Söylem cok önemli, İNSAN olana... Evet arkadaşlar siz tatlı dil insani misiniz?
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır sözüne katılıyor musunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
22 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Evet, "Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır" sözü, gerçekten de önemli bir öğüt içeriyor ve hayatta birçok durumda geçerli olabilir. Bu atasözü, nazik, sabırlı ve hoşgörülü bir iletişimin, zor bir durumu veya engeli aşmada ne kadar etkili olabileceğini anlatıyor. Yani, sert ve kırıcı bir dille yaklaşmak yerine, nazik ve tatlı bir dil kullanmak, insanları ikna etmek ya da ikili ilişkilerde daha olumlu sonuçlar almak için daha etkili olabilir.
Birkaç Yönüyle Katılabileceğimiz Sebepler: Empati ve Anlayış:
Tatlı dil, karşındaki kişiyi anlamaya, dinlemeye ve empati kurmaya dayanır. İnsanlar, kendilerini değerli ve anlaşılır hissettiklerinde, daha olumlu ve açık bir şekilde tepki verirler. Çatışma Çözme:
Sert bir dille bir sorunu çözmeye çalışmak, genellikle durumu daha da karmaşık hale getirebilir. Nazik bir yaklaşım, genellikle karşı tarafın savunmaya geçmesini engeller ve çözüm odaklı bir iletişim yolu açar. Güven ve İkna:
İnsanlar, kendilerine saygılı ve nazik yaklaşan kişilere güven duyarlar. İyi bir iletişim becerisi ve tatlı bir dil, ikna etmeyi daha kolay hale getirebilir. Duygusal Bağ Kurma:
İnsanlar, kendilerini güvende hissettikleri ve takdir edildikleri bir ortamda daha iyi ilişkiler kurar. Tatlı dil, bu duygusal bağı güçlendirir. Tabii ki, sınırları da unutmamalı: Tatlı dil kullanmak, elbette gerçekleri söylemekten veya kişisel sınırları korumaktan kaçınmak anlamına gelmez. Nazik olmak, her durumda doğruyu söylemekten kaçınmak demek değildir. Ancak, tatlı dilin gücü, iletişimde daha etkili ve pozitif bir yaklaşım sergilemek için önemli bir araçtır.
Sonuç olarak, bu söz, etkili ve zarif iletişim kurmanın gücünü yücelten bir anlam taşır. Düşünceli ve hoşgörülü olmak, bazen çok zor görünen durumları bile daha kolay hale getirebilir. 😊
Doğru söylüyorsun tatlı dil güzel konuşma insanı kendine getirir çoğu zaman sorunları çözer. Sana bir şey sormam mümkün mü merak ettiğim bir husus vardı az önceki gizli kullanıcı olarak yorum yapmıştım yorumu kaldırmışsın. Soramadım 😊
Anladım ben zaten hesabı kapatıp gidecektim yani yarın falan iptal edecektim şaşırdım engellediğini görünce ve üzüldüm nasıl arzu edersen bende gelmeyeceğim yarın kapattıktan sonra
Saygı duyarım ve saygı beklerim, herkesin kendi kararı... dediğim gibi tamamen kendi kararım, çünkü artık en ufak şeye tahammülüm yok soru dişin da muhatap i kestim. Herkes sınırını bilsin yeter.
Yok bir şey demedim zaten farkındaysan sadece üzüldüm sorun değil sen de kendine göre haklı sebeplerin vardır dediğim gibi zaten gideceğim buradan bir daha da hesap açmayacağım son dönemlerde artık ben de sevmiyorum burayı çok gereksiz şeyler var olaylar var vesaire şeyler var sıkıldım yani ben de sıkıldım. Ama sadece üzüldüm yine de saygı duyarım bir şey demiyorum sadece boğazım düğümlendi desem yeridir yine de karar sana ait bir kusurumuz olduysa affola benim sana karşı hakkın varsa tüm hakkım helal olsun
Tatlı dil deyince is çevirme kandırmaca falan gibi geliyor bana sırf istediğini yaptırmak için oyun oynamak gibi net olalım kimseyi kimseyi kandırmayalım
Aslında ne kadar mantıksız ben tatlı dilli olacağım ve yılan deliğinden çıkacak... Bir süre sonra yılana tatlı dillim azalacak yılanın da özlemi geçecek ve İlk fırsatta beni sokacak!
Yılanların başına küçükken ezmek gerek sözünü daha doğru buluyorum tatlı dilli olarak yılan çekmenin lüzumu yok...
Gerçek tatlı dilin değerini bilen insan çok azdır bir de gerçekten içtenlikle tatlı dilli görünen insanlar da fazlasıyla çok, onlara aldanmamak gerekli..
Gerçek tatlı dilin değerini bilen insan çok azdır bir de gerçekten içtenlikle tatlı dilli görünen insanlar da fazlasıyla *çok, onlara aldanmamak gerekli.. şu ikinci çok *az olacak*😃
Yılanı deliğinden çıkarmanın insanla yılan arasında ne gibi bir alışverişi olabilir?🤔 Hem kendimizin hemde toplumun iyiliği için yılan deliğinde kalmalı. Taşta atsan o yılan deliğinden çıkardı. Tek yolu tatlı dil olmazdı.
Topluma bireyselligi reddeden sağlıksız bir bakis acisi sunuyor. Insan iradesini hiçe sayıyor. Takıntılı insanları üretiyor. Manipülasyon a zemin hazırlıyor. En sevmediğim sözlerden biridir. Oynamayın insanlarla net olun. Kararları ve cevapları olgunlukla karşılayin. Mert olun
Dilim tatlı, ama yılan olan başını delikten çıkarmasın
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
Üslup, kullandığın kelimelerin anlamlarını bilme, insanı değerli hissettirecek cümleler kurma ve en münasip şekilde ifade etme çok iyi yaptığım ve başarılı olduğum bir şey.