Orta yastaki erkekler neden daha ahlakli, erdemli, saygılı?

Genclerde bunu goremiyorum. Bana bir yerlerde mutlaka yer veren, kapiyi tutan falan olgun erkekler oluyor. Ortalama 30-45 yas araligi diyebilirim. Dün fırındaydım. Pide yaptiracagim. Koskoca firinda tek kadin bendim sira da vardi.

Firina gittim, kendime bir köse bulayim rahatca bekleyeyim diye. Koseye dogru gecerken bir bbeyefendio kose tarafinda degildi ama ben o tarafa gecince o biraz daha diger tarafa geçti. Yanimda durmak istememis olabilir, uygun bulmamis olabilir, rahatsiz olacagimi dusunmus olabilir. Sebepler çoğaltılır.

Sonra orada 3 tane oturacak yer vardi sandalye. Erkekler oturuyordu. Üçüde kalktı ayakta beklemeye basladilar, bende ayaktayim. Ben isleri bitti gidecekler sandım ama beklediler. Baktim oturmuyorlar ben oturdum. Hani gel otur da demediler. Ayakta beklemeye basladilar. Tek kisilik yeri birakin 3 kişilik yer verdiler.

Hani belki bir yer bosalsa dahi oraya erkek var diye yanina oturmam diye dusunmus olabilirler. Hepsi kalkti.

Sonra baktim oturan yok ben oturdum. Gitmiyorlar da. Kalabalik sira var isleri bitene kadar ayakta beklediler. Sonra bir kadin daha geldi. Geldi yanima oturdu beraber beklemeye basladik.

Yani sagolsunlar. Boyle bir beklentim de yoktu ama ordaki o kadar erkegin ince dusuncesi mutlu etti beni. 5-6 erkek vardi o anda. Bir tarafta siddet goren kadinlar, diger tarafta boyle ince adamlar.

Adamlar resmen ayakta kaldim diye rahatsiz oldular. Yapmak zorunda elbette degillerdi. Muhtemelen tanismiyorlardi ama anlasmis gibi ucu de ayni anda kalkti sandalyeden.

Yani bu edepten, ahlaktan da olabilir. Hani bir kadinla cok yakin mesafede olmak olmaz vs gibi bir durumla yetismis olabilirler. Yüzüme dahi pek bakmadilar. Bir ekmegi acan firinci dondu dondu birkac defa bakti bana, ondan bir tik rahatsiz olmus olabilirim Ama orada sira bekleyenler goz goze bile gelmedi benimle.

Ulkedeki olaylar belli beni rahatsiz etmek istememis olabilirler. Genc bir kiz rahatsiz olmasin gibi dusunmus olabilirler. orada kendileri otururken kadinin ayakta kalmasini uygun bulmamis olabilirler. Her ne olursa olsun son zamanlarda karsi cinste gordugum en ince hareketlerden biriydi. Etkilenmedim desem yalan olur.

Iyi ki varsiniz ne diyeyim. Allah sayilarini cogaltsin. Insallah kendi eslerine kizlarina karsi da boyledirler.

Yani genc erkeklerde, yeni nesilde gormuyorum bunu pek. Yasi buyuklerde bu davranislar daha sık sanki.

Orta yastaki erkekler neden daha ahlakli, erdemli, saygılı?