Arkadaşlar 27 yaşındayım annem beni çok fazla aşağılıyor bana seni kimse almayacak sen kimseyi bulamazsın evlenemezsin evde kaldın beceriksizsin diye laflar ediyor bu yaşıma kadar evlenemediysem benim ne suçum var çok güçüme gidiyor bu nasıl bir annedir anlamıyorum sizin anneniz de böyle mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Annen şayet yaşlıysa kurban olarak sizi şeçmiş olabilir deki anneciğim anneciğim o zman çocukluğumda bana neyin ne olduğunu neyi iyi neyi kötü olduğunu oğretecektin sende ona karşı koz kullan ki seninle uğraşmasın büyük ihtimal menopoz döneminde olabilir veya kadınların sinirli ve pasif agresif olma nedeni hep cinselliktir cinselligin bittiği yerde ya da aylarca yapılmayan yerde ruhun seni izdiraba sürükleyip bu şekilde kendi kızina karşı bile kötü telkinleri bulunur annene deki anne hep kötü olana çağırırsan ben nasıl iyi olmami beklersin sert ve kararlı ol dediğim dedik ol senine konuştuğu vakit yüzüne bilene bakmadan odana git hiç bisekilde muhatap olma zaten kendi hatasının farkına varirir yoksa şayet babanla konuş annen le konuşsun olmazsa merak etme yaşlarımı aynı istersen konuşabiliriz seni anlayabileceğimi düsunuyorum' çünkü annem 60 yaşında 10 sene önce azala azala taktiklerimi ona karşı kullana kullana bana daha iyi olmasını sağladım mecburdum annem sonuçta atsan atılmaz satsan satılmaz konuşmak istersen ben burdayım selametle
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlenio ne yapacaksin? Git calis, meslegini eline al, aile evinden de git. Annenle de arada gorus bitti.
Evlenince kadin erkege cok destek oluyorda, erkek kadina destek olmuyor. Ben bosanmayi dusunuyorum açıkçası.
Calisan kadin olarak ilk basta ortak hesabimiz vardi. Benim icin sorun yoktu. Maas zamani hesaba atiyorduk ikimizde masraflar, harcamalar ordandı. Esim bazen kendime aldıklarıma laf ediyordu. Yahu bende para kazaniyorum, bunun icinde benimde kazandigim var elbet harcayacagim vs diyordum. Hesap maaslar, diger gider evin ekonomisi falan ortakti ama tek olmayan ve destek olunmayan sey kadinin diye gorulen sorumluluklar. Ev isi, yemek, temizlik gibi seyler. Hem evde calisiyorum hem disarda. Inanilmaz sinirli, agresif, yetersiz hissetmeye baslamistim. Calis, eve gel calis, ustune eslik gorevi bekleniyor o yorgunlukla onu yapmaya calis. Cok defa esimi geri cevirdim cunku sabah 7 den aksam 23.00 e kadar araliksiz calisiyorum. Hem iste hem evde. Aksama da yaramazlik bekleniyor ama benim oyle bir enerjim yok. Kafayi koyar koymaz yorgunluktan uyuyorum. Regl donemlerim daha zorlu geciyor zaten cunku bu sorumluluklar yani tempo+kan kaybiyla, tansiyon dusmesiyle birlesen zorlu bir surec. Allah regl donrmindeki kadini fiziksel seylerden muaf tutmus. Nedir bunlar. Namaz, oruc ve hac. Allah bizi bu donemde fiziksel seylerden muaf tutarken erkekler ne yapiyor. Bindikce biniyor ustumuze. Disarda calis, evde calis umurlarinda degil. Oteki tarafta hesaplasmalar cok cetin olacak.
En sonu isi birakmaya karar verdim. Hic istemesem de. O kadar emek vermis, okumus bir yerlere gelmisim ama evliligime sans vermek istedim. Esime isi birakacagimi soyledim. Evin gecimi, benim gecimin artik sana ait. Ben sana maddi destek olup yukunu azaltiyorum ama sen destek olmuyorsun. Ya seni birakacagim ya da işi. Seni sevdigimden isimi cok sevsem de birakmaya karar verdim. Ben yetisemiyorum cok yoruldum. Hem sana es olamiyorum, seni reddediyorum gozunde isteksiz bir kadin oluyorum, hem cok yoruluyorum, yetememe hissiyle bogusuyorum. Isi biraksam belki de daha iyi. Her sey senin ustunde artik. Bana da aylik su kadar hesabima at. Agdam var, ped param var, kiyafet, kuafor vs. Kendi kazancimla ihtiyaclarimi karsiladigim gibi olmaz farkindayim ama elinden geldigince gecindireceksin beni. Yapacak bir sey yok benden bu kadar dedim. Ilk bir sey demedi. Sonra tamam boyle deneyelim dedi.
Bende kafa dinledim, kendime geldim. Kadin olarak ne cok sorumluluk yukleniyor oyle ustumuze. Ama bir sure sonra esim calissan mi demeye basladi. Yetisemiyorum, daha rahattik sen calisinca (kendisi rahatti ben degil. Maddiyati, gecimi benimle paylasip kendisinin hicbir sorumlulugu kalmiyordu. Evin gecimi bir erkek olarak bile agir geldi. Benim yerimde olsa, benim sorumluluklarimla yuzlesse simdiye catiya cikip intihar etmisti)
Ilk baslarda kabul etmedim. Sonra parani az vermek zorundayimlara basladi. Hani benim maadi ihtiyaclarimdan kisarak beni işe dondurmeye calisti akli sira. Adama hem kendi ihtiyaclarim konusunda yum olmuyordum. Zaten ben sadece kendim icin calissam, kendime harcasam bile elinde bana harcayacagi para kaliyor. Calisan kadin kazancini paylasmasa sadece kendine harcasa bile erkege buyuk destek. Ama benbunun ustune bir de para veriyordum.
En sonu tamam işe donerim ama soz ver. Evdeki sorumluluklara katilacaksin dedim. Gorevler verdim. Iste evi sen supuruceksin, yemegi ikimiz yapacagiz, camasirlari sen asacaksin, herkes kendi utusunu kendi yapsin gibi. Tamam dedi.
Bir surem fena goturmedi ama zamanla yine koyvermeye basladi. Makinede camasirlar islak duruyor gidip asmiyor. Makine bitmis diyorum tamam diyor icraat yok. 2 gun camasirlarin makinede bekledigini bilirim. Bekledim hatirlayipta yapacak mi diye. Ve diger islerde, gorevlerde yine kaytarmalar mevcut.
Simdi de bosanmayi dusunuyorum acikcasi. Isi birakiyorum, evi beni gecindir diyorum olmuyor. Eve destek ol diyorum olmuyor. Temizlikci vs tutalim diyorum gereksiz para gibi gorup yanasmiyor. Benimki de can. Ben bir erkege hizmet etmek icin, onu finanse etmek icin evlenmedim.
Ceker giderim, evimi tutarim, calisir kendime bakarim. Birinin daha yuku, egosu, kahri uzerimde olmaz en azindan. Evde surekli pinekleyen, bir seyleri dagitan biri olmaz. Evini kadinini dahi gecindiremeyen, yemek temizlik gibi herkesin yapmasi gereken seyleri yapmayan asalak bir erkekle devam edecek hicbir sebebim yok, kalmadı.
Evlilik kadin icin mantikli degil. Hele ki kadinin calistigi para kazandigi bir konumda. Kadinlar para kazanmayi öğrenirken erkek diger konulari es gectilrr bu da dengesizlik olusturup, kadinin ustune yuk bindiriyor. Bu sebeple de bosanmalar cok artiyor.
Bu adam benim cocugum degil ki onun icin para kazanayim. Bu adam benim cocugum degil ki ona bakım, hizmet saglayayim. Yanimda gercek bir erkek degil, cocuk, evlat edinmisim gibi hissediyorum. Boyle erkekler ulkemizde cok fazla maalesef. Kadinin calismasini isteyecek kadar modernler ama ev islerine gelince geleneksel rolden cikamiyorlar ya da cikmak istemiyorlar. Ben ancak kendi dogurdugumun maddiyatini ve bakimini ustlenirim, evlendigim koca diye alip hayati paylasiriz zannettigim birine bunlari saglayamam. Evlilikte bu degil. Umarimki turk erkekleri evliligi kadinin ustune yikilmaktan bir an önce vazgecer. Yoksa kadinlar artik bosanmayi birakin evlenmeyecek duruma geldiler.
Soran arkadasim evlilik maharet degil. Parani kazan cik o aile evinden, sana boylr kotu hissettiren bir ortamda ailen dahi olsa kalmak zorunda degilsin
37 Yorumla- 1 yıl
Baya dolmuşsun
- 1 yıl
Çocuk olmadan hemen boşanın. Böyle bir adamın neyini sevdiniz? Çok merak ediyorum.
- 1 yıl
@curlycake çalışın kızlar ayakta durmayı yemeyi öğrenin 😈😈🤣🤣🤣
- 1 yıl
Sırf tipi düzgün uzun boylu diye yakışıklı diye kanmayın en önce karaktere bak davranışlarına bak en kötüsü komşularına sorun evlen eden önce ki seve seve zaten dedikodu olsun diye her şeyi anlatacaklarım velhasıl kelam bu güzel ve ince düşünen güzel kadın nasıl olurda bu şekilde aşağılık Bi şekilde davranır size zaten siz kendi kendinize kuaför kıyafet parası diye çalışınız zaten beyaz yakasiniz ne güzel emeklilik yolunda aciliedi güvenmeyin kocalarının örnekteki gibi sizin adınıza üzüldüm en kısa zamanda bu güzel akıl sağlığınız ve montajını çözmeden tek çevrede ayrilmaniz hayranına olacaktır çünkü o testosterondan yoksun beyefendi hayla bir erkeğin evin geçimini sağlayan taraf olduğunu bilmiyor selametle konuşmak istrrsenz burdayım iyi geceler
aynisini bana annem değilde babam diyor baya zoruma gidiyo bisi de diyemiyorum bak ben calisiyorum benim çalışmama bile karisiyo sen calismaya degil erkeklerle konusmaya gidiyosun dimi diyo bazen kafayı yicek gibi oluyorum ama her neyse keske bununla da kalsa.
19 Yorumla
Soran1 yılBana da aynısını babam yapıyor işten çıktığımda saat 22 di sonra dedim yemek almaya gideyim saat 23 de evde oldum babam bana saldırdı nerede kaldın diye suratıma geçirdi bir tane yani anlamıyorum ben ise gidiyorum kötü iş yapmaya gitmiyorum başkaları gidip erkeklere fikirdesiyor ailesi hiç bir şey demiyor çok gücüme gidiyor gerçekten sonra neden Allah’a isyan ediyorsun herkesin hayatı normal
Soran1 yılAynen hem çalışmamızı istemiyorlar sonra para istersek vermiyorlar git çalış diyorlar nalet olsun böyle ailelere yaaa neden çocuk getiriyorsun dünyaya madem böyle davranacaksın bakmayacaksan küçük göreceksen her defasında asalayacaksan getirme çocuk zorla mı size yap dediler benim şimdi bütün kuzenlerim evlendi benden küçükleri bile çünkü onların aileleri normal ben babama diyemem ki erkek arkadaşımla dışarıya çıkıyorum bana bekar halimle bile karisiyorsa baskı kuruyorsa sevgilim olsa neler yapar Allah bilir o yüzden bu yaşıma kadar hiç sevgilim olmadı
Soran1 yılDüşünsene dışarıya çıkıyorum annem bana bu saate evde olacaksın diyor bide ben 27 yaşında olduğum halde bunun nesi normal?
- 1 yıl
sen birde 27 yaşındasın ben 21im dusun yani benden büyük olmana rağmen ailen sana karisiyo sevgilin oldugu zaman asla babana söyleme dovmeye çalışabilir. normla degil bu durum zaten bana da sinir koyuyorlar bana iş bulcaksan akşam erken geleceksin diyorlar benim akşam 9da evde olmam gerekiyo olmazsam kıyamet kopuyo
Soran1 yılYapacak bir şey yok ya iyi birisiyle evlenip kurtulacaksın ya da paran olacak ayri eve çıkacaksın zaten ben evlensem bile ailemle çok fazla görüşmeyecem benim hayatımi cehenneme çevirdiler yasitlarim gibi hayatım olmadı. Ne diyim Allah gönlüne göre versin insallah konuşmak istersen buradan yazabilirsin
- 1 yıl
asil sen konusmak/dertlesmek istersen mesaj kutum acik yazabilirsin gordugum an geri dönüş yaparım. umarim inşallah seninde gönlüne göre birisi çıkar. Ben köşeye para koysam bile beni tek başıma eve çıkarmazlar böyle bir durumda var sikintili benim is bı tek evlilik kaliyo sanirim bilmiyorum artık herseyin hayirlisi diyeyim
Soran1 yılTeşekkürler 🙏🌸
- Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
1 yılÖncelikle, yaşadığınız durumu gerçekten anlıyorum ve bu tür sözlerin insanın ruhunu çok incitebileceğini biliyorum. Hiçbir insan, özellikle sevdiklerinden böyle kırıcı sözler duymamalı. Annenizin bu şekilde davranmasının, sizinle ilgili endişelerinden, toplumsal baskılarından ya da kendi korkularından kaynaklanıyor olabileceğini göz önünde bulundurmak önemli. Ancak bu, sizin hissettiklerinizin geçerli olmadığı anlamına gelmez. Duygularınızı dikkate almak ve kendinizi savunma hakkınız olduğunu unutmayın.
Her annenin tarzı farklıdır, ama bu tür eleştiriler her zaman sağlıklı değil. Anneler, çoğu zaman çocuklarının iyiliğini düşündüklerini söyleseler de, bazen bu, onların kendi korkularından veya toplumun beklentilerinden kaynaklanan baskılarla birleşir. Anneniz belki evlenmeyi bir yaşamın "doğal" adımı olarak görüyor ve belki de sizi toplumun bu baskılarına karşı korumaya çalışıyor. Ama bunun sizin için bir hayal kırıklığına dönüşmesi çok normal.
Neden böyle davranıyor olabilir?
Toplumsal Baskılar: Anneniz, toplumda evlenmemiş birinin olmasının olumsuz yorumlara yol açacağını ve sizi korumak için bu tarz sözler söylediğini düşünüyor olabilir.
Endişe ve Korkular: Anneniz, sizin evlenme sürecinde ya da hayatınızın diğer alanlarında yalnız kalmanızdan korkuyor olabilir. Bu, bir tür annelik endişesi olarak da görülebilir.
Kendi Zorlanmış Beklentileri: Bazen anneler, çocuklarının hayatlarında "başarı" olarak gördükleri şeyleri, kendi hayatlarında eksik hissedebilirler. Sizin evlenmemeniz, belki de onun beklediği "tam" hayat anlayışıyla çelişiyor olabilir.
Bu durumda ne yapabilirsiniz?
Duygularınızı İfade Edin: Annenize duygularınızı açıkça anlatmak önemlidir. “Bu sözler beni çok üzüyor” demek, onu anlamasına yardımcı olabilir. Kendinizi ifade ederken nazik ama net olun.
Sınır Koyun: Eğer annenizin söylemleri size zarar veriyorsa, ona sınır koymanız gerekebilir. Onun ne söylediğiyle değil, sizin ne hissettiğinizle ilgili konuşabilirsiniz.
Kendi İhtiyaçlarınızı Öne Çıkarın: Annenizin beklentileri ve toplumsal normlar sizi tanımlamaz. Kendi hayatınızı ve seçimlerinizi kendiniz belirleyecek güce sahipsiniz.
Destek Alın: Annenizin sözleri duygusal açıdan sizi etkiliyorsa, bir arkadaşınızla ya da bir terapistle konuşmak rahatlatıcı olabilir.
Anneniz gibi biri, sevgiyle bir şeyler söylese de, zaman zaman bu tür sözler fazla baskılayıcı olabilir. Unutmayın ki, hayatınızda doğru zaman ve doğru kişiyle her şey yerli yerine oturur. Kimseye kendinizi kanıtlamak zorunda değilsiniz; kendinizi ve ihtiyaçlarınızı anlamak ve sevgi dolu bir ilişki inşa etmek, önemli olan şeylerdir.15 Yorumla- 1 yıl
Oha destan yazmissin
- 1 yıl
@Ecrininizzzzzzzzzz Okudun mu
- 1 yıl
Hayir
- 1 yıl
@Ecrininizzzzzzzzzz okumalısın
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, anladığım kadarıyla annenin söylediği bu sözler seni gerçekten derinden yaralıyor. 😔 Öyle şeyler duymak çok can acıtır, çok haklısın. Ama inan ki buradaki sorun seninle ilgili değil. Annen muhtemelen kendi kaygılarını, toplum baskısını ve belki kendi geçmişindeki baskılarla sana yansıtıyor. 💔 İnsanlar bazen duygularını acılı ve yanlış bir şekilde ifade eder, bu bir tabiat gibi.
Bu laflar seni tanımlamıyor, sadece annenin korkuları bunlar. Senin ne kadar değerli ve sevilesi biri olduğunu unutma. ❤️ Evlilik, belirli bir yaşta yapılması gereken bir şey değil, doğru kişiyle doğru zamanda yapılan bir şeydir. Şu an belki annenle duygusal olarak arana bir mesafe koymak, yanında güvendiğin başka birine sığınmak sana biraz rahatlık sağlayabilir. 🙏 Unutma, her şeyin bir zamanı var. Kendini suçlama, sen yeterince iyisin ve bunu hiçbir dış ses değiştiremez. 💫10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
127
Cevap
130Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılkötü demek ki
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAhah bacim ben 29 um 30 olcam bi jisan attim volgarine dondum jsjsj 😃 o baskinin amaci evlensin demek guya ters psikoloji yapiyor onlarin telaffuz oyle. Guya iyiligine yapiyor ama kalp kiriyorlar bilmiyorlar. Ben en son delirdim Nisan attimda annem birakti artik bakti kotuye gidiyorum. Aslinda niyeti iyi ama uslup billmiyorlar. eskiler oyle, oyle yetistginden ona uygulanani sana yapiyor onunda sucu yok aslinda. gorucu olursa beklet dusun dusun oylr karar ver hemen karar verme ama hic begenmeyecegin biseyse sutla kafani karstrani beklet dusun. Acele sakin karar verme buldum bu kafa dengi yakisikl diye sakin bak. Ben oylr bi hata yaptim komik yakisikli evlebmek istiyor benle diyr hayatimi kararttilar. Annene soylr istiyorum bende ama mutsuz bi evlilik yapip geri gelsem iyimi olacak cocukla de. Al arkadasim Nisan atmis de aceleyr gtrmis de bende aile baskisiyla nisanlandim yakisikli bu olsun bari diyr. Agzima bib yaptilar resmen. Rabbim karsina salih allah korkusu olan durust merhametli asik olcagin kalbinin isinacagi bi es cikarsin.
Aileni dert etme dua et kendine. Banada edersen sevinirim 🤭🙈
12 Yorumla- 1 yıl
Mükemmel yorumlama Rabbım izdivacinizj INSALLAH HAYIRLISIYLA YOLUNA SOKAR O KAYANAN OLCAK DEVCAL ALTINDAN CIKIYOR VU KARISIKLIK BUYUK IHTIMALLE :( UZULDUM KESEKE YAKISIKLI DOYR GOTMESEYDINIZ ÇOK KOMIK INSANLAR GENELDE ICINDE VISEYLERI BASTIRI HER INSANDA VUYUN HUYLARI NORMAL SEVIYWDEYSE ŞAYET O INSANLA BIRLILTWLIL YASANIR CUNKU AKLINI KULLANARAK KONUSUP HAREKET WDER BI INSANDA BISEY FAZLAYSA GERI KALANI TUKENIYE maalesef HERSEYİN ORTASI EN YISI selametle
Cevap sahibi1 yıl@Rehber96 attim abi nisani zaten. Aynen kaynanam yuzunden oldu ogluna yapma etme demezdi gazlardi
1 yılAnnenin yaptığı yanlış olsa da bu senin yaptıklarının doğru olduğunu veya hayatının yolunda olduğunu göstermez. Annen içgüdüsel olarak seni evlendirmek istiyor çünkü anne olsun baba olsun her ebeveyn neslinin devamını ister içgüdüsel olarak. Oğlunun; güçlü, tuttuğunu koparan, statüsü olan ve iyi bir gelire sahip olmasını isterken (maskülen özellikler) kızının ise evleneceği eşin çerçevesine girebilecek olan, ona kadınlık yapabilecek, ev işleriyle ilgilenebilecek ve çocuklarına bakabilecek, naif, zarif, bağırıp çağırmayan (feminen özellikler) bir kadın olarak yetiştirmek ister ki kurulacak aile sağlıklı olabilsin. Unutmayın ki bir erkeğin kadından soğumasının en önemli nedeni, kadının yukarıda saydığım feminen özelliklerini yitirmesidir. Dünyadaki feministliğin yükselmeyi dolayısıyla Kadın-erkek rollerinin günümüzde birbirine yaklaşması tüm boşanmaların ana sebebidir. Artık her evlenen 2 çiftten biri boşanıyor bu nedenlerden ötürü. Toplum olarak son sürat uçuruma doğru gidiyoruz. Yani toplum olarak çöker miyiz bilmiyorum ama aile kavramı denen bir şey kalmayacak. Zaten feminist yapılanmanın amacı da kadını özgürleştirmek falan değil aileyi yıkmak
07 Yorumla- 1 yıl
Boşanmaların tek nedeni feministlik demek😂
Erkeklerdeki kişilik ve karakter bozukluğu ve yoksunluğunun, eşlerini mal yerine koymasının hiç etkisi yok yani (!)
Güzel ütopyaymış da sizden ve tecrübesiz, cahil kızlardan başka kimse inanmaz buna.
Onlar da akılları başlarına gelince boşanıp, özlerine (kendilerine) dönüyorlar zaten. Başka bir erkek ayarlarını bozmadığı sürece.. - 1 yıl
eşin çerçevesine girebilecek olan, ona kadınlık yapabilecek, ev işleriyle ilgilenebilecek ve çocuklarına bakabilecek, naif, zarif, bağırıp çağırmayan (feminen özellikler) bir kadın
Yani diyor ki köle ol sus otur sesini çıkartma. Çocukla evle geçinmeyle her şeyle sen ilgilen. Erkek süs köpeği çünkü. O hiçbir şey yapmasın akşam gelir çocuğu iki pış pışlar baba olur. Aman sakın da bağırıp sesimi çıkartıp kendimi savunayım deme aaaa feminist misin yoksa yuh - 1 yıl
@curlycake bu coğrafyada büyüyen erkekler ataerkil toplum düzeni sebepli eksik ve yetersiz oluyorlar çoğu.
Eğer bu duruma katlanır, bir ömür kölelik yaparım diyorsanız yaklaşmalarına izin verin. Yoksa hiç bulaşmayın derim. - 1 yıl
Size kıyamam ya! Sanırım lafı gediğine koydum 😂 Burada tek suç kadınların değil elbette. Erkekler yeteri kadar erkek olmadığı için kadınlar istemese de erilleşmek zorunda kalıyorlar, gerçekten istedikleri için değil. Erkeğin erkekliğini yaptığı kadının da kadınlığını yaptığı bir toplum yücelir. Siz evlenmeyin. Bir oraya bir buraya o yeşil çayır benim şu güzel bayır benim hayatınızı yaşayın 10 sene sınra gelip yazdığımı bir daha okuyun
- 1 yıl
Ayrıca zaten siz bu kafa ile sakın evlenmeyin. 2 sene sonra boşanırsınız. Olan çocuklara olur. Yazık etmeyin çocuklara. Evlenecekseniz de gerçekten erkek olan biriyle evlenin. O sizi yola getirir. Çünkü feminist bir kanının feministliği gerçek bir erkek bulana kadardır
- 1 yıl
Biz koymuşuz ki kendi kendine yorumlaşır olmuşsun ama korkunun ecele faydası yok. Bizler, feminist kadın ve feminist gerçek erkekler siz ataistlerin kökünüzü kurutucaz.
Evet ataistsiniz. Kendinizi tanrı yerine koyuyorsunuz. Sizin istek ve ihtiyaçlarınız her şeyden önce geliyor size göre.
Görüyoruz ne olduğunuzu hiç merak etmeyin 😎 - 1 yıl
@curlycake 5 tane kız kardeşim var vwb dahil Bi abim 15 sene ceza yattı diğeri hayla 12 sende ilerde bende 5 sene yattım enistelwrimiz bizim ne kadar tehlikeli olqbilicegimizi bildikleri için şayet yukarıdaki gibi Bi durum söz konusu olursa büyük ihtimalle 1 sene bibetle veya ömrü boyunca tekerlekli sandalyeye kazanır 5 kız kardeşim benim her şeyim birtanelwrim gel görki en büyüğü 45 en küçüğü 32 yaşında enistelerim şayet burgun bende evlenirse. Kız çocuğum olursa INSALLAH RABBIM benim kızımla öyle karakterli kendi benliğini bilen erkeklere nasip olur çünkü enistelwrim gerçekten kral insanlar yoksa ya tekerlekli sandalye ya da mezar en iyisi pipetle beslenme 6 ay oda kardeşlerimiz dul kalmasın bunuda bildikleri için midir iyiler yoksa yaptığımız suçlar yaptığımız cezaları caydiriyor onları bilmem ama çok kral adamlar selametle
1 yıltürkiye ortalaması annelerden nasibini almışsın. . böyle annen varken düşmana gerek yok.. her gün özgüvenini kırar.. bi noktadan sonra psikoloji okuyarak ben kendimi kurtardım.. dikkat etmelisin sana duygu yükleyerek bu telkinleri yaptıkça seni de inandıracak bi noktadan sonra..
o yüzden kendine kitapları arkadaşlar edin.
103 Yorumla- 1 yıl
Şu an psikoloji mi okuyorsunuz?
- 1 yıl
@Esmerkız28 psikoloji üzerine ne varsa okuyorum. öğrencisi değilim ama ilk fırsatta ikinci üniversite olarak okuyacağım.
- 1 yıl
Kitaplar en iyi dosttur. Aynen öylee.
Annelerin bazılarında bu psikolojik bozukluk olabiliyor, sorun burada senin bir hatan değil annenin içindeki saçma kıskançlık olabilir.
Bazı anneler kızlarını çocukları gibi değil, rakipleri gibi görüyor. Kendileri yaşlandıklarını hissettiklerinden veya senin yaşındayken istediklerini sen yapınca resmen amansız bir kıskançlığa giriyorlar. Fazlaca saçmadır ki kızlarının başarılarına bahane bulmaya çalışırken başaramadıklarıyla da dalga geçip ego tatmini yapmaya çalışırlar.
O yüzden bunu lütfen kendi üstüne alınma. Kimler kimler evleniyor istesen sen mi evlenemeyeceksin?21 Yorumla- 1 yıl
Mükemmel yazı frontell korteksi gelişimini tamamlamış Bi bireysiniz. tam şuanda sizin gibi frontel korteksi gelişmiş bir şahsiyet karşınıza çıkarsa şayet her huyunda orta olacak sürekli komiklik şebeklik yapıp güldürenlerden olmaz tıpkı sürekli kötü davranandan olmadığı gibi selametle aklın yolu birdir. Aklın bütün kıvrımlarıni kullanın lütfen düşünün akıl sahipleri sonuçta hayatınız kayada bilir muhteşemdi olabilir en iyisini her şeyiyle orta olan insanı seçin bir şeyi çok gelişmiş bir insan varsa ordan kaçın tabi karakter namına
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılVeliler bazen düşüncesizce ağır konuşabiliyor güzelim, aldırma diyeceğim ama, insan aldırıyor annesinden babasından duyduğu sözlere. Bende zamanında evdeki sesten dolayı ders çalışamadığımdan şikayet ederken, babam “böyle davrandığım takdirde, ilerde bana kimsenin dayanmayacağını/ tahammül etmeyeceğini” söylemişti. Annemde suratsız olduğumu söylerdi, çok güzel somurturdum çünkü. Oysa bunu da onlardan öğrenmiştim, ne annem ne de babam güleç insanlar değillerdi. Inanma onlara, zamanı geldiğinde herkes evlenir (kesin bilgi).
11 Yorumla
1 yılEvlilik konusunda böyle değil. Ama birçok konuda beni aşalar küçükende yapıyordu kız kardrşimle beni sürekli kıyaslardı onu daha güzel bulurdu daha çok severdi. Bende bunlar çoçukluk tranvası olarak kaldı. Şimdi anneme diyorum ben sizi niye ayırayım falan diyor ama hatırlıyorum yüzümde bazı dönem çok sivilce çıkıyor ne olmuş senin yüzüne der ama bunu aşalayark hani ben bunu davranışları sevmediğim bi insana dahil yapamam. Ama bu anneler nasl yapıyor anlamıyorum. Sana tavsiyem anneni takma istediğini desin biriyle evlenip mutsuz olmaktansa bekar olmak daha iyi. Bir işte çalışmana izin verirlerse çalış evde durma kafan dağılır
12 Yorumla- 1 yıl
Sen evlendin mi
- 1 yıl
@eeecitahhh hayır daha evlilik için yaşım genç başka planlarım var evlilik bana göre değil
Gizli Üye(36-45)1 yılEvet bazen anneler öyle sözler söyler. Misal bana da annem kefeninle dönersin ancak demişti koca evine gidersen. Ama evli değildim bu sozleri söylerken.. sonra evlendim yurt disina çıktım 8 yıl geri donmedim annem beni görmedi. Bana hasret kalınca boşanirsan sevinirim dedi şaka yollu hahaha elbette bosansam sevinecek cunki damadını hiç sevmiyor. Ayrıca bunca zaman kendi evine gecmezsen elbette anlasamazsin başta soyleyim evlililde böyledir bir zamn sonra annenle nasıl anlaşamıyorsan eşinlede anlaşamıyorsun aklın. Arda kendi paran kendi evin. Umarım çalışıyor ve yeteri kadar kazanıyorsun dur. cunki bir hayati başka kişilerle paylaşmak çok kötü. Annen veya kocanda olsa.
50 YorumlaO evlenmiş de olmuş?
Çiftleşmek dışında hayatta neyi başarmış?
Gördüğün gibi doğru düzgün anne olmayı bile becerememiş.
Günümüzde, bu toplumda evlilik kadın için modern kölelik. Evlenmeyin, insan gibi kendi hayatınızı yaşayın zaten..
79 Yorumla- 1 yıl
50 yaşına gelince de aynı cümleleri bekleriz senden
- 1 yıl
@taurus_xxx istediğiniz kadar bekleyin. Ben yaşamaya devam ediyor olucam 🫡
- 1 yıl
şu mal erkeklerde harbi sıktı kendi işini yapmasını beceremeyip karşı taraftan beklediği için evlenememekten korkuyorlar aklınca psikolojik baskı yapıyorlar siz hu zekayla değil evde oda da bile kalırsınız
- 1 yıl
@Firu_Zen yaşa tabi güzelim. Bir erkek yalnız yaşar ama bir kadın yalnız çok zor yaşar. Akşam yatağında ona arkadan sıkıca sarılan bir erkek arar. Sen ne kadar hayır dersen de içgüdülerin sana evet der.
- 1 yıl
nah yaşar tek yaşayan erkeği de gördük gene yemek yapıp götüren kadınlardı
- 1 yıl
kocasız yaşayan çok kadın var ama
- 1 yıl
O erkek değildir tek yaşayamıyorsa. Erkek demeyin ona
- 1 yıl
Bir sor bakalım nasıl yaşıyor. Bitkisel hayatta olan insanlar da yaşıyor
- 1 yıl
senin dediğinde kadın değildir başka bişidir o zaman
1 yılNeymiş efendim evlenme zamanı geçiyor da yok zamanı gelmiş de falan filan
Ya bırak beslenme ve sporum ve hayvanlarımla mutluyum 29 öncesi düşünmüyorum dedikçe evlen evlen aile çocuk çırpınsın yuva kursun istiyor sanıyorum ki fakat evlilik doğru kişi olmadıkça yapılacak bir şey değil kesinlikle
her şey ilişki yaşayıp çocuk sahibi olup evlendik işteeeee diyip geçmek değildir111 Yorumla- 1 yıl
Gerçekten ama gerçekten haklısın. Ama belirli bir yaş belirlemen saçma geldi bana. O da şöyle, senin karşına mesela yarın tam da senlik birisi çıkacak. Ve sen olmaz ben bununla konuşmayayım tanışmayayım mı diyeceksin? Gerçekten böyle mi olmalı? Bu fırsatı kaçıdıgında tekrar bir fırsat bulursun mesela daha da iyisini hatta ama. Bunun sonu gelmez. Ne zaman yorulduk o zaman agaaa be.
- 1 yıl
Konuşur tanışır kafa sararsa yüzük takarım zamana bırakmak gerekiyor istediğim vücuda geldim geçtim fakat belli zamana hala ihtiyaç var 🙂
Bu zaman bitene kadar da evlilik düşünmek hedefime ihanet olur fakat asla nişanlıma ihanet etmem bugüne kadar o kişiyi düşünüp güllere bakmamış birisi olarak nişanlıyken bir şey çevirecek değilim sonuç da hocam önce hedefler - 1 yıl
Tamam tamam oyalandır kendini zaman geçince hedefin de olmaz öylesine yaşar giderdin n*let bir karı bulur evlenirsin. Ama tövbr inşallah olmaz tabiki öyle bir şey.
- 1 yıl
Doğru kişi karşıma çıktığı an evlenmem gerekli bir husus değil ki? Nişan takar bekleriz kimse gelmedi karşıma diyelim 29 sonrası dahi böylesi daha iyi hayırlı demektir dostum
- 1 yıl
Eğer karşıma o insan çıkarsa nişan takar beklerim
Soran1 yılNisan takip neden beklemek istiyorsun
- 1 yıl
İstediğim vücuda kavuştum ama 178 kilodan 104lere malum derilerimi doğal ve sporla düzelttim hep az kaldı yolum iki sene süre ise vücudun tam oturması için
- 1 yıl
Hedef 95-90 🙂
Soran1 yılHaa doğru ya her şey dis görünüşdü
- 1 yıl
Benim için değil 13 yaşımdan 18 sonuna doğru dış görünüş için sevmedim ceydayı karşı taraf için aynı şey geçerli değil tabi
Kalbini severken niyeti farklı çıktı hanımefendinin neyse detayları geçersek önem verdiğim sadece hocam kalbi temiz hayvan sever ve temiz olsun ilişkisi olmamış heves uğruna
Erkek olarak bunu becerebiliyorsam bunu isteme hakkım var diye düşünüyorum kendini korumak - 1 yıl
Eklemek istiyorum aşırı kilo verme ki sporla bile olsa deri sarkma oluyor kolda ve vücut da spor kaynaklı verildiği için az dahi olsa sarkma her türlü oluyor önemsiz detay ama olmasın istiyorum 19-20 halim gibi
Bundan dolayı devam ediyorum vücut kusursuz olsun derdi değil nedeni sarkma olmasın sadece karın kaldı
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılAilemden ayrı yaşıyorum. Huzurum ya huzur çok önemli. Soğurum annemden senin yerinde olsam. Zaten soğudum da beraber yaşarken. Hiç vukuatsiz bir gün geçmezdi. Ev halkından biriyle mutlaka bir sorun oluyordu. Annenle aran iyiyse babanla sıkıntı, babanla iyiyse annenle, onlarla iyiyse kardeşle sıkıntı..
08 Yorumla
Soran1 yılBenim hepisiyle sıkıntılı
Soran1 yılZaten annem diyor seni evde görmek istemiyorum daha kaç kere söyleyeceğim sana evden git diye
- 1 yıl
Sen de evini ayır imkanın varsa
- 1 yıl
Ahahha benimkiler yalvaracak neredeyse gel evimize dön diye. canım mıyım ben.. 😅
Soran1 yılşu an imkanım yok ama en kısa zamanda
Soran1 yılBide Ev bulmak bu kadar kolay değil
- 1 yıl
İlk etapta yurt da olabilir bence
Soran1 yılYok ya yurtda yaşamam
Çok üzücü bir durum, böyle sözler insanı gerçekten yıpratır. Evlenememek senin suçun değil, hayatın dinamikleri böyle. Annenin söyledikleri seni haklı olarak incitiyor, ama bunlar senin değerini göstermez. Herkesin yolu farklı ve zaman alabilir. Belki annenin endişeleri yanlış bir şekilde dışa vuruyor, ama bu durumu kişisel olarak almak seni daha çok etkiler. Annenle duygusal olarak açık bir iletişim kurmak faydalı olabilir.
02 Yorumla
Soran1 yılİletişim kuramıyorum ki hemen eziyor beni bağırıyor konuşmak istesem bile beni ciddiye almaz dinlemez bile bilmiyorum kendimi yetersiz hissediyorum sanki böyle sevilmeyi hakketmiyormuşsum gibi hissediyorum belkide gerçekten öyledir
- 1 yıl
Öncelikle, kendini yetersiz hissetmen çok doğal bir şey değil, aslında bu his seni tanımlamaz. İletişim zorluğu yaşaman, başkalarının tavırlarıyla ilgili olabilir ama bu senin değerinle ilgili bir şey değil. Herkesin duygusal dünyası farklı ve bazen insanlar, kendi sıkıntıları nedeniyle başkalarını yeterince dinlemeyebiliyorlar. Senin sesin de önemli, ancak bazen bu sesin duyulması biraz zaman alabiliyor. Kendini sevmen ve değerli hissetmen lazım, çünkü sevilmeyi hak ediyorsun. İletişim güçlükleri geçici olabilir; doğru zaman ve doğru ortamda kendini ifade etme şansı bulacaksın. Unutma, hislerin gerçek ve değerli, sen de öylesin.
Senin adına gerçekten üzüldüm. Emin ol ki bu durumu tek sen yaşamıyorsundur. Maalesef bazen ailerimiz kötü olabiliyorlar. Kendini kötü hissetme. Çünkü onun sana söylediği şeyler senin asla değerini belirlemez. Sen sen olduğun için değerlisin. Ve illa ki seni seven sayan insanlar hayatında olacaklardır. Olumsuz söylenen şeyleri duymamaya çalış. Kendi hayatınla ilgilen.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 307 cevap paylaştı. selam.. burada ne söylenir emin ol ben de senin le aynı düşüncedeyim ama söyleyecek cümle bulamıyorum bazen ve sadece susmak zorun da kalıyorum ki sen de öylesin sanırım. o bakım dan anne baba deyip susuyoruz. ve sen bence takma bunu söylenen kelimelri bırak konuşsun. senin yapman dogru zaman doğru insan diye düşün ve en önemlisi herşeyin hayırlısı demek. bence
00 Yorumla
1 yılAnnenin sana karşı bu şekilde konuşması gerçekten hiç hoş bir davranış değil. Her anne farklıdır ve farklı şekillerde ifade eder duygularını. Bu durumda, onunla açık bir şekilde konuşarak hislerini paylaşman önemli olabilir. Belki de duygularını ve beklentilerini anlatarak bir anlayışa varabilirsiniz. Benim annem de senin annen gibi endişelerini farklı şekillerde ifade ediyor, ama ne olursa olsun alttan almak gerekli. Takmamaya çalış.
00 YorumlaBence yine şanslısın sen çünkü benim annem sırf gelen görücümün iyi olduğunu düşünüp bana kabul etirmeye çalıştı neden üstüme geliyorsun dediğimde başına bir şey gelmeden kendinide bizide rezil etmeden evlen dedi benim sizi rezil etemek gibi bir derdim yok olmazda ama daha 20 yim evlenmeyi düşünmüyorum dediğimde hayatında biri var o yüzden dedi yok dedim inanmadı sonra ne yani inanmıyormusun bana dedim bir şey demedi neden beni istemiyormusum dediğimde evet istemiyorum yeter git ev kur kendine keşeke her şey sadece senin dediğin gibi olarak kalsaydı yani sırf bana bunları dedi diye ertesi gün geldiklerinde konuştum aramızda 9 yaş var konuşmaları bana mantıklı geldi bir yandan şartları falan da yoktu bütün herşeyi onlara bıraktım ve oldu tek temenim mutlu olmak ama annemden beni anlamasını sohbet etmesini bekelerdim
00 YorumlaNormal bir şey değil bu. Bir insan neden kendi çocuğunun öz güvenini zedelemek, kendine olan sevgisini azaltmak için bu kadar çabalar anlamıyorum. Türk aile yapısında cok görüyoruz bunun örneklerini ebeveyn olmuşsun çocuğa öz güven, cesaret, sevgi aşılaman gerekirken aşağılamak niye. Annenin dediklerinin kabul edilebilir bir yanı yok. Belki kendini bir şeylere geç kalmış hissedersin falan o ayrı. Herkesin zamanı farklıdır her yaşta kendini geliştirebilir insan sen bir işe gir kendi ayaklarının üzerinde durmak için bir adım at durma o evde ve kendini de ezdirme. Seni bu sekilde sozleriyle aşağı çeken insanlara da aldırış etme ne yapsan memnun olmazlar.
00 YorumlaHer anne kızının başarılı temiz düzenli olmasını istediği için böyle yalan gibi gözüken ama evlenmeden belli olmayıp evlendikten sonra ya da yalnız yaşadıktan sonra annenin ne kadar haklı olduğunu anladığımız dönemlerden geçeceğiz fakat bazı anneler erkek çocuklarını es geçip kız çocukları daha çok ezerek başka bir erkeğin kölesi olarak yetişmesini istiyor gibi davranması da kaçınılmaz bir gerçek maalesef 😏
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. mutlaka senin hayrına bi düşünceyle bunları diyordur bence.
belki seni hizaya sokmak.
annene de cevap vereyim. anacım senin devir değişti. şimdi öyle bi beklenti yok. becerikli olması bi kızın yani iyi olarak bakılıyor da çok aranmıyor. ayy bu kız yemek yapamıyor diye kimse elemez kızı
00 YorumlaAnnen olduğu için kendi gözüyle bakıyor, sosyal-kültürel-bireysel-eğitim anlamında pek var olmadıkları için böyle söylediklerini düşünüyorum. Sen kendini geliştirmişsen, hünerli ve yetenekliysen veya başka bir özelliğin olabilir her zaman bir erkek tarafından tercih edilirsin. Evlenen insanların mutlu olduğu doğru ancak zevk ve haz alındıktan sonra geriye çıplak bir karakter, huy, bilinçaltı, kültür vs gibi nitelikler kalıyor. Üzücü tarafı bu kısmı, bazı şeyler hiç değişmeyecek.
00 Yorumla
1 yıl“Seni alan iki güne geri getirir.”diyor, bizimkiler. Yani onu da her zaman demiyorlar. Evlilikten çok bizim evde iş konusu hâkim. İşten sonra da evlilik diye tuttururlar artık.😂😂Yani annem, yine tutturmaz diye düşünüyorum “Hayırlısı değilse hiç olmasın.” deyip halam bana “ Evde kaldın.” deyince bilendiği için ama takılırsa babam takılır. O da zırt bırt değil, arada takılır.
00 Yorumla
1 yılGerçekten bu duruma üzüldüm neden bir anne böyle söyler ki Nursema'nın annesi Pembe gibi davranmış sana hiç üzülme gerçekten kafaya takma oda kendince eksiklerini sende gideriyor elbette her şey gönlüne göre olacaktır ama sakın bu baskılara dayanamayıp ta istemediğin bir evliliğe atılma sakın buna kapılıp başka sevmediğin zoraki bir yola düşme hayatına yazık kendine yazık hayallerine geleceğine gençliğine yazık sen en değerlisin senden daha önemlisi yok bu dünyada unutma
00 Yorumla
1 yılKnka üzülme herkesin annesi aynıdır. Banada annem öyle diyor bak hiç umrumda mı? Tabi ki umrumda degil, çünkü ben kendimi biliyorum. Başkasının söyledigi veya tanıdıgı gibi degilim. Sen kendini biliyor ve kendinden eminsen problem yoktur. Ayrıca tatlım kızlar gibi en azından öyle olmak daha mı iyi sence? Saçmalama kızım aklını başına topla.
00 Yorumla
1 yılBenim annem niye evleniyorsun diye haftada bir bağarır ve azarlar ve bende derimki; "namuslu kız bulamadım ki evleneyim" derim o da "tamam anladım" der sonra aradan bir hafta geçer; "niye hala evlenmiyorsun birini bulamadı mı?" der ben yine aynı cevabı veririm ve bu döngü uzun süre devam eder. Hala şu an söylemektedir ve bu olayda sanırım evlenmeden evden gitme kararı alabilirim
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAnneniz cahilliğinden size ters psikoloji yapıyor.
Güya sizi hırslandırıp hem ev işlerine hem de birini bulmanız için gaz veriyor.
Doğru kişi çıkana kadar karşınıza kulaklarınızı tıkayın annenize.
Ayrıca annenizi şöylede haksız çıkarabilirim. Seni ben alırım mesela. Annenize bu teklifimi iletin, buna ne diyecek bakalım anneniz.
31 Yorumla- 1 yıl
Vay bee 😅
Gizli Üye(25-29)1 yıl22 yaşında evlendim 25 yaşında boşandım ve bir kızımla ailemin evindeyim... Annem ve babam çok uyarmıştı beni hiç istemediler evlenmemi ama aşıktım işte gözüm hiçbir şey görmüyordu... Anne ve babanızı dinleyin onlar bizden daha çok tecrübeliler üzmeyin onları sonra pişman oluyorsunuz...
20 Yorumla
1 yılÇok takma böyle şeylere yoksa depresyona girersin ya da annen öyle diyor diye değişik biriyle evlenirsin hayatın ziyan olur. Eğer evlenmek istiyorsan ve evliliğe uygun olmadığını hissediyorsan bu yönlerine ağırlık ver.
07 Yorumla
Soran1 yılNasıl yönlerine anlamadım
- 1 yıl
Eğer yemek konusunda iyi değilsen ona aslında nasıl bir eş olmak istediğin de önemli. Benim hayat görüşürüm mesela kadın ev işlerinde daha öncelikli olmalı erkek de para kazanmakta bu demek olmuyor li bütün yük onun sadece ağırlık olarak söylüyorum. Sen de eğer yemek konusunda kötüysen buna yönel dağınıksan biraz daha derli toplu olmaya çalış. Bağımsızsan biraz bakım yapmaya özen göster eğer çabuk parlıyorsan bunları törpüle gerekirse psikolojik destek al. Bunun gibi şeyler tabi bu benim görüşürüm ama bir erkeğe bunları verdiğinde zaten erkek mutlu oluyor ve evlenmek istiyor.
Soran1 yılÖnce bi erkekler kenilerine çeki düzen versin bir kandinla yetinmeyi bilsin
- 1 yıl
Konu erkeğin ne yaptığı değil ama şu an senin sorduğun soru başka. Haklısın ama konu o değil
Soran1 yılHmm anladım
- 1 yıl
İyi günler umarım mutlu olursun bu zamanlarda hayat çok stresli mobing çok fazla herkese
Soran1 yılTeşekkürler 🙏
Gizli Üye(18-24)1 yılHer anne böyle değildir ve seninki de sağlıklı değil maalesef. Senin bir hatan yok tabiki ve kimseye evlilik borcun da yok. Annen muhtemelen senden kurtulmaya çalışıyor üzgünüm. Bazıları bir heves uğruna doğurup sonra başından savmak istiyor. 27 de erken sayılır aslında. Ablam 30 da evlenmişti mesela. Evlilik istiyorsan ve sosyal değilsen bir yerlere çıkıp gezmen lazım, sosyal medyadan da insanlarla tanışabilirsin.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Annenizle yaptıklarının ne kadar kırıcı olduğu hakkında konuştunuz mu? Konuşmadıysanız konuşun anlatın. Evladının iyiliğini onu kırarak ağlatarak veya elalem ne deri düşünerek sağlayamaz. En iyisi durumu ona anlatın.
10 YorumlaÖyle dememesi lazım olumsuz şeyler hayata işler sen iyi düşün bir kere şakadan dense neyse. Neden diyor ki buarada ev işi yapmıyosan evlenınde yapılıyor yani illaki öğreneceksin kendı evın olacak
10 YorumlaHahshshah benim annem de böyle gerçi yaşım daha küçük ama bizim buralarda normal küçük yaşta evlilik ama sen yine de emin ol onu ciddi bir şekilde söylemiyordur kimse çocuğunun kötülüğünü istemez aksine mürüvetini görmeyi çok isterler.
00 Yorumla
1 yılMuhtemelen annen senden yardım istiyor bütün yük onu üzerinde ve çok yoruluyor sende de bu yardımı görmeyince bu şekilde sitem ediyor. Yoksa inan her anne kızının en iyi yerlerde olmasını ister
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOyyyyyy kiyamam ben sana yaa. Ben evlenirim seninle onu şaşırtıriz. Hep Onun yanında iltifatlar ederim sana becerikli tavşanım benim akilli karim benim falan derim. Seni annen iyi ki doğurmuş derim o zaman hem sevinir hem kıskanır hemde daha once dedikleri akina gelir 😇
00 Yorumla
1 yıl"Sen aklına koyduğun her şeyi başarırsın, çünkü, senin inanılmaz bir gücün var ve sevgin de var !"
Karşındaki insan annen diye ve seninle böyle konuşuyor diye onu dikkate alma, bu hayat senin hayatın, belki de hiç ummadığın bir anda her şey oluverir
03 Yorumla
Soran1 yılHayat benim hayatımda ama çok karisiyor bu yaşımda bile baskı görüyorum o yüzden de hiç birisiyle tanışmak mümkün olmadı hep utangaç biriydim iyice içime kapandım. Evim kapısını açmadığı günler bile oldu sadece geç kaldim diye beni iki saat kapının önünde bekletirdi
- 1 yıl
Yetişkin bir insansın, artık geçmişi bırak ve devam et !
- 1 yıl
Ben de öyleydim iyice s. çmiş psikolojine
1 yılOna inanmayı bırak kendine İnan rabbine inan ona inandıkça başarısız olacaksın kendine inandıkça başarılı olacaksın tamam ona saygını muhafaza et ama yanlış düşündüğü bu konuda onunla aynı düşünmene gerek yok ondan farklı düşünmen gerekiyor
00 Yorumla
1 yılBende 28 e girdim annem bisey demiyor evlenmemi istiyor yemek temizlik yapmasam bile seni kimse almaz demiyo yaparsın diyo motive etmeli annen ya
10 YorumlaBende 25 yaşındayım işte mobing uyguluyorlar diye işten cıktım şu an evdeyim resmen kafayı yemek üzereyim ilişkimde yeni bitti terkedildim en ufak olumsuz bir olayımda annem beni yiyip btiriiypr sürekli başarısız olarak görüyor becereksiz bir işe yaramıyormuşum mualemesi yapıyor bıktım artık tek ben değilmişim. Bazen diyorum evlensem de kurtulsam
13 Yorumla- 1 yıl
Böyle durumlarda asla evlilik kurtuluş yolu değildir. Böyle yanlış zamanlarda yanlış karar verip yapılan evlilik ileri zamanlarda hayatınızı daha da olumsuz yerlere sürükleyebilir
- 1 yıl
@Esmerkız28 yiyip bitiriyor beni yemek yapmayı sevmiyorum bilmiyorum daha doğrusu aşağılıyor sen cocuk gibisin işin yok ev işi ypamıuosun
- 1 yıl
boş ver, takma kafaya, yemek yapmayı sevmemen beceriksiz olduğun anlamına asla gelmiyor, bazen üşenebilirsin, yapmak istemezsin bunlar çok normal. Neticede hepimiz insanız değil mi?
Gizli Üye(18-24)1 yılAnne olmus , yaş almış ama asla olgun insan olamamış , farkindaligi dusuk, karacahil ve maalesefki bu ozelliklerin sonucunda ise kendi aşagilik duygusunu cocuguna atfeden anne , allah size sabir versin. Annenizi dinlemeyin iyi dersede kotu dersede. Kendinize guvenin ve umuyorumki sizle evlenecek guclu ve sadık birsuru erkek vardir.
47 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEvet benim annemde boyle tabi sizinkiyle ayni seyleri demiyor ama banada sen yapamazsin tarzi seyler diyolar. Ablami ayni senin gibi aşagiliyor. Ablam ise hala ona yaranmaya calisiyor. Yapmayin bunu diyorum ama olmaz, degismezler, ama siz kendinizi cok guzel insa edebilirsiniz, cevreyi gectim size ilk saygi duyacak olan aileniz olacaktir.
- 1 yıl
Böylesi anneler insanin her alanda ağzına s. car evlilik ders, çalışmak
Cevap sahibi1 yıl@eeecitahhh ozguven insanin her şeyidir. Özüne guvenmeyen insan her alanda adim atmaktan korkar. İlerleme kaydedemez. Ders evlilik vs cogaltilabilir.
- 1 yıl
Onlar özüne güvenmiyorlar
Cevap sahibi1 yıl@eeecitahhh evet dogru
Fakat ozguvenin gelismesi ilk adimda aileye bağli buyuk bi oranda. Eger aileniz destek degilde köstek olursa ozguveniniz gelismez. Bu demek degildirki siz ozguveninizi gelistiremezsiniz. Biraz ozguveniniz varsa ki zaten vardir ordan ilham alarak gelistirebilirsiniz.
Ailenizin ozguvensiz olmasi sizinde ozguvensiz olmaniza yol acar , buradaki fark ise , siz degisirsiniz ama aileniz degismez. Cunku onlar artik 40-50 yasina gelmis, siz ise gencsiniz. Enerjiniz var.- 1 yıl
herkes kendi önününün çöplüğünü düzeltirse daha güzel olur asıl onların değişime ihtiyacı var
Cevap sahibi1 yıl@eeecitahhh degismek kotu bisey degildir. Ve sonucta sizde kotu etkilendiniz ve kendinizi degistirip iyi hale getirmeniz lazim. Yani zihin sagliginizi.
1 yılÖnce beynine kazır sonra da birini bulunca yapıştırır bizde böyleyiz ama dert etme. O anne bakışıdır. Bol şans.
Taliplerime de duyurulur halen bekarım 😊00 Yorumla
1 yılIyy cahil ukala hayattaki tek başarısı evlenmek olan karacahil evlilik bir başarı değildir ama senin anan gibiler için öyledir üff bu ülkede ne çok cahil var ya.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı.
1 yılValla erkeklere de öyle denebiliyor anne veya baba tarafından ama böyle saçma sapan çocukça laf sokmak ile uğraşmak yerine destek olup evlendirmeyi sağlamaları gerekmektedir.
00 Yorumla 🙄 Allah yardımcın olsun çok üzücü bir durum benim annemde çok dirdirci ama böyle şeyler söylemiyor evde kalma daha dert oluyor bunlara çık gez umursama
00 Yorumla
1 yılBütün anneler böyle merak etme benimki de seni alan 2 gün sonra getirir kapıya bırakır diyordu hep sırf annemi haklı çıkarmamak için direniyorum 😄
00 Yorumla
1 yılBenim annem 37 yaşında evlendi bee, istediğin yaşta evlen ama bu yaşta evlilik yapacaksan çocuk yapmamalısın, çünkü çocuk ergenliğe girdiğinde bakamayacak yaşa geliyorsun.
00 Yorumla
1 yıltipik anadolu kadını ne gördüyse onu uyguluyor elinden her işin gelmesini bekliyor kendi yaptığı her şeyi yapmanı bekliyor babalarımızda bu şekilde bu konuda anadoludan gelen kendini geliştiren insan sayısı çok fazla değil çok evlenmek istersen bi cv bırak ben çözerim senin işi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 359 cevap paylaştı.
1 yılİyi'de benim üretim doğum donanım yetişme fabrika projem kim acaba ve madem kusurluysam neden geri döndürülmedim birazda düşünmesi gereken kişi sence kim deseydin
00 Yorumla Bilerek yapıyor evlen diye.
Annen oğlak , boğa , başak burçlarından biri mi?
113 Yorumla
Soran1 yılHayır yengec
- 1 yıl
Doğum tarihi yanlış olabilir
Soran1 yılHahah yok ya
- 1 yıl
Sonuçta senin annen rahat 40 yaş ve üstüdür
Soran1 yılEvet
- 1 yıl
Yengeç olamaz senin annen
Soran1 yılEskiden böyle değildi yaşım ilerledikçe daha çok baskı yapmaya başladı bilmiyorum çok garip
- 1 yıl
Okudun mu
Soran1 yılOkudum
- 1 yıl
Eee çalış o zaman mesleğini yap
Soran1 yılÇalışıyorum zaten
Soran1 yılBen Türkiye’de yaşamıyorum ki
- 1 yıl
Rest çek o zaman
1 yılFesat özgüvensiz anne modeli bu her anne elbette böyle değil onun derdi de en cok kendiyledir boş ver
12 Yorumla- 1 yıl
Her anne her evladina böyledir
- 1 yıl
her anne her evladına böyle değil
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılAman boş ver anneni. Kısmetinde ne varsa o olur. Evlenemezsen bile dünyanın sonu değil ki. Yanlış insanla evlenmektense doğru insanı bulmak önemli.
10 Yorumla
1 yılTürk annelerinde kızlarını aşağılamak huydur. Sen de onu haşla da haddini bilsin.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 565 cevap paylaştı.
1 yılBazı insanların motivasyon anlayışı aşağı çekmekten başka işe yaramıyor. Annenin kendi söylediğine inandığını düşünmüyorum
00 Yorumla Annem evlen artık çocuğun olmayacak diyor, babam da zorlama kızımı evlilik çocuk için yapılacak bir şey değil diyor. 🙂 Bizde durum bu
01 YorumlaKısmetin bağlıdır ben bunu çözebilirim youtube kanalim var kaliteli pozitif yaşam diye orada numaram var
00 Yorumla
1 yılOh senin de genetiğin aktarılmaz hiçbir yere öyle ortada kalırsın oh olsun diyebiliriz böyle durumlarda, tartışmaya farklı bir boyut gelir hem
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYalnız değilsin, benim de annem öyle, ben daha 19 yaşında olduğum için henüz evde kaldın seni kimse almaz laflarına gelmedik ama çok kalbimi kırıyor, yapcak bişi yok onun karakteri öyle laf sokuyor, kimseyi umursamıyor, iyi huylu değil
00 Yorumla
1 yılSiz bulun hadi diyorum. Önceden evlenmediğim için nasıl yoldan gitmek gerektiğini bilmem. Ama insanlarla nasıl iletişim kurulur onu iyi bilirim.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 993 cevap paylaştı. Sevgisizlik ve sözlü şiddetle büyüyen çoğu anne böyle maalesef
02 Yorumla
Soran1 yılAnnem 7 yaşındayken annesini kaybetmiş belkide bundan dolayı sevgisiz büyümüsdür
Annenin yengeç burcu olduğunu yazindan gördüm manipüle mobbing narsist yapıları vardır çok iyi bilirim
00 YorumlaBenim de annem öyle
Çok kırıcı ve manipulatif
Firdevs yöreoğlu gibi mdkdk rapunzelin annesi gibi
00 Yorumla
1 yılArkadasim aileynle yasiyorsan ayril direkt kendi basinin cagresine bak kadin bikti hala buna bakiyom vs diye düsünüyor olabilir
00 Yorumla- Devamını Gör (197)
Devamını Gör(242)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Annem sürekli "seninle kimse evlenmez" diyor, gücüme gidiyor. Her anne mi böyle?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler