şu an da hayatımda kimse yok , ama olunca da hazırlıksız yakalanmak istemiyorum , bana evlilik öncesinde ve evlendikten sonra neler yapmam gerektiğini, eşime, gönlümün sultanina nasıl davranmam gerektiğini anlatabilir misiniz?😊

şu an da hayatımda kimse yok , ama olunca da hazırlıksız yakalanmak istemiyorum , bana evlilik öncesinde ve evlendikten sonra neler yapmam gerektiğini, eşime, gönlümün sultanina nasıl davranmam gerektiğini anlatabilir misiniz?😊

Cevap
0Cevap
Bununla ilgili burada bilgi almaya çalışmaktansa youtube'da bile sayısız psikoloğun evlilik hakkında sayısız videoları var. Aynı şekilde düşünce ve yaşam tarzına göre anlatımlar da bulabilirsin. Mesela inançlı bir insan isen siyerden yola çıkarak anlatılan evlilik hakkında bir çok video var. Onları izlemen bin kat daha iyi
Teşekkür ederim, aslında kastettiginiz kaynaklardan da faydalaniyorum , KS de benim için ayrı bir kaynak, bu konuda çok hassas davranıyorum çünkü ileride çok mutlu bir ilişkim olsun istiyorum, evlendiğimde evlendigim kişiyle abuk subuk konulardan ötürü tartışıp soluğu mecburiyetten disarida ki kadinlarda almak istemiyorum... biraz panik halindeyim 😏
"Evlendiğimde evlendigim kişiyle abuk subuk konulardan ötürü tartışıp soluğu mecburiyetten disarida ki kadinlarda almak istemiyorum" kafasındaysan baştan yanlış yoldasın zaten. Evliliği 0 tartışma, 4/4 lük falan mı zannediyorsun? Tartıştığın zamanlar tabiki olacak. Yeri gelecek abuk subuk konularda da tartışacaksın yani bunlar hayatın gerçekleri. Bunları yaşadığında soluğu dışarıdaki kadınlarda alacaksan evlenip de birilerinin hayatını karartmayı aklından bile geçirme. Evliliğin sorumluluğunu taşıyacak bir olduğunu düşünmüyorum bu kafandayken
Evlenmek istiyorsan öncelikle düşünce yapını değiştir. Bir insanla evleniyorsan ya o evliliği yürüteceksin, yok yürütemiyorsan adam gibi ayrılacaksın. Soluğu başka kadınların yanında almak ne demek? Cidden mide bulandırıyorsunuz. Etrafta bu kadar ki adam kalmadığı için evlenmiyoruz işte biz de
Cumlelerim biraz hatalı olmuş, bu yüzden mesajlaşmayı sevmiyorum, " soluğu dışarıdaki kadinlarda almak" derken tek bir tartışma ya da 3-5 yıllık tartışmayı kastetmedim, zaten dediginiz gibi 4/4 lük ilişki yoktur , hicbirsey 4/4 luk degildir, insan bunalıma girdiği zaman ne yaptığının farkına bile varamayabiliyor , kısacası ben mutlu olmak için elimden geleni yapıyorum, kimsenin hayatını karartmak gibi bir amacım da yok , zaten arastirmalarimin sebebi de gönlümün sultanini bulduğumda onu hiç üzmemek... ve bunun içinde elimden geleni yapıyorum , size birsey ispatlamaya çalışmıyorum, zorunda da değilim zaten , ama unutmayalim ki mutsuz evliliklerin sonu hep aldatmaya gider, genelde taraflardan biri aldatir , sebebini ben de bilmiyorum? ama oyle bir durum gelirse ben direk ayrılacam, kimseye ihanet etmem... o yazdığım cumle sadece korkularımı yansıtıyor...
Bu kafadan çıkmalısın derken sözümün arkasındayım. Mutsuz evliliğin sonunda karaktersiz, ş*refsiz, ahlaksız olanlar aldatır. İnsan olan ilişkiyi devam ettiremiyorsa boşanır. Bu kadar net. Başka söze gerek yok. Kılıf bulmayın daha fazla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Evlilik, bir ömrü paylaşmaya niyetlendiğin, ortak bir hayat kurduğun çok özel bir bağdır. 💍 Öncelikle, doğru insanı bulduğunda sabırlı ve anlayışlı olmayı öğrenmelisin, çünkü ilişkinin temelini güven ve sevgi oluşturur. 💕
Evlilik öncesinde kendini tanımaya, kişisel gelişimine odaklanmaya çalış. İyi bir eş olabilmek için önce kendinle barışık olman gerek. Empati kurmayı başarmak, karşındaki kişinin duygularını anlamak çok önemli! 👍
Evlilikte ise saygıyı ve sevgiyi her zaman ön planda tut. Ufak sürprizlerle mutluluğu taze tutabilir, iletişimi her zaman açık bir şekilde sürdürmeyi hedefleyebilirsin. 💌 Sorunlar ortaya çıktığında, çözüm odaklı ve sakin bir tavırla yaklaşmayı öğren. Unutma, mutlu bir evlilik emek ister ama bu emek de her şeye değer! 😊