zaten onlar da hep gözleri önünde olayım istiyor ama kafama taktığım durum şu, yaşıt arkadaşlarım hep evlendi çoluk çocuğa karıştı. ben sevgili yapsam sinir krizi geçiriyorlar. evlenmeden olmaz diyorlar ama yüz yüze görüşmemi de istemezler. derdim evlilik değil ama tuhafıma gitmeye basladi. ne istediklerinden emin olmak icin konusunu actim. daha yasin cok erken, sorumluluk almak yerine baba evinde rahat rahat takil, evlilik kolay bir sey mi saniyorsun vs dedi annem. bunlar disinda gayet iyiyiz ama yasitlarim coluk çocuğa karismisken ben universitemden memnun olmadigim icin uzaktan eğitime hazirlaniyorum ve tuhaf geliyor hayatı kaçırıyormuşum gibi hissediyorum. aile evinde bu dönem ya da yaş için kalmak, okumak ya da çalışmak tuhaf mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılSanki 40 yaşına gelmişsin de aile evinde olmaktan yakınıyor gibi konuşuyorsun, şu an eğer evlenmiyorsa herkes zaten 30'a kadar aile evinde yaşıyor, üni bitecek iş bulunacak kendi düzenini kuracaksın falan yaş 30'a dayanıyor, annen çok doğru söylemiş, evlilik doğru zamanı gelince doğru insanla yapılır, sırf çevremde herkes evli çocuklu diye evlenilmez, onlar evli de çok mu mutlular, evli kadınların dörtte üçü mutsuz ama çocuk var diye ya da ekonomik özgürlüğü olmadığı için boşanamıyor, sana mutluluk pozları kestiklerine kanma, evlenince kimsenin başı göğe ermiyor, senin ilk önceliğin ekonomik özgürlüğünü kazanmak, kendi ayaklarının üstünde durmak olmalı, evlilik her zaman yapılır ama evli çocuklu kariyer çok zor olur belki de olmaz, o zaman keşke dememek için şimdi sadece kendi kariyerine odaklan, 22 nedir ki 24 olucam iş arıyorum aile evindeyim ve evlilik de düşünmüyorum asla, çünkü evli kadınların hâlini görüyoruz
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılYorumlara biraz göz attım da "Ailenden ayrı hareket bile edemiyorsun acınası durumdasın" diyen birinin senin gerçekten arkadaşın olduğunu, seni koşulsuz sevgiyle sevdiğini düşünüyor musun? Bu lafı sana diyen şahıs kesin kendi aile hayatı problemli biri, muhtemelen anasından babasından kurtulmak düşüncesiyle kendini koca evine atmıştır ama orada da mutlu rolünü oynuyodur. Evlilikten başka bir vasfı olduğunu da zannetmiyorum. Senin hayatını içten içe kıskanıyor, ailenle aranın iyi olmasını hazmedemiyor kıskançlığını da seni aşağılayarak belli ediyor. Böyle insanlar dertten stresten başka bir şey vermez, seni geliştirecek hiçbir şey katmaz sana. Birbirinin hayatına saygı duymayı bilmeyen insanlarla arana mesafe koymalısın yoksa her konuda daha çoooook kendini suçlar durursun. Evlilik demek ayrı eve çıkmak için bir basamak demek değil. Doğru kişinin geldiğini hissettiğinde, hayata aynı pencereden bakabildiğin biriyle olur evlilik. Öyle hadi biri olsun da evleniyim hem insanların gözünde ayrı eve çıkmış gibi olurum kafasında evlenilmez. Milletin hayatıyla kendi hayatını kıyaslamayı bırak, çevrende kıskanılan kişi olduğunun farkında bile değilsin. Ellerinde olsa senin yerinde olmak için can atarlar. Senin yerinde olmadıkları için de seni aşağılamaya çalışıyorlar. Önce eğitimine ve kariyerine odaklan. İş hayatına başladığın zaman seninle denk olan insanlarla zaten yolun kesişecektir.
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılÇevrendeki insanların hayatı seni yaşadığın konforlu hayattan şikayet etmeye itmesin seni. Henüz 22 yaşındasın. Bana kalırsa çoluk çocuğa karışmak için biraz erken gerçekten. Bizim kültür evlenmeyi ve ebeveyn olmayı sanki 1 sene içinde gerçekleşmesi gereken ikili paket olarak görüyor ama bence bunlar çok ciddi adımlar. Hepsini birden atıp, beli hâlâ doğrulmayan bir sürü insan var.
Aile evinde yaşamak: Bence dünyanın en konforlu olayı bu arada, gerçekten tadını çıkarmalısın. Evli olsan, bütün evin sorumluluğu, yemeği, çamaşırı, bulaşığı, ütüsü, tütüsü, hepsi senin eline bakar ki, ek olarak birşeyler okuman pek mümkün olmazdı. Hele de çoluk çocuktan bahsedersek.
Ailenle çok ciddi fikir ayrımların olmadıkça bence en güzel hayatı yaşıyorsun. Hayatına müdahale etmiyorlarsa, akşamları oturup çay muhabbet varsa, sevdiğin insanların yüzünü görüyorsan, ya daha ne arar ki insan, belasını mı? Açık açık sana biriyle görüş, git flört et demeyecekler elbette. Belki en küçük çocuksun, bilmiyorum, son çocuklara çok hassas olur aileler, onun için, olur da biriyle görüşürsen ufak ufak, gözlerine sokmadan, alıştıra alıştıra söylersin. Yoksa onlarda senin turşunu kuracak değillerdir diye düşünüyorum. Demem o ki 22 yaş, neden aile evinde kalıyorum, neden evlenmedim, neden çocuğum yokları düşünmek için çok küçük bir yaş. Keyfini çıkar 😌
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKendini hiçbir şeye zorlama. Canın evlenmek istiyorsa evlen, okumak istiyorsa oku, okuduktan sonra evlenmek istiyorsa okuduktan sonra evlen, hiç istemiyorsa hiç evlenme. Hepimiz farklı farklı hayatlar yaşıyoruz. Hepimizin farklı bakış açıları, farklı objektifleri, farklı mutlulukları var. Kimisi erken evlenip hemen çoluk çocuğa karışmak ister, hayatına buna adar, böyle mutlu olur. Kimisi ise diplomasını almak, iyi bir işe girmek ister, bundan mutlu olur. Kimse senin ne istediğini bilemez, kimse senin nasıl biri olduğunu, neler yapacağını da bilemez, kimse senin hayatını yaşamayacak. O yüzden kim ne derse desin sen gönlünden ne geçiyorsa onu yap.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Tatlım, öncelikle şunu söyleyeyim: Hayatının temposu, diğer insanlarla kıyaslanarak değerlendirilmemeli 🌟. 22 yaşında, kafanda hayatla ilgili çok farklı düşünceler olabilir, bu çok doğal. Aile evinde yaşamak asla çocukça bir şey değil. Buna sen karar vereceksin, bu senin hayatına uygun mu diye. 👏
Şu an beklentilerini, hedeflerini ve neler yapmak istediğini belirleyip kendine odaklanman en sağlıklısı olur 🌱. Ailen seni koruma içgüdüsüyle yaklaşmak istiyor olabilir ama kendi hayatını şekillendirmek için onların düşüncelerine rağmen bazen adım atman gerekebilir. Evde kalsan da ileride ne yapmak istediğini planla, bu süreç kendine yatırım yapman için harika bir fırsat 🕊️. Unutma, herkesin yolu farklıdır, kıyaslama yapıp kendini sıkma olur mu? 💜10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54
Cevap
44Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılkendi kararınız,,
00 Yorumla
1 yılEvet hayatı kaçıyorsun. bu çok anormal ve tuaf bir şey. Sen kiminle nerede tanışacaksında evleneceksin? Sadece evlenmek degil , arkadaşların olmayacak mı? Sonsuza kadar aile evinde ailenle mi yaşayacaksın? Annen veya baban öldügü zaman yalnız kalıcaksın ozman ne yapacaksın? Çok tuaf bir ailen var. Benim ailem gibiler çok anormaller benim ailemde öyle ama umrumda degil , hiçbirzaman dediklerini yapmadım sende yapmamalısın bu dogru degil , iş arkadaşların, okul arkadaşınlar özel hayatın, cinsel hayatın vs. olmak zorundadır olmazsa tuaf ve garip olur zaten, sorun şu ki türkiyede ki aileler herkesin ailesi böyle çocuklarını çok kısıtlıyor ve baskı kurmaya çalışıyorlar , sanki çocukları bir birey degilmiş gibi davranıyorlar. Bu çok anormal benim ailemde öyleydi ama umrumda da degil, seninde öyle olması lazım.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılYaptiklari cok sacma ve yanlis. Senin ozguvenini rencide ediyor. Bu sekil yaparlarsa sen evlensende iki gune kocanla buyuk sorunlar yasanir ve bir yol ayrimina girersin. Ya bosanirsin ya da kocan ailenle arana mesafe koy der. ya da kilibik biriyse devam eder ama bu sefrrde sen mutsuz olursun. Herseyin bir olcusu olmali. Seni korusunlar tabi. Ama sana 3 yas bebek olarak gormesinler. 22 yasinda artik serpilmis buyumus bir genc kadinsin sen buna gore davranmalilar. Tabiki sevende olucak seni sevdiginde olucak. Kusun artik yuvadan ucma vakti geldi.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılYasitlarin çoluk çocuğa karışmıyor senin yaşındaki çoğu kız öğrenci ve bekar evlilik ortalaması 26 kız için ayrıca çocuk bakmak insanın başına gelebilecek belki de en kötü şey dışarıda gördüğün eline iki alıp sevip bırakacağın biri olmayacak o çocuk 7/24 seninle her türlü sorumluğu üstünde kocan olacak adam evlenmeden önceki gibi olmayacak kısacası eziyet
10 Yorumla Merhaba, daha 2 yaşındasın, kaçırdığın şey, bu konulara takılarak hayatın ta kendisi. Daha egitimine devam ediyorsun, annen haklı ayrıca, evlilik kolay bir şey değil. Egitimini tamamla, sonra karşına gerçekten mutlu olacağını düşündüğün biri çıkarsa evliliği düşünürsün. Sevgili yapmak konusunda hiçbir aile kızının biriyle birşeyler yaşamasını pek istemez, bu nedenle seni darlayabilirler
10 YorumlaTuhaf değil, tamamen kişisel bir tercih. Yaşıtlarının evlenmesi senin için bir ölçüt olmak zorunda değil. Aile baskısı seni bunaltıyorsa, kendi hayatına dair net sınırlar koyman gerekiyor. Üniversiteni değiştirme sürecinde olman da normal, herkes 22 yaşında her şeyi çözmüş olmuyor. Eğer özgürlüğe ihtiyacın varsa ve şartların elveriyorsa ayrı yaşamak mantıklı olabilir, ancak şu anki düzenin seni rahatsız etmiyorsa acele etmene gerek yok.
10 Yorumla
1 yılBen bir mahzur göremedim normal bir durum.30 yaşında değilsin evlenmek için de vakitin önemi yok. Başka insanlarla hayatını kıyaslamayazsın bazıları geç evlenir bazıları erken işe atılır bazıları 30 yaşında üni okur. Yani herhangi bir şey için ne geç ne erken sen kendi zamanında yaşıyorsun
00 Yorumla
1 yılBende ailemle kalıyorum gözlerin önunde durmamı istiyorlar benimde. Ve açıkogretim okuyorum ama bu işin sonu illaki evlilik değil sabrediyorum belki calısırsın evde olmazsın gerçekten öyle hayatını yaşa gençsın insanların evlilikleri seni aldatmasın onlar tercih ettiyse sen zorunda değilsin onemli olan senin ne istedigin insanların yaptıklarının peşinden gitmen degil oyuzden karar vermek için daha çok duşun ve yaşın hiç geç değil 27 filn olduğunda daha çok duşunursun simdi kafana takma okumana bak ve kendini önemse ilk başta
00 YorumlaAilenle yaşamak istemen anormal ya da cocukca değil. Dikkatli olduktan sonra biriyle sevgili olmak da anormal değil. Hatta bence herseyin bir zamanı var , yani zamanında sevgilin olur , zamanında çocuğunda olur ve diğer hersey olur , hersey zamanında güzeldir
00 Yorumla
1 yılHer zaman şunu düşünmek lazım, tabi gecinden vermesi dileğiyle söylüyorum. Diyelim ki ani gelişen bir olay neticesinde anneni babanı kaybettin? O andan itibaren ne yapabilirsin yaşaman için? Bunun cevabı varsa içinde özgüvenli biçimde dilediğinin yanında yaşayabilirsin. Yeter ki katlanıp idare edebileceğin bir yalnızlığın olsun ;)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOkulunu bitir öyle evlen, haklılar. Çalışmıyorsun bi şey yapmıyosun nasıl ayrı eve çıkacaksın. Öğrenciysen, uzakta üniversite okumuyorsan mecbur ailenle yaşayacaksın zaten. Buradaki problem ailenin sevgilin olmasını dahi sorun etmesi. Birkaç sene sonra da niye evlenmiyosun, evde kaldın diye baskı yapar bu tip. Sevgili olup tanımadan okulu bitirir bitirmez seni evlendirmek istiyolar anladığım kadarıyla. Korkunç. Oku, çalış, kendi paranı kazan, ayrı eve çık ve ailenden kurtul.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDaha yaşın evlilik için erken bi 24,25 ol öyle düşünürsün. Annen haklı başkalarını özenme herkesin hayatı yaşayış tarzı farklı. Evlilik sorumluluk ister
Aile evinde yaşamak daha sağlıklı dışarısı boook kaynıyor insanlara güven yok. Vakti geldiğimde hersey olur...00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılHayır değil istediğin kadar yaşayabilirsin eskiden evlenmeden kimse aile evinden çıkmıyordu şimdi bazı insanlar bunu anormal bir şey olarak görüyor aslında çok normal ve mantıklı çalışıyorsan ilerisi için iyi bir birikim yapabilirsin
10 Yorumla
1 yılBenimkiler de öyle ama kesinlikle normal değiller yalnız kalmasınlar diye adın çıkmasın diye öyle yapıyorlar ama olan sana oluyor evet hayata hec kalıyorsun çocuk değilsin seni çocuk görmelerine izin verme genç yetişkin gruptasin artık.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılHayatın akışı herkes için ayrıdır. Kimi erkenden evlenir kimi evlenmez. 18 yaşında evlenen biri kötğ evlilik yapabilirken sen 30unda harika biri ile evlenebilirsin. Ayrıca 22 yaş evlilik düşünmek için çok erken.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılMaalesef ailen bu konuda çok yanlış düşünüyor. Evlilik yolunda adım atman çok önemli. Sevgililik konusu sıkıntılı ona da girme adam akıllı evlilik için gelmek isteyenleri ailene söyle reddetmesinler. Ben evlenmek istiyorum de
00 Yorumla Neden çocukça olsun seni. Evin orası yasamkda zorundasın aileninde sana bakmak zorunda o ev sizin için kuruldu annen ve baban sizin için evledi matigi bu
02 Yorumla
Soran1 yılya öyle ama arkadaslarim kendi hayatlarini kurdu ve ister istemez kiyaslama yapıyorum biri de "ailenden bağımsız hareket bile edemiyorsun acınası durumdasın" demisti
- 1 yıl
Bak kardeşim ailenden illaki bir gün ayrılacaksın bunkesin. ama ayrildiginzamn bel bı müddet sonra anneni babanı aileni yaşadıklarını annenle olan hem iyi hem sana göre kötü olan herşeyi evin düzenini babanı bann sana karşı olan hareketlerini evi diğer bireylerini iyisiyle kotusyle Özlen çekeceksin ah cekecksin zamanı geri ye çevirmek isdiceksin.. o yüzden suanki halinin kıymetini bil. bı başkasın lafına aldrs etme bu senin hayatın senn fikrin. hem usdelik ne güzel bir ailen varmsik ki sen onalrdan kopmak istemiyorsun nemutlu sana kıymetini bil
Bu yaşta evlilik gerçekten istiyor musun? Arkadaşlarına bakarak değil kendi istek ve planlarına odaklanarak cevap vermen daha iyi. Cevabını bana değil kendine vereceksin bu arada 😊
10 Yorumla
1 yılTatlim hayatin keyfini cikar evlenince bi halt olmuyor sadece cocuk bakiyon koca bakiyon anin tadini cikar kendinle ilgilen hayatini yasa tabiki erkeklerle degil
00 Yorumla
1 yılSeni cok cok iyi anlıyorum ailelerimiz benziyor ve benimde arkadaslarım evlendi ve 22 yaş hala genc bir yere gec kalıyormus gibi hissetmen cok normal "herkes evlilik gibi agır sorumluluklar yükleniyor ben boş boş yasıyorum ya" gibi düşüncelerin olabilir ama ailenin dediği gibi tadjnı cıkar rahat yasamın cunku eninde sonunda evlenicez tadını cıkar guzelim.
00 Yorumla
1 yılYani üni falan yeni bitiriyor o zaman bi iki sene daha ailenle yaşa sonra paranı biriktir kendi evine taşı bence ailene bu kadar bağlı olma yarın bir gün kaybedersen ne olacak
00 Yorumla
1 yılDeğil tabiki. Bu da bir tercih. Ayrı evde yaşamak daha bi ayaklarımızı yere sağlam basmamıza yardımcı olur falan filan ama böyle yaşamak da güzel. Bende ailemle yaşıyorum şu anda 😁
00 YorumlaTuaf değil bende ailemin yanındayım bazen bana da böyle düşünceler geliyordu annem her xaman diyordu evlen abinlerin başını bekleme falan diye tabi brn evlilik hiç istemiyordum en son biri geldi kandırdı sözlendik 😆 iyi birini bulursan Ailen de onaylarsa her şey çok güzel olur. Okumana bir seu diyemem ben okumayı tercih etmedim lise mezunuyum çevremde üni mezunu olanlar hep marketler de o yüzden istemedim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
1 yılAilenin tavrı biraz tuhaf. Senin ailenle yaşamak istemende bir tuhaflık yok.
Fakat sana bir abla tavsiyesi; eğer iyi bir adama denk gelirse şans ver. Yaşın çok da küçük değil.
00 Yorumla
1 yılİyi bir ailede olsaydım ömür boyu evlenmezdim. Hoş, yine evlenmem büyük ihtimal ama zorlandığın bi durum yoksa yasa gitsin, daha çok erken zaten.
00 Yorumla
1 yılYasitlarin erken evlenmiş. Sen geç kalmamış son. Merak etme. Sorun sende değil. Onlarda.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl24 yasındayım sevgilim bile olmadi 2 yıldir konustugum belki sever dedigim cocuk umut verip gidip baskasiyla nisanlandı 2 yıldırda onunla sevgiliymis yani temiz aile olabilcek sorumluluk alabilcek birini bulursan evlen ortada yoksa oyle biri tanis ama aşık olmadan
00 Yorumla
1 yılDoğu bölgesi biyer ya da doğu kökenli bir ailedemisiniz hocam?
04 Yorumla
Soran1 yılyok hocam...
- 1 yıl
Nerelisiniz?
Soran1 yılbalıkesir
- 1 yıl
Hiç bilmiyorum o bölgeleri 😅
1 yılAilen yobaz maalesef. Sevgili yapmaya karşı olan aile yobazdır. Mağara dönemlerinde bile böyle bir şey yoktu. Allah yardımcın olsun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Aileninde baskasiyla konuşmana laf etmeleri çok saçma konusmadan nasil tanisip evleneceksin mantıksız
00 Yorumla
1 yıl32 yaşındayım hala dengesiz ailemle yaşıyorum amaç kira vermemek ama bu sene o kadar mutluyumki gidiyorum burdan sonunda
05 Yorumla- 1 yıl
@Ece_27 Antalya'da yaşıyorum zaten güzel bir yerde kirada oturucam yine de peşimi biramazlar
- 1 yıl
@Ece_27 olabilir aslında ama burada hayatım var
1 yılDeğil tabi ki. Eğer sağlıklıysan 22 yaş henüz çoluk çocuğa karışmak için çok erken bir yaş. Ailen haklı.
00 YorumlaAy Delirmemek elde değil seni seven ailen var daha ne istiyorsun bizdekiler de bizi siler ilk kavgada
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılneden çocukça olsun ailem bana mudahele etmese bende yaşardım onlarla
10 Yorumla
1 yıl22 yaşında ne cocugu ne evliligi ben daha kendime bakamıyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 370 cevap paylaştı.
1 yılyok yaaa böyle konforlu bişey yok. evlilik mi gerek yok
00 Yorumla Değil ya salla gitsin ya ozaman ben de çok 40 geldik Aile evimdeyim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılburadakilerin g. tündeki donu eşleri ya da anaları yıkıyor, asıyor. gelmişler sana yetişkinlik dersi veriyorlar. evdeki tabağı kaldırmaktan aciz adamlar hepsi.
00 Yorumla
1 yılYaşıtların ne derece memnun? Hayatın güzelse huzurluysa dibini bilmediğin yola heveslenme.
00 Yorumla
1 yılDaha iyi ailenle yaşaman, evlenenlerin çoğu mutsuz, pişman
01 Yorumla- 1 yıl
Evlenince ailenin evini arayacaksın büyük ihtimalle, birçok kadın gibi eşim ölse de özgür olsam diyeceksin.
1 yılEvet daha çocuksun maalesef aynı yaştayız ama ben böyle dusunmuyorum
00 Yorumla
1 yılİyi bir universite kazanma zeka ve maddi durumun varsa okulunu oku gelecegini kur
00 YorumlaHayır değil hayata tutunman için ailenle kalmaya devam et.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÇocukca değil fakat bence en fazla 35 yaşına kadar ailenle yaşamalısın, daha fazla sürmemeli mümkünse
10 Yorumla
1 yılBaşkalarıyla kendini kıyaslama.. Bu çok problem yaratır sende.. şu an doğru dedikleri.. okulunu bitir mesleğini eline al.. sonra Zaten geliyor 25 26 ya istediğin gibi bir düzene geçersin.. kaçırdığın bir şey yok
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
1 yıl33 yaşındayım gitmek istemiyorum her türlü ne çocukça olacak yaşa keyfine bak 😅😅
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYazdıklarından daha kafa yapının henüz çok da olgunlaşmadığını gördüm bence ailen haklı..
01 Yorumla
Soran1 yılhaksız demiyorum ki. cogu arkadasim surekli aileme bağlı olmamdan söyleniyor bu da benim kafamı karıştırıyor bazen. onlar kendi hayatını kurup bağımsız olduklarını söylediklerinde dışarıya çıkmak için kapıya adım atarken bile izin almam acınası durumda olduğumu söylemişti birisi bu konu bu yüzden kafamı kurcalıyor.
Gizli Üye(25-29)1 yıl26 gireceğim hala annemle yaşamak istiyorum bu kötü değil ki
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKızım saçmalama küçük yaşın millete ne bakıyon 24 yaş üstü evlen evleneceksen illa
00 Yorumla28 yaşındaym hala ailemle yaşıyorm çocuk olduğum için değil aile kültürümde ayrı eve çıkmak diye bir şey olmadığı için ama kendi alanım var odam var.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl22 yaş çok büyük bir yaş değil ailenle yaşaman normal bence
00 Yorumla
1 yıl23 yaşındayım geçen sene 22 yaşında atandım ailemden uzakta istediğim şehirde yalnız yaşıyorum aile evi bir süre sonra çekilmiyor
03 Yorumla
Soran1 yılortaokul kpss seçenekleri çok az gibi geliyor hangi kaynakları alıp çözdüğünüzü de sorabilir miyim :( en son bunu düşünüyorum meslek için
- 1 yıl
Benim hocamdan çalıştım
Gizli Üye(30-35)1 yılYaşıtların çoluk çocuğa karışarak yanlış yapmis
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenimde arkadaşlarım çocuklu ben 24 yaşındayım halimden memnunum bir şey kaçırmadım. Zamanı gelince bende evlenirim diye düşünüyorum. Evliliği kötü olanda var onlar napsın aile kurmak her zaman düzen demek değil ki.
00 YorumlaNasıl mutlu olursan öyle yaşamak en doğal hakkın benim eşimde 30 yaşında ama annesi ile yaşamak istiyor 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAilende biliyor erken yasta evlenip erkenden yuvan yıkılacağını o yüzden aile evinde rahat olursun koca evine gidince bütün işlerin senin bekleyeceğini biliyorlar ben 31 yasındayım halen ailemle yaşıyorum bekarım dahada o yüzden takma kafana derim
00 YorumlaAilenle yaşamak istemen en büyük hakkın ve asla çocukça değil
10 Yorumla
1 yılİnan kaçırmıyorsun. Sıkma canını. Yaşın daha çok erken
10 Yorumla
1 yılYahu bir insan niye 22 yaşında evlilik düşünür🧠🧠🧠🧠🧠
01 YorumlaHayır çocukça bir karar değil en güzelini yapıyorsun ortalık çok kötü
00 Yorumla- Devamını Gör (38)
Devamını Gör(83)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi