Kadın🖇️Erkek eşit midir sizce? ⚖️ Kadın ve Erkek, elma🍎 ve armut 🍐 gibi farklı mıdır? Yoksa birbiriyle kıyaslanabilecek Birbiriyle aynı terazi de tartılabilecek değerler midir?
Kadın erkek eşitliğinden daha önemli bir problem var ki o da insan eşitliği! Maalesef isim vermek istemediğim ( @Kupid msmmdjdkdkfkfk ) bazı KS üyelerinin de dahil olduğu insan ayırma ırkçılık milliyetçilik ve cinsiyetçi söylemlerden çok yorulduk! Kadın erkek ve diğer her birey bir çok konuda eşittir. Kalan konularda da kadın üstündür teşekkürler.
Bir saniye şimdi siz soruya mı geldiniz Birbirinizle didişir gibi yapıp alttan alttan subliminal göndermelerle flörtöz açılımlar yapmaya mı? Anlamadım ben n'oluyor şimdi burada? 🤔 🤭🙄😅
@Kupid isimli arkadaşın kulakları çınlamıştır eminim Hatta emin de değilim Direk kendisini görmekteyim şu an başlığımda.
Umarım size yardım yataklık suçundan bende arada kaynanam.
Neyse efendim Size iyi geceler diliyor Ve konu içeriğine hiç girmeden Kenarından teğet geçiyorum şimdilik. ;)
EyvAllah başkan. Siz takılın kafanıza göre. Kasıyor gibi bir izlenim mi verdim bilmiyorum ama şu an elimde kahve fincanımla salon da bir yandan KS kodamanlarına laf yetiştiriyor Bir yandan dizime bakıyorum 😋😁
@-Lili- Aman efendim nasıl da düzeyli ne kadar da seviyeli bir Zorba-Mağdur ilişkiniz varmış sizin böyle. Kıskanmamak el de değil Siz yine de Nazara dikkat edin olur mu. Rabbim kem gözlerden korusun sizi. 😋😅🤭🤣
Bu olaylar çok yanlış adlandırılıyor. Bahsedilen kadının ve erkeğin aynı konuda ayrım gözetmeksizin eşit tavır alınması. Toplumun bildiği ise bambaşka konularda kadın erkek eşitliğini savunmak. Herhangi biri baskındır demek değil bu. Fiziki ve duygusal farklılıkları mevcuttur. Bu durumda bu eşitlik olmaz adalet olur.
Bence kadın ve erkek eşit haklara sahip olmalıdır ama bu eşitlik, "aynı olmak" anlamına gelmez. 🍎 ve 🍐 gibi farklı özelliklerimiz, bakış açılarımız ve yeteneklerimiz var. Bu farklılıklar bizi birbirine kıyaslamak yerine tamamlar. Önemli olan, haklar ve fırsatlar konusunda dengeli bir dünya yaratmak. ⚖️ Eğer eşit bir terazi kurarsak, insanlar olarak daha güçlü bir toplum olabiliriz. 💪💕
Bence şimdiye kadar okuduğum en net en sade ve en doğru yorum oldu bu.
Evet bence de kadın ve erkek kesinlikle birbirinin tamamlayıcısıdır.
Fakat burada şunu da unutmamak gerek. İki farklı unsurun birbirini tamamlayabilmesi için Öncelikle birbirinden farklılıkları da kabul edilmesi gerek
Madem kadın ve erkeğin farklılıkları kabul edilmek zorunda Öyleyse bu hayatın her anlamında farklı hak farklı yetki ve farklı sorumluluklar da getirmektedir her ikisine de.
Kesinlikle zaten bu farklılık kabul edilmediği için şu an insan ilişkilerinde kaos ortamı oluşmuş durumda farklılığı eziklik olarak lanse ettiler ve şu an oluşan son durumda doğamız gereği kimseyi memnun etmiyor hadi dagittimizi toparlayalım der gibi erillik disilik kavramları cıktı o daha da coşturdu algılarını milletin
Siz konuyu çok daha geniş bir perspektiften ele aldınız. Bence çok ta güzel oldu çünkü işin özü tam da sizin anlattığınız bu "Projelere" dayanıyor
Tam da söylediğiniz gibi Kadına sürekli ; -ARTIK SESSİZ KALDIĞINIZ YETER +HAKKINIZI ARAYIN -ERKEKLERİN SİZİ EZMESİNE İZİN VERMEYİN... mealinde ithamlar ve kışkırtıcı sloganlar ile Kelimenin tam anlamıyla Manipüle ettiler
Hepimiz aynı tuzağın içindeyiz aslında.
Kendi anne babalarımızı hatırlayalım. Erkek evin reisiydi Kadın evin hanımıydı
Bu öyle ast-üst ilişkisi gibi bir şey değildi. Ve bundan 20-30 sene Daha doğrusu daha bir nesil önce Şu anki kadın cinayetlerinin Boşanmaların Ve Müge Anlı katılımcılarının Hiçbiri yoktu...
Ne olduysa hepsi bu kadın erkek eşitliği saçmalığını da içine alan dejenerasyon süreci ile birlikte başladı.
şu an toplum büyük bir çöküş içerisinde.
Artık hepimiz kadın ya da erkek olalım hiç fark etmez Aklımızı başımıza toplamak zorundayız.
Aslında bu konu oldukça karışık ve spesifik unsurlar içeriyor ama şu açıdan bakabilmek te mümkün olabilir mi sizce ; Sadece biyolojik açıdan mı eşit değiliz?
Örneğin siz doğurgansınız Biz değiliz
Yani farklılıkları bununla sınırlamak konuyu basitleştirmek olur bence.
Kadın ve erkek doğası gereği duygu düşünce his ve psikolojik anlamda da birbirinden çok farklıdır.
Sizce bazı hak yetki ve sorumluluklar da Yine ufaklıklar göz önünde bulundurularak belirlenmesi gerekmez mi?
Kadının ve erkeğin birbirinden üstün özelliklerinin olması kanunlar önünde farklı cezalar ve haklar hakettiği anlamına gelmez. Eğer öyle yapılırsa erkek kadından çok üstün tutulur ama biyolojik olarak kadından üstün olduğu için değil üstün sanıldığı için
Meselâ şeriatta erkeğin hakkı çoktur, kadının hakkı çok azdır ve bu da kadınlarda mağduriyete sebebiyet verir bu yüzden kanunen kadın ve erkek eşit olmalı.
Konuya olan ilginiz için teşekkür ediyorum öncelikle 🙏
Ben kadın ve erkeğin farklılıkları göz önünde bulundurularak Hak yetki ve sorumluluk alanında da farklılıklar oluşması gerek derken ; Kast ettiğim şey bu değildi.
Mahkeme de kanunlar karşısında biri diğerinden Üstün olamaz elbette.
Ama şu neden olmasın ; Kadın ve erkek çalışma yasaları kapsamında her ne kadar eşit gibi görünse de Kadın doğum izni kapsamında aylarca raporlu sayılıyor Yani çalışmıyor Ama maaşını almaya devam ediyor.
Eee biz bu Hakkı sahip değiliz Ne yapmalıyız? Biz de aynı izinlere sahip olmalıyız diye isyan mı edelim?
İşte buyurun size kanunlar karşısında kadın ve erkeğin eşit olmadığının ispatı.
Bakın bunu bir tür üstünlük ya da ayrımcılık olarak algılamayın.
Mesela aynı durum erkeklerin askerlik koşulu için de geçerli Pek çok doktor ya da öğretmen askerliğini kendi çalıştığı okulda ya da hastanede yapabiliyor... Kadınlar normal olarak böyle bir hakkı kullanamıyorlar.
Gelişmiş ülkelerde meselâ İskandinavya’da erkekler de doğum izni alıyor. Çünkü onların kültüründe erkek de çocuk bakar kadın gibi ama bizim ülkemizde çocuk bakmak kadının görevi olduğu için erkeklere böyle bir izin yok ve olsa da bakmazlar.
Yok Yok hayır hiçbirinin diğerinden üstünlüğü falan yok benim nazarımda. Ancak Üstlük olmadığı gibi eşitlik de yok. Denk değiller yani yapı olarak Yapı dan kastım sadece fizyolojik ya da biyolojik değil Ruhen de bambaşkalar.
Evet çok iyi anlıyorum. Ama zihinsel eşitlikten neyi kastettiğini anlamadım sanki.
Asıl en büyük farklılık kadın ve erkek beyninde düşüncesinde oluşur zaten.
Kadın ve erkek beyni yani düşünce yapısı asla birbirine benzemez. Bu yüzden yine eşitlikten söz edilemez.
İnsan olarak derken Evet sonuçta her ikisi de insandır Kimsenin kimseye insanlık adına bir üstünlüğü olamaz Ne cinsiyet ne de başka bir unsur üstünlük sebebi değildir.
Ama yine aralarında bir benzerlik de yoktur. Bence şu an Adalet yapısı ve hukuki süreçler konusundan olaya bakacak olursak ;
Birbirinden tamamen bambaşka duygu-düşünce yapısıyla donatılmış olarak yaratılan iki farklı unsur Yani kadın ve erkek yine eşit olamaz.
Mesela çalışan kadınlar doğum izni olarak çoğu zaman aylarca raporlu olarak işe gitmiyor ama maaşları devam ediyor
Şimdi illa eşitlik olacak diye erkeklerde aynı izni istese Ve biz de kadınlar gibi aylarca işe gitmeyelim ama maaş almaya devam edelim... deseler Bu adalet mi olurdu sence?
Kadin ve erkek dusunce yapisi asla birbirine benzemez diye bir sey yok sonucta ortak bir yaradilis var.
Temel insani ozellikler bakimindna esitiz. Bilimin cinsiyeti yok mesela d mi bu anlamda zihinsel esitlikten soz ederim. Merhametin cinsiyeti de yoktur, bu gibi seyler yani..
Yoo bu izin konusu adaletli olmaz tabi ki kadin ve erkek dogasi farkli zaten.
Bir erkek, bir kadini herhangi bir sebeple kiskaniyo ve bana niye bu kosullar saglanmiyo diye dusunuyosa zaten erkek degil gey falandir :d
Kadinin sevilmesi ile erkegin sevilmesi bile farkli ve bunu bile insanlar karsilastirip denklestirmeye calisiyolar.
Bu konuda simdi cok detayli seyler yazamam ama genel olarak demek istedigim acik duruyo
Eşitliği bilmiyorum ama hani sabah acılı otlu peynir yiyen birisinin damak tadıyla da eşit olamaam ismini de vermek istemiyorum ama ( @-Lili- ) kesinlikle sen değilsin...
Evet kadın bence de mükemmel bir şey Şey demek hakaret olur aslında. Kadın bir değerdir, cevherdir, Saklı kaldıkça gizemini ve büyüsünü hiç kaybetmeyen bir hazinedir bence.
Dolayısıyla evet bende inanmıyorum kadın&erkek eşitliği denen şeye
Ama şimdi olmadı ki bu alkış Kumru hanım. 😏 Ben özellikle sizin dikkatinizi çeksin ve buna bir itiraz geliştirin diye ; SAKLI KALMAK terimini kullanmıştım cümle içinde.
Siz bu ifademe karşıt görüş öne sürecek ve uzun uzun tartışacaktık ne güzel.
Adil davranılmıyor. Bu cinsiyetçilik bizim kültürümüzde özellikle kalıplaşmış, gelenekselleştirilmiş ve tabu haline getirilmiş durumda olduğu için eşitlikten bahsedemeyiz. Atıyorum 10 yaşındaki bir erkek çocuğun hoşlandığı kızı ailesindeki herkes konuşabiliyorken, aynı yaştaki bir kız çocuğunun hoşlandığı birinin olması normal olsa da muhabbeti yapılamıyor aile büyükleri tarafından. Bu sadece basit bir örnekti. Eşitlik diye bir şey yok.
Evet şimdi çok iyi anladım seni. Ama bunun adı adaletsizlik midir Emin olamadım niyeyse. Yani sen de şimdi bir an için gözünü kapat ve bir anne olduğunu düşün Aynı yaşlarda Yani ortalama 15-17 yaşlarında Bir erkek bir de kız çocuğun olduğunu düşün.
Erkek çocuğun kız arkadaşıyla buluşmaya gitti ve gece geç saatte geliyor diyelim eve
Peki sen bir anne olarak aynı şekilde kızın içinde rahat olabilir misin? Kızımın da aynı şekilde gece geç saatlere kadar erkek arkadaşıyla birlikte dışarıda olmasına aynı gözle bakabilir misin?
Evet belki adil olabilmek için ikisine de izin verirsin.
Ama erkek evladın için biraz daha rahat olursun Kız evladın için ise sevgilisiyle gece geç saatlere kadar beraber olmasına aynı rahatlıkla bakamazsın bence.
İçin içini yer durur Acaba şu an ne yapıyor? Acaba şu an başı dertte mi? Acaba sevgilisi ya da erkek arkadaşı, kızıma art niyetli bir düşünceyle yaklaşır mı? Bu sorular ister istemez senin de aklına gelir
Yanılıyor muyum ⁉️
Yani bir anne baba bunu adaletsizlik Adana yapmaz bence
İç güdüsel olarak kız evlatlar Anne babalar tarafında daha çok korunmak kollanmak ister
Yaklaşımın doğru ama benim söylediğim tamamen bundan bağımsızdı. Kaldı ki ben de bir anneyim zaten tamamen objektif bir bakış açım var bu konuda. Oğlum yok ama olsaydı da ona bu konuda kızlardan farklı bir yaklaşım sergilemezdim.
Siz de mi bir annesiniz? Hadi yaa? Şaşırdım şimdi Barbili bir kullanıcı isminiz olunca Ben zihnimde öyle liseli minnoş bir genç kız canlandırmıştım. Ne yalan söyleyeyim.
Neyse efendim Sizi de kesinlikle çok iyi anlıyorum. Dediğim gibi eylem konusunda evet kız ve erkek evlat arasında ayrım yapamaz hiçbir anne baba Yapmaması da gerekiyor zaten..
Ama hissedilen duygu anlamında buna engel olamayız Kız ve erkek için aynı tedirginlik aynı kaygı aynı endişe olamaz Bir anne yüreğinde.
Evladınızı benim için öpün lütfen Çok iyi bir anne olduğunuz dan Ve topluma faydalı hayırlı evlatlar yetiştireceğinizden eminim kendi adıma. 🙏🤍🙂
İyi ama ben Barbiyi görmüşüm yanındaki yaş bilgisini görmemişim kiii ,😋 Başlığımdaki kişilerin yaşıyla falan hiç ilgilenmiyorum ki Daha doğrusu hiç öyle alıcı gözle bakmıyorum tabiri caizse 🤭😅
Aman efendim o sizin inceliğiniz Zerafetiniz sözcüklerinizde ışıldıyor.
Sonu aydınlık sabahlara çıkacak Huzurlu geceler diliyorum size
Bundan böyle zihnimde 36 yaşındaki Barbie hanım olarak kalacaksınız Memnun oldum tanıştığımıza 🤭🙏🤝