Eşimle bir ömür geçer mi insan değişir mi?

Ben 7 ay önce evlendim 5 aylık evliyken ayrıldık boşanma sürecindeyiz ancak ben mi abartıyorum yoksa gerçekten abartılması gereken şeyler mi diye düşündüğüm bir kaç durum hakkında fikrinizi almak istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz?
1) Eşim sevgilim flört öncesi ve nişanlılık döneminde neredeyse hesapların %80 ini bana ödetirdi evlenince değişir sandım ancak değişmedi başlarda önemsemedim ancak bir süre sonra rahatsız etti bu durum beni sizce normal mi? Bir örnek vermek gerekirse aynı yerde çalışıyoruz nişanlıyken öğle yemeklerine beraber gidiyorduk ikimizinde aracı var nişanlım bir hafta senin arabanla bir hafta benimkiyle gidelim diyordu yakıttan dolayı bana bu çok tuhaf geliyordu. Sizce normal mi?

2) Eşim arkadaş çevresinde de çok cimri bilinir hatta bir arkadaşının arkasından hesap ödeneceği her zaman tuvalet bahanesiyle gidiyor diye dedikodusunu yaptığını duymuştum. Ailesi eşimden daha cimri ama hiçbiri eşimde dahil cimri olduklarını düşünmüyor ben bunlardan şikayet ettikçe aksine çok cömert olduklarını benim ve benim ailemin paraya çok düşkün olduğunu söylüyorlar :)

3) eşim bana evliyken hediye almıştı saç yapma aleti ünlü bir markanın ben evden ayrılırken onu götüremezsin diyip geri aldı benden geçenlerde duydum ki o aldığı hediyeyi internetten satmış

Bunlar ve bunlar gibi bir çok örnek verebilirim hemen hemen aynı sizce bu durumları ben mi abartıyorum yoksa böyle bir adamla ömür geçer mi ya da onurlu bir erkek böyle davranır mı fikirlerinize ihtiyacım var özellikle erkek üyelerin?

Boşanmak doğru?
Boşanma değişir?
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Eşimle bir ömür geçer mi insan değişir mi?