• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Boşanmaların temel sebebi sizce nedir?

_nalann
_nalann Takip Et
Yoda Yaş: 29
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
410
Yapay Zekaya Sor
Nedir Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
14 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Afacan_37
    Afacan_37 Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Vakti zamanında bir yazı yazmıştım Kadınlar üzerine. Bu yazımı her iki tarafta kendi üzerlerinealıp alıp bi'düşünmeleri gerekir.

Elbette ki Kadında Eşine değer vermelidir. Bu konuyu derinleştirmek istedim. Acaba Bazı Erkeler nerelerde hata yapıyor ve neden Boşanma vakaları artıyor

Sadece Genel olarak hatalara bir göz atalım istedim

- Hiç bir zaman veremeyeceğiniz sözler vermeyin

- Annenize ne kadar değer veriyorsanız siz de Eşinize o kadar değer verin

- Kadın iş hayatında çalışmak zorunda değildir. Çalışmayan kişi de eşine anlayışlı olmak zorundadır. O yüzden bir erkek eşine sen çalışmıyorsun diye Hâkir göremez, aşağılayamaz, ben kazanıyorum bana bakacaksın, bana mecbursun, ben ailenin reisiyim diye kaba söylemlerde dâhi bencilce davranamaz

- Eş ne olursa olsun işten yorgun da olsa argın da olsa eşine vakit ayırmalıdır. Yemek yedim yattım yok. O seni dört gözle senin gelmeni bekliyor. Otur hasbihal et, muhabbet edin. Kadın yaradılış itibari ile nazenindir, naiftir

- Evde tartışma, kavga çıkabilir. Hayat hep güzel olacak değil. Kimse ben üstünüm diye üste çıkmaya çalışmasın. Aşırı durumlarda erkek evi kısa süreliğine terk etsin. Asabiyet sakinleşince birbirinizden özür dileyin

- Evlikte iyi günler de kötü günler de olacaktır. Birbirinizi dinleyin. Sosyal Medyadan uzak durun. O kayıp zamanı aranızda geçirin. Kayıp zamanın bir faydası olmaz. Birbirinizden uzaklaşmayın

- Hayatta en kötü şey diyalogsuz bir ailedir. Sesinizin sedası evde yankı bulmayıp kayboluyorsa hayatınız bitmiş demektir. Buna zemin yaratmayın. Sesinize ses verin. Birbirinizi duyun. Yokmuş gibi davranmayın

- İyi günler de her zaman mutlu olursunuz. Önemli olan kötü günlerde dâhi " ben senin yanındayım " diyebilmelisiniz

- Evliliğinizi başka evliliklerle kıyaslamayın. Olduğunuzla yetinin ve bu kadarı ile mutlu olayı bilin. Onların var, bizim neden yok demeyin

- Sevmek tek başına yeterli değildir. birtakım tutarsın seversin. Bir eşyan olur seversin. Ama Eşiniz öyle değil. Onu anlamadan, ruhunun incelikleri bilmeden, hissedemeden Sevmiş olamazsınız. Anlamadan gerçek mânâ da sevmiş olamazsınız

- Birbirinize saygı gösterin ve birbirinizi dinleyin

- Hoşunuza gitmeyen hâl ve hareketleri konuşun ve çözüm odaklı olun

- Hoşunuza gitmeyen, sevmediğiniz insanları eve misafir ederek birbirinizi kırmayın.

- Evlilik bir sözleşmedir. Her iki tarafı da bağlar. Bunu sakın unutmayın. O yüzden Tek değilsiniz. O yüzden hayatınızla alakalı, ev ile alakalı her mevzuda istişare edin. Evlilik İstişare iledir. Münferit değildir. Bir kişi tek başına karar alamaz

- O yüzden Eşiniz sizin bir parçanızdır. Diğer yarınızdır. Sen Ben'sin. Ben de sen diyebilmektir.

- İnsan vücudu bir cesettir. İnsanın sırtına bir yüktür. Eşinizi güzelliği için, genliği için, fiziği sevmeyin. Onun ruhunu, kişiliğini, benliğini dâhi tüm varlığı ile sevin.

- Birbirinize Can olun, Yoldaş olun

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• BozkırHukumdari
    BozkırHukumdari Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 100%
    1 yıl

Boşanmaların temel sebepleri arasında sevgi ve saygının zamanla yok olması, çiftlerin Allah korkusundan uzaklaşması ve manevi değerlere yeterince önem vermemesi yer alır. Evlenmeden önce namaz kılan, merhamet sahibi, sabırlı bir eş seçimi yapılmaması da ilişkilerdeki uyumu zorlaştırır. Maddi zorluklar elbette etkili olabilir, ancak para her zaman bir çözüm değildir. Ayrıca, sosyal medyanın evliliklere olan olumsuz etkisi de göz ardı edilmemelidir. Özellikle çiftler arasında kıyas, güvensizlik ve iletişim eksikliği sosyal medya kullanımından kaynaklanabilir. Sabır, empati ve anlayış eksikliği, boşanmalara giden süreci hızlandıran diğer faktörlerdir.

1
    0 Yorumla
  • Nellis92
    Nellis92 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 99%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 864 cevap paylaştı.

İlki insanın kendini farklı göstermesidir bu bazen o kadar gizlidir ki insan anlayamaz size uyumlu biri gibi davranır ama evlendikten sonra tam aksi bir insan oluverir bir diğeri iletişimsizlik buna ben de dahil karşımızdakinin aklımızı okumasını bekliyoruz çoğu zaman bir diğeri de ekonomik nedenler ve bazı insanlar flörtöz yapıdadir (aldatmaya meyilli) ve evlendiklerinde de boş durmazlar bir diğeri çocuk mevzusu biri istiyor diğeri istemiyor falansa o da sorun çıkıyor bir diğer neden ise 3. Kişilerin ilişkiye çok fazla dahil olması ve kişisel sorunların 3. Bir kişi ile (anne baba arkadaş kardeş) paylaşılması bazılarının da éşlerden birinin farklı fantezileri olması ama diğer eşin bunu ahlaki veya dini değerlerine uygun görmemesi vs (bazıları asla kabul edilmemeli) kimisi evliliği sadece evlenmiş olmak için yapmış olduğu için sıkıntı bir de gizli olarak kimisinin cinsel tercihi farklı olduğu için her iki insan da evliliğe uygun olmadığı için ya da saygı ve sevgiyi çabucak tükettikleri için evlilikler çabuk bitiyor bence bunlar etken

1
    0 Yorumla
  • Bihteeerrr u
    Bihteeerrr Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
    • iletişim eksikliği.
    • Anlayış empati yoksunluğu.
    • Tüm sorumluluğu tek tarafa yüklemek.
    • Maddiyat en önemlisi, geçim zorluğu anlaşmazlıkları yaratır eğer karşıda da anlayış yoksa.
    • Kaba, küfür, şiddet ki bunun psikolojik kısmını da göz ardı etmemeliyiz, çünkü o da yıkıcı fiziksel kadar. Alttan alınmamalı.
    • Hırsızlık yanlış duymadınız. Alkolik eş kumar masasına eşinin tüm altınlarını habersiz götürebilir, okumuştum bir haberde.
    • Kişiyi yalnızlaştıran fazla özgür ve rahat davranan erkek 🚹. Madem bu kadar bekarlık seviyordun evlenmeseydin. Djmmöö
    1
    0 Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Hayat
Hayat Takip Et
Fenomen
1 yıl
  • Sevgili Nalan, boşanmaların temel sebebi çoğu zaman *iletişim eksikliği* oluyor. Çiftler konuşmayı, duygularını ve beklentilerini paylaşmayı ihmal edince arada bir uçurum oluşuyor. Bunun yanında karşılıklı saygısızlık, ilgisizlik ya da maddi sıkıntılar da eklenince ilişkiler zorlanıyor. Toplumun verdiği baskı ve bireylerin çocukluk travmaları da ilişkiye yansıyabiliyor.

Empati çok önemli, anlamaya çalışmadan sadece haklı çıkmaya odaklanmak uzaklaştırıyor. Birlikte çözüm aramayı öğrenmek, birbirine alan tanımak ilişkiyi güçlendiren şeyler. Sevginin büyüyebilmesi için sürekli emek vermek gerekiyor. 🌸✨

3
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

67

Cevap

128

Cevap

• endmuhh
    endmuhh Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 31%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

1toplumun bozulması

boşanmanın toplumsal bir tepkiye yol açmaması. doğal olarak normal olarak kabul görülmesi toplumca. hatta toplumca çekinmeden dulluğun teşvik edilecek noktaya gelinmesi. ailelerin desteklerin artması, toplumda dul oranının artması kendini yalnız hissetmeme bu yüzden. dini hassasiyetin yok olması

2kadınların iş güç sahibi olması

ve acıkcası arkadaslar bosanmak her anlamda iyi. cocuk yoksa. bi objektif düşünelim. şimdi kadınsın. evlendin. bir erkeği tasıman gerek. ev sorumlulugu vs. o ilk büyüyü yasadın bitti. yeni heyecan lazım. bu da mevcutla olur mu olmaz. bosanırsan yenden asık olabilirsin. özgürsün. istediğinle seks yapabilirsin. bekaret baskın yok. kim ne der yani. konu komsu yok eve yabancı erkek girdi vs kim sallıyor bunları acık olalım. nafakayı da kopardın mis. ne ugrascan. evlinin 1 bekarın 1000 kocası olur. sec sec begen. istediğin gibi fingirdeş birileriyle. bekarsın yani. istersen sevgili ol. istersen f*ck. bi engel var mı senin zihninden baska yok. ister asık ol. ister evlen.

erkeksin. evlendin. tadı kactı ayrıldın. kızın tribi ailesiydi nazıydı artık kurtuldun. özgürsün. ne gerek var kadına. evde kadınsız da eskiden nasıl kendi işini kendin görüyordun görürsün yine ki evlenince de erkekler oyle babalarımız gibi evde iş donusu kahvesini icmiyorlar. iş yapıyorlar. 2 bulasık camasırmı seni korkutcak. evde karı var yanlız bırakmayan derdin bitti. s dısına git gez. evde teksin eve hatunmu atcan at. birileriyle s medyadan tanıs fingirdes sevgili ol. beraber tura git. tüm kızlar senin. nafaka işi bozuk ama. onu yırtarsan sıfıra sıfır yırtarsın.

özetle boyle. acıkcası dul olanlara ımreniliyor su anda trend dulluk. özgürlük.

2
    10 Yorumla
    • ayla0018282
      ayla0018282
      1 yıl

Boşanmaların asıl sebebini çok açık açık anlatmışsınız sen ve senin gibi herşeyi kadına yükleyen erkekler. Birde kadının çalışması yazmış tabi size muhtaç değil ya işinize gelmiyor hadi ordan

Yorumla
    • Mutlukurbaga
      Mutlukurbaga
      1 yıl

ağzına sağlık hayatım

Yorumla
    • endmuhh
      endmuhh
      1 yıl

@ayla0018282 hanfendi bi kere sen tabiri hoş değil ben size hanfendi diyorum. hani bi arkadaslıgımız olur hukukumuz olur sen dersin de öyle bişey yok. ben bir şey yüklemedim. ki yükleyedebilirim de. fikirler özgürdür. sizden de beklerdim ki efendice fikrinizi ifade etmenizi. ben genel konuştum. yoksa tüm kadınlar boşansın bana göre hava hoş keza hiç boşanmasınlar yine olur. benlik bişey yok.

kadınlara da bişeyler yüklenir. yani hayat böyle. adamı tavlarsın hatunlugunla. gönlünü doldurursun o da yetenektir. o zaman calısmassında parmagında da oynatırsında. o senin özel konumun. becerin.

benim fikrim bu. calısınca kadın höyt demeye gelmiyor. ben calısmasın demiyorum ki. herşeyin artısı var eksisi var. calısınca da bu oluyor. ailende erkek var mı bilmiyorum ama o zaman erkek penceresinden de bakarsın belki. erkek düşmanlıgı kimseye bişey kazandırmaz. erkekler bu denklemde.

sonuç olarak 3 taraf var bu ticarette. biri erkek biri kız. bu 2si onların hayatı. kendi kararları. 3. olan da toplum. topluma 2 tane dul geliyor bosanınca. bi aile daha bozuluyor. sen değerlendir. bence hoş değil. arzu odur ki aileler yıkılmasın.

Yorumla
    • ayla0018282
      ayla0018282
      1 yıl

Ailemde erkek var merak etme erkek düşmanıda değilim ama kadın çalışıp kendini ezdirmiyo elinize bakmıyo size muhtaç kalmıyor ya bu batıyor size ezemediğiniz için hazmedemiyordunuz olay bundan ibaret ben yazsam buna mesela full erkekleri yadırgayan şeyler yazmazdım ama sen kadın düşmanısın açık ve net eşinin senin sözünün üstüne söz söylememesini sana bağımlı olmasını istiyosun yazdıklarından bunu anladım

Yorumla
    • endmuhh
      endmuhh
      1 yıl

@ayla0018282 ya niye batsın. dünyada bi tane ev hanımı olmasın. ev kızı. tüm kızlar calıssın. benim adıma sorun yok. erkeklerde böyle kadınlarla rekabet. aman ezelim vs bunlar pek olmaz. bence yanlıs değerlendiriyorsun. hatta bu devirde calısmayan kıza kotu bakılıyor aile gecindirmek zor. ordan da para gelsinci cogu ailede böyle.

işte burada yanlıssın. muhtaclık yok. o algı yok. kaldıki kadın erkeğe ekrek kadına muhtac olsun bu kötü bişey değilki. aman evleneyim karımı ezeyim demez kimse. saglıklı bi evlilikse.

kadın düşmanı da değilim objektifim ben. kadınlarımız bizim yani. düşman olsam kim kazancak. erkekler kadınları ezse ezik fikri zikri olmayan kadını erkekler istemez ki. herseyde bir dozaj gerek. cok da salarsan tepene cıkılır. cok da sıkarsan karsındaki bogulur kacar. bu tüm ilişkilerde böyledir. arkadaslık da da.

hatun hatunlugunu bilcek ekrek erkekliğini. yıllar yılı denge böyle saglanmıs.

Yorumla
    • Mutlukurbaga
      Mutlukurbaga
      1 yıl

siz kavga ederken bana bildirim geliyo kavga etmeyin

Yorumla
    • endmuhh
      endmuhh
      1 yıl

@Mutlukurbaga haklısın:D sende destekledin kadın dayanısması tabi. hakettin. bıter birazdan hanfendi kadınların avukatı oldu. üstüme tkepce kürek üm gücüyle geliyor. bende savunuyorum bakalım şimdilik

Yorumla
    • Mutlukurbaga
      Mutlukurbaga
      1 yıl

bagırma uyucam

Yorumla
    • endmuhh
      endmuhh
      1 yıl

@Mutlukurbaga ne diyon sen iyimisin alkolmü aldın kendine gel

Yorumla
    • Mutlukurbaga
      Mutlukurbaga
      1 yıl

alkolmü

Yorumla
  • fesfs
    fesfs Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 38
    1 yıl

İletisim bozukluğu, saygısızlık ilgisizlik duygusal bağın kopması, senin paran benim param senin ailen benim ailem, fikirlere saygı duymamak anlayışlı olmamak aldatma, kumar alkol, sorumsuzluk, kadınlık görevini yerine getirmeme kocalik gorevini yerine getirmeme bir çok neden...

5
    6 Yorumla
    • endmuhh
      endmuhh
      1 yıl

ilk kez erkeklere çemkirmeyen bir yorum gördüm bir kadından. yukardaki yorumlarda erkekler öcü kötü beceriksiz hep yıkıcı olumsuz şeyler. oysaki o erkekler de birilerinin oglu kardesı kocası vs. neyse tebrikler

Yorumla
    • fesfs
      fesfs
      1 yıl

@endmuhh Adil olmak lazım. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Teşekkür ederim.

Yorumla
    • Ahmet_karakaya
      Ahmet_karakaya
      1 yıl

Mesafeyi koruyamamak ve bazense mesafeyi abartmak

Kişisel alanların ihlal edilmesi. Saygı ölünce Sevgi de zamanla gider maalesef

Yorumla
    • fesfs
      fesfs
      1 yıl

@Ahmet_karakaya İllaki evlide olunsa eşlerin kendine özel alanı bir hayatı olması lazım, arkadaş ortamı sosyal hayat gibi. Denge çok önemli

Yorumla
    • Ahmet_karakaya
      Ahmet_karakaya
      1 yıl

Yoruma öyle daldım ki soru yerine yorum altına yazmışım pardon abla 🙂 kesinlikle bu dedikleriniz olsaydı bazı heves ve heyecanın öldüğü evler bu durumda olmazdı

Yorumla
    • fesfs
      fesfs
      1 yıl

@Ahmet_karakaya estağfurullah önemli değil 💫

Yorumla
  • berkatak
    berkatak Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Bosanmalarin temel sebebi artik kadinin toplumda kendi yerini bilmemesi.. Daha dogrusu erkekler gibi gecisleri kolay yapamamasi.. ya da erkeklerle bu konuda sidik yarisina girmesi.. erkek is yerinde calisan evde baba disarda arkadas olabiliyorken kadin tum bu genis cevrede tek tip davranmaya calisiyor.. ama onceden sadece ya ESti ya anne.. zaten cocuk dogduktan sonra yatak olayi azalip anne olayi artiyordu.. yani birkac rolu ayni anda asla ustlenmiyordu. kadinin dogasi bu. cunku kadin detayci ve her rolun detayina girmeye calisiyor ve her rolun detayina tek cerceveden bakiyor. erkek beyni gibi sonuc odakli degil o sekilde evrilmedigi icin de sinifta kaliyor. dogaya aykiri hareket edince psikolojisi bozuluyor.. etrafindakilerin de psikolojisini bozuyorr.. hoop bosanmalar gelsiinn

1
    2 Yorumla
    • Ahmet_karakaya
      Ahmet_karakaya
      1 yıl

Kanka ben niye erkek olmama rağmen sonuç odaklı değil detaycı oluyorum genelde. Sen baya öz bir yorum yaptığın için sana sormak istedim

Yorumla
    • berkatak
      berkatak
      1 yıl

@Ahmet_karakaya detaycı olmakla detaylara takılı kalmak farklı şey.. kadın detaylara takılı kalır.. sen olayların tüm detaylarına hakim olup sonuca gitmek istiyorsundur da bunun farkında değilsindir.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

insan doğası?

insan ilişkileri temelinde uzun sürecek şekilde yaşanılmıyor ki vücutta.

sizi aşka boğan duygular istediğini aldıktan sonra bitiyor ondan sonra evin içinde mecburi birlikte yaşayan iki insan oluyorsunuz

çocuk varsa anne baba sıfatıyla birlikte kalıyorsunuz o şekilde yaşıyorsunuz.

kadın için de erkek için de birini ölene kadar sevmek imkansız.

evliliklerin maks ömrü 10 yıldır.

o da çok iyi anlaşıyorsan falan yani yoksa 1 yıl içinde aşk bitiyor ondan sonra karakter olarak kafa yapısı olarak birbirine uymuyorsa çiftler oo ev savaş alanı.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Önceden kadınlar görmezden gelebiliyordu gelmek zorundaydı aile baskısı toplum baskısı vs. Şimdi ise kadın iş hayatında yer alıyor ekonomik özgürlüğü var aileler daha farkındalıklı ve boşanma durumunda da arkalarında kızlarının. Artık çocuğum için evli kalıyorum değil çocuğum için boşanıyorum diyebiliyorlar.

Boşanamayıp evliliğini mutsuz devam ettirmekten iyidir be boşanmak. Milletin dul vs yakıştırmaları zaten zeka seviyelerini belli ediyor. Boşanma çoğu zaman özgürleştirir. Özellikle evlendiğin kişi sana artık zarar veriyorsa.

1
    0 Yorumla
  • Mchukuk
    Mchukuk Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 41%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 502 cevap paylaştı.

Çoook kapsamlı, ilk evre boşanma sebepleri farklı, yani ilk 2 yıl, sonraki 5 senelik dönemler farklı sebepler, sonraki 15-20 yıllık evliliklerin bitişi de farklı

1
    6 Yorumla
    • _nalann
      _nalann
      1 yıl

Merak ettim bak şimdi çünkü hiç böyle yıllara göre sebep sunan olmamıştı 🤣

Yorumla
    • Mchukuk
      Mchukuk
      1 yıl

Ohooo bende ne olaylar var bir bilsen😂avukatım

Yorumla
    • _nalann
      _nalann
      1 yıl

Yeni şeyler dinlemekten hiç sıkılmam

Yorumla
    • Mchukuk
      Mchukuk
      1 yıl

Yazdm

Yorumla
    • aerolite
      aerolite
      1 yıl

Adam haklı. Akıllı ol sen de birşeyler öğren.

Yorumla
    • _nalann
      _nalann
      1 yıl

Akıllı ol? aklını almayalım yalnız?

Yorumla
  • MK2434
    MK2434 Takip Et
    Guru Yaş: 48 , eic 100%
    1 yıl

Yüzlerce sebep yazabilirim
    Ama diyalog eksikliği
    Ve cinsel uyumsuzluk
    En önemli saç ayağı bence
    Cinsellik hayatın yaşamın anlamı ve mayasidir Olmazsa olmazdir

1
    3 Yorumla
    • MK2434
      MK2434
      1 yıl

Teşekkürler sagolun onure ettiniz beni mutlu sağlıklı geceler diliyorum saygılar sevgiler sunuyorum

Yorumla
    • _nalann
      _nalann
      1 yıl

Teşekkürler

Yorumla
    • MK2434
      MK2434
      1 yıl

Rica ederim

Yorumla
  • sarikolaaa
    sarikolaaa Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Evliliğin belli bir süreden sonra sıradanlaşıp tarafların birbirinden soğuması bence boşanmaların altındaki en büyük etken. Soğuyunca aldatıyorlar saygı sevgi kalmıyor.

1
    9 Yorumla
    • _nalann
      _nalann
      1 yıl

Belli bir süresi varsa evliliğin neden evlilik var?

Yorumla
    • sarikolaaa
      sarikolaaa
      1 yıl

Her evlilik için değil boşanmaya giden evlilikler genelde öyle oluyor diyorum. Evlenince yaptığın her şey rutinleşip sıradanlaşıyor. Aksine heyecan aşk sevgi hatta aksiyon gibi duyguları aktif tutmak lazım bence.

Yorumla
    • _nalann
      _nalann
      1 yıl

O konuda haklısın taze tutulan her zaman daha gözde ve vazgeçilmez olur

Yorumla
    • sarikolaaa
      sarikolaaa
      1 yıl

Buna diri tutmak deniliyor ki kesinlikle öyle.

Yorumla
    • _nalann
      _nalann
      1 yıl

🤣🤣 benim örneklerim daha yaratıcı

Yorumla
    • sarikolaaa
      sarikolaaa
      1 yıl

Senin örneklerin neler?😄

Yorumla
    • _nalann
      _nalann
      1 yıl

Yukarıda ki gibii

Yorumla
    • sarikolaaa
      sarikolaaa
      1 yıl

Tamam seni mi kıracağım kabul ediyorum daha yaratıcı ve düşünülerek verilmiş cevaplar haklısın😄

Yorumla
    • _nalann
      _nalann
      1 yıl

😅😅🙏

Yorumla
  • scorpiongirl429
    scorpiongirl429 Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 67%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Insanların evliliğin ne olduğunu bilmemeleri. Kafalarındaki "evlilik" modeliyle evlenmeleri.

1
    5 Yorumla
    • GhosT_TE
      GhosT_TE
      1 yıl

Bir de empati ve beraber yaşamayı bilmemeleri diye düşünüyorum

Yorumla
    • scorpiongirl429
      scorpiongirl429
      1 yıl

@GhosT_TE kesinlikle. Arada sevgi olmadan evlemek de var. Maddi çıkarlarına göre ya da gösteriş yapmak ve evlenmiş olmak için evlenmek vs.

Yorumla
    • GhosT_TE
      GhosT_TE
      1 yıl

Maalesef günümüzde her şey maddiyata bağlanmış. Birbirini seven insanlar bile evlenirken işi ticaret döndürüp taleplerde bulunuyor. Böyle çürük temeller ile atılan bir evlilik de sağlıksız ve kısa süreli oluyor

Yorumla
    • _nalann
      _nalann
      1 yıl

Görüşlere katılıyorum ikinizde çok haklısınız

Yorumla
    • GhosT_TE
      GhosT_TE
      1 yıl

Teşekkürler... Bizim gibi düşünenleri görmek güzel bir şey

Yorumla
  • atomxyz
    atomxyz Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 92%
    1 yıl

Geçen bakanlardan biri süper yüksek iq gerektiren şu açıklamayı yaptı
    Boşanmaların en temel nedeni evlenmek

1
    4 Yorumla
    • _nalann
      _nalann
      1 yıl

O yüzden evlilik dışı çocuklar ve sağlıksız bireyler artış gösterdi

Yorumla
    • atomxyz
      atomxyz
      1 yıl

Ortalık ruh hastası dolu sans eseri yaşıyoruz

Yorumla
    • _nalann
      _nalann
      1 yıl

Kesinlikle

Yorumla
    • okan0077
      okan0077
      1 yıl

Hangi bakan yaptı bu açıklamayı bi belgesini atar mısın? Yıllar önce bu sözü nihat doğan söylemiş demişlerdi ona uyarlamışlardı.

Yorumla
  • Brawex
    Brawex Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 89%
    1 yıl

Özür dileyerek yanıt verdiğim..

"S*ktiri bktan aksiyon, heyecan, macera arayışı. Fantezi, libido, yükseldim tatavası. Uçuk kaçık restoran kovalamacası, lüzumsuz ahmak alışveriş ziyanı. Saygısız, samimiyetsiz tavırlar ve bilhassa aman pembe yalan, minik yalan sıçmık sıçmık bahaneler derken; Ortada ne eş var, ne evlilik zaten"

Boşanma kısmı bu bktan duruma bir isim vermek sadece.

İyi geceler

0
    0 Yorumla
  • samsam06
    samsam06 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 100%
    1 yıl

Hiç evlenmemiş bekarlara sorunca cinsellik önemli değil diyorlar. Evlilere sorsan cevap vermekten çekiniyorlar. Aslında en önemli etken ten uyumu. Bunu çoğu insan ya bilmiyor ya da söylemekten çekiniyor. Bu olmadı mı. Sizin saydığınız diğer sorunlar da üstüne binince çekilmez bir hal alıyor. Eğer her iki kişinin de ekonomik özgürlüğü varsa olması gereken oluyor.

0
    0 Yorumla
  • gika0
    gika0 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl

Boşanma modern ama evlilik öncesinde hala modern değiller. Birlikte bir süre yaşamıyor veya evlenmeden önce yapmıyorlar. Benim gözlemlediğim sebep bu. Yeterince tanımamak karşıdakini.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Turkiye icin konusacaksak o kadar cok sey sayilir ki. Ilk evliligini yapip bosandiktan sonra evlilige tovbe etmisken yabanci bir erkekle tanışıp onunla evlendikten sonra bir seyleri daha net anladim. Simdi cok daha huzurlu ve mutluyum. Bizim insanin evliligi dogru anladigini dusunmuyorum. Turkiyede de bosanma davalarinin buyuk cogunlugunun kadin tarafindan aciliyor olmasi da enteresan. burada da her sey acik ama anlatamazsin iste.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

Sosyal Medya Uygulamaları evlensek bile hepimizin cebinde 1 yedek manitanın olması riskini her zaman taşıyor... Ve ne hikmetse artık sadece erkekler değil kadınlar da soğudukları kocalarını başka herifle ekiyor... Sosyal Medyada menüler zengin ve bir tıkla her şey parmağının ucunda nasıl olsa...

İnsanlık öldü artık yaa!😒

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Tek bir temel sebebe bağlayamam çünkü çevremde çeşitli sebeplerle boşanmış insanlar var. Kimisi kocasının ailesi yüzünden, kocasının kendi kurduğu aileye karışılmasına fırsat vermesinden.. Kimisi kocasının ailesine minnettar süper insanlar ama kocası insan değil. Kimisi karısını kocasını aldatıyor. Kiminde eşlerden birinin kötü alışkanlığı var. Kimisi karısının evine kendisine çocuğuna değer vermediğinden... çok çok sebep var yani

0
    3 Yorumla
    • masalll7373
      masalll7373
      1 yıl

peki en çok hangisi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Bence son zamanlarda sorumsuz ve kötü alışkanlığı olan (madde bağımlısı) adamlar arttı. Evi resmen kadınlar geçindiriyor

Yorumla
    • masalll7373
      masalll7373
      1 yıl

sosyal medyanın etkisi var

Yorumla
  • Zırtpırt3535
    Zırtpırt3535 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 45
    1 yıl

ınsanların karaktersız olmaları durust erkege paracı kadınların kşarın denk gelmesı duzgun kadınada pclerın serefsızlerın denk geolmesı kadınlarında adam gıbı adama deılde yvsagı tercıh etmeleri

1
    7 Yorumla
    • _nalann
      _nalann
      1 yıl

Haklısın

Yorumla
    • Zırtpırt3535
      Zırtpırt3535
      1 yıl

haklıyım tabı dogma buyume ızmırlıyım neler gprduk 12 yasından berı hatunlarla aram ıyıdır cok yakısıklı deılım belkı ama seytan tuyu var derler dılım ıyıdır yanı durustumdur netımdır nelerını gorduk zaman cok degıstı yedgıklerımızden ıctıklerımızden bırazda deısen nesılden

Yorumla
    • _nalann
      _nalann
      1 yıl

Her iki taraf da aslında seçimlerinin sonucunu yaşıyor diyebilir miyiz (;

Yorumla
    • Zırtpırt3535
      Zırtpırt3535
      1 yıl

aıle baskısıyla gafletle caresızlıkle bı andaolanlar harıc evet

Yorumla
    • _nalann
      _nalann
      1 yıl

Aile baskısı?

Yorumla
    • Zırtpırt3535
      Zırtpırt3535
      1 yıl

evet ıste evlen bununla bunla evlenceksın parası var pulu var olayları

Yorumla
    • _nalann
      _nalann
      1 yıl

Evett çok haklısın bana bile oldu o evi var yok galerisi var yok serası var yok arabası bmw.. yani ergen gibi düşünüyor olsam ya da önümde evlilik yapmış kardeşim kuzenim vs olmasa düşerim böyle şeylere ama öncelik para değil evlilikte maddi durum sorumluluk sahibi ise bir şekilde ulaşılır ama manevi yönü fakirse o hep eksik kalır

Yorumla
  • tözel-seyyah
    tözel-seyyah Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

İlişkilerin makul zemin üzerine oturmaması. Kadınlar genelde paraya statüye bakıyor. Erkekler de yaşım geldi mantığıyla hareket ediyor. Duygu, aşk vs önemsenmiyor. Böyle olunca da evlilikler yürümüyor.

0
    0 Yorumla
  • Alastor39
    Alastor39 Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı.

Sadakatsizlik, güvensizlik, gözlerin ve aklın hep dışarıdaki hayatlarda olması yanındakini sevdiğini söylesen bile birazcık böyle bir tık iyisi çıktı mı hemen gönlünün ona kayması…. Bu söylediklerim iki taraf içinde geçerli

0
    0 Yorumla
  • purplewater75
    purplewater75 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 98%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Ekonomik sorunlar, cinsel isteksizlik, ilgi eksikliği, evliliğin sorumluluklarını kaldıramama vs.

1
    0 Yorumla
  • Cesurby
    Cesurby Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı.

İnsanların ilişki başında dürüst , kendi gibi olmaması.. Gerçek yüzlerinin sonra çıkması

1
    0 Yorumla
  • Kaan-Bey
    Kaan-Bey Takip Et
    Xper 7 Yaş: 43 , eic 100%
    1 yıl

Maddiyat, aşırı sosyal medya bagımlılıgı , psıkolojık sorunlar vs

1
    0 Yorumla
  • KelebekBlossom
    KelebekBlossom Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl

Sevgi saygı güven dürüstlük yok şiddet var arttıkça artar sonrası iyice rezalet temiz bı ayrılık boşanma en güzeli boşanmak istemeyenler boşanmasın ben çekmem

1
    2 Yorumla
    • KelebekBlossom
      KelebekBlossom
      1 yıl

Her seferinde ne kadar boşanmak ile doğru karar verip kurtulmuşum diyorum çok şükür çekmek isteyen çilesini çeksin öyle çekeceğime böyle hayat zorluğu çekeyim daha iyi

Yorumla
    • ÇölAslanıı
      ÇölAslanıı
      1 yıl

Şiddet varsa zaten o evlilik bitmiştir

Yorumla
  • Rossoneri2206
    Rossoneri2206 Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 98%
    1 yıl

En büyük sebebi saygısızlık. Saygıyı yitirmediğin müddetçe tüm sorunlar çözülebilir. Tabi çözülemeyen cinsel sorunlar varsa bu da büyük etken diye düşünüyorum...

1
    0 Yorumla
  • LostThrones
    LostThrones Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 99%
    1 yıl

Doyumsuz nankör kadınlar ve şiddete meyilli erkekler.

1
    0 Yorumla
  • catinthebox
    catinthebox Takip Et
    Guru Yaş: 101 , eic 97%
    1 yıl

Genellikle tek taraflı beklenti içinde olmak, iletişimsizlik

1
    0 Yorumla
  • Tokdüşünür
    Tokdüşünür Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 99%
    1 yıl

Yetersizlik ya da kıyaslama diyeyim. Çevresinde olanları görünce kişi kendini onlarla kıyaslıyor ve aldatmalar böyle başlıyor. Bi zaman sonra zaten izdivaclar böyle bitiyor

0
    0 Yorumla
  • EmreAydin09
    EmreAydin09 Takip Et
    Yoda Yaş: 39 , eic 80%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 326 cevap paylaştı.

Evlilik seks yapma isteği ya da yalnızlık korkusuyla yapıldıysa uzun sürmesi beklenemez ki günümüzdeki evliliklerin çoğunun böyle olduğunu düşünüyorum.

0
    0 Yorumla
  • utananbırı
    utananbırı Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26
    1 yıl

Büyü ve dinden uzak yaşamak evliligin manevi açısını araştırmaya başlayınca İnsanın Allahın Rızasına göre hareket etme eğilimi artıyor öyle düşünüyorum 🤲☺️

2
    0 Yorumla
  • Emreaydın35
    Emreaydın35 Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    1 yıl

İlişkiye 3 cu kişi girmesi hiç sevmem empati yok iletisim eksikliği ve sürekli olayları sert şekilde çözmek istemeleri benim dediğim olsun

0
    0 Yorumla
  • MysticSting
    MysticSting Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl
    • Aldatmak
    • Anlaşmazlık
    • Geçimsizlik
    • Kıskançlık
    • Sorumsuzluk ve Umursamamazlık
    0
    0 Yorumla
  • Sonumuzgeldi
    Sonumuzgeldi Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 99%
    1 yıl

Birbirini anlayamama

Sorunları konuşarak değil kavga ederek çözmeye çalışmaları

Ilişkiye 3 kişilerin girmesi

0
    0 Yorumla
  • Tatmınator89
    Tatmınator89 Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 84%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 359 cevap paylaştı.

İşte cevabı burada 🥴

0
    0 Yorumla
  • xzywomen
    xzywomen Takip Et
    Yoda Yaş: 45 , eic 94%
    1 yıl

Anlasilmamak saygı duyulmamasi özel alan bırakılmaması ilgisizlik sevgisizlik umursanmamak değer görmemek ihanetler vs

0
    0 Yorumla
  • Shazam6
    Shazam6 Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 49%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı.

Sadakatsizlik, güvensizlik, ekonomik sıkıntılar geçimsizlik kredi borcu cok etkiliyor mesela bundan ayrilani cok duymustum

0
    0 Yorumla
  • yawheheişteöyle
    yawheheişteöyle Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 99%
    1 yıl

empatiden yoksunluk, karşılıklı saygının azalması, maddi zorluklar ve cinsellikteki sorunlar bu başlıklar uzar gider

0
    0 Yorumla
  • kalpexoldu
    kalpexoldu Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Tahammülsüzlük
    Sadakatsizlik
    Birbirlerini değiştirmeye çalışmaları
    Başta sorun olmayan şeyleri sonradan sorun yapmaları

0
    0 Yorumla
  • 1kahveyenedersin
    1kahveyenedersin Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 100%
    1 yıl

İletişimsizlik.

iletişim çağında iletişim kuramıyoruz çünkü.

1
    0 Yorumla
  • Sadecegonca
    Sadecegonca Takip Et
    Xper 5 Yaş: 47 , eic 92%
    1 yıl

evlenmek

evli olmasalardı boşanmazlardı

1
    0 Yorumla
  • Yalniž_kadîňn
    Yalniž_kadîňn Takip Et
    Yoda Yaş: 42 , eic 100%
    1 yıl

Benim ki ihanetti bundan başka her şeye katlanırdım, katlanmıştımda

1
    0 Yorumla
  • Renalzey
    Renalzey Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 87%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı.

İnsanların doyumsuzluğu , cinsiyet farketmeksizin herkes kafayı yemiş bu devirde evlenmek zor.

1
    0 Yorumla
  • OliveEyes
    OliveEyes Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 100%
    1 yıl

Genelde iletişim sorunu ve eşlerin birbirini her anlamda tanımadan evlenmeleri.

1
    0 Yorumla
  • SarışınHukukçu
    SarışınHukukçu Takip Et
    Master Yaş: 36
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.

Boşanmaların en birincil sebebi yeterince boşalmamaktır.

1
    0 Yorumla
  • Nur29290
    Nur29290 Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 993 cevap paylaştı.

Sadakatsizlik, aynı evin için birbirini anlamama ve bencilleşme

0
    0 Yorumla
  • İsimsizBirDelikanlı
    İsimsizBirDelikanlı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Kadının baskın karektere bürünmesi erkeği hafife alıp tüm dünya etrafında dönüyor zanediyor olması

0
    0 Yorumla
  • gucluyummm
    gucluyummm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl

Kimsenin empati yapamasi, iletişim ve herkesin kendini haklı görmesi

0
    0 Yorumla
  • hepaynıhikayee
    hepaynıhikayee Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Sadakat doyumsuzluk ve ailelerin karışması 3ncü şahısların müdahalesi

0
    0 Yorumla
  • nanofyorbizinıs
    nanofyorbizinıs Takip Et
    Yoda Yaş: 44 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.

Birbirini doğru düzgün tanımadan yapılan evlilikler

0
    0 Yorumla
  • sessizyolcu87
    sessizyolcu87 Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 101%
    1 yıl

Sıkılmalar, değişmeler, açgözlülük, sorumsuzluk, aldatmalar...

0
    0 Yorumla
  • DOBRAVEGUVENİLİR
    DOBRAVEGUVENİLİR Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 68%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 342 cevap paylaştı.

Başka arayışlar, ya da kafaların eski sevgilide/nişanlıda kalması.

0
    0 Yorumla
  • osmancorapcı
    osmancorapcı Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 90%
    1 yıl

İlk nedeni ahlaksızlık, ikinci olarak sadakatsizlik, üçüncü olarak paraya köpek olmak..!

0
    0 Yorumla
  • Yoksulll
    Yoksulll Takip Et
    Xper 7 Yaş: 48 , eic 97%
    1 yıl

Boşalmaların tek sebebi evlenmek evlenmen Evlen neyin boşaltmayın

0
    0 Yorumla
  • isabella181919
    isabella181919 Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 99%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.

Saygısızlık, arada soğukluk, cinsel hayatın olmaması, şiddet.

0
    0 Yorumla
  • Tuğberk_Bey
    Tuğberk_Bey Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 48%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Anlaşamazlık
    Sadakatsizlik
    Maddi sıkıntılar
    Geçimsizlik
    Tahammülsüzlük

0
    0 Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı.

Feminizm, kadın abtallığı, sosyal medya, genel toplumsal abtallık.

0
    2 Yorumla
    • Bahayreiss
      Bahayreiss
      1 yıl

Peki erkek abdallığı yokmu siz çok zekisiniz herhalde

Yorumla
    • aerolite
      aerolite
      1 yıl

@Bahayreiss Var tabi. Cümle sonunda genel toplumsal abtallık diye özellikle belirttim. Ama kadın abtallığı erkeklerinkine göre çok daha yaygın ve derin. Zoruna gitmesin, gerçek böyle.

Yorumla
  • SheWolfWoman
    SheWolfWoman Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 99%
    1 yıl

Karşılıklı aşk ve güven varsa boşanma olmaz, ömürlük evlilik olur.

0
    0 Yorumla
  • aliwgx1
    aliwgx1 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl

Anlaşamazlık
    Sadakatsizlik
    Maddi sıkıntılar
    Geçimsizlik

0
    0 Yorumla
  • Hilmi_Can
    Hilmi_Can Takip Et
    Yoda Yaş: 40 , eic 96%
    1 yıl

Tabikide cekememezlik ve başkalarının ailenin içindeki işlere karışmaları

0
    0 Yorumla
  • Sansımolsaa55
    Sansımolsaa55 Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Son 5 senedir maddi son 10 senedir de eşlerin gereken ilgiyi dışardan almaya çalışmaları

0
    0 Yorumla
  • Mavihatunm
    Mavihatunm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 35%
    1 yıl

İletişim eksikliği ve çiftlerin birbirleri ile yeterince vakit geçirmemesi vb

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (135)
Devamını Gör(180)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Boşanmaların temel sebebi sizce nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Boşanmaların asıl sebebi nedir sizce? 70 cevap verildi
Sizce boşanmaların en temel sebebi nedir? 8 cevap verildi
Sizce boşanmaların en temel sebebi nedir? 27 cevap verildi
Boşanmaların en büyük sebebi nedir sizce? 38 cevap verildi
Boşanmaların en büyük nedeni sizce nedir? 77 cevap verildi
Sizce boşanmaların en büyük nedeni nedir? 12 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • İnce kaş bağımlılığı?
  • Senin en dikkat çekici yerine şiir yazılsaydı, nerene şiir yazılmış olurdu?
  • Fiziğinizle gurur duyuyor musunuz?
  • Kedim beni niye sevmiyor?
  • Çekici görünmenin sırrı nedir?
  • En çok da kaybettiğimiz kişiye değil, ona yüklediğimiz anlamlara üzülüyoruz?
  • Gece saatlerinde ayran içer misiniz?
  • Gece yarısı mutfağa girseniz, hangi lezzeti yersiniz?
  • İçtiğiniz içeceklerin kutularını atar mısınız saklar mısınız?
  • Klipsli küpe kullanıyor musunuz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨