Boşanmalar ne yüzünden olur?
Maddi sıkıntı yüzünden
Geçimsizlik yüzünden
İhanet yüzünden
Sosyal medya yüzünden
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Boşanmalar ne yüzünden olur?
Boşanmaların nedenleri karmaşık ve çok çeşitli olabilir. Boşanma kararı, birçok faktörün etkileşimi sonucunda ortaya çıkar ve her çiftin deneyimi farklıdır. İletişim eksikliği, çiftler arasında anlaşmazlıkların, yanlış anlamaların ve duygusal uzaklığın artmasına neden olabilir. İyi iletişim kuramamak, birçok sorunun temel nedeni olabilir. İhanet veya sadakatsizlik, birçok ilişkinin sona ermesine yol açan büyük bir neden olabilir. Partnerin sadakatsizliği, güvenin kaybedilmesine ve ilişkinin temel sarsıntıya uğramasına neden olabilir. Çiftler arasındaki sürekli çatışmalar, ilişkinin yıpranmasına ve sonunda boşanmaya yol açabilir. Sürekli birbirleriyle anlaşamamak, ilişkiyi zorlaştırabilir.
Birbirini anlamamak, bazı konulara takılı kalmak, sıkıntılı konuların sürekli gündem olması, durmadan şikayet etmek, eskiden olan güzel iletişimin canlı tutulmadığı zaman ölmesi ( seks de buna dahil) tevazu göstermemek, işin esasında karşındaki kişiyi gerçekten sevmemek ( en büyük problemlerden), aklında başka biri olması, mal mülk hırsı, sabırsızlık, tahammülsüzlük, umursamamak, sosyal medya, maddi yetersizlik, doğum sonrası deformasyon olması , kişinin kendine bakmaması ( bakımlı olmak karşılıklı olmalı) , herkesin yalnızca kendisini haklı bulması, kimse kusursuz değil elbette. Ama ben mesela sevdiğim adamla evlensem bir sözünü iki etmezdim.. Elinde olan kıymet bilmeye çalışmalıdır. Ama maalesef insanoğlu uslanmaz bir nankördür..
Not: kimse kimseyi değiştiremez, evlenmeden önce neyse karşınızdaki yine aynıdır. Bir çok insan evlenmeden farklı bir maske takar ya da sorumluluk çoğaldıkça sorunlara çözüm getiremez. Çoğu kişi evlenmek için evlenirse boşanmalar kaçınılmaz sondur. Bu konuda en çok çocuklara üzülüyorum.
Ben aşık oldum evlendim. Karım hiç istemediğim bir fiziğe sahipti, hayalimdeki kadının fiziği 1.70 ince belli biraz büyük kalçalı seksi bir kadındı, karım ise bunun tam tersi. Ama ona aşık olduğum için büyü gibiydi Bir türlü vazgeçemiyordum, kaç kez ayrılmaya çalıştım ama ölecek gibi oluyordum çünkü hayatımda hiç kız arkadaşım olmamıştı ve bu duyguyu ilk defa yaşıyordum ve utangaçtım, ondan vazgeçemedim ve evlendik şimdi pişmanım, ama onu boşayamam sırf çirkin diye onu boşamam hoş olmaz bunu kendi vicdanıma sığdıramıyorum. Dışarıdaki seksi kızlar yüzünden çoğu erkek karısını boşamak istiyor çünkü onların karısı onlar gibi seksi ve güzel değil bakımlı da değil. Allahu Teala açık saçık giyinmeyi kadına haram kılmıştır. O seksi giyinen kızlar yüzünden biz harama bulaşıyoruz ve yanlış işler yapıyoruz. Vücudunu teşhir eden kadın basit kadındır.
Yani kesinlikle geçimsizlik yüzünden olduğunu düşünüyorum bu geçimsizliğin nedeni de insanları birbirini tam anlamıyla tanımadan evlilik yapıyorlar, herkes ben haklıyım çabasında geziyor evlilik yaparken insanlar anlaşabilir miyim güzel bir yuva kurabilir miyim ya da bu insan benim aileme benim kültürüme uygun mu diyerek evlenmiyor, çevrenin verdiği baskılar hadi evde kaldın artık birisini bul evlen kafasıyla yapılan evlilikler belli bir zaman sonra, insanların anlaşma sıkıntısı yaşamalarına neden oluyor
Cevap
47Cevap
Her şeye olan tahammülsüzlük yüzünden..
Yukarıdaki maddelerin tamamı.
Ek olarak birbirini iyi tanımamaktan.
Bireyler flört döneminde birlerine rol yapıp evlendiklerinde gerçekten oldukları insanlar gibi davrandıklarında ayrılık kaçınılmaz oluyor.
Önce dürüst olmak gerekir diye düşünüyorum
Elbette sosyal medya ve şükürsüzlük. Özellikle bayan kısmının şükürsüzlüğü erkeğin de hertürlü ahlaksızlığı kendisine hak görüp karşısındaki kadına en ufak bir şeyde kıskançlık krizine girip şiddet uygulaması. Aslında bir çok nedeni var ama aklıma gelen bunlar
Bence güvensizlik evliliği bitirir, bir kadın veya erkek durduk yere kimseyi kıskanıp sorun çıkarmaz ilişkilerde dahi. Bazı erkekler sürekli kadın ekler veya konuşur kadın da şikayet edince bunun adı kıskançlıktan olur.. Aynı şekilde kadın da, hiçbir şey sebepsiz değildir. Şu kıskançlıktan şikayetçi olanlar önce problemi kendinde aramalılar.. Güven verilen bir ilişkide güven duyulur. Hiçbir problem olmaz Ve tek sorun da bu değil çaba olmadan iletişim olmadan ilişki yürümez..
Problem çözme yeteneğinin olmayışı. Bu her iki tarafın da sahip olması gereken özellik bence. Hayat inişli çıkışlı ve bazen kendimize bile tahammül edemezken evlilik kolay diyemeyiz fakat bence her şey aşılabilir. İletişim ve problem çözme becerisi hayati özellikler.
Geçim sıkıntısı çünkü yapabilirsen bazı şeyleri senden iyisi yoktur. Şu çanta güzelmiş al, bu güzelmiş al suda olsaydı dersin ki al... ama şu Çanta güzelmiş dediğinde senin cantan yokmu ikinciyi ne yapacaksın, tutumlu ol biraz, su da olsaydı derken olmasaydı dersen popona tekmeyi yersin canım
Bunların hepsi bir neden.
En büyük neden insanların tanıdıkları sandıkları kişilerin hiç alakası olmaması.
Çünkü insanları tanımak için uğraşmıyor, öyle bir ihtiyacımız yok ki.
Yüzümüze gülsün yeter diyoruz..
Hal böyle aynı evin içine girene kadar bazı gercekler görünmüyor.
Hayat koşulları zorken kocam bana baksın beni korusun boşuna mı evlendik diyen kadınlarımızın rahat klimalı ortamı görünce ben bu evin patronuyum evi ben yönetirim sen anca para kazanıp getirmekle yükümlüsün başka bir şeye karışamazsın demesi.
Kıskançlık
Şiddet
Aşırı alkol
Gece hayatı
Tabi bunun dışında iletişimsizlik karşı tarafı suçlamak çözüm üretetememek hayattan şikayet etmeler boşanmayı hızlandıran şeylerdir
Aynen katılıyorum. Tüm bunlarda evliliği bitirmek için yeterli sebepler. Aşırı kıskanç biri sahadn çekilmez bir süre sonra. Şiddet ve gece hayatı olan biri ilede olmaz sürmez o evlilik.
ilişkilerde güven ortamı olması lazım kıskançlık güzel bir duygu değil.. kişisel karakter olarak doğru davranmasını bilen ilişki insanı olması gerekiyor
Maddi sıkıntı ve geçimsizlik
Piyasa berbat millet ev kirasını ödeyemiyor ve herşeyden kısıyor yaşamak için. aslında buna yaşamak denmez sadece hayatta kalmaya çalışıyorlar. Buda ister istemez evde huzursuzluğa neden oluyor ve boşanma ister istemez gerçekleşiyor maalesef
Bence temelimde boşanma ihtimaliyle evleniyor herkes … o ihtimalde haliyle oluşuyor ….
1. Dünya savaşının çıkma sebebi gibi… tüm ülkeler savaş çıkar diye hazırlık yapmış… sonunda bu kadar silah planlama hazırlık boşa gitmesin diye savaş çıkmış
Başlıca nedenler şunlar. İlgisizlik ihanet ve maddiyat.
Aynen öyle katılıyorum. Genelinin bitmesi ilgisizlik yüzünden oluyor. Yani birde işin içine ihanet yalan dolan giriyor ise o evlilik bitmeye diğer yol alıyor diye düşünüyorum ben
Cogu görücü üsülü evlendigi icin sorunlar cilmasi ve bosanmalari gayet dogal, ha birde cinsellik icin heme nevleneyim tipleride var ama aile kuramazlar altinda kalirlar vs. işte budur dedigi biri cikmadan olmaz olamaz.
Ben bekarim lakin. her iki tarafida biraz deşince her sey yatak odasinda bitiyormuş. coğu cinsel yönden anlaşamıyor, bahane olarak başka bişey sunuyorlar. tabi bizde yersek...
Bence hiçbir değil tamamen kişilerin sorumsuzluğu aldatan insan sorumsuz insandır ona vakit bulabiliyorsa ya yetersiz ya da ciddi derecede sorumsuzdur.
Günümüzde evliliğin bir esprisi kalmadı.
Sadece toplumsal baskıdan ve kafaya küçüklükten kodlanan şartlanmalardan dolayı insanlar evlenmek zorunda hissediyor.
Ha bide tabii ki üreme isteği var. O da hormonal.
Şahsen böyle bir zamanda çocuk doğurmanin pek mantıklı bir tarafının olmadığı kanaatindeyim.
İnsanların birbirlerini olduğu gibi kabul etmeyi beceremediğinden.
Sosyal medyanın geçimsizliliği etkilemesi küççük mevzular büyyükleşmesi
Takildigim evli hatunların kocaları. tam mal öküz tanistimda merak dan bazı insanlar gerçek den şansız doğduğunu o anlarda anlıyor
Kadınlar ihanet erkekler sosyal medya demiş. Bence günümüzde asıl büyük sorun erkeklere katılıyorum sosyal medya. Çaresi var mı bilmiyorum.
Gercek uyumu yaşayamamış çiftlerde maddi kaygı daha büyük bir meseleye dönüşür.
Özü uyumsuzluk, görünen tarafı ise maddiyat
Eşlerin artık birbirlerini bazı nedenlerden dolayı birbirlerini sevmedikleri için boşanma kararı alırlar.
boşanmaların yuzde doksanı şiddetli geçimsizlik adı altında maddiyattır
Aynen öyle katılıyorum. Bazısı şiddet geçimsizlikten dolayı oluyor bazıları ihanet yüzünden bazıları ise geçim sıkıntısı yüzünden oluyor.
sosyal medya olmasa insanlar neye güvenip ayrılacak şimdi yalnız kalma korkusu yok insanlarda sosyal medya öyle bi popiş kaldırıyor ki hemen posta koyuyor insanlar birbirine
Çoğu cinsel yönden anlaşamıyor, bahane olarak başka bişey sunuyorlar.
Artık eskisi gibi değil en ufak sorun da boşanma oluyor. idare etme , düzeltme, sabir kalmamış
Birbirlerini anlıyamamaktan ilişkide ki saygı sevgi ve güvenin bitmesinden
ben daha çok empati noksanlığından olduğunu düşünüyorum
İlgisizlik karsindakini düşünmemek kisiler kendi menfaatleri olduğu sürece bu tür boşanmak ve ihanetler olacaktır
Bence sosyal medya ve ihanet. Allah korusun 😟
Sorun ne olursa olsun sonrasında ayrı yatan karı koca maalesef boşanıyor.
Evlenmek dksjs
Maddi sıkıntılardan dolayı bitiyor çoğu. Geçimsizlikten.
Çoğu genellikle şiddetli geçimsizlikler nedeniyle.
İyi iletişim, birlikte eğlenebilmek ve iyi seks hayatına sahip olmamak.
Çünkü evlilik günümüz insanlarına hitap etmiyor hayallerini bitiriyor beklentilerini karşılamıyor
Maddi sıkıntılar Aile içinde büyük sorunlara yol açar /istenmesede boşanma ile şonuçlanır 😒
Kendim adına konuşuyorum ihanet sindirilebilir bir şey değil bence tabi kimsenin durumunu bilemem ama ihanet affedilemez o yüzden en büyük boşanma sebebi olabilir
Boşandim çok rahatladim içim huzur dolu
😊
İhanet yüzünden
Aynen bende aynı fikirdeyim. Geneli hep ihanet ve aldatmalar yüzünden bitiyor. Birde sosyal medya etki ediyor tabi ilişkilere olsun evliliğe falan olsun.
İnsanlar evlenmek için evlendikleri için
İnsanlara rahat batması
Cinsellik, ihanet, geçimsizlik
Sosyal medya yüzünden
Talep çok var
Sosyal medya yüzünden
Boşanmanın en büyük nedeni evlilik
İhanet yüzünden
Herkesin bir derdi var
Sosyal medya başı çekiyor
Sosyal medya yüzünden
Sosyal medya yüzünden
İki başlı olan hiçbir kurumun ömrü uzun olmaz.
Kesinlikle sosyal medya
Sosyal medyanın etkisi büyük..
Geçimsizlik
Katılıyorum bencede geçimsizlik. Zaten birçok ilişkinin bitme sebebi genelde geçimsizlik ve aldatma ihanet falan. Hiçbir evlilik bitmez çünkü durduk yere.
Herşeyin kaynağı bu gerçekten birbirini anlamayan iki insan ne birbirine tahammül edebilir ne empati kurabilir her şey darmadağın olur
bunlari hiç biri bizde yoktu ama yinede boşandık
Kadınlar artık boyun eğmiyor o yüzden
Kadinlarin aldatmasi
Hepsi şıkkı da eklenebilirdi.
Cinsellik tir bence büyük çoğunluğu
Belirtisizlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?