Hayatımda izlediğim en anlamsız videoydu sadece saçımız açık diye cennete dahi gidemeyeceğimizi söylemiş nerdeyse kusura bakmayın ama saçını kapatıp baska yerlerini açan kendini müslüman sanan insanlara ne demeli? İnsanın içi güzel olmalı bir kere bir insan namuslu olduktan sonra dikkat çekmeyecek şekilde giyindikten sonra günahtan zinadan sakındıktan sonra namazını kılıp orucunu tuttuktan sonra Allah'a şükretmeyi bildikten sonra o kadının cennete gitmemesi için hiç bir sebep yok ayrıca kimin cennetlik kimin cehennemlik olduğuna Allah'tan başka kimse karar veremz bu ne hadsizlik. Siz bir kadın pantolon giymiş kısa kollu giymiş diye laf atın arkasından ıslık çalın hayaller kurun biz saçımız acık diye cehennemlik olalım. Sana da mantıklı geliyor mu sormak isterim. İnsanlar isterlerse kapanır isterlerse kapanmazlar herkesin günahı kendine. İnsanın içinde fesatlık kötülük olmasın yeter ki aksi taktirde cennete veya cehenneme gitmenizi belirleyecek bez parçası bile kurtarmayacak sizi. @iiistanbul1453
37 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca söylemek isterim ki dini çarpıtıyorsunuz. Ademle Havva çıplak doğmadı mı Allah neden Havva'yı tesettürlü baş örtülü göndermedi? Şimdi gelip 3-5 cahil diyecek ki o zaman baş örtüsü mü vardı. Kuran ne zamandan beri var bir araştır bakayım? Seni yaratan beni yaratan koskoca evreni yaratan Allah bir tesettür bir baş örtüsü bir çarşaf mı yaratamayacak? İffetli olmakla kendinizi kapatmayı köleleşmeyi kimliğinizi kaybetmeyi aynı şey sanmayın ikisi çok farklı iste din sizin yüzününden bu halde. Her şeyi çarpıttınız. Kendinizi Allah yerine koyuyorsunuz. Kim cennetlik kim cehennemlik siz karar verebilirsiniz sanıyorsunuz. Hatırlatmak isterim ki Allah birdir ve tektir. Ondan başka kimse bizi yargılayamaz.
Soran+1 yılsen yanlış videoyu izledin heralde kardeşim
- +1 yıl
sendeki akılı kuşa taksak ters uçar çok yürekliysen din doktru dünyaya meydan okuyan zakir naikin videolarını izlye. ulan şerefsiz kadınları açıp saçma cinsel obje yapan sizin zihniyetiniz ulan daha ne konuşuyosun birde çıkmış allahın ayetine muhalefet oluyo cahil kafir.. üniversite çok lazım olsaydı veya lise veya ilköğretim o zaman onun mezunu olarak doğardık dimi arada araçsal sebepler var salak.. köleleşme kapanmayla alakası yk sen öyle dersen bende zorla fuhuşa itilmş iffetsizleşmiş mal olmuş sadece ihtyiaç olmuş kadınlardan bahsederim sana.. ya şimdi öyle bir mantık hatası yapmışssınki senin gibi cahile yorum yazdığım için utandım.. sana itaat etmek düşer muhalefet olma kdeğil ebu cehiln torunu
- +1 yıl
Önce ağzını topla ona göre yorum yap ben burada kendi görüşlerimi savunuyorum sen kimsin de gelip benim iffetimi şerefimi sorguluyorsun? Türbanlı kadınların baslarını kapatıp baska taraflarını açtıklarını da çok gördük. Hakkıyla kapanana lafımız yok isteğiyle kapanmıştır kapanabilir ben demiyorum ki kapanmasın. Ben diyorum ki dini o kadar saptırdınız ki insanların cennete mi cehenneme mi gideceğine siz karar veriyorsunuz. Ben orucumu tutarım 18 yaşındayım ancak elimden geldiği kadar namazımı kılarım camiye gidip dua da ederim sadece saçım gözüküyor diye mi gidecek mişim cehenneme? Benim lisede bir din hocam vardı hep derdi ki dinde zorlama yoktur. Sizin yaptığınız dinsizlik olmuyor mu bu durumda sorarım size? Önce düzgün konuşmasını öğrenin siz benim iffetime namusuma şerefime tek söz söyleyebilecek medeni düzeyde düsünme kabiliyetine sahip değilsiniz. Yobazlardan ders alacak değilim. Asıl şu yaptıklarınız günah yazık bir kendinize gelin insan olmayı öğrenin önce.
- +1 yıl
Ayrıca sana itaat etmek düşer muhalefet olmam değil yazmışsın da dini ben annem babam ne derse o olarak kabul etmedim araştırdım. Ben senin köpeğin miyim de sana itaat edeceğim? Sen bizi ne sanıyorsun nasıl bir yobazlıktır bu aklım ermiyor az araştırın az düşünün Allan'ınızı severseniz ben bir tek Allah'ın önünde diz çökerim ona itaat etmem cünkü Allah bana itaat edin demiyor gerekli olan şartları yerine getirin diyor eğer ona itaat etmemizi isteseydi bize kendi kendimizi yönetme düşünme kabiliyeti verir miydi? Siz bayım bir kutu yapmışsınız adını da din koymuşsunuz bütün kadınları da içeriye doldurup üstüne bütün kapıları kilitlemişsiniz. Düşünmek yok, sorgulamak yok, araştırmak yok sadece emirlere uymak var. Din bu değildir anlayın artık. Bir daha da yorum yazmazsanız sevinirim. Zaten sizi engelleyeceğim. Asıl ben bir kadın olarak sizin gibi bir yobaza din dersi verdiğim için utanıyorum. Saygılar.
En İyi Cevaplar
+1 yılŞİmdi bu konu çok tartışılıyor ve tabi yapılan genellemelerde cabası. Açık birisi sigara içince ya da pantolon giyince tepki almıyor ama bunu kapalı yapınca adımız çıkıyor. Kapalıyım diye cennete giricem demiyorum tabiki benimde kusurlarım var. Kendimi geliştirmem gereken yerler var. Kapalılığıda gösteriş ya da ilgi çekmek için kullanmayın abi. O örtü sadece sembol değil benim gözümde hayatımın bir parçası. Pantolonda giyiyorum dar olmaması kaydıyla gerçekten bu konuda samimi olarak söylüyorum istemeseydim kapanmazdım benim annem bile açık herkes şaşırıyor duyunca abesmiş gibi. Kapalılığa layık olmak adına elimden geleni yapıyorum yapıcamda kapalılık başı kapatıp altı açmak değildir dine uygun hareket etmektir bunuda kavrayamadık gitti hakkımızda hayırlısı olsun ne diyeyim ^^
40 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bir tanrı var mı belli deği ama var sayayım. Bu tanrı inançlardaki tanrı değil ama onu da o sayayım. Şimdi evreni gözünüzde canlandırın. Sonra toz tanesi olmayan gezegende ve içerisindeki kadınlara kapanın diyor. Ayetler çok açık diyorlar dinciler. Haklılar evet. Çok açık değil mi insan beyni ile yazıldığının..
Sorgulayın.61 Yorumla
Soran+1 yılo kadarı ağır gelir bunlara, gerçek müslüman olup kurana inansınlar diye uğraşıyorum daha zararsız olurlar, inanmıyanlara hayatı zehir etmezler, bunların, müslümanım diyorlar ama değiller , müslümanlığa döndürmekte fayda var
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılTürban ve tesettür siyasal bir üniformadır sadece..
Çoğu kadın da, anadolu kaplanı zengin kekolar tarafından değer görebilmek için kullanır bunu..
Gerçekten samimi olanlar çok azdır bu konuda..81 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz bu adamı ailece takip ediyoruz zaten hadislerde yazan sey kendi arzuları yuzunden kadınları kapatmaya zorluyolar tamam bir kadının teşhir etsin vucudunu demiyorum yanlıs zaten ama fazla abartılmamalı bazı başortuler var açıktan daha dikkat çekici bana göre erkeklerin kadınları kendi amaçları dogrultusunda kullandıklarınk duşünüyorum
32 Yorumla- +1 yıl
ya bacım bunu nasıl diyebiliyorsun 2 tane ayet var Allah tarafınan inmiş ya sz niye böyle yapıyorsunu ben almaıyorm Allah hidayet etsin.. bana göre erkeklern kadınları kiraladığı açıp saçıp marka yaptığı araba rekmalarında ahlaksızca reklam yaptığını düşünyorm kusura bakma
Soran+1 yılya 2 tane ayet var kafa kıllarızı göstermeyin diyor neden böyle yapıyorsunuz.)))
Bu cehalet boyle sürer bosuna biseyler anlatmaya calisma bence. dusunmeye korkan insanlar...
23 Yorumla
Soran+1 yılbu laf kimlereydi :)
Soran+1 yılbu adamın videolarını izleseydin bunların müslüman olmadığını sunniliğin neredeyse bambaşka bir din olduğu anlardın, da bunlara müslüman demezdin, bunlarınki hadis dini
Insanlari inanclarini yargılamak sanami kaldi? isine gelene inaniyosun sen. Kadinin el ayaklari haric her yeri helali olmayan adam harici erkeklere haramdir sesi bile. Bu konuyla ilgili kesin bilgi almak istiyosan milletin laflarini dinlemek yerine ac Kur-an'ı Kerim'in mealini oku. Daha hayirli olacaktır.
66 Yorumla
Soran+1 yılateistleri kesmek dinden çıkanları asmak farzdır bunu biliyormusun bunların inançları böyle
- +1 yıl
Allah Cc. bile insanlara kendi ozgur iradeleri ile dinini ve inancini secme ozgurlugu taniyorken sendeki bu ayaklanmayi merak ettim dogrusu. Ayrica Bakara suresi 191. ayette buyuruluyorki "Onları (size savaş açanları), bulduğunuz (yakaladığınız) yerde öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke’den) siz de onları çıkarın. Fitne (çıkarmak), (adam) öldürmekten daha şiddetlidir (kötüdür). Mescid-i Haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça siz de onlarla orada savaşmayın. Fakat eğer (orada) sizinle savaşırlarsa (sizi öldürmeye kalkarlarsa), o taktirde (siz de) onlarla savaşın (onları öldürün). Kâfirlerin cezası işte böyledir." Allahin verdigi cani kul alamaz can insana emanettir ve o emanete iyi bakmakla yukumludur insanlar. Sen kulak dolusu laflarla burada at kosturacagina iyice arastir dogruyu bul ama doğru kaynaktan arastir isine gelene kolay gelene bakma. Sonra inancini kendin belirle kimseyide yargilama.
- +1 yıl
Ha ayrica adam okumus aciklamis diyosun ya eteafta o kadar hoca var ayni seyleri basbas bagiran sen neden bu adama bu kadar taktin? O bir yana cokmu savunmak istiyosun görüşünü o zaman kendin araştır kendin gor kendi ispatlarinla gel. Sunu bunu dinleyin diyip bos muhabbetlere kendini inandirip yazik etme.
Soran+1 yılneyin kafasını yaşıyon sen yaa
- +1 yıl
bacım sana helal olsun belki açıksın ama sonunad kara svunmuşssun helal olsun sana be
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. biz ona başörtüsü diyoruz. şu an bağlanan türban ve türevi şeyler dinimizce doğru değil!!
41 Yorumla
Soran+1 yılkuranda öğüt olarak başörtüsünden bahsediyor zaten, peçe takın kafa kıllarınızı saklaşın, kaşlarınızı almayın, çuvala girin demiyor kuran, haa kadın başınıda kapatmayabilir bunun cezası yok kurana göre
Allah örtun demistir. Sacini kapamazsan yilan olur boynuna dolanir dememistir. Örtünmeden anlanan seye gore degisir
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kuran gereken yanıtı verir Tabi açıp okumayı merak etmeyi bilenlere
Aksi takdirde ancak doğduğu dini yaşarlar ve uygularlar10 YorumlaSen daha Kuran okumamışsın hayatında ki bir de muhalefet oluyorsun. Bu adamların yaptıkları da günah. Türbanı süs olarak kullanmamalılar. Ama evet Allah ın emridir. Videoya göre değil Kuran a göre konuşurum.
01 Yorumla
Soran+1 yılsen hadislere göre konuşuyorsun :)) kuranda kafanızdaki kıllarınız görünmesin mi diyor yüzünüze peçe takın yüzünüz görünmesin mi diyor
+1 yılSorularının kaldırılmasına rağmen inatla soruyorsun.
Sanane arkadaşım isteyen istediğini giyer, istediğini yapar. İster din için ister keyfi için. Seni ilgilendiren bir durum var mı? Hayır yok.30 Yorumla
+1 yıl2 videoya bakıp tesettür Allahın emri değildir diyenden Kuran-ı Kerimi açıp okumasını beklemek ayıp olur. Allah bizi HAYVANLARDAN ayırıp düşünme kabileyeti vermiş sadece insanlar düşünebiliyor bu dünyada farkındasın değil mi?
510 Yorumla
Soran+1 yılkuranı açıp okuyan adam video hazırlamış, açıp okumayanlara başkasına arapça okutup anlamadan dinleyenlere birşeyler anlatmak istiyor
- +1 yıl
Ben kuranı hatim etmesemde mealini okudum ve okumayada devam ediyorum, kardeşim adam diyor ki "Kuranda göğüslerinize kadar omuzalarınızla kapatın" tam yazamamış olabilirim yazanı her neyse ey benim düşünme kabileywti olduğu halde düşünemeyen kardeşim o zamanlar zaten insanların başları kapalıydı bu ayet üzerine o zaman insanlar ayetreki bölgeye göre kapattılar! Videoyu izlerken yanımda yatan ablama "bak şimdi bu ayetten bahsedecek' dedim dediğim an dedi adam bu ayeti. Ey kardeşim mezhepleri adam şirk koşmak üzere anlatmış onun şirkle alakası yoktur! Madem bunları izliyorsun aç bir Kuran-ı Kerim oku ama kendin oku başkasının okuduğuyla gelme bana!
Soran+1 yılcümlende anlam kargaşası var, neyse sen kuranı okumuşsun, orada çuvala girin peçe takın yüzünüz görünmesin vücudunuzdaki kıllar kafanızdaki kıllar görünmesin diyor mu? eğer bunu yapmazsanız yanacaksınız diyor mu?
- +1 yıl
Benim okuduğum kısımlarda cehennem de vardı kimlerin nasıl ve neden yanacağı anlatıliyordu doğru yola gelmen dileğiyle o izlediğin adamın daha kendine hayrı yok sana olsun.
Soran+1 yılhanngi surede kaçıncı ayetde yazıyor?
- +1 yıl
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz. ( Nur suresi 24 ) @jamirrryooo @soran buldum okuyabilirsin kardeşim
- +1 yıl
Allah razı olsun kardeşim mobilden bulup yazamadim... :)
- +1 yıl
rica ederim kuzum Allah'ın bildiğini bilmeyen kullarına göstermek zevkti şimdide inkar etmesinler artık :)))
Soran+1 yılkuranda öğüt olarak başörtüsünden bahsediyor zaten, peçe takın kafa kıllarınızı saklaşın, kaşlarınızı almayın, siyah çuvala girin demiyor kuran, haa kadın başınıda kapatmayabilir bunun cezası yok kurana göre
- +1 yıl
Abi Allah rızası için sana şu yazdığımız 1-2 ayet bile bu kadar belli ederken daha ne yapalim iyice okusan kim bilir neler öğreneceksin.
+1 yılİnsanları Provake etmene ne gerek var?
İnsanların dini dili ırkı siyasi görüşü kılık kıyafeti seni ne ilgilendirir. Sana giren çıkan mi var. Bende yadırgıyorum ama bunu alay konusu etmiyorum. Densiz yaratık.04 Yorumla
Soran+1 yılonların ehlisünnet inancında benim öldürülmem gerekiyor bundan haberin va rmı?, islama saygım var ama hadisler ve mezheplerden bahsedenlere yok, o zaman ataist kesmek sevap saygı duyayım
- +1 yıl
Bunu alay konusu yapmak senin hoşuna gidiyorsa benimde zoruma gidiyor. Tesettürü siyasi amaç veya yalakalık için kullananlara herzaman karşıyım. Bunu alay konusu hatta bir kesime malzeme yapmak bence hiç hoş değil.
Soran+1 yılherkes istediği giyinebilirde bunu dinin gereyi yapıp allahın emridir dersen alay ederim
- +1 yıl
İçindeki nefreti kini kendine sakla çocuk. Dikkat et bu kin ve nefret birgün senide bitirmesin.
Nur Suresi 31. Ayete bak. Ki sen Kuran'i temel kaynak kabul ediyosan!!
16 Yorumla
Soran+1 yılçuvala girin peçe takın, kafa kıllarınızı saklayın yoksa cehennemde yanarsınız mı yazıyor
- +1 yıl
Geri zekali olmana gerek. Eger islam'i temeline oturtturmamişsan, aptallar gibi o soruyu sorma ihtiyacida duyma. Adamin biri cikicak cenevre kriterlerini takmayacak sonra cenevre kriterleri neyi iceriyor diye sorucak. Bunun adi ve senin adin tamamen aptallikla yorumlarin. Gerzek
Soran+1 yılmanüpüle etmeye çalışma beni, yazıyor mu yazmıyor mu onu söyle sen
- +1 yıl
Soran+1 yıl3 ayette bahsediliyor sadece kadının giyiminden, oradada örtünün yazıyor, saçınızı gizleyin, yoksa ceza var demiyor, boynunuzu gıdınızı gizleyinde demiyor, videoyu izleseydin keşke, başörtüsünden türbanımı anlıyorsunuz, benim ninemde başörtülü mesela, neyse sen videoyu izle kendinle tartış, dogmalarından kurtulursun belki
+1 yılBu konuda terüddüt yoktur. Ayetlerde Açıkça belirtiliyor kadının nasıl kapanacağı.
https://youtu.be/81EDjBp5cl8
Hala bu konularda tartışıyor olmak sadece cehaletimizdir.
Biraz okusak yeter.22 Yorumla
Soran+1 yılo salak kendi işine geldiği gibi yorumluyor, kuranda kafa kıllarınız görünmesin mi yazıyor? çuvala girin peçe takın faka kıllarınızı saklayın mı diyor , saklamazsanız sizi lanetlerim yanarsınız mı diyor
- +1 yıl
kardeşimle öncelikle bu konuları artık tartışmaya bile gerek duymuyorum. Çünkü İman olmadan amel olmaz. Ahzab Suresi 59 ve Nur Suresinde bayanların kapanması ile ilgili ayetler geçiyor. bunun hikmetlerini ancak araştırabiliriz.
Günümüzde başörtüsünün ticari gaye ve başka sebepler tarafından yanlış kullanılması İslamın değil kullananların sorunudur !
Türban tesettür Allah'ın emridir bu konuda ayetlerle ve hadislerde apaçık belirtilmiştir.
Şimdi ben komik mi oldum? mizah anlayışının bu biçim olduğu gibi din anlayışında o biçimdir.
Yürü ergen seni!!14 Yorumla
Soran+1 yılaha biri daha geld, i :)) sıktınız bee, videoyu izle adam kuranı okuyor, kendinle tartış, bak bakalım kuranda kafa kıllarınızı örtün kaşlarınız almayın peçete takın gibi şeyler var mı , cezası var mı?
- +1 yıl
Ayy abi boşver böyle insanları ,
amaçları belli boşver yani :) - +1 yıl
Cesareti olsa gizliden sormazdı zaten :)
Oncelikle bir kurani kerim meali ac onune nur suresi31. Ayet
Nur suresi 60. Ayet
Ahzab suresi 53, 55 ve 59. ayetleri oku sonra kendin karar ver17 Yorumla- +1 yıl
O ayetlerde kapanın yazıyormu?
NUR 60. ayet
Nikah ümidi kalmayan oturmuş kadınların, bir zinet ile gösterişe çıkmamaları şartıyla çarşaflarını bırakmalarında kendilerine bir günah yoktur; ancak iffet adabınca sakınmaları kendileri için daha hayırlıdır. Allah işitendir, herşeyi bilendir.
AHZAP 53
Ey iman edenler, Peygamberin evlerine, vaktine dikkat etmeksizin ve yemek için izin verilmedikçe girmeyin; ancak çağrıldığınızda girin, yemeği yediğinizde de hemen dağılın; sohbet etmek için de izinsiz girmeyin! Çünkü o, peygambere eziyet veriyor, üstelik sizden utanıyor; ama Allah, gerçeği söylemekten sıkılmaz. Bir de hanımlarına, gerekli birşey soracağınızda bir perde arkasından sorun! Öyle yapmanız, hem sizin kalpleriniz hem de onların kalpleri için daha çok temizdir. Sizin, Allah'ın peygamberini incitmeye hakkınız yoktur; arkasından hanımlarını nikahlayamazsınız da. Çünkü, bunlar, Allah katında çok büyük bir günahtır. - +1 yıl
AHZAP 55
(Peygamber Eşleri’nin); babalarına, oğullarına, kardeşlerine, erkek kardeşlerinin oğullarına, kız kardeşlerinin oğullarına, kadınlara ve ellerinin (altında) malik oldukları (cariyelere) görünmeleri hususunda, onların üzerine günah yoktur. Allah’a karşı takva sahibi olun. Muhakkak ki Allah, herşeye şahittir.
AHZAP59
Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış giysilerini üzerlerine alsınlar. Bu, onların tanınmaları ve incitilmemeleri için çok daha uygun bir yoldur. Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir.
Soran+1 yılbaşörtüsünden rübanımı anlıyorsunuz benim ninemde başörtülü :)) o ayette saçlarınızı gizleyin demiyor, kafa kılı günahtır demiyor, ayrıca böşörtüsü takmayanada ceza vereceğiz demiyor
Soran+1 yılboyunlarınızı kapatında yazmıyor :))
- +1 yıl
Anlasilan size meal yetmiyor gidin bir tefsir kitabi bulun o ayetlerde dis ortunuzu ortunun diyor tesettur sadece kafaortmekten ibarette degildir. Bakin allah kadina cok buyuk deger veriyor :) mesela soyle dusunun elinizde cook degerli bir mucevher var onu saklamaz misiniz yoksa aciga koyup herkesin agzinin suyunu akita akita o mucevheri bayagilastirmasini mi tercih edersiniz :) yani bu tartisma konusu olamaz ne diyo kafirun suresinde senin dinin sana benim dinim bana :) yanlis anlasilma olmasin kimseye dinsiz demiyorum olabilirsinizde bu sizin seciminiz fakat allah mumin kadinlara ortunun diyor. Ben muslumansam allahin buyurduguna itaat etmek zorundayim :) aslinda sizin kafanizi yanlis tesettur allak bullak ediyo haklisiniz tqm tesettyr hemen hemen kalmadi ama o sacma sapan menfaatci tesettur sizi sapitmasin
Türban tarz değil farzdır inanmayana ne desek boş nerde ben neden görmüyorum dedikleri için anlatamıyoruz bir şey napalım küçük beyinleri almıyor
011 Yorumla
Soran+1 yılneye inanıyon sen?
Soran+1 yılmüslümanlıkda ve müslümanım diyen adamın rehberi olan kuranda kafa kılınızı saklayın kaşınızı almayın peçe takın siyah çuvala girin yazmıyor, sen neye inanıyon kardeş
- +1 yıl
Yazmıyomu :D Ulan ne biliyosun konuşuyosun ben senin gibi bir yobazla kardeş olamam o dediğini duymamış olayım 😘 Türkçe mealini aç bak Kuran okumayı bilmiyosan saçın gözükmesi harammı değilmi diye ayrıca o çarşaf olayı doğru kafa çarşaflara girinde demiyor kuranda ben okuduğumu bilirim saç haram yüzün gözükebilir sadece ben ağzımı bozmadan terket burayı bence çok sinirlendim çünkü. Bişey biliyomuş gibi "müslümanlıkdave müslümanım diyen adamin rehberi olan kuranda kafa kılınızı saklayın kaşınızı almayın peçe takın siyah çuvala girin yazmıyor, sen neye inanıyon kardeş" yazmış bide cahil it kaç kere okudunda konuşuyosun? Oku sonra havlamaya devam edersin
Soran+1 yılkafanızdaki kıllar görünmesin diye nerede geçiyor hangi ayet kaçıncı sure?
- +1 yıl
Ezberimde değil güzelim internet elinin altında istesen bulmak saniyeni almaz bana zırvalama burada g*t lalesi yürü g*tünüz tutuşsa basiniza bir sey gelse Allah Allah diye kendinizi yirtarsiniz g*t korkusundan gelmis burada şekil koyuyosunuz s*keriz l*n belanizi yürüyün i*neler
Soran+1 yılkuranı baştan sona okumuş olan kuran müslümanları yazmadığını söylüyor, bilmiyorum artık eğer yazıyorsa bul koy ortaya aa diyelim kafa kılı kapatmak günahmış cezası varmış
Soran+1 yıltürban farzdır diyen sensin, sen çıkar koy:)))
Soran+1 yılsenin kafandaki kıllar sevap mı? :))
müslüman degil ve müslümanlardan cok sey bıldıgını sanan arkadaş. git bir yuzunu yıkada gel
08 Yorumla
Soran+1 yılmüslüman değilim ben ama kuranla müslümanlıkla alakan olmadığını biliyorum, sunniliğin ve şiiliğin islamla alakasının olmadığını öğrendim kurana bakarak
Soran+1 yılyo ben agnostiğim senden daha iyi biliyorum islam inancını ama :)) sen islamı biliyormusun anlayarak okudun mu kuranı hiç anlayarak okusaydın olmadığını anlardın
Soran+1 yılkuranın hangi ayetinde kaçıncı surede yazıyor ibadet şekilleri? neyse sen bu adamın videolarını izle ven kendinle tartış
- +1 yıl
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).
"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).
Aile & Toplum konusunda 625 cevap paylaştı. Boyle bir soru olamaz Kuran j Kerim acip okuyin tabiki emir ama yapabilene
03 Yorumla
Soran+1 yılkuranda öğüt olarak başörtüsünden bahsediyor , peçe takın kafa kıllarınızı saklaşın, kaşlarınızı almayın, çuvala girin demiyor kuran, haa kadın başınıda kapatmayabilir bunun cezası yok kurana göre, lnn ben müslüman değilim müslümanlığı sizden iyi biliyorum kahretsin, müslüman olmayan biri müslümanlığı öğretmeye uğraşıyor ne ilgincim be :))
+1 yılnur suresi 31 ayet ve 59 ayet olduğu halde tesettür örtünme allahın emri değilmiş gibi konuşanalr var mı hala
17 Yorumla
Soran+1 yılvideoyu izle ve kendinle tartış
- +1 yıl
beni vieo ilgilendirmez kurandan konuştuğun kadar müslümansın
Soran+1 yılvideoda kuranı okuyor, videoyu izmiyorsanda kuranı oku anla, ayetleri çarpıtma, o ayette peçe takın kafa kılınızı örtün, siyah çuvala girin kaşınızı almayın günah cezası var demiyor.. kurandan konuştuuğun kadar müslümasın diyerekte güldürdün beni, kuranı anlamdan okuyanlar, sürekli hadislerden bahsedenler sizlersiniz, kuran müslümanlığına kurana sapıklık diyen hocalar var tv lerde falan çıkıyor
- +1 yıl
sen ayetteki anlamları çarpıtma aıl oarada soyunun açılında demiyor.. gerizekalı hadisleride ben eleştiriyorum kuranla uyuşmayan hadisleri ben sizi kuranla uyarıyorum diyen peygamberinz bana kuran yetmez diyen insanlarınıda eleştiriyorum gerizekalı.. o ayet önünde olduğun halde hala göremyorsun kör salak dışarı çıkıcakları zaman büyük örtülerinin üstlerine alsınalr diyor ulan kafir biliyorum zavallaı durumdasın küçümcüyosun ama siyal kara çuval olan örümcek olan senin beynninin için terbiyesiz.. çok yürekliysen.. eğer çok yürekliysen bu konuda zakir naikin vieolarını izle adam elinde kuranla meyan okuyor hadi çıksında tersini biri söylesin diyor neyin derdinesin bilmiyorum.. ben hadisten bahsetmiyorum gerizekalı kuran ve akıl ışığında oyorum yapıyorum nur suresi 31. ayet ahzap 59 bunlar hads değil hadis diyip geçiştiren sensin akıl intiharı yaşıyorsun aslında pek kaliye almamak gerek
Soran+1 yılks senini ya münafık videoyu izle, sadece bu konu değil ki seni müslüüman yapmayan şey, her konuda kuranla alakanız yok, kuranda heryeri şu şekilde camilerle doldurup 5 vakit inanmayanların kafasını mahfedin de demiyor, siz ne ayaksınız ulnnn
- +1 yıl
güldürme beni kuranla alakası olmayan sensin kuranda yazan birşeye bu kuranda yok bu hadis üretmesi diyende sensin akıl fukarası.. insanları camiye sıkıştırıp inançları küçülten Allahı sadece camideymiş gibi göterende sizsiniz şu anlamıorum açıkca ayet var köz hala kuranla alaksı yok diyorsun senin zerre kadar kuranla alakadar olmadığın kesin güldürme Allahaşkına ya
Soran+1 yıllaf cambazlığı yapıp kıvırma , manüpüle canavarı seni
H. z Peygamber'in (s. a. v) "Ergenlik çağına gelmiş bir kadın başörtüsü giymedikçe Allah onun namazını kabul etmez" hadisi şerifinden anlasilacagi üzere örtünmek kuranda vardır. Kuran'da olan bir şeyi inkâr ederek dinden çıkarsın dikkat et kardeşim
39 Yorumla
Soran+1 yılkuranda yazmıyor hadislerde yazıyor, işte kuranla alakanızın olmadığının bir öeneki şekil A, sen müslüman değilmisin kuran sana yetmiyor mu, kurana değilde peygamber öldükten sonra 100-200 yıl sonra başkalrı tarafından peygamber sözüdür diyip yazılan hadislere tapıyorsun, peygamber istese sanki sözlerini bir kitaba yazamazdı
- +1 yıl
"Mümin kadinlara soyle (yabanci erkeklere bakmaktan) sakinsinlar irzlarini korusunlar (el yuz gibi) gorunen kismi haric ziynetlerini (sac ve gerdan gibi ziynet takilan yerleri) gostermesinler basortulerini yakalarina kadar (sac kulak ve gerdanlarini) ortsunler
-Nur 31
Bir abdest alip kurani kerimi ac oku kardesim
Ben muslumanligimdan suphe etmem elhamdulillah muslumanim kuran-i kerim tabikide bana yetiyor Efendimiz o donemde hadisleri ezberlemeden sadece yaziya dokenler icin ve ayriyetten hem yazi yazanlarin az hemde dogru yazanlarin nadir oldugu icin hadisleri ezberlemeden sadece yaziyla kaydedenlerin yanlis yazacaklari endisesiyle yasaklamisti sonrasinda bu yasak hükmü nesh edilmis ortadan kalkmisti bu yasagi ortadan kaldiran kim? Allah (c. c)
Soran+1 yılayetleri kendince çarpıtıyor burada baş örtüsü demiyor örtü diyor, kafa kıllarınız görünmesin de demiyor, bunu yapmazsanız ceza var da demiyor!!!
- +1 yıl
Ayetleri carpitmiyorum bir ayet uzerine binlerce alim ayni anlama gelen farkli kelimeler uzerine bu ayeti yorumlar ve ayrica kuran da bunu yaparsaniz ceza alirsiniz diye de belirtmemistir allah (c. c) bu kurani oyle kafiyeli bir dille gondermistirki efendimiz onlara ( kafirun suresini okudugunda) onlar o kafiyeli sozleri isitip sen bir şairsin buyucusun sihirbazsin diye suclamislardi senin fikih usulunu bilip sonra yorumlaman lazim bak fikih usulunde delil ilke ve hukum olarak 3 bolme vardir (derine inmiyorum kisaca) delil allahin kuranda bildirdigi ayet , ilke emirler , hukum Tesettur farzdir gibisinden kardes fikih usulunu fikhi hukumleri iyice arastir onun bunun lafiyla imanini riske atma arastir arastirmaktan zarar gelmez
Soran+1 yılsıktınız lnn cevap vermiyorum, hangi birinize cavap vereyim
- +1 yıl
@SafiraCry dinde olmayan birisi, dinden çıkamaz.
senin gibi beyinsizler anlayamaz o videodakide senin gibiler :)
86 Yorumla
Soran+1 yılbeyinsiz olan benmiyim yoksa senmi
Soran+1 yılsenin gibi beyinsizlerin yaptıkları yorumlar mı?
- +1 yıl
@Khepare kankaya sahip cikalim buralarda kekkoaarla ugrasio yazik :D kank ne ugrasion cocuk colukla
Soran+1 yılkök tengriye yalvarıyorum ben :))
Gizli Üye(30-35)+1 yıl00 Yorumlainsanların vaktini çalışıyorsun, iki video ile her şey değişecek zaten akıllı bıdık seni.
31 Yorumla
Soran+1 yılburada takılan insanların vakti çokmu önemli :)) ahahh
İslam testturu erkeyin gozunu ortmesi icin cikarmistir cagimizin giyinmis ciplaklari gibi diyil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVideoyu hiç izlemedim, başlı başına saçmalık zaten dine inanmıyorum, bir saç telinin vebali mi olur, zamazingo
37 Yorumla
Soran+1 yılizle bunlar hep genel kültür, izlersen belki aşk meşk iliki dışında konuşabileceğin konular olur
Cevap sahibi+1 yılVaktim yok, genel kültüre yeterince sahibim, bu bahisler çok klasikleşti, artık sarmıyor, tanımıyorsun etmiyorsun bilip bilmeden insanları yargılama
Cevap sahibi+1 yılİnsaniyetten nasibini alana bak, dinde zorlama var mı beyin yoksunu, sana bakarsak sen hayvan bile olamazsın çakma imanlı seni, sana ne l*n benim inancımdan, al elini taşı hücuma geç hade, sizin gibiler helaliyle dininde imanında olanları bile namazından niyazından eder, işiniz gücünüz göz boyamak, nefret ettiriyorsunuz l*n , sen kimsin de zorunlu din baskısı yapıyorsun, it ürür kervan yürür @yalnızkıs
Cevap sahibi+1 yılO ikinci görüşü sorana yazdım, en son görüşüm sana laik, bak işine, ortaya düşme, inanmıyorum l*n var mı hı, sizin gibi çakma imanlı varoş gülleri dengim değil, kendin açılmamış goncaysan köşene çekil, açarlar o goncayı son ikaz ortaya düşme @yalnızkıs
- +1 yıl
Tesettür saç telini örtmek değildir.
Ben varim biz oyle vdiolara gore degil Kurana ve hadis kitaplarina gore haraket edioz.
03 Yorumla
Soran+1 yılo videoda kuranı anlatıyor, izlemem diyorsanda kuranı aç oku müslümansan sadece kurana göre hareket et
Soran+1 yılkuranıda okuduğun yokki başkası arapça okuyor sen dinliyon :))
+1 yılAllah'ın emridir diyorum kardeşim çok mu komiğim?
00 Yorumla
+1 yılRabbim Hidayet İhsan Eylesin Kardeşimize...
20 YorumlaDinimizce tesettür bayan için farz
25 Yorumla
Soran+1 yılhmm öylemi, videoları izle ve kendinle tartış
Soran+1 yılizlemiyorsanda kuranı oku bari islamla alakan olmadığını gör, mensup olduğun mezhebin islamla alakası olmadığını gör, mezhebin bambaşka bir din
Soran+1 yılkuranın hangi ayetinde kaçıncı suresinde kafa kıllarınızı saklayın yazıyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılooo Edip abi krall
01 Yorumla
Soran+1 yılniye gizlendin ki .))
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler