Kadınlar şöyle güçlüdür , kadınlar böyle dayanıklıdır aman bu kadar sabırlıdır diye diye bizi bi askere göndermedikleri kaldı. Her işimizi kendimiz yapmaktan dişillik azalarak ortadan kalkmaya başladı erkekler de baktılar kadınların onların gücüne erilligine ihtiyacı yok barbilesmeye başladılar. Sizin düşünceniz ne?
“Güçlü kadın “ dayatması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Modern kültürün insanlara etiketlediği mantıksız düşüncelerden birisi de bu. Kadınlar günlük yaşamda eş, çocuk, ev ve hatta çalışıyorsa iş hayatının zorluklarını taşımaya çalışan bireylerdir.
Ayrıca kadın erkek her insanın taşıyabileceği maksimum bir yük kapasitesi vardır. Bir yerden sonra kim olsa isyan eder. Kadın bu yakıştırmanın dışında kaldıramadığı yerde bunu ifade eder, kendi benliğinin dışına çıkmaya çalışmazsa doğru olanı yapıyordur. Yoksa sırf birileri kale duvarı gibi kadın diyecek diye kendini mahvetmenin ne gereği vardır ne de kendisini perişan etmekten başka eline bir şey geçer.
Güç veya güçsüzlük bir dönem içindir. Sabit kalmaz, güçlü olduğun zamanı yaşadığında bazen güçsüzlüğü de yaşarsın. Gücü cinsiyet ile anmayınız, çünkü her iki cinsiyete de bir süreç için güç veya güçsüzlük haktır
Haklısın 👍🏼 Kaynana geline , anne kızina arkadaş arkadaşa dayatıyor ve güçlü görünme çabasını bir savaşa çeviriyoruz. Boyle konularda hiçbir erkek bir diğerini ezmiyor ama kadınlar hemcinslerine hiç acımıyorlar 😒
Kendini bilmekle alakalı bir şey oysa ki. Güçlü kadın tek başına ayakta kalmak da değil ki. Eşi varsa o yuvayı mutlu ve huzurlu tutması, eşini destekleyip sahip çıkması da güçlü kadınlıktır. Bazı anlamları aşındırıp bağlamından çıkartıyoruz.
Çok doğru bir düşünce ile sormuşsun. Sonuna kadar katılıyorum. Erkekler mamut avlasınlar diye verilen gücü , başka yerlere harcar oldular. O zamandan beri değişmeyen tek gerçek , kadın erkeğe göre daha naziktir , yumuşaktır. Toplumun çürüdügüne en iyi örnektir bu sorun. Ve iki tarafa da iş düşüyor.
Söylediklerinde haklılık payı var, aslında “güçlü kadın” kavramı bizi özgüvenli ve bağımsız olmaya teşvik ederken, zamanla beklentiye dönüşüp bir yük haline gelebiliyor. Kadın güçlü olabilir, ancak bu sürekli “her şeyi tek başına başarmalı” anlamına gelmemeli. 💪✨
Kadın veya erkek fark etmez, birbirimize destek olunması gerekiyor. Dayatmalar, roller, etiketler bizi insan yanımızdan uzaklaştırabiliyor. Güçlüyüz derken kırılganlığımızı unutmamalıyız. Birlikte daha iyiyiz, unutma! 🌸💖 Bu konuda denge bulmak önemli. Duygularını çok iyi anlıyorum. 💕
Sana güçlü ol dediler erkeklerle yarına gir onlara sert davran demediler o yüzden öyle
Diğer olaysa şöyle anneleri yüzünden erkekler öyle turkiyede aile yapışır carping farkında değil misin acaba?
Anneler eslerinden istediği ilgiyi anlamaz çocuktan almaya calisir onu prens gibi olduğuna inandirir çocuğun psikolojisini bozar bu s@lak da kızlardan normal ilgi aldiginda yeterli gelmez ona her kızdan hatta herkesten almaya calisir çocuğun içindeki baba nefretini de artirabilir bu
Aynı şey simarik kızlar için de geçerli
Pick me yetistiriyor turk ailesi ya da simarik çocuk ne bekliyordun ki başka
Ailesi normal birileri varsa onlarla ilişki yapin derim
Güçlü kadın dayatması aslında biraz yanlış anlaşılan bir kavram gibi geliyor bana. Kadınların güçlü olması elbette önemli, ama bu güç illa sert, duygusuz ya da her şeyi tek başına halletmek zorunda olmak anlamına gelmemeli. Her insanın duygusal anları, kırılgan yanları, zayıf düştüğü zamanlar olur ve bu onları güçsüz yapmaz. Kadınlar için de aynı şey geçerli; empati göstermek, destek istemek ya da duygusal olmak güçsüzlük değil, aksine insan olmanın bir parçası. Toplum bazen kadınlara “her şeyi tek başına yapmalısın” baskısı kuruyor, bu da yorucu ve adaletsiz bir hale geliyor. Güçlü olmak, gerektiğinde destek almayı da bilmek demek, yoksa bir insanın her an dimdik ve savaşçı gibi kalmasını beklemek gerçekçi değil.
Güçlü kadın kendi ayakları üzerinde duran kadındır erkeğe muhtaç olmayan evlendiğinde gidecek yerim yok siddet görsem de sesimi çıkaramam değil şiddete karşı sessiz kalamam diyen kadındır çalışan kadın her zaman 1-0 öndedir ev kızı evlendiğinde eğer baba ocağı sadece misafirlikte ve öldüğünde açıksa o kadının gücü yoktur siz güçlü kadını yanlış anlamissiniz kadınlar erillesip erkekler disilestiyse bunu asilara gdo lu yiyeceklere hergun tepemizde uçan iz bırakan uçaklara içtiğimiz suya yediğimiz gıdalara suçu bulacaksin bazı istisnalar şu bazı kadın ve erkekler de doğuştan veya daha sonra beliren eşcinsellik ya da karşı cinse aktif pasif olma bunlar hormonal durumlardır tabi şunu da atlamamak gerekir çocuklukta olduğumuz aşılar ile o zamanki ile şimdiki kullandığımız ilaçlar da bizim hormonumuzu bozar ve son olarak dış macunları pek masum sayilmaz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
Eğer ki bu sorunda samimi isen yorumumu dinle.
Güçlü kadın olmanız gerekmiyor. Bir kadına Güçlü ol diyebilirsin, içinde bulunduğu durum itibariyle ama millet bunu yanlış anladı.
Güçlü kadın ibaresini Erkeklerle sidik yarışına gir olarak anladı. Her bişeylere burunlarını sokmaya başladılar. Her şeyin içinden çıkar oldular, erkeklere tomarla laflar etmeye başladılar. vs. vs... Buna güçlü kadın değil Edepsiz kadın denir.
Güçlü kadın kimdir? Hayatta kimsesi kalmamıştır, çocukları vardır, hem annelik hem babalık yapan kişi Güçlüdür.
Dayatılan güçlü kadın portresi yüzünden erkeklere bir şey kalmamış ve sonunda sizin gördüğünüz ve duyduğunuz Prenses erkekler kalmıştır. Neden? Kanunlarla Erkeklerin içinden geçin ki Kanunlar da bu işin zaten sebebi oldu. Sonra herkes yüklensin.
Kadınların güçlü olması, özgüvenli, bağımsız ve özsaygılı bir hayat sürmesi elbette çok önemli bir hedef; fakat bu kavram zaman zaman yanlış şekillerde sunulabiliyor. Sürekli güçlü olma zorunluluğu ve "duygularını bastır, asla zayıf görünme" gibi mesajlar, kişiyi yorabilir ve duygusal yük oluşturur.
Ayakta işeyin , pisuvarda sizi bekliyoruz :) yetenek geliştirn. Mesela ben hiç ellrimi kullanmadan pantalonu çıkartıp hacet görüyorum. disiplinle (döverek) fermuar açmasını hacet görmesini öğrettim 2 elim havada yapabiliyorum. yetenek geliştirmelisiniz ama görünmeyen de olmalı. Her işin başı displin ve özel yetenek olmalı. Yoktur birbirmizden farkımız
Görsel o kadar doğru ki. Bir kadın olarak dişiliğimle gurur duyuyorum ve iyi ki kadınım. Erkek gibi kadın olmaya değil sadece kadınlığımla övünmeye ihtiyacım var.
Güçlü kadın erkek demek değil. Nazik erkek gay demek değil. Toplumca bi düşünce bu. Nazik erkeğe gay damgası vurup kaba olan sert olan erkeğe aşık oluyorlar ama iki gün sonra şiddet vb kavgalar olunca sızlanıyorsunuz. Arkadaşlar ne bekliyorsunuz. Aynı şekilde kadın güçlü olunca lez misin hayırdır oluyor. İnsanları yargılamaktan bence vazgeçmekiyiz herkes nasıl olmak istiyorsa öyle olsun
Süper soru seçilmeli Kadınlar erkek görmeye aç benimle tanışan kadın hayran oluyor. Yabancı kızlarla konuşuyorum bizim türk kızları erkek gibi sadece takışıyoruz. Doğunun kızları aşırı kadınsı kalmışlar Özellikle Araplar ve Endonezyalılar
Bence her ne ise kadınlar için çok doğru. Erkeklerde erkek olmaya devam etsin onlardan bozulmalarını isteyen yok. Kadınlar dik durmayı öğrenmeli. Erkekler zaten sahipler.