arkadaslar benim bi sorum olucak
simdi kurani kerimde ortunme ayeti var bide bi hikaye duymustum dogrulugundan pek emin degilim acikcasi arastirmadim da
bi kadin peygamberimize gelip kiyafetlerinden dolayı adamlarin ona bakmasindan rahatsiz oldugunu soylemis peygamberimiz de ona ortunmesini yani boylu boyunca bi elbise giymesini ve bol olmasini soylemis tamam bunu anladim
kuran okumurken de basi acik okunabilir ama mesela diyelkm ki
ben heryerimi kapatiyorum basim haric ama tum vucudum kapali hicbi hattim belli olmuyo ama sacim nucin haram oluyo erkeklerin nasil nefsi varsa kadinlarin da bi nefsi var bazi erkekler bokunu cikartip ota boka tahrik olsalar da ben bunun sac ile bi ilgisi oldugunu dusunmuylrum bunu dogru duzgun bana aciklicak biri var mı
simdi kurani kerimde ortunme ayeti var bide bi hikaye duymustum dogrulugundan pek emin degilim acikcasi arastirmadim da
bi kadin peygamberimize gelip kiyafetlerinden dolayı adamlarin ona bakmasindan rahatsiz oldugunu soylemis peygamberimiz de ona ortunmesini yani boylu boyunca bi elbise giymesini ve bol olmasini soylemis tamam bunu anladim
kuran okumurken de basi acik okunabilir ama mesela diyelkm ki
ben heryerimi kapatiyorum basim haric ama tum vucudum kapali hicbi hattim belli olmuyo ama sacim nucin haram oluyo erkeklerin nasil nefsi varsa kadinlarin da bi nefsi var bazi erkekler bokunu cikartip ota boka tahrik olsalar da ben bunun sac ile bi ilgisi oldugunu dusunmuylrum bunu dogru duzgun bana aciklicak biri var mı
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Her şey kuran da yazmaz Kadınların eli ayak ve yüzü hariç tüm vücudu avret yeridir
https://www.youtube.com/embed/DryiMINa_bkama bunun sacla ne ilgisi var onu cozmus degilim mesela ben tesetture girmeden sadece feraceyle dolassam o da tesetture girmez mi sorgulayip anlamaya calisiyorum sadece
Ayette var zaten Peygamberimiz Gayet açık şekilde söylemiş aslında Ey Esma! Bir kadın âdet görmeye başlayınca el ve yüzünden başka yerini yabancılara göstermesi caiz değildir. demek ki büluğ çağına gelmiş olan Müslüman bir hanımın başını kapatması hem Allah’ın hem de Peygamberin emridir. Yani yüz kısmı açık kalacak şekilde başın kalan kısmını, boyun ve göğüsleri örtmek farz-ı ayndır. Açmak ise, bir farzın terki sayıldığından haramdır.
anladim tesekkur wderimm
Kuran'da örtünme yazmaz yani başörtüsü yoktur olsaydı erkeğe de kural konurdu
Her şey kuran da yazmaz Örtünme ayeti var Kuran ın açıklayıcısı Peygamberimiz Hz Muhammed Biz sana Kur'an'ı indirdik ki insanlara açıklayasın ayeti de var https://www.youtube.com/shorts/cF4K5zzH9m0
Sen kuranı inkar ediyorsun o zaman Allah değil Muhammed'in sözü geçerli diyorsun ki onun söylemi bile değil
Sen öyle diyorsun aksine Hz Muhammed i inkar etmek Kuranı inkar etmek oluyor Hz. Muhammed (asm) Allah’ın elçisidir. Elçiye itaat etmek, Allah’a itaat etmek demektir. Kişisel arzularına göre de konuşmamaktadır. O, kendisine indirilmiş vahiyden başka bir şey değildir
Asıl siz inkar ediyorsun Kuran'da yazmayan şeyi millete dayatamaZsin sen niye başörtülü değilsin erkeksin diye mi
Aynı şey olmadığını biliyorsun Kadının yüzü erkeğin yüzünden yüz kat daha fazla cazibelidir İslam tarihi boyunca kadınların yüzü peçeliydi ama kadınların yüzünü örtmesi farz değil farkındaysan Kimseye zorla dayatılmıyor sen Kuran ı baştan sona okumuş anlamışsın demekki ne anladıysan öyle yap https://www.youtube.com/shorts/uIlQsBQDPoU
Aklınız beyniniz kadının biseyine gitmezse tahrik olmazsınız Allah değil Arap erkeği emrediyor
kuranda zaten saçları kapatmakla ilgili açıkça yazılmış bir ayet yoktur. müstehcen bölgelerini kapatmaları söylenmiştir yalnızca.
bahsettiğin hikayeyi biliyorum ancak bu sahih bir kaynaktan mı tam hatırlamadığımdan yorum yapamayacağım 🙏🏿
evet ama basin acik namaz kilmak mesela cok tuhaf degilmi oyle biseye kalkismak istermisin
peygamberin bir davranışı olduğu için erkekler konusunda böyle bir durum var, sünnet yani. ancak kadınların namazı konusunda açıkça bir bilgim yok
bana sormuşsun da ben dinlere inanmıyorum o yüzden cevap veremem
tamamdir tesekkur ederimm