Tarikatlar Hakk Yolunda mı? Yoksa B. K yolunda mı?
Hakk yolunda olmadıklarının kanaatinde olduğum %100 kesindir. Size göre hangi yoldalar?

B. k Yolunda
Hakk Yolunda
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tarikatlar Hakk Yolunda mı? Yoksa B. K yolunda mı?
Hakk yolunda olmadıklarının kanaatinde olduğum %100 kesindir. Size göre hangi yoldalar?

Tarikat içerisindekiler de insan ve insan hata yapabilir. Bunu din ile bağdaştırıp tarikatler böyle ise islam nasıl'a getiremeyiz. Düzgün bir aile de bir kişi hırsızlık yaptı diyelim. Bunu bir aileye maal etmek ne kadar doğru? Suç bireyseldir. Her insan bir olamayacağı gibi tarikat de bir denilebilir mi?
Şöyle söyleyim, ben müslüman bif insanım. Müslüman olarak doğdum, sonra dini terk ettim sonra Allah'ın son kitabı Kur'an ı okuyup işte o zaman gerçekten dine geri döndüm. Lakin emin olduğum bir şey varsa günümüz tarikatlarının neredeyse tamamı Allah'ın yolundan çok uzakta. Tarikat kelimesi Arapça olup, Türkçe yol demektir. Menzil Tarikatından Nur Cemaatine, Süleymancılar'dan diger büyük ve küçük çaplı cemaatlere kadar birçok tarikat ve cemaat tanıdım. Neredeyse tamamının eylemleri Allah'in kitabı ile ters düşüyor. Gittikleri yol, yol değil. Bir an evvel tevbe edip dönmezlerse bedelini ahirette çok ağır ödeyecekler. Sizden tek bir ricam var. Allah için yalvarırım lütfen Kur'an ı en iyi anlayacağınız ve uygulayacağınız şekilde okuyun. Gerçekleri apaçık göreceksiniz. Ki sadece ve sadece Allah'ın ayetlerinden başka bir şeyi asla önermem. Çünkü Allah'tan korkuyorum.
Benim maksadım her insan gibi tarikat ya da cemaatlerin bir olmadığını anlatmak yönünde idi. Aralarında iyi insanlar da olabilir "birey" olarak. Bunların dışında Kur'an-ı kerim'e göre yaşamalıyız. Peygamber efendimiz s. a. v ile nasıl hayata tatbik edeceğimizi öğreniyoruz diye biliyorum yanlış hatırlamıyor isem.
Tarikat olan yerde doğru dinin olacağına inanmıyorum. Tarikat kendi çıkarları amaçlı saçma sapan şeyler uydurup din adı altında insanları yoldan ediyolar. çok uzun bir konu bu her tarikatın kendi kuralları falan oluyo ve kendi içlerinde bile çatışma var. İslamda tarikat yoktur. S. A. V. Resullah öldükden sonra parçalanmalar gitmiş insanlar arasında ve tarikatlar yaranmışdır. Ne yolunda olduklarına gelirsek bilemem ama bu yolun din islam olmadığını düşünüyorum
Bu tarz oluşumlar dünyanın her yerinde aynı pok yolunda yani😄
Yurt dışında da çok var. İnsanlar hayatlarını, yetmiyor ailelerini de feda ediyorlar tarikatlar uğruna..
Cevap
3Cevap
ikincisin de
hangisi? sayısız tarikat var.
genel diye bir itham yok. İnsanların çoğu vasıfsız, sen öylesin o zaman genele baktigimizda
Tarikatın kendisi bizzat İslam'a ters zaten. Hangisi diye bir olay yok, tarikat denen kavramın kendisi yanlış... Müslümanın Tarikatı şeyhi hocası Mürşidi olmaz
nesi ters söyle bakalım İslam'a
Hz. Muhammed'in tarikatı neydi söyle biz de üye olalım.
Allah ıslah etsin sizi.
hazreti muhammed vahiy alıyordu oğlum tövbe hada sen vahiy mi alıyorsun?
siz Allah ayetlerini yanlış yone çekiyorsunuz. Elhamdülillah tarikatci değilim dini anlama yeteneğim var, ben de kuranciyim. Sizin kafanız algiya basmiyor sadece aramizdaki fark bu. Kuranda peygamberin sözünü dinleyin diye ayet varsa siz de hadislere inanacaksiniz. Midye günah mıdır sorusunun ayeti olmadığı için, köpeğe ellemek abdest bozar mı lafının ayeti olmadığı için kimi konuda bir bilene danışmak gereklidir diyorum. Ayrıca kurtuluş savaşı gibi büyük olaylarda tarikatlar en hızlı yapilanan kurumlar olmuştur bunu da bilesiniz.
Hak yolunda değiller
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?