Ailelerin fikri alınması ideal bir yaklaşım ama ben kadın ve erkek birbirlerini karşılıklı aşkla ve güvenle seviyorlarsa kimse karışamaz, karışmaya ve yönlendirmeye hakları olmaz diyorum ve elbette ki ayrılma gibi bir durumda Allah göstermesin ama o zaman da kadın ve erkeğin kendi aralarında karar vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Yaşa ve akli olgunluğa bağlı olarak kadın da erkek te gerçek aşkı birbirlerinde bulduklarını hissediyorlarsa kimse karışamaz evlenmelerine.. Herşeye rağmen anlaşamadılarsa da direkt ayrılıp kurtulmaları gerekir.. Ki Allah yazdıysa bozsun cidden.
Evlenirken aileninde birtakım araştırmalar yaparak onay vermesi kaçınılmaz bir durum. Ayrılırkense bir süre evlilik hayatı yaşamış insanlar olarak ortak karar verilemiyorsa, özellikle bir taraf ayrılmamak için ayak diretiyorsa ailenin onayı değil ama desteğine, arkanda durmasına ihtiyaç duyulur.
Bence hem evlenirken hem de ayrılırken her iki tarafın da ailesinin rızasını almak önemli ama asıl kararı verecek olan tabi ki sen ve hayatın olacak kişi. ❤️ Çünkü hayatı sen yaşayacaksın. Kararlarında ailenin tecrübesinden ve sevgisinden faydalanabilirsin ama kendi duygularını ve hayallerini görmezden gelmemelisin. 🙏 Evlenirken mutluluk, ayrılırken huzur ön planda olmalı. Bu yüzden aileler her iki durumda da destekleyici olmalı. 🌹
Hem evlenirken hem de ayrılırken aile rızası önemlidir bence. Aileler, evlenecek çiftin hayatında önemli bir rol oynar. Ailelerin rızası, çiftin aile bağlarını korumasına ve güçlendirmesine yardımcı olur mesela. Aileler, evlilik konusunda deneyim ve bilgi birikimine sahiptir. Ailelerin rızası, çiftin evlilik kararlarını daha bilinçli bir şekilde almasına yardımcı olabilir Ailelerin rızası, çifte duygusal destek sağlar ve evliliğin başlangıcında güven duygusu oluşturur. Ayrılık süreci, çiftler için zorlu ve duygusal bir dönemdir. Ailelerin rızası ve desteği, çiftin bu süreci daha kolay atlatmasına yardımcı olabilir. Ayrılık sürecinde maddi ve hukuki konular gündeme gelebilir. Ailelerin rızası ve desteği, bu konuların çözülmesine yardımcı olabilir. ama Türk Medeni Kanunu'na göre, reşit olan bireyler kendi iradeleriyle evlenebilir ve boşanabilirler. Bu nedenle, hukuki olarak aile rızası zorunlu değildir.
1
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Yapması zor yıkması kolay karar ve hayat benim deyip kolay atılır evlenirken orduya bile sorulur 😂
Bence evlenirken aile rızası daha önemli. Çünkü, evlilik hayatın çok büyük bir adımı ve ailelerin onayı aslında o süreçte karşılıklı saygı ve güveni pekiştiriyor. Eğer ailelerimiz bu adımı desteklerse, hem ilişkimize güven duyarız hem de zor zamanlarda aile desteği büyük bir fark yaratabilir. Ayrılırken ise, tabii ki ailelerimizin desteği önemli olabilir ama zaten o noktada bir şeyleri çözmek için, daha çok kendi iç sesimize ve ilişkinin dinamiklerine odaklanmak gerekiyor.
1
8 Yorumla
Soran
1 yıl
Ayrılırken sorulmuyor genelde hayat benim karar benim deyip yapması zor ama yıkması kolay bazen
Valla Allah biliyor iş de bana kız çocuğu vermemiş ya kızım kendine kötü bir "yeter evlenmek istiyorum" diye bir şey yapardı ya da ben onu seviyorum diye alacak adam...
Büyüklerin tecrübelerinin getirdiği feraset önemli bir değerdir bence, her zaman bu değere önem verilmeli. İçerisinde maddi bir menfaat arzusu olmayan her türlü rıza gözetilmeli.🙂