ben boyle bir es istiyorum ama turkiyede en dinine bagli ailelerde bile boyle yok :(
Allah' ın emrettiği tesettür gibi örtünen var mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kur'an da üzerinize cilbab alınız diye buyuruyor, yani çarşaf. Emre göre çarşaf giyip baş öŕtüsünü omuzları örtecek şekilde bağlamak gerekiyor. Bilekler ve yüz çevresinin de kapalı olması lazım ancak yüzünüzü de örtün diye emreden bir ayete hiç denk gelmedim.
Allah ın emir buyurduğu bir bayanın namahrem olan yerlerini uzun bol giysilerle kapatıp baş örtüsünü de hem göğüs kapatacak şekilde hemde omuz hizasında olacak şekilde örtmesidir dinimizde buyrulan budur paylaştığınız değil..
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
dinimizde buyrulan resimdekinin siyah halidir daha da ilerisi
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
12
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Allah kadinlari ruh olarak yasasinlar diye mi dunyaya getirdi? Kadinlarin kendilerini korumak icin evet bol elbiseler giymesi caziptir. Ama hic bir ayette net olarak bas ortu takilmasi diye birsey yazilmiyordur heleki o sonun postaladigin foto o hic degil. Dinine bagli olmak bas ortuyle veya sadece cumaya gitmekle olmiyor.
Kadınlar öyle kapatmaya çalışacaniza önce kendi gözünuze tessetur yapın yani göz tessetur erkeği tessetur gozlerdir kimse kusura bakmasın ben böyle kapanmam kurbanlık dana değilim ben
size gore erkeklerin davranislarina gore maalesef ki musluman devletler arasinda bu daha yaygin yabanci bir ulkeye git ciplak gezsin kimse donup bakmaz ama burda istersen carsafla ol erkekler donup bakar bu ahlakla alakali bir durum
dinde dışarı çıkmak haram mi biz kurbanlık dana miyiz bu nerde yazıyor söyle bana kadınlar sadece kötü yere gidemez okadar yok dinde kadın dışarı çıkmaz yok kasin aldirsan dinden çıkarsın yok bu siz önce aynada kendi tipine bakın sonra başkasına laf söyle istersen nefes de almayalim
renkli giymeleri bile uygun degildir hatta siyah giymeleri guzel olandir. tabi bu hanimlarin iffetine laf etmiyoruz ama siyah giyselerdi islamin lezzetini daha cok tadarlardi
birgul canim ugrasma ben ugrastim bir sey olmaz bundan kari mari da bulamaz kendi kendine yasasin Allah bilir gelen geem kadina bakan tiptir kendisi artik ne yasadiysa boyle bir kadin istiyo bulmasi dilegiyle
kuran kerim neresinden yazar sende dışarı çıkma ozaman peygamber efendimiz s. a. v kızın sırtına alıp pazarda gezdirip bu benim kızım der hem biz niye gezmecez biz kadınlar çalışabilir gezabilir siz gibiler dini kulanarak kadınlar özgürlüğü kisitilar
Soruyu soran sana yanlış öğretmişler yani şöyle temelin doğru ama aşırın var derecelerin fazla ayrıca Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s. a. v) zamanında mezhep diye bir şey yoktu
birgul sirtinda dolaştırdigi kizi fatima daha el kadar iken o olay gerceklesiyor. daha sonra fatima validemiz ali radiyallahu anh ile evliyken evden disari bile cikmiyor
rasulullah zamaninda kadinlar camiye giderdi cunku namus ve iffetin emin olundugu bir ortamdi fitne yoktu ama rasulullah sas oldukten sonra aise validemiz r. anh buyurmuslardir ki ; vallahi Allahin resulu sizin bu halinizi gorseydi yahudilerde oldugu gibi kadinlarinizin mescide gelmesine izin vermezdi. hz omer kizi hafsa validemizin sık sık camiye gitmesinden oturu kizini uyardi hatta kadinlarin camiye gitmesini yasaklamak istedi. ama hafsa rasullullah yasaklamadi sen kimsin dedi ona fakat camiye gitmeyi kendi birakti. dusun ki kardesim o devirde rasullullah oldukten sonraki durum ne olabilir ki aise ve omer kadinlarin camiye gitmesinin yasaklanmasini istemis olsun? simdi ise fuhus telefonlarimiza dahi girmis vaziyettedir. hakiki iffet ortusu kadin mi erkek mi olundugu anlasilmayacak seviyeye getirmektedir
sende dini zor gibi göster insan sogut hayatım da böyle bir cahil görmedim sen evlenme kızına bunu cektirme hakkın yok burda olma burada günah sen herseyi yap karın yapmasın yok öyle bir dünya
utanmaz ikiyuzlu ahlaksiz , az once kadin erkek esittir dinimizde noyle ortunme yoktur diyordun simdi ise ben giyinmiyorum giyen giyer diyorsun terbiyesiz
nonce yerden yazma, müslüman erkekler nefret ediyorum nedemek sen kafir misin isteyen mini giyer isteyen bunu giyer bu beni ilgendirmez dinimiz de yok var olduğun bilmiyorum kadınlar eller kadar kapalı yüzüne kadar kapalı olsun zorunlu degil bir elbisen üstüne ceket gibi bişey olmalı vücut göstermecek yüz el kapatmak sevabı ama zorunlu degil dışarı çıkmak niye günah olsun dışarda yahdut mu var park gitmek bakkal gitmekte ne var
yahu o kadar boyle ortunme dinimizde yok pis yobazlar pis erkekler diyordun, ne oldu da simdi dinimizde var mi yok mu bilmiyorum ama zorunlu degil , isteyen giyer giydirir diyorsun.
bunu eslerine zorla giydiren adamlardan nefret ettigimi soylemem neden zoruna gidiyor? islama bir hakaretim olmadi musluman erkekler dedim ustelik. ne ahlaksiz utanmaz ikiyuzlu rezil bir insan olmanin ornegiyle konusuyorum su an
@Birgüllll18 papazlari sevip sevmedigini sormuyorum ben de insanlari uyusturan hic bir insani sevmedigim gibi papazlari da sevmem. ama sen bunlari seviyor musun kacamak cevaplar verme
Eger kendimi aciga vurmasaydım ne kadar ozgurlukcu ne kadar guzel dusuncelere sahip biri gibiydin ama icindeki dinci yobazligi ahlaksizligi ikiyuzlulugu ensarvakficiligi aciga vurdun boylece
@Birgüllll18 ya kardesim bu kadinlara bu kiyafeti dikte edenleri ne seviyor ne sevemiyorsan gunlerdir niye yok bunu yapan yobazlar erkekler biz dana miyiz manda miyiz erkegin kulu kolesi miyiz boyle erkekler evlenmesin cocuklari olmasin evden cikmasin gebersin tadinda konusuyordun icindeki dinci ahlaksizligi neden birden bire aciga cikti onu anlamiyorum
@Birgüllll18 ya arkadasim asagiya yazmis demissin ki bunu hristiyan sorsa soru kaldırilir musluman sorunca niye kaldirilmiyor , ya hu sonunda kendimi aciga vurdum. ayni tarafta iken aslinda enteresan enteresan konusup sinirlerimi ziplatiyorsun. az sonra carsafli kadinlar bile sevgilisyle beraber oluyor en guzel peceli olmak bu kadınlar gibi giyinmek dersen sasirmayacagim
bazen bazi kapali kizlar goruyorsun ayaklari cok narin ve guzel. sandalet giymiş cok cekici oluyor. ya da yuzleri de oyle. Allah bu yuzden kapatin diyor
Ben giymem dedim ne oldu bozuldun arapistan giyiyorlsr sen hirtsayan giyiyor mu dedin bende gösterdim 2yuzlu olan munafik olan sensin müslümanlar adına kötü kötü örnek oluyorsun
Ben zorla kapanlarim lafım sen kadınlar ezik mış sen üstün Muş gibi davranıyorsun seni KizlarSoruyor bu hirtsayan bir soru olsa kaldırdı müslüman olunca niye kaldırmotor?
Bak güzel kardeşim iffet örtüyle ya da eve kapatmayla olmaz iffet insanın nefsine hakimiyetiyle vardır sen nefsine nakadar hakim olursan okadar iffetli olursun ve sen nekadar iffetli olursan sana denk biriyle ancak evlenirsin
En İyi Cevaplar