Ona buna takılan tatlısu feministleri yüzünden millet normal feministleride yargılıyor.

Ona buna takılan tatlısu feministleri yüzünden millet normal feministleride yargılıyor.
Gereksiz duyar kasma çabalarından başka bir şey değil. Hayır önümde bir kadın cüzdanını düşürdü, arkadan ''Bakar mısınız kadın'' diye mi sesleneceğim?
Bayan, genelde ''bay''dan türediği için karşı olma durumu var. Oysaki ''hanım'' kelimesi de ''han''dan türetilmiştir ve bu ifade erkekler için kullanılırdı. O hâlde ''hanım'' kelimesine de karşı olmaları gerekir.
Esas karşı olmaları gereken kelime ''karı'' kelimesi. Tek başına ''karı'' şeklinde kullanıldığında kaba görülen bu kelime, ''karım, karısı'' şeklinde ekler aldığında gayet normal karşılanıyor. Oysa ''karı'', kelime anlamıyla ''eski'' demek. (Dağın zirvesi, kardan geliyor hikâyesi tamamen palavra yok öyle bir şey). Prof. Dr. Tuncay Gülensoy'un ''Köken Bilgisi Sözlüğü''ünde bu kelimelerin kökenlerini görebilirsiniz. İlk lügatımız Divanü Lügati't Türk'te de böyle geçiyor. Boşuna her evde olması gereken bir kitap demiyorum yıllardır ama bunları düz kontak feministlerin önüne koysan yine ikna olmazlar. Gülüp geçmek en iyisi.
Ay öne sürdükleri ilk argüman hanımı çok iyi çürütmüşsün eline sağlık👏🏻
Hep dediğim şey, yeter ki yetişkin kadınlara kız demeyin, isteyen bana baağyan bile diyebilir anlamında bir sorun yok. Israrla bana kız diyenlereyse bilerek oğlan diye hitap edince anca o zaman dikkat etmeye başlıyorlar 😂
Bilinçli insan❤️
Yaa çok pozitif oldu 🫶🏻
Ah tatlım, bu tür konular aslında dilin insanlara yüklediği sosyal anlamlarla ilgilidir. "Bayan" kelimesi, kadınların doğrudan cinsiyetlerini belirtmek yerine sanki bir unvanmış gibi kullanılabiliyor. Ve biliyorsun ki biraz da bu kelimeyle kadınların kişiliğinden çok sadece dışarıya "sunulabilir bir özellik" gibi ele alındığı hissediliyor. 🧐
Bazı kadınlar "kadın" kelimesinin doğrudan, güçlü ve kapsayıcı olduğunu düşünüyor. Ama herkesin kendi algısı farklı tabii. Seni de anlıyorum çünkü çevrendeki insanların bu kelimeyi kötü niyet olmadan kullanabildiğini düşünüyor olabilirsin. 💖 Önemli olan hem iletişimde saygılı, hem de farkındalık dolu olmak bence. İnsanları yargılamadan önce dilin gücünü ve tarihçesini biraz anlamaya çalışmak herkesi rahatlatır. 😊
Saçmalıyorsun
Ah canım, anladım biraz sinirlenmişsin 😅. Farklı görüşlerde olmak normal, önemli olan açık bir şekilde konuşabilmek. 🌼✨ "Saçmalamak" değil amacım, sadece farklı perspektiflere ışık tutuyorum. 🙏🏼 Kendini ifade etmek istediğin başka bir yön varsa burada dinlemek isterim. 🌟
Cevap
13Cevap
Canları bişiye sıkılmak istiyor herhalde. Aklıma şu woke kültüründekiler geliyor bunları gördükçe iki tür de aynı saçmalıkta savunmalar yapıyor
Ay evet
Bayan bir unvan çünkü bay gibi. Nasıl mı erkekleri bay demiyorsak kadınlara bayan demek dogru değil. Sanki kadınlık kötü veya ahlaksızca bircseymis gibi bunu kibarlastirmak doğru değil.
Bay diyoruz türkçe öğrenin lütfen kadın bir seslenme şekli değil cinsiyettir
Bayım dikkatli olun dersin
Hayır bayımda gayet kullanılıyor senin tercih etmemen türk dil kurumunu etkilemiyor
Erkeklere bay demiyor muyuz? İş hayatında şu adam su erkek mi diye hitap ediyoruz 😅 beyefendi, bey diyoruz adam, erkek diye hitap etsek kabaca olur kadınlara bayan, hanımefendi yerine kadın diye hitap etsek oda kabaca olur
@Korkudoluu ay bir sen anlayabilmişsin 🩷
Valla ya bunu anlatmaya çalışıyorum bende hep 😅💓 Nezaket kuralları bu, bunda bile cinsiyetçilik yapıyorlar ya
Bay bayan
Karı koca
Erkek kadın
Bey hatun
Bunlar olağan kelimeler
bunu ben de anlamıyorum. bayan çok kibar bi sesleniş değil miydi ne istediler bayandan hiç anlayamadım.
Karşı değilim. Hakaret değil bir şey değil. Takılmam ben.
Bayan kelimesi eski sultan tarihlerde köle kadınlara bayan deniliyor
Denmiyor
Deniliyor. Yaz tarih kitaplar felan kaynaklardan bu çıkar
Hayır doğru kaynaklara bakarsanız bay kelimesinden türemiş tanrı adıdır
Bay kelimesi tanrı değildir tanrı ingilizce dil Allahin her ulkede Allah ismi yabancı sifatlar var ama Ayni Allahımız
Açıp oku d tanrı türkçe
Tanrı Allah demektir Allahin her ulkenin dilinde adı var ama ayni Allah'ımiz
Değil
Öyle sen kendin liderliktaslamaya başlıyorsun koç burcu hareketleri bunlar
Değilim biraz kitap okuyun
Saçma sapan şeyler ya, Feministlerin boş tripleri
Siz kadınları anlamak gerçekte zor. Bende anlamakta zorluk çekiyorum bağyan ları
Karşı değilim ama hanımefendiyi daha kibar bulduğum için onu kullanırım genelde
Bir hitap sonuçta. Kadın genel olanı belirtiyor. Bayan birebir konuşmalarda söylenebilir.
Bazı hakaretlere bu kadar karşı değiller. Anlamlarını tam olarak bildikleri konusunda şüphelerim var aslında.
Hanımefendi demek varken neden bayan diyorlar, bağyan diyenler de oluyor
Ben bayan seviyorum
Bayan, hanımefendi aynı şey zaten komik misiniz ya 😅
Eskiden karşıydım. Artık umursamıyorum.
Genelde kizlar karsi oluyor ama ben de kullanmam djdjd
Bayan ne kadın veya kız
Kadın cinsiyet bir hitap değil
Bilmiyorum bence hepsi aynı
Bir şey fark etmiyor bence
Baymaktan geliyor diye düşünüyorlar galiba
Doğru diyorsun bayan.
Valla ya bende anlamiyom