Ben kamuda mühendisim kız arkadaşım hastanede hemşire. Bir süredir birlikteyiz geleceğe dönük sohbetler ediyoruz. Benim babamın 5 tane dairesi var. Hepside güzel daireler ve iyi ilçelerde. Arabamda var yani şükür ben değil benim doğmamış çocuğumun bile ev araba gibi ihtiyaçları şimdiden hazır miras yoluyla. Ben kız arkadaşımın bazı fikirlerinden ciddi derece soğudum. Neymiş maaşımızın bir kısmına banka hesabı açar mışız, çok pahalı bir arabaya binmemize gerek yokmuş, gıda ve giyim alışverişleri en iyisinden olmasa da olurmuş. Her canımız istediğinde dışarı çıkmasak da olurmuş, falan filan buna benzer şeyler. Acaba beni mi deniyor yoksa cidden mi böyle eğer böyle olursa hayat geçer mi bilmiyorum. Benim evim arabam var maaşım var kendi maaşın var babadan kalacak bir sürü şey var ben neyi biriktireceğim neye yatırım yapacağım neyden kısacagım ne gerek var hiç anlamıyorum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı. Hazıra dağ dayanmaz kardeşim hem cimri yaptın hanım kardeşimi hemen belki tutumlu bir hanım kardeşimiz senin gibi variyetim var bir şey olmaz diye düşünmüyor diye mi bütün bunlar hem güvendiğin şeyler çok ta uçup gitmeyecek şeyler değil Allah daha çok versinde sen yinede ilk seferde cimri yaftasını yapıştırma
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılasla asla asla sevseniz bile kadın olsun erkek olsun cimri biriyle evlenmeyein sonra cok pisman olursunuz cimri tanıdıklarım var gerçekten adam o kadar cimriki misafir falan dinlemiyor yazın sıcağında klima açmıyor eve fazla bir eksik almıyor ışık yakmak falan yok vs gerçekten berbat bir durum ben bile görünce sinir oldum Allah ailesine sabır versin
10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bu cimrilik ile alakası yok ki tamam gıda konusunda abartmış olabilir ama belki zamanında yokluk çekmiştir veya ileri de Allah göstermesin bu varlıkların hepsi yok olup o birikiminiz imdadiniza yetişir diye düşünüyordur ucu açık her yoruma çekilebilir
00 Yorumla
+1 yılşu lafı unutma zenginim dersin hayat sana bir vurur 5 kuruş parasız kalırsın biriktirmek iyidir kız cimri değil aksine tutumlu davranmış bence kaçırma böylesini
01 Yorumla- +1 yıl
Ya doğru tabii ki bi kenara belli bir miktarda para bulundurmak güzel birşey şahsen bende ne olur ne olmaz diye bankaya 20 bin lira koyarım mesela ama zaten para varsa bankada daha cimriliğin bir mânâsı yok bence🤷🏼♂️
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
94
Cevap
51Cevap
+1 yılSelamün aleyküm ve rahmetullahi berakatühü
Merhaba kardesim
Cimriliğin zararları
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Cimrilik, helak edicidir.) [Taberani]
(Allahü teâlâ, yemin ederek cimrinin Cennete girmeyeceğini bildirdi.) [Tirmizi]
(Cimri abid olsa da, Cennete girmez.) [Taberani]
(En kötü hastalık cimriliktir.) [D. Kutni]
(Cimri, öyle bir kedere boğulur ki, artık sevinç ve ferahlık yüzü görmez.) [İ. Gazali]
(Her sabah iki melekten biri, "Ya Rabbi, infak edene karşılığını ver!" diye, diğeri de, "Cimrilik edenin malını helak et!" diye dua eder.) [Buhari]
("Hakkımın zerresinden vazgeçmem" demek cimrilik için kâfidir.) [Hakim]
(Kaybettiği dünyalığa üzülen, Cehenneme yaklaşmış olur.) [İ. Gazali]
(Ya Rabbi cimrilikten sana sığınırım.) [Müslim]
Savaşta ölen oğlu için (Vah şehidim) diye ağlayan kadına, Peygamber efendimiz, (Şehit olduğunu nereden biliyorsun? Belki boş konuşur, belki de cimri idi) buyurdu. (E. Ya’la)
Cimri oldunu nasil anlarsin Cimri insanin cebinden para cikmasindan daha zor bisey yoktur yani konustugun kisiye zekat tan konu ac her müslüman ın malinin % 2.5 yani 40 da 1 vermesi gerekmektedir sor bu sene zekatimi vermedim ornegin 2 binlira zekat verecem felan de karsi cikiyorsa hem ilmi derecesini hemde ne oldunu anlamis olursun hayirli geceler00 YorumlaKesinlikle cimri bir insanla ömür geçmez. Adı üstünde eş elmanın iki yarısı gibi. Tamam çok savurgan olunmamalıdır ancak dünyaya bir kez geliyorken cimrilik yapıp hem kendine hem eşine hayatı zulüm etmesine gerek yok insanın. Tutumlu olmak güzeldir ancak maddi imkan varsa hobilerine zaman ayirilmalidir, eşini ve kendini mutlu etmek ve motivasyon amaçlı tatile gitmelidir, yeni yerler görmelidir. Hayat cimrilik için fazla kısa. Cimrilik yaparak hayatın tadını almadan bir ömür geçirmek anlamsız. YouTube'dan izleyebilirsiniz Tlc'de "Aşırı Pintiler" diye bir program var aşırı cimri (pinti) insanların ev yaşamını anlatıyor resmen cimrilik yapmaktan insan gibi yaşamayı unutmuşlar.
20 Yorumla
+1 yılBana kalırsa tutumlu olmakla pintilik arasında ince bir çizgi var ve bu aşılmadığı sürece sorun olmaz. Ama eğer pintilik varsa ortada ya da tam tersi müsriflik o zaman sıkıntılar baş gösterir. Herşeyden önemlisi hayatında ki insanla ortak paydada buluşabilmek gerek. Yarın sen bir yere gitmek istersen o istemezse sorun çıkabilir örnek olarak. Umarım konuşarak halledebileceğiniz bir düzeydedir. Keyifli geceler
10 YorumlaŞu an bollukta yaşıyorsan yarın bir gün her şeyini kaybetmeyeceğinin garantisi yok. Gün gelir elde avuçta ne varsa satmanız gerekir o zaman da diyecek misin cimri olduğu için soğudum diye? O kızı hak etmiyorsun gerçekten, insan hayatta bolluğu da görmeli yokluğu da bu kadar yüksekten uçmayın düşmeniz kolay olur sonra.
42 Yorumla- +1 yıl
Ya tabii ki bankada para bulunacak biraz tutarlı olunacak ama cimride olunmaz ki. Bankaya belli bir miktar koyarsnı ne olur ne olmaz diye ama bankada zaten bi miktar para varsa cimriliğin bir mânâdı yok bence🤷🏼♂️
+1 yılBence kız doğru düşünüyor cimrilik değil tutumluluk dur bu belki senin kadar iyi durumda olmadığı için kötü günleri de düşündüğü için ama sende haklısın karşısına geçip benim herşeyim var ben böyle Bi hayat istiyorum dersin bence oda sana ayak uydurur varlık içinde yokluk mu çekecek siniz yani
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Tutumlu olmak güzel ama ayarında. Mesela 100 bin liralık arabaya binmezsin 50 binlik binersin aynı işi görür, ama yemek ve gezmek konusunda kısıtlama aşırı fazla.. durumun yerindeyse ne gerek var kendimi kısıtlamaya. bi tişörte 200 lira vermezsin 50 lira verirsin koca dolabını kaliteli ve uyguna doldurabilirsin. Gibi gibi tutum böyle olur. İsraf paran varsada hoş değil herşey ayarında olmalı
10 YorumlaYani insanın kendi yapısına bağlı olur. Mesela ben cimri değilde biraz tutarlı olmasını isterim ilerde eşimin. Çünkü kendim pek iyi değilim bu hesap kitap konularından en azından o benim zıttım olmalı ki bir şeyler elde edebilelim bir şeylere sahip olabilelim vs. İki tarafta har vurup harman savuracak olursa işimiz yaş olur. Ama tabi cimri olmakla tutarlı olmak ayrı bir şey.
10 YorumlaBence bu cimrilik değil mantıklı bir şey demiş çünkü. Işin içine miras girince para girince kardeş kardeşi taniyamiyor. O da mirasa güvenmediği için birikim yapmak istiyordur. Hazıra konmak yerine ikinizin çabalayarak aldığı şeylere sahip olmak istiyordur. Kendi Geleceğinize kendinizin yatırım yapmasını istiyordur. Hemen kötü düsünmeyin bence.
10 Yorumla
+1 yılBöyle bir eş adayı bulup da bunu mu dert ettiniz. Şimdi değil ilerde anlarsınız kendisini. Çok makul ve mantıklı düşünceler. Aç ya da açıkta kalacak değilsiniz. Birikim yapmanın, oraya buraya paranızı çar çur etmenin manası yok, bunu dile getirmiş. Bu cimrilik değildir. Bu aklın başta olmasıdır.
11 Yorumla- +1 yıl
Birikim yapmanın kötü bir yanı yok***
+1 yılAşkta, sevgide, saygıda, güvende, sadakatte cimri olmasın da varsın madden cimri olsun. Soyut cimrilik derin yaralar veya yıkımlar getirir. Somut cimrilik en fazla yokluk getirir ya da tartışmaya yol açar fakat geçicidir.
O yüzden çokta takılı kalmamak lazım. Gönlü bol olsun kàfi.10 Yorumla
+1 yılOlurda ilerde kotu bir duruma geldiniz kotu şeyler düşün erke te hareket etmelsiinz bugün elinde onlar olabilir yarın elinde olmaz bugun girdigin kafelere giydigin markalari alamayacak durumada gelebilirsin en azından yatırım yapabilirsin cimrilikten kastetmiyordur kız arkadaşın sadece biraz tutumlu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAslında kızın düşündüğü şekil yanlış değil. Sonuçta ikizin yaşantısı ve büyüme şekli aynı değil. Sen miras bırakırım diyorsun, kızsa biriktiririm diyor. Ayrıca bir kızın erkeğe göre tutmlu olması iyi birşeydir genelde. Eğer sen aynı düşünmüyordan direkt belirt düşünceni. Bence kız pinti değil, sen rahata alışıksın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKızın sadece cimri olması mı yani tutumlu gibi hissettim mühendis arkadaşlarım var ve o kadar işsiz olanı var ABD de WC temizledi yıllarca dilini vs ilerletmek için ben çok zenginler ile çalıştım şu an covitten dolayı iş yok para yok bütün devletler sıkıntı da kız arkadaşınız ile konuşun fazla ümitlenmesin yol yakınken yemeyi içmeyi bilen birini bulun
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 894 cevap paylaştı. Kiz cimri degil tutumlu.. Cimrilik malini katigini baskalariyla paylasmamaktir ihtiyaci olana el uzatmamaktir. Param bol diye israf etmek degildir. Allah cimrilik sevmedigi gibi israfi da sevmez hersey dozunda olmali..
20 Yorumla
+1 yılCimri sanıyorsun ama onun anlatmak istediği şey seni n evin arabana gelmiyorum çocuklarımıza iyi bir hayat sunmak için çabalayan bir anne olmak istiyorum, kadının cimrisi iyidir çok masrafa sokmaz ama erkeğin cimrisi hatadır.
20 Yorumla
+1 yılHer zaman zengin kalmayacaksın bunu unutma.
Tıpkı emek verip diktiğin evin 2 sallantıda yok olacağı olasılığı gibi.
Kızın tutumlu olması gayet iyi bir şey demek ki yokluk görmüş.31 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru söyledin ablam benim de zengin olma hayalim var ama yani o parayı da belli bir yere bağışta bulunup sevap işleyeceğim Allah izin verirse 15 kasımda ki sınavı kazanıp hayallerime kavuşacağım inşAllah
+1 yılGeçmez efendim. Bende çalışacam o da çalışacak. Senelerce 10sene krediyle ev ödemek için mi geldim ben dünyaya. Evin sahibi olmadan ölüp gidecem. Bu ve bunun gibi şeyler için cimri olacak bende kemerleri sıkacam. Ömür değil yıl geçmez.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 530 cevap paylaştı.
+1 yılKanka bir de onun gözünden bak: fakir ya da orta halli bir çocukluk/gençlik geçirdiyse tasarruf etmeyi huy edinmiştir ve bu tarzda yetiştiği için masrafı gereksiz buluyordur belki de.
20 Yorumla
+1 yılCimri biriyle hayat geçmez ama günümüz şartlarında hayatın ne getireceği belli olmuyor ama durum olduktan sonra şartları iyileştirmemekte saçma sonuçta bir defa geliyorsun hayata
10 Yorumla
+1 yılBelki kız arkadaşın cok skntı yaşamiştir onla konuş bence seviyosan tabiki
Bazi insanlar mantıken yani boşuna harcama yapmak istemez bu gayet dogal bişey dedigim gibi seviyosan konus inan seni kullanan bircok kızdan daha iyi bence seni seviyosa 😊00 Yorumla
+1 yılBence geçmez. Herşeyi kısıtlar onunalma ne gerek var bunu alma ne gerek var diyip diyip durur. Düşünmek bile çok kötü bişi 😣Mesela benim babamda da var cimrilik. Cidden kötü bişi
00 Yorumlasenin düşüncen güzel. Bu konuda zitsiniz. Paran var yiyeceksin bu dünyanın nimetlerinden fsydalacaksin. 50 sinden sonra mi parayı yiyeceksin. durumun varmis kafana göre takıl.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Belki bu şekilde gözüne daha çok gireceğini düşünüyordur. Cimriliğinin rol icabı mı gerçek mı olduğunu davranışlarından şimdiye kadar anlamış olman gerekirdi.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılSeni denemişte olabilir ama bunu açıkça sorabilirsin amacın ne diye zaten maddi sıkıntımız olmayacak tarzında gibi gibi ama tutumlu olmak iyidir ama cimrilik insanı hayattan soğutur.
00 Yorumla Onun dediği kadar olmasa da yine kenara koyarsınız deniyor bence paran olduğu için seninle değilim hesabı ama gayette paran için seninle parayı görsün bak nasıl açılacak sonradan görme olacak
Denemek için de ki babam dairelerin birini kuzenime düğün hediyesi olarak vercek birinide kimsesiz çocuklara bağışlıcakmış00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. İyi araba kazada öldürmez... iyi gıda hasta etmez.. gezmek insannin ömrünü uzatır.. eğer düşünceleri gerçekten böyleyse sal gitsin...
10 Yorumla
+1 yılBende cimriyim para belki çok harcıyorum ama pahalı şeyler almıyorum ne gerek var ki ucuz bulduktan sonra dimi:)
10 YorumlaBence kız haklı hiç güvenme babanın parasına bir güne bakar hepsi gider bunu yasamış bir insan olarak söylüyorum kızı dinle birikim yap hayat çok zor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAkilli kadın iste daha ne istiyorsun? Babanın mirası ona mi kalacak yarin birgün boşansan? Kenara ne atarsanız o size kår. Vede tebrik ettim kendim yaparım kendim ederim diyen bur kadın demek ki. Bu devirde zor böylesi;)
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 708 cevap paylaştı.
+1 yılsenin tutumlu olmanı sağlıyor işte Daha iyi Azcık tasarrufu ögren Ve cidden çok zenginsen arada bi hayır isleride yap
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende kız arkadaşınla aynı düşüncedeyim ama ne benim ne erkek arkadasımın mirası var. Kira araba alma derdi yoksa kısarak yemenin bir manası yok mezara mı götürcez parayı. He nolur cok cok müsrif olunmaz ama kaliteki bir şekilde de yasanabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni har vurup harman savuran biri olarak goruyodur belki.
Ama dedigi gibi bi hesap acip maaslarinizin bi kismini biriktirebilirsiniz belki bir gun lazim olur yine de elindeki mala guvenme kiz dogru soyluyor00 Yorumla
+1 yılGeçemez geçmez ömrüne yazık... İnsanın sevgiside de cimri parada da cimri qmk... Bu hayat nasıl geçer yaaa
00 YorumlaElalem sıkı kadın arar sen bulmuşsun hayıflanıyorsun erkekleri anlamak ne kadar zor ya. Garip varlıklarsınız bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 13,7b cevap paylaştı. Kız gayet akıllı. ne olursa olsun seni tasarruf etmeye yöneltiyor. Gurur duymalısın kızdan
20 YorumlaCimrilikle hayat gitmez cimliyle hiç gitmez eşek gibi çalış aslan gibi ye
10 Yorumla
+1 yılBen kız arkadaşının sözlerinde cimrilik değil tutumluluk görüyorum. Herşeyi kökten bırakalım dememiş ki. Tutumlu olalım demiş. Böyle daha mutlu olursunuz emin ol. Ama arada bir birbirinizi şımartmanız iyi olur tabii ki. Benim düşüncelerim böyle.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılTutumlu bir aile büyümüş ise bir anda acilamaz kabak cekirdegi gibi
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayatta geçmez yaşadığım için biliyorum eski nişanlım cimriydi biraz
00 Yorumla Geçmez nefret ederim cimri insanlardan ne demişler ayağını yorganına göre uzat ne gerek fazlası ya da azı
00 YorumlaKız malmış
O sıçmazda. Yediklerine para vermiştir sonuçta00 Yorumla
+1 yılSanki o aşırı cimri değil de senin aşırı savurgan görüyor olabilir.
00 Yorumla
+1 yılBöyle sorular soruyorsunuz sonra kızların içi gidiyor
00 Yorumla
+1 yılCimri degil tasaruflu da para yi bankaya atmak bu zamanda mantikli degil gidikce deger kaybediyor yatirimda yapilab7lir ama iyi arasdirdikdan sonra suanda oldugu gibi yemek daha mantikli gibi ama genel olarak tutumu iyi
10 Yorumla
+1 yılneydim degil ne olacam de sen bence malda yalan mülkte yalan var biraz sende oyalan.
02 Yorumla- +1 yıl
devletin Allah belasini versin maffetti benim hayatimi sssikti simdi kirami dahi oduyemiyorum pandemi dedi issiz kaldim yeni basladim ev sahibi kapiya dayanip duruyor
- +1 yıl
halinize şükredin o kiz seni haketmiyor bak kardeş malin mulkunle surekli bu sekilde bir kizla otarz konusma o kizin bir meslegi zaten var sana da ihtiyaci yoktek yapman gereken o kiza sahip cik ve oylesi her erkege nasip olmaz
Gizli Üye(25-29)+1 yılKız cimri değil tutumlu. Ama sen bence egolusun umarım kıza da evim arabam var diye sürekli sıkmıyorsundur...
10 Yorumla
+1 yılBabam Kayserili annem çok söylenirdi e benim sözlümde Kayserili..🤦♀️ ama benimki şu an erken diye midir bilmem henüz cimriligi ön plana çıkarmadı, hayırlısı
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 845 cevap paylaştı. Ben cimri arkadaşla 5 dk vakit geçiremiyorum. Cimri insan adamı daraltır ya
00 YorumlaKızın sana bunu söylemesi cimri olduğu anlamına gelmiyor bence çok mantıklı konuşuyor bunda soguyacak bir şey yok aksine böyle bir insan karşına çıktığı için sukretmelisin dünyanın bin çeşit hali var birikim yapmanız ikiniz içinde iyi olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNet blöf onemsemiyorsa niye durduk yere bunu desin ki zaten yasayip gorecektin gereksiz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim gözüm parada değil mesajı veriyor olabilir😂😂 kafama yerleşmeye calısıyor bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenene kadar öyle söyler, evlendikten sonra ne var ne yok hortum gibi emer..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBelkide cimri değil tutumlu biridir onunla knusmadn net bir cvp alamazsn
00 Yorumla
+1 yılSeni deniyor gibi geldi yani sanırım parana güvenmiyorum mesajı vermek istiyor ya da paran için seninle değilim mesajı da olabilir bence ama tanımak lazım tabi burdan söylediğimiz iki sözle olmaz
00 YorumlaBirikim yapmak istiyor olabilir ya da sana seninle paran var diye birlikte olmadığını göstermeye çalışıyor olabilir. Bu tam olarak cimrilik olmuyor sadece birikim yapmak istiyor :)
00 Yorumla
+1 yılÇok zor bir durum seninle her şeyi ortak görmüyorsa senin benim ayrımına girdiyse bu iş sıkıntı çıkarabilir.
10 YorumlaGıda giyim önemli orada biraz abartmis ama bunun disindakiler normal tutumlu biri demekki. Para bugun var yarin elinden kayip gitmeyecegi ne malum.
10 YorumlaBence bu cimrilik değil evet babadan kalma herşey var ama sonuçta 2 maaş girecek eve fazla abartı harcamalar yapmaktansa birikim yapılabilir
10 Yorumla
+1 yılGeçmez bence insanin kendi ekonomik özgürlüğü olması gerek kesinlile
20 YorumlaGeçmez bence cimri ve pinti olmuyacak ama bir o kadar da harcamayı iyi bilen kontrollü insanla birlikte olmak daha iyi olur
00 Yorumla- Devamını Gör (85)
Devamını Gör(130)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem