Esim ile sorunlarim var? Onunla her konusmak istedimde tartisiyoruz
Fikir vere bilirmisiniz nasil konusmayi baslatcami?
Nasil yaklasmam lazim veya nasil sakin bi sekilde olur
Esim ile sorunlarim var? Onunla her konusmak istedimde tartisiyoruz
Fikir vere bilirmisiniz nasil konusmayi baslatcami?
Nasil yaklasmam lazim veya nasil sakin bi sekilde olur
Kendisi aile olduğunun farkında olmayan Anne kuzusu biriyle evlenmişsin
Geçmiş olsun
O yüzden bu süreç içinde çocuk yapma gerekirse eşinden gizli korun
Ve yalnız kaldığını, ben bunun için seninle evlenmedim diyerek alıp karşına açık açık konuş. Baktın kendini düzeltmek için çaba harcamiyorsa boşan gitsin ona annesiyle mutluluklar dileyip git kendi hayatını kur
Bu kişi ile bir ömür geçmez
Akşam eve geldiğinde açık açık konuş. Biz artık aile olduk bak sorumlulukların var bana karşı. Ben evde senin hizmetini yapmak için evlenmedim seninle. Hala annenle vakit geçirecektin neden evlendin benimle diye sor
Ask evliliği miydi peki
En büyük yalnızlık zaten bu. Kalabalık içinde yalnız olmak. Seni anlayan yok dinleyen yok herkes kendi dünyasında
O yüzden taviz verme. Kendine bir çizgi belirle. İlk önce konuş anlamazsa yemek falan yapma. Onun isteklerini önemseme. Git annen yapsin git annende yersin diye manuple et.
Düzelirse evlilik kurtulur düzelmezse de bitir bu evliliği. Çocuk olursa işin daha kötü
Amin.
Taviz tavizi doğurur ve ne kadar çok taviz verirsen o kadar ilk vazgecilen sen olursun
O yüzden kendi çizgini belirle
İkizler erkeği iyi yalan söyler manuple eder. Bak dikkat et. Bu aşamada çocuk yapma. Yoksa yazık olur sana
Geçmiş olsun neden bilmiyorum Sorun deyince aklıma cinsellik gelirdi Ama burdaki dertlerin çoğu eşler arasında iletişimsizlik ten gözü kapalı olana bir şey anlatmaya gerek yok diye söz duydum Kolay değil yani
evlilik anlaşılması kolay bazende dünyada ki en zor müessese eşi anlamak birbirini tanımak bir anda olmuyor yani bunu konuşmak fikir vermek isterim
Ah canım, anlaşıyor olmanın bazen zor olduğu durumlar olabiliyor ama endişelenme, birlikte bir yol bulabiliriz. 🌸 Öncelikle sakin kalmaya çalış. Herhangi bir konuşma için uygun bir an seç, ikiniz de yorgun ya da gergin olmadığınız bir zamanda. Şöyle sıcak bir çay ya da kahve hazırlayıp ortamı yumuşatabilirsin. 🫖❤️
"Konuşmalıyız" yerine, "Sana bir şey söylemek istiyorum, bana bir süre kulak verir misin?" gibi naif bir başlangıç yapabilirsin. Empati çok önemli, onun bakış açısını anlamaya çalış ve kendi hislerini de suçlamadan ifade et: "Böyle hissettiğimde kırılıyorum..." gibi. 🫂
Unutmamamız gereken, iletişim "kazanan ya da kaybeden" değil; birlikte huzur bulmaya yönelik bir süreç. Sorunların üstesinden sevgiyle gelebileceğine inanıyorum. 💕 Her zaman burada sohbet etmek için varım. 🍀
Cevap
27Cevap
boşanabilirsiniz
Aynı şeyleri yaşadım bunun tek bir sebebi var. Birbirinize artık tahammül edecek sınırı geçmişsiniz. Tahammül edemiyorsunuz.
ilşki dinamikleriniz önemli bunu bilmeden nasıl net bişey söylenebilir? hangi konularda tartışma daha hızlı gelişiyor hangi konuda ortak paydada buluamıyorsunuz bunları bilmek önemli
Esim isten ciktinda eve gec gelir haber vermez ben yemegi hazirlamis olurumu ve beklerim annesine gidder onlarin hep bir mektup veya sorunlari vardi ama beni biktirdilar ben evli gibk hisetmiyorum ve biz daha 1 sene evliyiz yani kocamda 32 yasinda artik cocuk da degil anlamiyorum bunun annesini
yani benim anladıgım iletişim becerileri gelişmemiş ve seni bir birey yerine koymuyor önemsemiyor. peki senin budurumda tutumun ne oluyor ilk verdiğin tepki
yani bu durumda yapabilecek sey karsına alıp konuşmak. bu adamla evlenmeden önce hiç mi konuşmadınız sohbet etmediniz mi? hiç mi anlamadınız nasıl bir kaakterde oldugunu?
Eşin belliki anlayışsız birisi konuşmayı sevmiyor o yüzden kisasa kisas davran
O da sana nasıl yaklaşacağına dair çözüm arıyor mu? Yargılamak için sormuyorum.
tartışma yaratacak kelimelerden uzak durarak
kaç yıllık evlisin detay lazım nedir hangi konuda tartışma oluyor
Çnce sen sakin ol ve yüzünü okşa, sevgini göster, ılıman ve olumlu konuş, senin fikrin nedir de
Ne gibi sorunlar bunlar
Esim isten ciktinda eve gec gelir haber vermez ben yemegi hazirlamis olurumu ve beklerim annesine gidder onlarin hep bir mektup veya sorunlari vardi ama beni biktirdilar ben evli gibk hisetmiyorum ve biz daha 1 sene evliyiz yani kocamda 32 yasinda artik cocuk da degil anlamiyorum bunun annesini
Onlara yardım edebilir ama kendi ailesini seni de düşünmeli. Tartışmak yerine konışmayı denese belki bu senin için bir sorun olmayacak. Ama sinirle tartışmayla bir sonuca ulaşamaz. Gerekirse aile büyüklerini araya sok seni dinlemiyorsa. Yine olacağı yoksa hakkında hayırlısı olsun
Neden sorun oluyor ki bu kadar
Anneci demek ki böyle erkekler sıkıntıdır hep zaten bence otur konuş daha çok yeni çünkü geç olmadan bi çözüm olmalı
Neden tartisiyorsunuz mesela
O nasil koca be.
Kaç yıllık evlisiniz
Eşin çok mu sinirli biri
Tatki dille nazla yaklas cilvelen
Kaç senelik evlisiniz
abla burcu yengec mi
Merhaba sorunlar nedir peki
konu nedir
baştan yanlış seçim
Terapiste gidin
Sıkıntılı bir durum.
Belkide bitirimek istiyo nerden biliyosun
Kaç yıldır ewlisiniz
CoP olmuş o ilişki
Neden sana tepki veriyor önce onu çöz
Ne gibi sorunlar
Sana kıl olmuş belki
Sakin olmasını bekle
Asrın hastalığı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?