Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Vakti zamanında bir yazı yazmıştım Kadınlar üzerine. Bu yazımı her iki tarafta kendi üzerlerinealıp alıp bi'düşünmeleri gerekir.
Elbette ki Kadında Eşine değer vermelidir. Bu konuyu derinleştirmek istedim. Acaba Bazı Erkeler nerelerde hata yapıyor ve neden Boşanma vakaları artıyor
Sadece Genel olarak hatalara bir göz atalım istedim
- Hiç bir zaman veremeyeceğiniz sözler vermeyin
- Annenize ne kadar değer veriyorsanız siz de Eşinize o kadar değer verin
- Kadın iş hayatında çalışmak zorunda değildir. Çalışmayan kişi de eşine anlayışlı olmak zorundadır. O yüzden bir erkek eşine sen çalışmıyorsun diye Hâkir göremez, aşağılayamaz, ben kazanıyorum bana bakacaksın, bana mecbursun, ben ailenin reisiyim diye kaba söylemlerde dâhi bencilce davranamaz
- Eş ne olursa olsun işten yorgun da olsa argın da olsa eşine vakit ayırmalıdır. Yemek yedim yattım yok. O seni dört gözle senin gelmeni bekliyor. Otur hasbihal et, muhabbet edin. Kadın yaradılış itibari ile nazenindir, naiftir
- Evde tartışma, kavga çıkabilir. Hayat hep güzel olacak değil. Kimse ben üstünüm diye üste çıkmaya çalışmasın. Aşırı durumlarda erkek evi kısa süreliğine terk etsin. Asabiyet sakinleşince birbirinizden özür dileyin
- Evlikte iyi günler de kötü günler de olacaktır. Birbirinizi dinleyin. Sosyal Medyadan uzak durun. O kayıp zamanı aranızda geçirin. Kayıp zamanın bir faydası olmaz. Birbirinizden uzaklaşmayın
- Hayatta en kötü şey diyalogsuz bir ailedir. Sesinizin sedası evde yankı bulmayıp kayboluyorsa hayatınız bitmiş demektir. Buna zemin yaratmayın. Sesinize ses verin. Birbirinizi duyun. Yokmuş gibi davranmayın
- İyi günler de her zaman mutlu olursunuz. Önemli olan kötü günlerde dâhi " ben senin yanındayım " diyebilmelisiniz
- Evliliğinizi başka evliliklerle kıyaslamayın. Olduğunuzla yetinin ve bu kadarı ile mutlu olayı bilin. Onların var, bizim neden yok demeyin
- Sevmek tek başına yeterli değildir. birtakım tutarsın seversin. Bir eşyan olur seversin. Ama Eşiniz öyle değil. Onu anlamadan, ruhunun incelikleri bilmeden, hissedemeden Sevmiş olamazsınız. Anlamadan gerçek mânâ da sevmiş olamazsınız
- Birbirinize saygı gösterin ve birbirinizi dinleyin
- Hoşunuza gitmeyen hâl ve hareketleri konuşun ve çözüm odaklı olun
- Hoşunuza gitmeyen, sevmediğiniz insanları eve misafir ederek birbirinizi kırmayın.
- Evlilik bir sözleşmedir. Her iki tarafı da bağlar. Bunu sakın unutmayın. O yüzden Tek değilsiniz. O yüzden hayatınızla alakalı, ev ile alakalı her mevzuda istişare edin. Evlilik İstişare iledir. Münferit değildir. Bir kişi tek başına karar alamaz
- O yüzden Eşiniz sizin bir parçanızdır. Diğer yarınızdır. Sen Ben'sin. Ben de sen diyebilmektir.
- İnsan vücudu bir cesettir. İnsanın sırtına bir yüktür. Eşinizi güzelliği için, genliği için, fiziği sevmeyin. Onun ruhunu, kişiliğini, benliğini dâhi tüm varlığı ile sevin.
- Birbirinize Can olun, Yoldaş olun
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBoşanmaların temel sebepleri arasında sevgi ve saygının zamanla yok olması, çiftlerin Allah korkusundan uzaklaşması ve manevi değerlere yeterince önem vermemesi yer alır. Evlenmeden önce namaz kılan, merhamet sahibi, sabırlı bir eş seçimi yapılmaması da ilişkilerdeki uyumu zorlaştırır. Maddi zorluklar elbette etkili olabilir, ancak para her zaman bir çözüm değildir. Ayrıca, sosyal medyanın evliliklere olan olumsuz etkisi de göz ardı edilmemelidir. Özellikle çiftler arasında kıyas, güvensizlik ve iletişim eksikliği sosyal medya kullanımından kaynaklanabilir. Sabır, empati ve anlayış eksikliği, boşanmalara giden süreci hızlandıran diğer faktörlerdir.
10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 864 cevap paylaştı. İlki insanın kendini farklı göstermesidir bu bazen o kadar gizlidir ki insan anlayamaz size uyumlu biri gibi davranır ama evlendikten sonra tam aksi bir insan oluverir bir diğeri iletişimsizlik buna ben de dahil karşımızdakinin aklımızı okumasını bekliyoruz çoğu zaman bir diğeri de ekonomik nedenler ve bazı insanlar flörtöz yapıdadir (aldatmaya meyilli) ve evlendiklerinde de boş durmazlar bir diğeri çocuk mevzusu biri istiyor diğeri istemiyor falansa o da sorun çıkıyor bir diğer neden ise 3. Kişilerin ilişkiye çok fazla dahil olması ve kişisel sorunların 3. Bir kişi ile (anne baba arkadaş kardeş) paylaşılması bazılarının da éşlerden birinin farklı fantezileri olması ama diğer eşin bunu ahlaki veya dini değerlerine uygun görmemesi vs (bazıları asla kabul edilmemeli) kimisi evliliği sadece evlenmiş olmak için yapmış olduğu için sıkıntı bir de gizli olarak kimisinin cinsel tercihi farklı olduğu için her iki insan da evliliğe uygun olmadığı için ya da saygı ve sevgiyi çabucak tükettikleri için evlilikler çabuk bitiyor bence bunlar etken
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u 1 yıl- iletişim eksikliği.
- Anlayış empati yoksunluğu.
- Tüm sorumluluğu tek tarafa yüklemek.
- Maddiyat en önemlisi, geçim zorluğu anlaşmazlıkları yaratır eğer karşıda da anlayış yoksa.
- Kaba, küfür, şiddet ki bunun psikolojik kısmını da göz ardı etmemeliyiz, çünkü o da yıkıcı fiziksel kadar. Alttan alınmamalı.
- Hırsızlık yanlış duymadınız. Alkolik eş kumar masasına eşinin tüm altınlarını habersiz götürebilir, okumuştum bir haberde.
- Kişiyi yalnızlaştıran fazla özgür ve rahat davranan erkek 🚹. Madem bu kadar bekarlık seviyordun evlenmeseydin. Djmmöö
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Nalan, boşanmaların temel sebebi çoğu zaman *iletişim eksikliği* oluyor. Çiftler konuşmayı, duygularını ve beklentilerini paylaşmayı ihmal edince arada bir uçurum oluşuyor. Bunun yanında karşılıklı saygısızlık, ilgisizlik ya da maddi sıkıntılar da eklenince ilişkiler zorlanıyor. Toplumun verdiği baskı ve bireylerin çocukluk travmaları da ilişkiye yansıyabiliyor.
Empati çok önemli, anlamaya çalışmadan sadece haklı çıkmaya odaklanmak uzaklaştırıyor. Birlikte çözüm aramayı öğrenmek, birbirine alan tanımak ilişkiyi güçlendiren şeyler. Sevginin büyüyebilmesi için sürekli emek vermek gerekiyor. 🌸✨30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
128Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. 1toplumun bozulması
boşanmanın toplumsal bir tepkiye yol açmaması. doğal olarak normal olarak kabul görülmesi toplumca. hatta toplumca çekinmeden dulluğun teşvik edilecek noktaya gelinmesi. ailelerin desteklerin artması, toplumda dul oranının artması kendini yalnız hissetmeme bu yüzden. dini hassasiyetin yok olması
2kadınların iş güç sahibi olması
ve acıkcası arkadaslar bosanmak her anlamda iyi. cocuk yoksa. bi objektif düşünelim. şimdi kadınsın. evlendin. bir erkeği tasıman gerek. ev sorumlulugu vs. o ilk büyüyü yasadın bitti. yeni heyecan lazım. bu da mevcutla olur mu olmaz. bosanırsan yenden asık olabilirsin. özgürsün. istediğinle seks yapabilirsin. bekaret baskın yok. kim ne der yani. konu komsu yok eve yabancı erkek girdi vs kim sallıyor bunları acık olalım. nafakayı da kopardın mis. ne ugrascan. evlinin 1 bekarın 1000 kocası olur. sec sec begen. istediğin gibi fingirdeş birileriyle. bekarsın yani. istersen sevgili ol. istersen f*ck. bi engel var mı senin zihninden baska yok. ister asık ol. ister evlen.
erkeksin. evlendin. tadı kactı ayrıldın. kızın tribi ailesiydi nazıydı artık kurtuldun. özgürsün. ne gerek var kadına. evde kadınsız da eskiden nasıl kendi işini kendin görüyordun görürsün yine ki evlenince de erkekler oyle babalarımız gibi evde iş donusu kahvesini icmiyorlar. iş yapıyorlar. 2 bulasık camasırmı seni korkutcak. evde karı var yanlız bırakmayan derdin bitti. s dısına git gez. evde teksin eve hatunmu atcan at. birileriyle s medyadan tanıs fingirdes sevgili ol. beraber tura git. tüm kızlar senin. nafaka işi bozuk ama. onu yırtarsan sıfıra sıfır yırtarsın.
özetle boyle. acıkcası dul olanlara ımreniliyor su anda trend dulluk. özgürlük.
210 Yorumla- 1 yıl
Boşanmaların asıl sebebini çok açık açık anlatmışsınız sen ve senin gibi herşeyi kadına yükleyen erkekler. Birde kadının çalışması yazmış tabi size muhtaç değil ya işinize gelmiyor hadi ordan
- 1 yıl
ağzına sağlık hayatım
- 1 yıl
@ayla0018282 hanfendi bi kere sen tabiri hoş değil ben size hanfendi diyorum. hani bi arkadaslıgımız olur hukukumuz olur sen dersin de öyle bişey yok. ben bir şey yüklemedim. ki yükleyedebilirim de. fikirler özgürdür. sizden de beklerdim ki efendice fikrinizi ifade etmenizi. ben genel konuştum. yoksa tüm kadınlar boşansın bana göre hava hoş keza hiç boşanmasınlar yine olur. benlik bişey yok.
kadınlara da bişeyler yüklenir. yani hayat böyle. adamı tavlarsın hatunlugunla. gönlünü doldurursun o da yetenektir. o zaman calısmassında parmagında da oynatırsında. o senin özel konumun. becerin.
benim fikrim bu. calısınca kadın höyt demeye gelmiyor. ben calısmasın demiyorum ki. herşeyin artısı var eksisi var. calısınca da bu oluyor. ailende erkek var mı bilmiyorum ama o zaman erkek penceresinden de bakarsın belki. erkek düşmanlıgı kimseye bişey kazandırmaz. erkekler bu denklemde.
sonuç olarak 3 taraf var bu ticarette. biri erkek biri kız. bu 2si onların hayatı. kendi kararları. 3. olan da toplum. topluma 2 tane dul geliyor bosanınca. bi aile daha bozuluyor. sen değerlendir. bence hoş değil. arzu odur ki aileler yıkılmasın. - 1 yıl
Ailemde erkek var merak etme erkek düşmanıda değilim ama kadın çalışıp kendini ezdirmiyo elinize bakmıyo size muhtaç kalmıyor ya bu batıyor size ezemediğiniz için hazmedemiyordunuz olay bundan ibaret ben yazsam buna mesela full erkekleri yadırgayan şeyler yazmazdım ama sen kadın düşmanısın açık ve net eşinin senin sözünün üstüne söz söylememesini sana bağımlı olmasını istiyosun yazdıklarından bunu anladım
- 1 yıl
@ayla0018282 ya niye batsın. dünyada bi tane ev hanımı olmasın. ev kızı. tüm kızlar calıssın. benim adıma sorun yok. erkeklerde böyle kadınlarla rekabet. aman ezelim vs bunlar pek olmaz. bence yanlıs değerlendiriyorsun. hatta bu devirde calısmayan kıza kotu bakılıyor aile gecindirmek zor. ordan da para gelsinci cogu ailede böyle.
işte burada yanlıssın. muhtaclık yok. o algı yok. kaldıki kadın erkeğe ekrek kadına muhtac olsun bu kötü bişey değilki. aman evleneyim karımı ezeyim demez kimse. saglıklı bi evlilikse.
kadın düşmanı da değilim objektifim ben. kadınlarımız bizim yani. düşman olsam kim kazancak. erkekler kadınları ezse ezik fikri zikri olmayan kadını erkekler istemez ki. herseyde bir dozaj gerek. cok da salarsan tepene cıkılır. cok da sıkarsan karsındaki bogulur kacar. bu tüm ilişkilerde böyledir. arkadaslık da da.
hatun hatunlugunu bilcek ekrek erkekliğini. yıllar yılı denge böyle saglanmıs. - 1 yıl
siz kavga ederken bana bildirim geliyo kavga etmeyin
- 1 yıl
bagırma uyucam
- 1 yıl
alkolmü
İletisim bozukluğu, saygısızlık ilgisizlik duygusal bağın kopması, senin paran benim param senin ailen benim ailem, fikirlere saygı duymamak anlayışlı olmamak aldatma, kumar alkol, sorumsuzluk, kadınlık görevini yerine getirmeme kocalik gorevini yerine getirmeme bir çok neden...
56 Yorumla- 1 yıl
Mesafeyi koruyamamak ve bazense mesafeyi abartmak
Kişisel alanların ihlal edilmesi. Saygı ölünce Sevgi de zamanla gider maalesef - 1 yıl
Yoruma öyle daldım ki soru yerine yorum altına yazmışım pardon abla 🙂 kesinlikle bu dedikleriniz olsaydı bazı heves ve heyecanın öldüğü evler bu durumda olmazdı
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bosanmalarin temel sebebi artik kadinin toplumda kendi yerini bilmemesi.. Daha dogrusu erkekler gibi gecisleri kolay yapamamasi.. ya da erkeklerle bu konuda sidik yarisina girmesi.. erkek is yerinde calisan evde baba disarda arkadas olabiliyorken kadin tum bu genis cevrede tek tip davranmaya calisiyor.. ama onceden sadece ya ESti ya anne.. zaten cocuk dogduktan sonra yatak olayi azalip anne olayi artiyordu.. yani birkac rolu ayni anda asla ustlenmiyordu. kadinin dogasi bu. cunku kadin detayci ve her rolun detayina girmeye calisiyor ve her rolun detayina tek cerceveden bakiyor. erkek beyni gibi sonuc odakli degil o sekilde evrilmedigi icin de sinifta kaliyor. dogaya aykiri hareket edince psikolojisi bozuluyor.. etrafindakilerin de psikolojisini bozuyorr.. hoop bosanmalar gelsiinn
12 Yorumla- 1 yıl
Kanka ben niye erkek olmama rağmen sonuç odaklı değil detaycı oluyorum genelde. Sen baya öz bir yorum yaptığın için sana sormak istedim
Gizli Üye(25-29)1 yılinsan doğası?
insan ilişkileri temelinde uzun sürecek şekilde yaşanılmıyor ki vücutta.
sizi aşka boğan duygular istediğini aldıktan sonra bitiyor ondan sonra evin içinde mecburi birlikte yaşayan iki insan oluyorsunuz
çocuk varsa anne baba sıfatıyla birlikte kalıyorsunuz o şekilde yaşıyorsunuz.
kadın için de erkek için de birini ölene kadar sevmek imkansız.
evliliklerin maks ömrü 10 yıldır.
o da çok iyi anlaşıyorsan falan yani yoksa 1 yıl içinde aşk bitiyor ondan sonra karakter olarak kafa yapısı olarak birbirine uymuyorsa çiftler oo ev savaş alanı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÖnceden kadınlar görmezden gelebiliyordu gelmek zorundaydı aile baskısı toplum baskısı vs. Şimdi ise kadın iş hayatında yer alıyor ekonomik özgürlüğü var aileler daha farkındalıklı ve boşanma durumunda da arkalarında kızlarının. Artık çocuğum için evli kalıyorum değil çocuğum için boşanıyorum diyebiliyorlar.
Boşanamayıp evliliğini mutsuz devam ettirmekten iyidir be boşanmak. Milletin dul vs yakıştırmaları zaten zeka seviyelerini belli ediyor. Boşanma çoğu zaman özgürleştirir. Özellikle evlendiğin kişi sana artık zarar veriyorsa.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 502 cevap paylaştı. Çoook kapsamlı, ilk evre boşanma sebepleri farklı, yani ilk 2 yıl, sonraki 5 senelik dönemler farklı sebepler, sonraki 15-20 yıllık evliliklerin bitişi de farklı
16 YorumlaYüzlerce sebep yazabilirim
Ama diyalog eksikliği
Ve cinsel uyumsuzluk
En önemli saç ayağı bence
Cinsellik hayatın yaşamın anlamı ve mayasidir Olmazsa olmazdir13 Yorumla
1 yılEvliliğin belli bir süreden sonra sıradanlaşıp tarafların birbirinden soğuması bence boşanmaların altındaki en büyük etken. Soğuyunca aldatıyorlar saygı sevgi kalmıyor.
19 Yorumla- 1 yıl
Her evlilik için değil boşanmaya giden evlilikler genelde öyle oluyor diyorum. Evlenince yaptığın her şey rutinleşip sıradanlaşıyor. Aksine heyecan aşk sevgi hatta aksiyon gibi duyguları aktif tutmak lazım bence.
- 1 yıl
Buna diri tutmak deniliyor ki kesinlikle öyle.
- 1 yıl
Senin örneklerin neler?😄
- 1 yıl
Tamam seni mi kıracağım kabul ediyorum daha yaratıcı ve düşünülerek verilmiş cevaplar haklısın😄
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılInsanların evliliğin ne olduğunu bilmemeleri. Kafalarındaki "evlilik" modeliyle evlenmeleri.
15 Yorumla- 1 yıl
Geçen bakanlardan biri süper yüksek iq gerektiren şu açıklamayı yaptı
Boşanmaların en temel nedeni evlenmek14 YorumlaÖzür dileyerek yanıt verdiğim..
"S*ktiri bktan aksiyon, heyecan, macera arayışı. Fantezi, libido, yükseldim tatavası. Uçuk kaçık restoran kovalamacası, lüzumsuz ahmak alışveriş ziyanı. Saygısız, samimiyetsiz tavırlar ve bilhassa aman pembe yalan, minik yalan sıçmık sıçmık bahaneler derken; Ortada ne eş var, ne evlilik zaten"
Boşanma kısmı bu bktan duruma bir isim vermek sadece.
İyi geceler00 YorumlaHiç evlenmemiş bekarlara sorunca cinsellik önemli değil diyorlar. Evlilere sorsan cevap vermekten çekiniyorlar. Aslında en önemli etken ten uyumu. Bunu çoğu insan ya bilmiyor ya da söylemekten çekiniyor. Bu olmadı mı. Sizin saydığınız diğer sorunlar da üstüne binince çekilmez bir hal alıyor. Eğer her iki kişinin de ekonomik özgürlüğü varsa olması gereken oluyor.
00 YorumlaBoşanma modern ama evlilik öncesinde hala modern değiller. Birlikte bir süre yaşamıyor veya evlenmeden önce yapmıyorlar. Benim gözlemlediğim sebep bu. Yeterince tanımamak karşıdakini.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTurkiye icin konusacaksak o kadar cok sey sayilir ki. Ilk evliligini yapip bosandiktan sonra evlilige tovbe etmisken yabanci bir erkekle tanışıp onunla evlendikten sonra bir seyleri daha net anladim. Simdi cok daha huzurlu ve mutluyum. Bizim insanin evliligi dogru anladigini dusunmuyorum. Turkiyede de bosanma davalarinin buyuk cogunlugunun kadin tarafindan aciliyor olmasi da enteresan. burada da her sey acik ama anlatamazsin iste.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSosyal Medya Uygulamaları evlensek bile hepimizin cebinde 1 yedek manitanın olması riskini her zaman taşıyor... Ve ne hikmetse artık sadece erkekler değil kadınlar da soğudukları kocalarını başka herifle ekiyor... Sosyal Medyada menüler zengin ve bir tıkla her şey parmağının ucunda nasıl olsa...
İnsanlık öldü artık yaa!😒00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTek bir temel sebebe bağlayamam çünkü çevremde çeşitli sebeplerle boşanmış insanlar var. Kimisi kocasının ailesi yüzünden, kocasının kendi kurduğu aileye karışılmasına fırsat vermesinden.. Kimisi kocasının ailesine minnettar süper insanlar ama kocası insan değil. Kimisi karısını kocasını aldatıyor. Kiminde eşlerden birinin kötü alışkanlığı var. Kimisi karısının evine kendisine çocuğuna değer vermediğinden... çok çok sebep var yani
03 Yorumla- 1 yıl
peki en çok hangisi
Cevap sahibi1 yılBence son zamanlarda sorumsuz ve kötü alışkanlığı olan (madde bağımlısı) adamlar arttı. Evi resmen kadınlar geçindiriyor
- 1 yıl
sosyal medyanın etkisi var
1 yılınsanların karaktersız olmaları durust erkege paracı kadınların kşarın denk gelmesı duzgun kadınada pclerın serefsızlerın denk geolmesı kadınlarında adam gıbı adama deılde yvsagı tercıh etmeleri
17 Yorumla- 1 yıl
haklıyım tabı dogma buyume ızmırlıyım neler gprduk 12 yasından berı hatunlarla aram ıyıdır cok yakısıklı deılım belkı ama seytan tuyu var derler dılım ıyıdır yanı durustumdur netımdır nelerını gorduk zaman cok degıstı yedgıklerımızden ıctıklerımızden bırazda deısen nesılden
- 1 yıl
aıle baskısıyla gafletle caresızlıkle bı andaolanlar harıc evet
- 1 yıl
evet ıste evlen bununla bunla evlenceksın parası var pulu var olayları
- 1 yıl
Evett çok haklısın bana bile oldu o evi var yok galerisi var yok serası var yok arabası bmw.. yani ergen gibi düşünüyor olsam ya da önümde evlilik yapmış kardeşim kuzenim vs olmasa düşerim böyle şeylere ama öncelik para değil evlilikte maddi durum sorumluluk sahibi ise bir şekilde ulaşılır ama manevi yönü fakirse o hep eksik kalır
1 yılİlişkilerin makul zemin üzerine oturmaması. Kadınlar genelde paraya statüye bakıyor. Erkekler de yaşım geldi mantığıyla hareket ediyor. Duygu, aşk vs önemsenmiyor. Böyle olunca da evlilikler yürümüyor.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı. Sadakatsizlik, güvensizlik, gözlerin ve aklın hep dışarıdaki hayatlarda olması yanındakini sevdiğini söylesen bile birazcık böyle bir tık iyisi çıktı mı hemen gönlünün ona kayması…. Bu söylediklerim iki taraf içinde geçerli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılEkonomik sorunlar, cinsel isteksizlik, ilgi eksikliği, evliliğin sorumluluklarını kaldıramama vs.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı. İnsanların ilişki başında dürüst , kendi gibi olmaması.. Gerçek yüzlerinin sonra çıkması
10 YorumlaMaddiyat, aşırı sosyal medya bagımlılıgı , psıkolojık sorunlar vs
10 Yorumla
1 yılSevgi saygı güven dürüstlük yok şiddet var arttıkça artar sonrası iyice rezalet temiz bı ayrılık boşanma en güzeli boşanmak istemeyenler boşanmasın ben çekmem
12 Yorumla- 1 yıl
Her seferinde ne kadar boşanmak ile doğru karar verip kurtulmuşum diyorum çok şükür çekmek isteyen çilesini çeksin öyle çekeceğime böyle hayat zorluğu çekeyim daha iyi
- 1 yıl
Şiddet varsa zaten o evlilik bitmiştir
1 yılEn büyük sebebi saygısızlık. Saygıyı yitirmediğin müddetçe tüm sorunlar çözülebilir. Tabi çözülemeyen cinsel sorunlar varsa bu da büyük etken diye düşünüyorum...
10 Yorumla
1 yılDoyumsuz nankör kadınlar ve şiddete meyilli erkekler.
10 Yorumla
1 yılGenellikle tek taraflı beklenti içinde olmak, iletişimsizlik
10 Yorumla
1 yılYetersizlik ya da kıyaslama diyeyim. Çevresinde olanları görünce kişi kendini onlarla kıyaslıyor ve aldatmalar böyle başlıyor. Bi zaman sonra zaten izdivaclar böyle bitiyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 326 cevap paylaştı.
1 yılEvlilik seks yapma isteği ya da yalnızlık korkusuyla yapıldıysa uzun sürmesi beklenemez ki günümüzdeki evliliklerin çoğunun böyle olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla
1 yılBüyü ve dinden uzak yaşamak evliligin manevi açısını araştırmaya başlayınca İnsanın Allahın Rızasına göre hareket etme eğilimi artıyor öyle düşünüyorum 🤲☺️
20 Yorumla
1 yılİlişkiye 3 cu kişi girmesi hiç sevmem empati yok iletisim eksikliği ve sürekli olayları sert şekilde çözmek istemeleri benim dediğim olsun
00 Yorumla
1 yıl- Aldatmak
- Anlaşmazlık
- Geçimsizlik
- Kıskançlık
- Sorumsuzluk ve Umursamamazlık
00 Yorumla
1 yılBirbirini anlayamama
Sorunları konuşarak değil kavga ederek çözmeye çalışmaları
Ilişkiye 3 kişilerin girmesi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 359 cevap paylaştı.
1 yıl
İşte cevabı burada 🥴
00 Yorumla Anlasilmamak saygı duyulmamasi özel alan bırakılmaması ilgisizlik sevgisizlik umursanmamak değer görmemek ihanetler vs
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Sadakatsizlik, güvensizlik, ekonomik sıkıntılar geçimsizlik kredi borcu cok etkiliyor mesela bundan ayrilani cok duymustum
00 Yorumla
1 yılempatiden yoksunluk, karşılıklı saygının azalması, maddi zorluklar ve cinsellikteki sorunlar bu başlıklar uzar gider
00 Yorumla
1 yılTahammülsüzlük
Sadakatsizlik
Birbirlerini değiştirmeye çalışmaları
Başta sorun olmayan şeyleri sonradan sorun yapmaları00 Yorumla
1 yılİletişimsizlik.
iletişim çağında iletişim kuramıyoruz çünkü.
10 Yorumla
1 yılevlenmek
evli olmasalardı boşanmazlardı
10 Yorumla
1 yılBenim ki ihanetti bundan başka her şeye katlanırdım, katlanmıştımda
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. İnsanların doyumsuzluğu , cinsiyet farketmeksizin herkes kafayı yemiş bu devirde evlenmek zor.
10 YorumlaGenelde iletişim sorunu ve eşlerin birbirini her anlamda tanımadan evlenmeleri.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
1 yılBoşanmaların en birincil sebebi yeterince boşalmamaktır.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 993 cevap paylaştı. Sadakatsizlik, aynı evin için birbirini anlamama ve bencilleşme
00 Yorumla
1 yılKadının baskın karektere bürünmesi erkeği hafife alıp tüm dünya etrafında dönüyor zanediyor olması
00 Yorumla
1 yılKimsenin empati yapamasi, iletişim ve herkesin kendini haklı görmesi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılSadakat doyumsuzluk ve ailelerin karışması 3ncü şahısların müdahalesi
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
1 yılBirbirini doğru düzgün tanımadan yapılan evlilikler
00 Yorumla
1 yılSıkılmalar, değişmeler, açgözlülük, sorumsuzluk, aldatmalar...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 342 cevap paylaştı.
1 yılBaşka arayışlar, ya da kafaların eski sevgilide/nişanlıda kalması.
00 Yorumla
1 yılİlk nedeni ahlaksızlık, ikinci olarak sadakatsizlik, üçüncü olarak paraya köpek olmak..!
00 YorumlaBoşalmaların tek sebebi evlenmek evlenmen Evlen neyin boşaltmayın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılSaygısızlık, arada soğukluk, cinsel hayatın olmaması, şiddet.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılAnlaşamazlık
Sadakatsizlik
Maddi sıkıntılar
Geçimsizlik
Tahammülsüzlük00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Feminizm, kadın abtallığı, sosyal medya, genel toplumsal abtallık.
02 Yorumla- 1 yıl
Peki erkek abdallığı yokmu siz çok zekisiniz herhalde
1 yılKarşılıklı aşk ve güven varsa boşanma olmaz, ömürlük evlilik olur.
00 YorumlaAnlaşamazlık
Sadakatsizlik
Maddi sıkıntılar
Geçimsizlik00 YorumlaTabikide cekememezlik ve başkalarının ailenin içindeki işlere karışmaları
00 Yorumla
1 yılSon 5 senedir maddi son 10 senedir de eşlerin gereken ilgiyi dışardan almaya çalışmaları
00 Yorumla
1 yılİletişim eksikliği ve çiftlerin birbirleri ile yeterince vakit geçirmemesi vb
00 Yorumla- Devamını Gör (135)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat