tonlarca para kazan, hanım istiyor diye sürekli mala mülke yatırım yap, hanımın 1 dediğini 2 etme, canı sıkılmasın diye sürekli avrupaya gezmeye ve tatile götürmeye çalış, yani maddi ve manevi elinden geleni yap ama karşılığında sadece dır dır ve tepki gör…
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 820 cevap paylaştı.
1 yılÖyleyim zaten artı olarak anne baba da yok bende ne yapıyorum kitap okuyorum bir ara meslek edindirme kurslarına Ford bilgisayar ve benzeri gitmiştim sonra onu da bıraktım ama giderseniz faydalı oluyor ben iş nedeniyle çok devam edemedim
00 Yorumla
1 yılvay canına ne gündü ama değil mi, olaylar olaylar. şaka bir yana eğlenceli bir kaç arkadaş edinmen gerek, yok mu okuldan, mahalleden eski arkadaşlar falan?
02 Yorumla
Soran1 yılVar ama farklı şehirdeler çevremde de kendime yakın hissettiğim kimse yok
- 1 yıl
Yeni arkadaşlar edinmeye ne dersin o zaman
1 yılFilmin sonunda ;
YAŞLANIYORSUN
BELKİ ZENGİN OLUYORSUN
AMA O KAZANDIĞIN PARALARI YİYECEK SAĞLIĞIN VE GEÇMİŞİN TÜKENMİŞ OLUYOR
VE TEK BAŞINA YAŞLI VE HUYSUZ BİRİ OLARAK ÖLÜP GİDİYORSUN
bunu düşünen insan
Yaşamayı ihmal edemez00 Yorumla
1 yılBenim de böyle bir dönemim oldu kendimi dinledim geliştirdim hala da bunları yapmaya devam ediyorum mantıklı bahaneler ile insanlarla iletişim kurmaya calıstım oldu gitti
10 YorumlaYa tabikide yeni hobiler gidersin bi kursa yanılırsın bi spora başlarsın falan filan olmadı bi ablan kardeşin kuzenin falan olan birileriyle dışarı çıkar oturursun gezersin falan
10 Yorumla
1 yıldevam et diyerleri çok arkadaşı var senden daha yalnız emin ol
00 Yorumlabenimde öyle kimle tanışsam abidik gubidik tip çıkıyor. Hayattan soğudum da işte yaşamaya çalışıyorum. Kendimi de, oyuna işe ve sınavlara verdim. Öyle asosyalliğime seviye katıyorum...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sen liseye de mi gitmedin? Insanin arkadas çevresi lisedeyken oluşur. Haa bir de işe gidiyorsun kimseye de mi selam vermiyon?
03 Yorumla
Soran1 yılYa veriyorum tabi ama böyle samimiyet kuramıyorum kendimi geri çekiyorum
Soran1 yılDiğer arkadaşlarımda hep farklı şehirlerde
1 yılHobilerine odaklanmayı. Çünkü bende böyle biriyim. Yanlızlıkla baş etmek bir yerden sonra içinden çıkılamaz bir hal alıyor bu yüzden ibadetlerle meşgul olmaya çalışıyorum. Bilgisayar oyunu oynuyorum, sudoku çözüyorum, resim yapıyorum, nadiren de olsa kitap okuyorum.
00 YorumlaSevdiğin ilgini çeken seylere odaklanmaya çalış, spor sanat kurslarına başlayabilirsin kendini çok daha iyi hissedersin hemde ortak noktan olan insanlarla tanışırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılÎş arkadaşların bile yok?
Bir hobi edinebilirsin
Hem ne işi yapıyorsun
02 Yorumla
Soran1 yılBankacıyım sayamayacağım kadar insanla iletişim halindeyim ama insanları arkadaşlarımı sadece işle sınırlı oluyor
- 1 yıl
Anladım..
Filmler izle boş vaktinde ya da kitap oku.
Olmadı iş arkadaşlarınla birlikte gez
Bacım sen yine ise gidiyirsun. Ben köyde yaşıyorum ise gitmiyorum dışarı çıkacak param yok. Evde akşama kadar oturuyoruz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 392 cevap paylaştı.
1 yılBende aynıyım, ama zamanla çevreye alışıyor insan. Bazen hiç tanımasan bile etrafındakilere selam ver zamanla onlar sana gelecektir.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 529 cevap paylaştı. Hafta içi ulkenin yuzde 80ni ayni durum da hafta sonlari en basit kutuphane sinema avm sosyallesebilirsin. Arkadas edinebilirsin
00 Yorumla
1 yılKız arkadaş edin ama erkeklerden uzak dur hepsi baskın ben ne dersem o kafasındalar çoğu çapkın ve bozuk
00 Yorumla
1 yılHobi edin derim kendine. Bir kursa git. Meşgalen olsun. Belli olmaz oradan bir iş bile kurabilirsin.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı. Bn öyleyim yıllardır üzülmek dışında bir şey yapmiyorum
10 Yorumlaevde oturduğunu düşün birde artı olarak o zaman ne yapcaktın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYani bu kişinin kendi tercihiyse ve bu durumdan şikayetçi ise arkadaş edinsin birileriyle tabi hep bi mesafe olmalı kimseye en özel şeylerini anlatacak kadar yakın olma derim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBen tarif ettiğiniz gibiyim kelin ilacı olsa kendi başına sürer misali
00 Yorumla
1 yılAynı ben dert etme öyle şeyleri benim de sevgilim olmuyor
00 Yorumla
1 yılSportif bir yaşam ve yeni kitaplar okumak faydalı olacaktır.
00 Yorumla
1 yılSosyalleşebilir, aktivitelerle yeni çevre yapabilir. Ben de yaşadım o boşluğa düşme dönemini
00 Yorumla
1 yılBiraz para biriktirip yıllık izninden 2 gün alıp ilginç bir tatile çıkmasını
00 Yorumla
1 yılBen şu an o kişiyim kitaplarım ve şarabım bana yetiyor..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 785 cevap paylaştı. Aynen ben bu moddayım / 22 aydır ayrı bir şehre atandım hiç tanıdık yok.
Evden işe işten eve ☺️00 Yorumla
1 yılBir Arkadaşlık sitesine gir ve birileriyle tanış :)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 300 cevap paylaştı. Benim. De hayatım. Böyle ama ben mutluyum, insanlar çok yoruyor zamanla...
00 Yorumla
1 yılBende tam olarak böyle olduğum için inan bilmiyorum.
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİnsanoğlu sosyal bir varlıktır oysa sosyalleşmeye bak yoksa hasta olursun bu gidişle bende aynısını yaşamıştım sonra insan içine çıktım arkadaşlar buldum ve şu an iyiyim şükür
00 Yorumla
1 yılaynı vasfı taşıyan biri olarak gel dertleşelim derdim. Ve farkındaysan diyorum.
00 YorumlaHobi edin, aynı hobiden kişilerle buluşup hobilerini yaşa. Örneğin fotoğraf çekmek gibi.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılYetimhaneye git hediye alıp gerçek arkadaşlık sevgi onların minnak kalplerinde
00 Yorumla Şu anda ben de öyleyim ama kendimi avutma yöntemim var 😁
00 YorumlaYeni hobiler edinmelisin, spor yapmalısın, doğa yürüyüş etkinliklerine katılmalısın
00 YorumlaBir topluluğa katılabilirsin spor salonu, dil kursu veya gönüllülük projeleri gibi
aynı zamanda tek başına geçirdiğin vakitten keyif almaya bak tek başına sinemaya gitmek, yeni bir kafede oturmak gibi
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEn iyisi öyle ya da ben arkadaşlarımı iyi seçemedim çoğu ile kavga ettim bir kaç tane var görüştüğüm
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,4b cevap paylaştı. Benim de hiç arkadaşım yok hep evdeyim işim bile yok ömrüm evde tükeniyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSosyal medyadan bul şart mı Real hayat günümüzde herkes sosyal medyadan buluyor kimse realden bulmuyor ki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen de o durumdayım yani ne önerebilirim bilemiyorum çünkü ben uyguluyorum ama benim yaptıklarımı herkes uygulamaz dinini unuttular.
00 Yorumla
1 yılHobi edin, kulüplere katıl. Etkinliklere git. Bunlar genelde duyacağın şeyler. Ama anlaşılan içine kapanık bir yaşam tarzın var. Birebir iletişimle bunu gidermeye başla. Sakın kafa, chill insanlarla takıl.
00 Yorumla2 ay öncesine kadar benn benim gibi istifa et kurtul
21 Yorumla
Soran1 yılEdemiyorum 🙈
Gizli Üye(25-29)1 yılKendi bütçesine uygun bi hobi edinmesini ya da çevre edinmesini
00 YorumlaBenimde hayatım öyleydi sonra bir kaç arkadaş edindim başta çok güzel geldi ama sonra anladım boş yalnız olmak daha iyi bir iyi arkadaş yeter iyi dürüst arada kahve içeceğin biri
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSeninle aynı durumdayım yapçek bir şey yok zevk almaya bakçen...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNet şekilde hayatında harekete ve cinselliğe ihtiyacı olduğunu söylerim
00 YorumlaBen bu kişiye şu şekilde önerebilirim spor salonlarına gitsin kurslara gitsin yani ücret durumu olmasa bile gitsin belediyenin kurslar var Oralara gitsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılArada sevişmeyi. Kaliteli yalnızlık için arada şart
00 Yorumla
1 yılSosyal çevre edinmeyi dene öncelikle. Evet yalnızlık güzel ama iki insan sohbeti de iyi gelir.
10 YorumlaBende bu şekildeyim işten eve gelince sıkılıyorum kaç yaşındasın ne iş yapıyorsun
02 Yorumla
Soran1 yıl21 yaşındayım bankacıyım sen peki
Gizli Üye(25-29)1 yılNe istiyorsunuz peki? Bende sabah işe gidiyorum 8 de işbaşı yapıyorum. Akşam 6 da çıkıyorum otobüse binip eve geliyorum. Bu döngü 4 senedir devam ediyor kendim 25 yaşındayım. Şükret yani haline
00 Yorumla- Devamını Gör (91)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat