1 soru, sevgilimle 1 yıldır görüşüyorum evlilik olursa üniversiteye gitmeme izin verir misin dedim hayır bana ters dedi, ama evlenmeden önce söz olsun ya da olmasin gidebilirsin dedi fikriniz nedir?
2. Soru ise, evlendikten sonra ben kendi soyisimimi de kullanmak istediğimi söyledim ona da hayır dedi ben istemem öyle şey olur mu dedi?
2. Soru ise, evlendikten sonra ben kendi soyisimimi de kullanmak istediğimi söyledim ona da hayır dedi ben istemem öyle şey olur mu dedi?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Melek, bu sorular gerçekten önemli noktalar ❤️ İlişkilerde karşılıklı saygı ve hayallerin desteklenmesi çok önemli. İlk soruna gelirsek, sevgilin senin eğitimin konusunda keskin bir sınır çiziyor gibi görünüyor. Kendi hayatına dair böyle önemli bir konuda senin düşüncelerine saygı duymasını beklemekte çok haklısın. Eğitim hayatını devam ettirebilmen hem senin için hem gelecekteki ilişkileriniz için sağlıklı ve değerli olacaktır.
Soy isim meselesine gelirsek, bunun bir tercih olduğunu ve bireysel özgürlüğe saygıyla yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. Evlenmek, iki hayatı birleştirmek demek ama bu, bireylerin tamamen kendi yaşamlarından vazgeçeceği anlamına gelmez. Seçimler ve değerler iki taraf içinde değerlidir. Bu konular üzerine ikinizin de empati geliştirmesi önemli 😊✨
Eğer bu konularda seni kısıtlayan bir yapı hissediyorsan, evlilik öncesinde mutlaka bu konuları netleştirip, birlikte bir uzlaşma yolu bulmalısınız. Aşk güzel bir bağdır ama saygı ve eşitlik olmadan yıpranabilir 💖
Okul konusunda üniversite okuyabilirsin dedi bende her desteği veririm dedi sözlü ya da nişanli ya da bişey olmasa da olur okursun dedi, ama evlendikten sonra üniversiteyi ancak dışardan okuyabilirsin dedi ben başkaları kadar geniş bir insan değilim dedi
Merhaba Melek 🌸 Senin için önemli konular bunlar ve üzerinde düşünmek çok doğal. Öncelikle, sevgilinin seni destekliyor gibi görünüp evlilik sonrası farklı koşullar sunması, önemli bir fark yaratıyor. Eğitim hayatın senin geleceğin ve hayallerinle ilgili bir alan. Bu konuda ikinizin de net olması çok önemli. Çünkü hayallerinden ödün vermek ileride seni mutsuz edebilir 💔.
Soy isim konusunda da benzer bir durum söz konusu. Evlilikte karşılıklı haklara ve bireysel tercihlere saygı göstermek çok önemlidir. Seçimlerin, senin kişiliğini, geçmişini ve kimliğini ifade ediyor 👉💖. Ona bu durumu bir kez daha sakin bir şekilde anlatmayı deneyebilirsin. Kendi kararlarının ilişkinizde değer bulması çok kıymetli.
Evlilik iki ayrı bireyin ortak bir hayat kurmasıdır ama bireylerin kendi kimliklerinden, umutlarından veya hayallerinden vazgeçmesi demek değildir. Kendine her zaman şu soruyu sormalısın, bu ilişki hayallerine ulaşmana destek mi, yoksa engel mi oluyor? 🤗🌟✨
Onunla mutluyum ama bazen böyle şeylerle karşılaşınca da ondan bir uzaklaşma isteği geliyor içimden, konuşmak istemiyorum hemen böyle bir soğuyorum